Πώς να διορθώσετε το λογισμικό AMD Radeon που δεν λειτουργεί στα Windows

Οι χρήστες που πρέπει να επιδιορθώσουν το λογισμικό AMD Radeon που δεν λειτουργεί δεν μπορούν να ανοίξουν αυτήν την εφαρμογή και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις της. Είστε ανάμεσα σε αυτούς τους χρήστες; Εάν ναι, μπορείτε να διορθώσετε το λογισμικό AMD Radeon που δεν ανοίγει σε υπολογιστή με Windows με τις παρακάτω αναλύσεις.

1. Εκτελέστε το λογισμικό AMD Radeon ως διαχειριστής

Οι χρήστες συνήθως επιλέγουν την εκτέλεση του λογισμικού AMD Radeon χωρίς δικαιώματα διαχειριστή από το μενού περιβάλλοντος. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να εκτελέσετε το AMD Radeon Software ως διαχειριστής για να δείτε αν αυτό βοηθά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας το κουμπί με το λογότυπο των Windows + S, εισάγοντας AMD στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέγοντας Εκτέλεση ως διαχειριστής για την εφαρμογή AMD που βρέθηκε.

Εάν αυτό λειτουργεί, ρυθμίστε μόνιμα το λογισμικό AMD Radeon ώστε να εκτελείται με αυξημένα προνόμια. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα σε αυτό το άρθρο σχετικά με την εκτέλεση εφαρμογών πάντα ως διαχειριστής. Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε μόνιμα την εφαρμογή AMD Radeon Software MS Store ώστε να εκτελείται ως διαχειριστής.

2. Τερματίστε τη Δέντρο Διαδικασιών RadeonSoftware

Πρώτα, ελέγξτε εάν η Διαχείριση εργασιών εμφανίζει μια διαδικασία για το λογισμικό AMD Radeon. Εάν το κάνει, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η εφαρμογή εκτελείται ήδη στο παρασκήνιο. Ο τερματισμός του δέντρου διεργασιών για το λογισμικό AMD Radeon ενδέχεται στη συνέχεια να διορθώσει το πρόβλημα. Μπορείτε να κλείσετε το δέντρο διαδικασίας RadeonSoftware ως εξής:

  15 καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows ή του υπολογιστή Mac σας στο Cloud
 • Πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Esc για να ενεργοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών.
 • Επιλέξτε την καρτέλα Λεπτομέρειες του Task Manager.
 • Αναζητήστε και κάντε δεξί κλικ στο RadeonSoftware.exe για να επιλέξετε την επιλογή End process tree.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί End process tree για επιβεβαίωση.
 • 3. Διαγράψτε το φάκελο CN

  Τα κατεστραμμένα δεδομένα προφίλ συχνά προκαλούν τη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού AMD Radeon. Μπορείτε να το διορθώσετε διαγράφοντας το φάκελο CN, ο οποίος περιέχει δεδομένα προφίλ Radeon. Η διαγραφή αυτού του φακέλου δημιουργεί ξανά το προφίλ. Έτσι μπορείτε να διαγράψετε το φάκελο CN:

 • Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου πλήκτρου Windows + R για πρόσβαση στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.
 • Πληκτρολογήστε %appdata% στο Run και κάντε κλικ στο OK για πρόσβαση σε έναν κατάλογο Περιαγωγής.
 • Κάντε κλικ στο AppData στη γραμμή τοποθεσίας φακέλου του Explorer.
 • Ανοίξτε τον υποφάκελο Local μέσα στο φάκελο AppData.
 • Κάντε κλικ στο φάκελο AMD για να μεταβείτε μέσα σε αυτόν.
 • Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο CN και επιλέξτε Διαγραφή.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε ένα συγκεκριμένο αρχείο εντός του φακέλου CN, το οποίο οι χρήστες έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το φάκελο CN για να δείτε τα περιεχόμενά του. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο gmdb.blb σε αυτόν τον κατάλογο και επιλέξτε Διαγραφή.

  4. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τον προσαρμογέα γραφικών AMD Radeon

  Η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίηση του προσαρμογέα γραφικών AMD είναι μια άλλη πιθανή ανάλυση που επιβεβαιώνουν οι χρήστες ότι μπορούν να ξεκινήσουν το λογισμικό AMD Radeon. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον προσαρμογέα γραφικών AMD στον υπολογιστή σας ως εξής:

 • Αρχικά, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών (πατήστε το πλήκτρο Windows + X και επιλέξτε τη συντόμευση για αυτό το εργαλείο).
 • Κάντε διπλό κλικ στην κατηγορία Προσαρμογείς οθόνης για να την επεκτείνετε.
 • Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών AMD Radeon για να επιλέξετε Απενεργοποίηση συσκευής.
 • Κάντε κλικ στο Ναι όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλεγμένη επιλογή.
 • Περιμένετε ένα λεπτό και κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών AMD Radeon ξανά για να επιλέξετε Ενεργοποίηση συσκευής.
 •   Πώς να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση Zoom: συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης

  5. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών AMD

  Ένα ελαττωματικό ή παλιό πρόγραμμα οδήγησης AMD στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αιτία για τη μη λειτουργία του λογισμικού Radeon. Μπορείτε να το διορθώσετε εγκαθιστώντας το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης AMD για την κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας.

  Ανατρέξτε στον οδηγό μας για την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής αυτής της πιθανής επιδιόρθωσης.

