Πώς να διορθώσετε τα Windows που κρέμονται σε ένα παράλληλο περιβάλλον

Το Parallels είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές εικονικής μηχανής για την εκτέλεση του λειτουργικού σας συστήματος Windows πάνω από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικά ενσωματωμένο και προσφέρει μια απλή διεπαφή χρήστη. Αλλά δεν είναι αλάνθαστο και τα Windows σας μπορούν να παγώνουν στο Parallels κάθε τόσο.

Ας δούμε τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε τα κρεμασμένα Windows στο Parallels.

Κολλήσατε με κρεμαστά παράθυρα σε παράλληλους; Να γιατί

Η αγορά εφαρμογών Virtual Machine είναι ποικίλη. Για τα Windows, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, ο ανταγωνισμός είναι ακόμα πιο έντονος. Είναι γεμάτο με ποιοτικά εργαλεία, και κατά τη γνώμη μας, το Parallels τα ξεπερνά όλα.

Αλλά, ακόμη και με όλα τα λαμπερά χαρακτηριστικά και τη σχεδίασή του, θα σας φέρνει σε μπελάδες κάθε φορά σε ένα μπλε φεγγάρι – ένα παγωμένο Windows είναι ένα τέτοιο σφάλμα. Αν και τα Windows σας μπορούν να κολλήσουν στο Parallels για διάφορους λόγους, πρέπει να δηλώσουμε εξαρχής ότι καμία μεμονωμένη αιτία δεν θα ισχύει για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικοί από τους λόγους:

 • Ανεπαρκής μνήμη: Όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά την εφαρμογή Parallels στο Mac σας, πρέπει να εκχωρήσετε μια ελάχιστη ποσότητα μνήμης που απαιτείται για την εκτέλεση των Windows πάνω από την εικονική μηχανή χωρίς δυσκολίες. Επομένως, εάν δεν έχετε ορίσει τη μνήμη ίση με (ή ακόμη μεγαλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις) την ελάχιστη απαίτηση, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα σφάλματα όπως ανάρτηση υπολογιστή κ.λπ.
 • Προβλήματα υλικού: Προβλήματα υλικού, όπως ελαττωματική μνήμη RAM και υπερθέρμανση, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε παγωμένο υπολογιστή με Windows στην εφαρμογή εικονικής μηχανής Parallels.
 • Corrupt Parallels App: Σε σπάνιες περιπτώσεις η ίδια η εφαρμογή Parallels μπορεί να καταστραφεί. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους – έναν απότομο τερματισμό της εφαρμογής Mac ή Parallels την τελευταία φορά, μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού ή ακόμα και μια παλιά έκδοση του Parallels. Για να διορθώσετε τα παγωμένα Windows, πρέπει πρώτα να κάνετε τα κατάλληλα βήματα και να βελτιώσετε την εφαρμογή Parallels.
 •   Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών απευθείας από το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPhone σας

  Όποιος κι αν είναι ο λόγος, συγκεντρώσαμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε την εφαρμογή σας και να επαναφέρετε τα πάντα στο σωστό δρόμο.

  1. Επανεκκινήστε το Parallels

  Είτε πρόκειται για το smartphone σας είτε για έναν προσωπικό υπολογιστή, η επανεκκίνηση ενός υπολογιστή ήταν και παραμένει η συνιστώμενη συμβουλή που έρχεται στο μυαλό για τα περισσότερα απότομα σφάλματα. Και δεν είναι χωρίς λόγο — μια απλή επανεκκίνηση θα ελευθερώσει τη μνήμη σας, ελευθερώνοντας τον υπολογιστή σας από όλες τις προηγούμενες εργασίες ή διαδικασίες, δίνοντάς σας έτσι μια νέα αρχή για άλλη μια φορά.

  Ετσι κάνε το. Μεταβείτε στην κορυφή του λειτουργικού συστήματος κεντρικού υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Παράλληλες και επιλέξτε Ενέργειες > Επανεκκίνηση. Κάντε κλικ στο Ναι για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας αμέσως. Όταν επανεκκινήσετε ξανά, τα Windows σας δεν θα είναι πλέον παγωμένα.

  2. Εκκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί για τα κανονικά κρεμαστά Windows στα οποία δεν μπορείτε να μετακινήσετε τίποτα, μπορεί να κολλήσετε σε περιπτώσεις όπου θα καταλήξετε με μαύρη οθόνη.

  Εδώ, πρέπει να επαναλάβετε μια άλλη διάσημη συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows: την εκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία. Εφόσον εκτελείτε Windows σε Parallels, τα βήματα θα διαφέρουν ελαφρώς, αλλά η υποκείμενη λογική παραμένει η ίδια.

