Πώς να διορθώσετε ένα USB Stick που δεν μεταφέρει δεδομένα στα Windows

Επομένως, δεν μπορέσατε να αντιγράψετε τα δεδομένα σας με ένα USB stick. Ίσως προσπαθήσατε να αντιγράψετε τα αρχεία σας αλλά αντιμετωπίσατε κάποιο σφάλμα στο ενδιάμεσο ή ίσως δεν έγινε καμία μεταφορά από την αρχή. Αν ναι, μην ανησυχείτε, καθώς δεν υπάρχει τίποτα για πανικό. Πολλοί έχουν αντιμετωπίσει αυτό το απότομο σφάλμα στο παρελθόν και θα το αντιμετωπίσουν ξανά, αλλά υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε.

Ενώ τα σφάλματα μεταφοράς δεδομένων USB συμβαίνουν για διάφορους λόγους, υπάρχουν σαφείς διορθώσεις που θα επαναφέρουν έγκαιρα την αντιγραφή σας στο κανονικό. Έχουμε περάσει από μια σειρά από μεθόδους για να απαλλαγούμε οριστικά από τα εξουθενωτικά σφάλματα και παρακάτω σας παρουσιάζουμε την καλύτερη. Ας ξεκινήσουμε με το πιο απλό.

1. Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το USB Stick

Οι απλούστερες λύσεις είναι συχνά οι πιο παραμελημένες. Το λέμε αυτό συχνά για πολλά θέματα τεχνολογίας, οπότε φυσικά, αυτό ισχύει και για κάθε είδους προβλήματα με ένα USB stick. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα δεδομένα με το USB stick σας, δοκιμάστε να το αποσυνδέσετε και να το επαναφέρετε. Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά αυτό το απλό κόλπο κάνει τη δουλειά για εσάς.

Δεν είναι ασυνήθιστο για μια μονάδα USB να εμφανίζει σφάλματα επειδή την έχετε συνδέσει σωστά ή δεν ταίριαζε εντελώς. Ως εκ τούτου, όταν το συνδέετε ξανά, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί καλά στη θύρα USB.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτες στα email σας για μέγιστη δυνατότητα αναζήτησης

2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής USB σας

Το πρόγραμμα οδήγησης USB είναι το σύνολο οδηγιών που επιτρέπει το USB stick σας να αλληλεπιδρά με τα Windows. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι χωρίς εγκατεστημένο το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης, το USB stick σας είναι τόσο καλό όσο ένα βότσαλο για τον υπολογιστή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα Windows εγκαθιστούν την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος οδήγησης USB μόλις συνδέσετε ένα USB stick. Αλλά αν αυτό δεν λειτούργησε, μπορείτε να το ενημερώσετε μόνοι σας μέσω της Διαχείρισης Συσκευών.

Η Διαχείριση Συσκευών είναι μια ειδική εφαρμογή των Windows που σας επιτρέπει να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε το υλικό του υπολογιστή σας. Για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών, μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης του μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε «διαχείριση συσκευών» και επιλέξτε την καλύτερη αντιστοίχιση. Από το κύριο μενού, κάντε δεξί κλικ στο USB stick και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Αυτό ήταν – το πρόγραμμα οδήγησης UBS θα ενημερωθεί σε λίγα δευτερόλεπτα και θα είστε έτοιμοι. Τώρα δοκιμάστε να αντιγράψετε ξανά και δείτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Εάν τα Windows εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν κανένα πρόγραμμα οδήγησης, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τα εντοπίσετε μόνοι σας. Λάβετε υπόψη τον κατασκευαστή και τον αριθμό μοντέλου

3. Πραγματοποιήστε σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει κάθε είδους προβλήματα στον υπολογιστή σας. Από τα μικρότερα σφάλματα έως τις μεγάλες διαφθορές — το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να τα κάνει όλα. Τα προβλήματα με το USB είναι ένα άλλο τέτοιο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει λόγω κακόβουλου λογισμικού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια γρήγορη σάρωση με το Microsoft Defender είναι συχνά αρκετή για να βρείτε και να διορθώσετε διαφορετικά κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας. Δώστε λοιπόν μια ματιά στο Microsoft Defender και δείτε εάν αυτό διορθώνει το σφάλμα.