  6. Επαναφέρετε το προηγούμενο πρόγραμμα οδήγησης AMD που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας

  Μερικές φορές τα προγράμματα οδήγησης γραφικών με σφάλματα νέας μορφής μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, γι’ αυτό η NVIDIA και η AMD εκδίδουν επείγουσες επιδιορθώσεις. Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει ήδη το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης AMD, η επαναφορά του προηγούμενου εγκατεστημένου θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για ορισμένους χρήστες.

  Μπορείτε να το κάνετε αυτό επιλέγοντας μια επιλογή Roll Back Driver, όπως καλύπτεται στον οδηγό μας για την επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows.

  7. Ρυθμίστε τα Windows 11/10 σε Καθαρή εκκίνηση

  Ένα αντικρουόμενο πρόγραμμα παρασκηνίου θα μπορούσε να είναι ένας άλλος παράγοντας για να μην ανοίξει η AMD Radeon. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η πιθανή αιτία είναι να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να καθαρίζει την εκκίνηση και να τον επανεκκινήσετε. Αυτό θα απενεργοποιήσει αυτόματα τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τρίτων που ξεκινούν με τα Windows.

  Για να εφαρμόσετε μια καθαρή εκκίνηση, θα πρέπει να καταργήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες από την εκκίνηση με το Task Manager και το MSConfig. Το άρθρο μας σχετικά με την εκτέλεση καθαρής εκκίνησης στα Windows περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα απαιτούμενα στοιχεία εκκίνησης. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας αφού απενεργοποιήσετε τα στοιχεία εκκίνησης και επιλέξτε να ανοίξετε το AMD Radeon.

    Πώς να αποκρύψετε τις ρυθμίσεις από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10

  8. Επεξεργαστείτε το κλειδί μητρώου CN

  Η επεξεργασία του κλειδιού μητρώου CN επιβεβαιώνεται για τη διόρθωση του μηνύματος λάθους “Οι ρυθμίσεις Radeon και οι εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης δεν ταιριάζουν” που βλέπουν ορισμένοι χρήστες όταν προσπαθούν να ξεκινήσουν το AMD Radeon. Αυτή η επιδιόρθωση μητρώου περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας νέας τιμής για τη συμβολοσειρά DriverVersion στο κλειδί CN. Αυτά είναι τα βήματα για την εφαρμογή αυτής της ενημέρωσης κώδικα μητρώου:

 • Αρχικά, ανοίξτε την κατηγορία Προσαρμογείς οθόνης στη Διαχείριση Συσκευών, σύμφωνα με τις οδηγίες για τα βήματα ένα και δύο της τέταρτης ανάλυσης αυτού του οδηγού.
 • Κάντε κλικ στην κάρτα γραφικών AMD με το δεξί κουμπί του ποντικιού και επιλέξτε Ιδιότητες.
 • Επιλέξτε Πρόγραμμα οδήγησης στη γραμμή καρτελών.
 • Σύρετε τον κέρσορα πάνω από τον αριθμό του προγράμματος οδήγησης σε αυτήν την καρτέλα και πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή.
 • Κλείστε το παράθυρο ιδιοτήτων και το εργαλείο Διαχείρισης Συσκευών.
 • Τώρα, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου στα Windows πριν συνεχίσετε.

 • Εκκαθαρίστε τη γραμμή διευθύνσεων μητρώου για να εισαγάγετε την ακόλουθη θέση κλειδιού εκεί:
   Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\CN 
 • Κάντε διπλό κλικ στη συμβολοσειρά DriverVersion στο κλειδί μητρώου CN.
 • Εκκαθαρίστε το πλαίσιο Δεδομένα τιμής.
 • Πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης Ctrl + V για να επικολλήσετε τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος οδήγησης που αντιγράφηκε στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής.
 • Επιλέξτε OK στο παράθυρο Επεξεργασία συμβολοσειράς.
 • 9. Επανεγκαταστήστε το λογισμικό AMD Radeon

  Η επανεγκατάσταση του λογισμικού AMD Radeon μπορεί επίσης να διορθώσει ζητήματα μεταβλητών που εμποδίζουν την εκκίνηση αυτής της εφαρμογής. Μπορείτε να αφαιρέσετε το AMD Radeon με τις μεθόδους Πίνακα Ελέγχου ή Ρυθμίσεις στον οδηγό μας για την απεγκατάσταση λογισμικού Windows. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή απεγκατάστασης τρίτου κατασκευαστή για να αφαιρέσετε αυτό το λογισμικό και να διαγράψετε επιμελώς τα υπολείμματά του.

  Για να επανεγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή, ανοίξτε αυτήν Σελίδα AMD Radeon Software Microsoft Store. Κάντε κλικ στα κουμπιά Εγκατάσταση και Άνοιγμα στο Microsoft Store. επιλέξτε Λήψη για να εγκαταστήσετε το λογισμικό AMD Radeon.

  Χρησιμοποιήστε ξανά το λογισμικό AMD Radeon

  Το AMD Radeon Software είναι αναμφίβολα σημαντικό για πρόσβαση για τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων γραφικών. Οι πιθανές αναλύσεις σε αυτόν τον οδηγό έχουν επιτρέψει σε πολλούς χρήστες να διορθώσουν το AMD Radeon που δεν λειτουργεί και να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στις ρυθμίσεις του. Έτσι, η εφαρμογή αυτών των επιδιορθώσεων των Windows 11/10 πιθανότατα θα ξεκινήσει το AMD Radeon στον υπολογιστή σας.