  Φυσικά, αυτό απαιτεί να μπορείτε πρώτα να έχετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις των Windows. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μπορείτε να το κάνετε αυτό. σε άλλα, μάλλον δεν θα το κάνετε. Παρόλα αυτά, αξίζει να το δοκιμάσετε με κάθε τρόπο. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

  • Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στο Σύστημα > Ανάκτηση.
  • Στην ενότητα Εκκίνηση για προχωρημένους, κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση τώρα.
  • Κατά την επανεκκίνηση, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή οθόνης επιλογών και επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Σύνθετες επιλογές > Ρυθμίσεις εκκίνησης.
  • Επιλέξτε Επανεκκίνηση.
    Αποκλεισμός και απεγκατάσταση όλων των ενημερώσεων που επιβάλλουν την αναβάθμιση των Windows 10

  Στην επόμενη επανεκκίνηση, κάντε κλικ στο 4 (F4) ή στο 5 (F5) από μια λίστα επιλογών για να επανεκκινήσετε τα Windows σας σε ασφαλή λειτουργία. Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows σας σε ασφαλή λειτουργία για πρώτη φορά, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε τα προβλήματα (και στη συνέχεια να τα διορθώσετε) όπως θα κάνατε σε έναν υπολογιστή με Windows.

  3. Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή Parallels

  Σε περίπτωση που τα παραπάνω δύο βήματα δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα Windows που δεν ανταποκρίνονται στο Parallels, χρησιμοποιήστε την πυρηνική επιλογή: αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή Parallels από το Mac.

  Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, εάν χρησιμοποιείτε το Parallels για την εκτέλεση των Windows σε Mac, το καλύτερο στοίχημά σας για αυτό είναι το Activity Monitor. Σκεφτείτε το Activity Monitor ως το Task Manager της Apple. Είναι αυτό στο οποίο πηγαίνετε όταν μια διαδικασία ή μια εφαρμογή αρχίζει να συμπεριφέρεται άσχημα ή αργά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Parallels από το Activity Monitor. Δείτε πώς:

 • Μεταβείτε στο Finder > Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα.
 • Κάντε κλικ στο Activity Monitor.
 • Στο Activity Monitor, επιλέξτε το όνομα της διαδικασίας και κάντε κλικ στο μενού Stop (X) από την κορυφή.
 • Επιλέξτε Force Quit για να προχωρήσετε με τον τερματισμό.
 • Αυτό είναι όλο – τα κρεμασμένα Windows σας θα τερματιστούν. Τώρα επανεκκινήστε την εφαρμογή Parallels και εκκινήστε εκ νέου τα Windows σας.

  4. Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών

  Το Task Manager είναι δημοφιλές στα Windows και πιθανότατα το έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές επίσης. Το Task Manager μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί σε εικονικά Windows για να το επαναφέρει επίσης από τον παγωμένο ύπνο του. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών στα Windows στο Parallels:

    Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα επιφάνειας εργασίας στα Windows 11
 • Πατήστε τη συντόμευση Control + Option + Delete στο Mac σας.
 • Τώρα επιλέξτε Διαχείριση εργασιών από τη διαθέσιμη λίστα επιλογών.
 • Από εκεί, επιλέξτε όλες τις εργασίες ξεχωριστά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.
 • Αυτό είναι όλο—τερματίστε όλες τις διεργασίες μέχρι να μην απομείνει καμία και, στη συνέχεια, δείτε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά τα Windows σας. Εάν δεν μπορείτε, κατευθυνθείτε στην επόμενη μέθοδο παρακάτω.

  Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Switch user από το κύριο μενού μετά το προαναφερθέν πρώτο βήμα. Από εκεί κάντε κλικ στο Power > Restart για να εκκινήσετε ξανά τον υπολογιστή σας.

  5. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε το Parallels

  Είτε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξεχάσατε να ενημερώσετε την εφαρμογή Parallels, λάβατε ένα σφάλμα λόγω απότομου τερματισμού λειτουργίας ή κάτι άλλο – ένα πρόβλημα με την εφαρμογή Parallels μπορεί φυσικά να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα στην εικονική σας μηχανή. Ένα αργό Windows που παγώνει κάθε τόσο είναι ένα από αυτά.

  Αν και το Parallels συνοδεύεται από αυτόματη ενημέρωση, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε την εφαρμογή με μη αυτόματο τρόπο. Μεταβείτε στην κορυφή, κάντε κλικ στο εικονίδιο Parallels και επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις….

  Η εφαρμογή θα ελέγξει για νέες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσει εάν βρει.

  Εναλλακτικά, εάν όλα αποτύχουν, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Parallels και να ξεκινήσετε τα πάντα από νέα. Δείτε πώς:

  • Τερματίστε την εφαρμογή σας.
  • Στο Mac σας, κατευθυνθείτε στο Finder > Εφαρμογές.
  • Τώρα σύρετε το εικονίδιο Parallels Desktop στον Κάδο απορριμμάτων.
  • Αδειάστε τα σκουπίδια και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το Mac σας.

  Τέλος, κατεβάστε ξανά την εφαρμογή Parallels, ρυθμίστε τα Windows σας σε αυτήν και ξεκινήστε τα πάντα από μια καθαρή σελίδα.

  Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές για να διορθώσετε τα αναρτημένα παράθυρά σας σε παράλληλες ρυθμίσεις

  Το Parallels είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για την εκτέλεση του υπολογιστή σας με Windows σε Mac. Λειτουργεί καλά ως επί το πλείστον, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να σας προκαλέσει σφάλματα. Η εκκίνηση των Windows στο Parallels δεν ανταποκρίνεται σε ένα τέτοιο σφάλμα. Δοκιμάστε τις παραπάνω μεθόδους για να λειτουργήσουν ξανά τα Windows σας και αν έχετε άλλα εύχρηστα κόλπα, μην ξεχάσετε να τα αφήσετε στα σχόλια παρακάτω.