  Πώς να διορθώσετε τον υπολογιστή πηγαίνει αυτόματα στο BIOS

4. Διαμορφώστε το USB Stick σας

Εάν η μεταφορά δεδομένων σταμάτησε στη μέση μιας διαδικασίας, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι κυρίως ζήτημα διαφθοράς. Όπως όλα στην τεχνολογία, η καταστροφή του USB μπορεί να συμβεί λόγω διαταραχών με διάφορους τρόπους—λογισμικό, υλικό και ούτω καθεξής.

Αυτό που έχει σημασία είναι πώς κινείστε από αυτό. Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, τότε σας συνιστούμε να διαβάσετε τη γρήγορη μορφή και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Ωστόσο, προειδοποιήστε – όταν διαμορφώσετε το USB σας, όλα τα δεδομένα σας θα εξαλειφθούν εντελώς και θα μείνετε με ένα άδειο USB stick. Για να μορφοποιήσετε το USB σας, μεταβείτε στην Εξερεύνηση αρχείων και κάντε δεξί κλικ στο USB stick. Από εκεί κάντε κλικ στις Ιδιότητες και επιλέξτε Μορφοποίηση.

Και αυτό είναι – όταν το USB stick σας θα μορφοποιηθεί, θα πρέπει να μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα USB από και προς τα Windows ξανά.

5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω μεθόδους και καμία από αυτές δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, είναι πιθανό το πρόβλημα να μην είναι στο USB stick αλλά στον υπολογιστή. Εάν συμβαίνει αυτό, το πρώτο πράγμα που θα θέλαμε να προτείνουμε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Θα εκπλαγείτε πώς μια απλή επανεκκίνηση είναι συχνά αρκετή για να διορθώσει πολλά απότομα προβλήματα σε έναν υπολογιστή.

Κάντε λοιπόν μια απλή επανεκκίνηση και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα αντιγραφής USB.

6. Ελέγξτε για ζητήματα συμβατότητας

Μια άλλη προσθήκη στο να ελέγχετε πρώτα πράγματα με τον υπολογιστή, είναι συχνά χρήσιμο να ελέγχετε τη συμβατότητα οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού χρησιμοποιείτε με τον υπολογιστή σας. Να θυμάστε ότι η συμβατότητα είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε όταν αγοράζετε λογισμικό ή υλικό για τον εαυτό σας.

  Τρόπος εμφάνισης εικόνας στη σύσκεψη Zoom

Εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα μέσω του USB stick σας, τότε είναι πολύ πιθανό το USB stick να μην είναι συμβατό με τον υπολογιστή σας.

7. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό USB Stick (ή συνδέστε το σε διαφορετικό υπολογιστή)

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις μεθόδους και τα κόλπα από πάνω, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από το USB stick, τότε πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το USB stick.

Πράγματι, το υλικό σας μπορεί να πέφτει συνεχώς. Και αν χρησιμοποιείτε το USB stick σας για λίγο, ο χρόνος μπορεί να το φθείρει γρήγορα μετά από συνεχή χρήση. Επομένως, εάν έχετε μια εφεδρική συσκευή USB ή μπορείτε να την κανονίσετε από έναν φίλο, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να την ελέγξετε.

Εάν λειτουργεί, τότε είναι σαφές πού βρίσκεται το πρόβλημα. Παρόμοια με το USB stick σας, μπορεί να έχετε μια ελαττωματική υποδοχή USB στα Windows σας. Και πάλι, η δοκιμή πολλών USB sticks θα είναι χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με την υποδοχή. Η εξέταση του υπολογιστή σας από έναν ειδικό τεχνολογίας θα είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι καλύτεροι τρόποι για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από και προς έναν υπολογιστή με Windows

Η μεταφορά των αρχείων σας με USB είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετακινήσετε τα αρχεία σας ή άλλα ζωτικής σημασίας δεδομένα. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν είναι η μόνη μέθοδος για να γίνει αυτό, είναι δίκαιο να πούμε ότι θα παραμείνει διαδεδομένη στο άμεσο μέλλον. Έτσι, τα προβλήματα με οτιδήποτε τεχνολογικό θα παραμείνουν ανεξάρτητα από το τι. Αλλά τα προβλήματα σε οτιδήποτε τεχνολογίας είναι τυπικά και η μονάδα UBS σας δεν διαφέρει. Μην ανησυχείς όμως. Δοκιμάστε τις παραπάνω μεθόδους και θα είστε έτοιμοι να πάτε σε χρόνο μηδέν.