Πώς να διορθώσετε την κατάσταση “Stalled” στο qBittorrent για Windows

Εμφανίζει το πρόγραμμα-πελάτη qBittorrent κατάσταση “Stalled” για τις λήψεις σας; Αυτό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται καμία δραστηριότητα λήψης μέσω του προγράμματος-πελάτη torrent. Όταν το λογισμικό torrent εμφανίζει αυτήν την κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι απέτυχε να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων αναπαραγωγής, των ατόμων που έχουν τα ληφθέντα δεδομένα torrent και των ομοτίμων, ατόμων όπως εσείς, που πραγματοποιούν λήψη αυτών των δεδομένων. Μα γιατί?

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε γιατί η κατάσταση λήψης στον πελάτη qBittorrent έχει κολλήσει στο “Stalled” και πώς μπορείτε να συνεχίσετε τη λήψη.

Γιατί έχει κολλήσει η κατάσταση λήψης qBittorrent στο “Stalled”;

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν διακοπή της λήψης στον πελάτη qBittorrent. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Ως ομότιμος, έχετε πολύ περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε σπόρους.
 • Υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα σποράς, αλλά η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν είναι αρκετά ισχυρή για να διατηρήσει τη σύνδεσή σας με αυτά σταθερή.
 • Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή το Windows Defender εμποδίζει τη λήψη του qBittorrent.
 • Το αρχείο torrent που χρησιμοποιείτε για λήψη είναι κατεστραμμένο.
 • Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις προγράμματος-πελάτη torrent διακόπτουν τη διαδικασία λήψης.
 • Έχετε ανεπαρκή χώρο στο δίσκο στη μονάδα στην οποία κάνετε λήψη των δεδομένων.
 • Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε λήψη αρχείων torrent.

Τώρα που γνωρίζετε τις αιτίες, εφαρμόστε τις ακόλουθες διορθώσεις για να συνεχίσετε τη λήψη που έχει σταματήσει.

1. Πραγματοποιήστε ορισμένους προκαταρκτικούς ελέγχους

Αρχικά, πραγματοποιήστε τους ακόλουθους προκαταρκτικούς ελέγχους:

 • Κλείστε όλες τις διαδικασίες qBittorrent που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών, εντοπίστε τις διεργασίες qBittorrent, κάντε δεξί κλικ σε κάθε μία και πατήστε Τέλος εργασίας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη torrent από την αρχή.
 • Κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, συμπεριλαμβανομένου του qBittorrent, και δώστε στη συσκευή σας μια νέα αρχή.
 • Εκτελέστε το πρόγραμμα-πελάτη qBittorrent ως διαχειριστής για να βεβαιωθείτε ότι οι περιορισμοί από το λειτουργικό σύστημα δεν προκαλούν αυτό το ζήτημα. Για να το κάνετε αυτό, αναζητήστε το “qBittorrent” στην Αναζήτηση των Windows, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα-πελάτη torrent και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 • Επιτρέπεται η χρήση προγραμμάτων-πελατών torrent στη χώρα σας; Εάν όχι, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το VPN στη συσκευή σας για να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς.
 • Ακυρώστε άλλες λήψεις και μεταφορτώσεις, ώστε το qBittorrent να μπορεί να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο εύρος ζώνης.
 • Έχετε πολλές λήψεις που εκτελούνται ταυτόχρονα στον υπολογιστή-πελάτη torrent σας; Εάν ναι, ακυρώστε άλλες λήψεις εκτός από αυτήν που θέλετε να κατεβάσετε επειγόντως.
 • Αναγκαστική συνέχιση της λήψης που έχει σταματήσει. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στη λήψη που διακόπηκε και κάντε κλικ στην επιλογή Αναγκαστική συνέχιση.
 • Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα όπου πραγματοποιείτε λήψη των δεδομένων έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει νέες λήψεις.
 • Αλλάξτε τον διακομιστή DNS σας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να παρακάμψετε τους περιορισμούς που έχει θέσει ο ISP σας.
  Διορθώστε το ΣΦΑΛΜΑ PR END OF FILE του Firefox στα Windows 10

Εάν οι παραπάνω προκαταρκτικοί έλεγχοι δεν λειτουργούν και το πρόβλημα παραμένει, εφαρμόστε τις υπόλοιπες διορθώσεις.

2. Ελέγξτε για ζητήματα υποστήριξης

Ίσως δεν είστε μόνο εσείς, αλλά κάθε χρήστης qBittorrent μπορεί να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Ο λόγος? Λόγω προβλήματος με το backend των πελατών torrent. Επομένως, ο αποκλεισμός αυτής της πιθανότητας θα σας γλιτώσει από τον αγώνα για να διορθώσετε ένα πρόβλημα που είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές σας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας, πληκτρολογήστε “είναι το QBittorrent εκτός λειτουργίας;” και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε μερικές ιστοσελίδες που εμφανίζουν την τρέχουσα κατάσταση του προγράμματος-πελάτη torrent σας. Εάν βρείτε πολλές αναφορές αυτού του ζητήματος σε διαφορετικούς ιστότοπους, το πρόβλημα έγκειται στο backend. Επομένως, περιμένετε μερικές ώρες και επανεκκινήστε τη λήψη μόλις επιλυθούν τα προβλήματα του backend.

Ωστόσο, εάν είστε ο μόνος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, θα πρέπει να μεταβείτε στην επόμενη επιδιόρθωση.

3. Διορθώστε την ασταθή σύνδεση στο Internet

Η λήψη αρχείων, ειδικά μέσω τρίτων πελατών, απαιτεί σταθερή σύνδεση. Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν είναι αρκετά ισχυρή ή σταθερή, η λήψη ενδέχεται να διακοπεί. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι η αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζετε, που σημαίνει ότι το qBittorrent δεν έχει πρόσβαση σε αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εάν η σύνδεση αποδειχθεί ασταθής, μεταβείτε σε διαφορετική σύνδεση στο Διαδίκτυο ή ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης μιας ασταθούς σύνδεσης Wi-Fi. Εάν η σύνδεση είναι ήδη σταθερή, προχωρήστε στην επόμενη επιδιόρθωση.

4. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις σύνδεσης

Αλλάξτε τη θύρα που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από τον πελάτη torrent για τις εισερχόμενες συνδέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι ο ISP σας δεν μπλοκάρει την τρέχουσα θύρα torrent. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε αυτό:

  Πώς να διορθώσετε το BSOD όταν απενεργοποιείτε το Bluetooth στα Windows 10
 • Εκκινήστε τον πελάτη qBittorrent.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα Εργαλεία και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές.
 • Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στην καρτέλα Σύνδεση.
 • Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο “Χρήση προώθησης θύρας UPnP / NAT-PMP από τον δρομολογητή μου” είναι επιλεγμένο.
 • Αλλάξτε τη θύρα που χρησιμοποιείται για τις εισερχόμενες συνδέσεις κάνοντας κλικ στο πλαίσιο Τυχαία και δείτε εάν η λήψη συνεχίζεται. Αν όχι, αλλάξτε τη θύρα μερικές φορές και δείτε αν κάνει τη διαφορά.
 • Προχωρήστε στην επόμενη επιδιόρθωση εάν η αλλαγή της θύρας δεν βοηθά.

  5. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ουράς torrent

  Ο πελάτης qBittorrent επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα όριο στον αριθμό των ενεργών λήψεων, μεταφορτώσεων και torrent κάθε φορά. Εάν τεθεί ένα όριο στις ενεργές λήψεις στις ρυθμίσεις qBittorrent, για παράδειγμα, δύο ταυτόχρονες λήψεις, το πρόγραμμα-πελάτης torrent θα σταματήσει την τρίτη λήψη και θα εμφανίσει την κατάστασή του ως “σταματημένη”.

  Για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την ουρά torrent, η οποία θα αφαιρέσει τυχόν όρια που είχαν οριστεί προηγουμένως. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 • Από το μενού Εργαλεία, επιλέξτε Επιλογές.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα BitTorrent στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο Torrent Queuing για να καταργήσετε τυχόν ισχύοντα όρια.
 • Κάντε κλικ στο Apply και μετά πατήστε OK.
 • Μετά από αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Σύνδεση και αλλάξτε τις συνδέσεις και τις υποδοχές που αναφέρονται στην ενότητα Όρια συνδέσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή όλων αυτών των πλαισίων για να καταργήσετε τα καθορισμένα όρια. Αυτό θα επιτρέψει στον πελάτη torrent να δημιουργήσει όσες συνδέσεις ή να αρπάξει όσες υποδοχές χρειάζεται, αποτρέποντας τη διακοπή των λήψεων.

  6. Διαγράψτε τη Μερική λήψη και επανεκκινήστε την

  Εάν η επανέναρξη μιας λήψης μετά από παύση για λίγες ώρες ή ημέρες την κάνει να σταματήσει, τα μερικώς ληφθέντα δεδομένα του αρχείου torrent μπορεί να είναι το πρόβλημα. Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, αφαιρέστε το torrent που κατεβάζετε αυτήν τη στιγμή, διαγράψτε τα αρχεία που έχετε λάβει από τον σκληρό σας δίσκο και ξεκινήστε ξανά τη λήψη torrent από την αρχή.

  Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • Κάντε δεξί κλικ στο μερικώς κατεβασμένο αρχείο torrent και επιλέξτε Κατάργηση.
 • Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης διαγραφής, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Διαγράψτε επίσης οριστικά τα αρχεία, ώστε ο υπολογιστής-πελάτης torrent να μπορεί να αφαιρέσει αυτόματα τα αρχεία που έχετε λάβει προηγουμένως.
 • Μόλις τελειώσετε, προσθέστε το αρχείο torrent για να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης όπως κάνατε την πρώτη φορά.
 •   Πώς να μετατρέψετε αρχεία σε PDF στα Windows 10

  7. Συνεχίστε τη λήψη σε μεταγενέστερο χρόνο

  Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν ήταν χρήσιμη, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα προγράμματα σποράς δεν είναι καθόλου διαθέσιμα. Οι Seeders είναι χρήστες που έχουν ήδη το αρχείο torrent που προσπαθείτε να κατεβάσετε. Εάν κάθε πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι εκτός σύνδεσης, το πρόγραμμα-πελάτης torrent δεν θα μπορεί να κατεβάσει το αρχείο. Εξαιτίας αυτού, η λήψη ενδέχεται να σταματήσει. Επομένως, περιμένετε μερικές ώρες και, στη συνέχεια, συνεχίστε τη λήψη.

  Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε τη λήψη να συνεχιστεί στο παρασκήνιο και να ελέγχετε περιοδικά την πρόοδό της. Εάν δείτε ότι η λήψη προχωρά, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα, απλώς έλλειψη seders. Επομένως, θα πρέπει να περιμένετε ότι η λήψη θα διαρκέσει λίγο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί.

  Τι πρέπει να κάνετε εάν η λήψη παραμένει κολλημένη όλη την ώρα;

  8. Ελέγξτε για προβλήματα με τον πελάτη ή το αρχείο Torrent

  Αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα μόνο με συγκεκριμένα αρχεία torrent ή συμβαίνει με κάθε λήψη που εκτελείτε; Εάν το πρώτο ισχύει, βρείτε ένα διαφορετικό αρχείο torrent και το πρόβλημα θα επιλυθεί. Στην τελευταία περίπτωση, το θέμα είναι με τον πελάτη torrent. Κάνε λοιπόν τα εξής:

  • Στη λίστα επιτρεπόμενων του προγράμματος-πελάτη qBittorrent στο Windows Defender ή στο λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν δεν το έχετε ξανακάνει αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες από τον οδηγό μας για την προσθήκη στη λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών στο Windows Defender.
  • Εάν δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τείχος προστασίας, απεγκαταστήστε το πρόγραμμα-πελάτη torrent και κάντε λήψη του ξανά.

  Τι γίνεται αν καμία επιλογή δεν λειτουργεί; Στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη torrent ή μεταβείτε σε άλλο πρόγραμμα-πελάτη torrent ως έσχατη λύση.

  9. Επανεγκαταστήστε το Torrent Client

  Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν επιλύσει το πρόβλημα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη torrent. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν τυχόν προβλήματα με τον πελάτη που προκαλούν διακοπή των λήψεων. Επομένως, απεγκαταστήστε το qBittorrent και εγκαταστήστε το ξανά. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης λογισμικού στα Windows.

  10. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα-πελάτη Torrent

  Εάν η λήψη αποτύχει να προχωρήσει παρά τις προσπάθειές σας, θα πρέπει να μεταβείτε σε διαφορετικό πρόγραμμα-πελάτη torrent. Παρόλο που υπάρχουν πολλές επιλογές, το uTorrent είναι το πιο αξιόπιστο. Με την εναλλαγή του προγράμματος-πελάτη torrent, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις λήψεις που έχουν σταματήσει. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το uTorrent. μπορείτε να μεταβείτε σε έναν άλλο από τους καλύτερους πελάτες torrent.

  Συνέχιση των λήψεων που έχουν σταματήσει στο qBittorrent

  Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν οι λήψεις σας σταματούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιώντας τις επιδιορθώσεις που περιγράφονται στο άρθρο, θα μπορείτε να επανεκκινήσετε τις λήψεις που έχουν διακοπεί και να διορθώσετε το κύριο πρόβλημα. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά προγράμματα-πελάτες torrent, λάβετε όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγετε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.