Πώς να διαγράψετε όλα τα μηνύματα στο Telegram

Είναι ξανά η ώρα των ερωτήσεων αναγνώστη και αυτή τη φορά είναι για το Telegram. Η πλήρης ερώτηση είναι «Άκουσα ότι τα μηνύματα αποθηκεύονται σε διακομιστές Telegram και δεν το θέλω. Πώς μπορώ να διαγράψω όλα τα μηνύματά μου στο Telegram;’

Τηλεγράφημα είναι μια ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Έχει εκατομμύρια χρήστες και η εταιρεία υπερηφανεύεται για την υπηρεσία για την απλή στη χρήση και την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι το χρησιμοποιούν το χρησιμοποιούν πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να είναι σωστή. Γι’ αυτό σήμερα θα εξετάσουμε τις επιλογές διαγραφής στο Telegram. Θα μοιραστώ επίσης μερικά κόλπα για το Telegram που έχω μάθει από τότε που χρησιμοποιώ την εφαρμογή.

Ένας από τους λόγους που το Telegram είναι τόσο δημοφιλές είναι λόγω της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Αυτή η υπηρεσία σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε άλλο άτομο οτιδήποτε θέλετε, ενώ προστατεύετε το περιεχόμενό σας από ανεπιθύμητους αναγνώστες. Ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, το απόρρητο είναι ένα δικαίωμα που λατρεύεται στη σημερινή ψηφιακή κοινωνία. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η ελευθερία του λόγου είναι περιορισμένη ή ανησυχείτε για το απόρρητό σας, θα σας αρέσει ιδιαίτερα το Telegram.

Είναι δυνατή η διαγραφή όλων των μηνυμάτων στο Telegram;

Ευτυχώς, το Telegram έδωσε τελικά στους χρήστες να επεκτείνουν τις επιλογές απορρήτου τους τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορείτε να ανακαλέσετε οποιαδήποτε μηνύματα ανά πάσα στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο. Πριν γίνουν διαθέσιμες οι νεότερες ενημερώσεις, οι χρήστες μπορούσαν να διαγράψουν μηνύματα μόνο εάν ήταν κάτω των 48 ωρών.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Telegram

Για να διαγράψετε όλα τα μηνύματα στο Telegram:

  • Επιλέξτε ένα μήνυμα που έχετε στείλει.
  • Επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης συνομιλίας.
  • Έχετε την επιλογή να διαγράψετε το μήνυμα και από την πλευρά της επαφής σας. Απλώς πατήστε στο «Επίσης διαγραφή για [Contact]” πριν επιλέξετε Διαγραφή.
  • Ανάλογα με την επιλογή που θα επιλέξετε, το ιστορικό συνομιλιών σας θα εξαφανιστεί και από τις συνομιλίες του άλλου χρήστη.

    Εάν θέλετε να διαγράψετε ένα ολόκληρο νήμα με έναν άλλο χρήστη, απλώς σύρετε αργά πάνω στο νήμα (από τη λίστα μηνυμάτων) και πατήστε την κόκκινη επιλογή «Διαγραφή» σε ένα iPhone. Οι χρήστες Android μπορούν να πατήσουν παρατεταμένα το νήμα για να καταργήσουν όλο το περιεχόμενο.

    Ομαδικές συνομιλίες

    Προτού απαντήσετε σε ομαδικά μηνύματα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ενδέχεται να μην έχετε την επιλογή να τα διαγράψετε. Σύμφωνα με το Telegram, μόνο οι διαχειριστές του Ομίλου μπορούν να αφαιρέσουν και να διαγράψουν το ιστορικό συνομιλιών.

    Εάν συμμετέχετε σε μια ομαδική συνομιλία, προσέξτε τι λέτε, καθώς αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι εκτός ελέγχου μόλις πατήσετε “Αποστολή”.

    Το Telegram κάνει τα διαδικτυακά μηνύματα λίγο περισσότερο από τη διαγραφή συνομιλιών. Μπορείτε να δημιουργήσετε «Μυστικές συνομιλίες» μέσα στην εφαρμογή.

    Μυστικές συνομιλίες στο Telegram

    Οι μυστικές συνομιλίες λειτουργούν διαφορετικά από τις κανονικές συνομιλίες στο Telegram. Η κανονική συνομιλία διατηρεί ένα αντίγραφο στον διακομιστή, ώστε να μπορείτε να συγχρονίζετε μεταξύ των συσκευών και να διατηρείτε πάντα μια συνομιλία. Η μυστική συνομιλία είναι peer to peer, επομένως τα αντίγραφα διατηρούνται μόνο στις συσκευές που χρησιμοποιείτε εσείς και το άτομο με το οποίο μιλάτε.

    Οι μυστικές συνομιλίες αυτοκαταστρέφονται επίσης. Έχετε την επιλογή να ορίσετε ένα χρονόμετρο καταστροφής στο Telegram, ώστε τα μηνύματα να εξαφανιστούν μόλις το διαβάσουν και τα δύο μέρη. Για να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία στο Telegram, επιλέξτε «Νέα μυστική συνομιλία» από το μενού.

    Αλλάξτε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

    Εάν έχετε μερικά τηλέφωνα ή αλλάξτε τον αριθμό σας όταν αλλάζετε συμβόλαια, μπορείτε να το αλλάξετε στο Telegram, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε όλες τις συνομιλίες σας.

      Πώς να βρείτε αυτοκόλλητα στο Telegram
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις στο Telegram και μετά Αλλαγή αριθμού.
  • Προσθέστε τον νέο σας αριθμό στο πλαίσιο και επιλέξτε Αποθήκευση.
  • Όλες οι συνομιλίες σας θα μεταφερθούν και θα ληφθούν στη νέα σας συσκευή (αν έχετε).
  • Χρησιμοποιήστε πολλούς λογαριασμούς Telegram

    Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλούς λογαριασμούς Telegram. Έχω μόνο τον έναν λογαριασμό, αλλά αν θέλετε περισσότερα από αυτό, μπορείτε.

  • Πατήστε στο εικονίδιο Μενού (τρεις στοιβαγμένες γραμμές) στο Telegram.
  • Επιλέξτε το κάτω βέλος με το όνομά σας.
  • Επιλέξτε Προσθήκη λογαριασμού από τη λίστα.
  • Προσθέστε τον αριθμό σας και ακολουθήστε τον οδηγό ρύθμισης λογαριασμού.
  • Μετά την προσθήκη, χρησιμοποιείτε το ίδιο κάτω βέλος για εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών. Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές χρειάζεστε.

    Κλειδώστε τις συνομιλίες σας

    Η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο σημείο πώλησης για το Telegram. Η κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα, αλλά η δυνατότητα κλειδώματος συνομιλιών είναι ακόμα καλύτερη. Προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας που κρατά τις συνομιλίες σας όσο πιο μυστικές μπορούν να είναι.

  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην εφαρμογή Telegram.
  • Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια.
  • Επιλέξτε Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης και ενεργοποιήστε το.
  • Προσθέστε ένα PIN και είστε έτοιμοι.
  • Το Telegram έχει δεχθεί πολύ κακό τύπο τον τελευταίο χρόνο. Κάποια από αυτά δικαιολογούνται και άλλα όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, παραμένει μια πολύ καλή εφαρμογή συνομιλίας που προστατεύει τις συνομιλίες σας με πολλούς τρόπους. Για αυτό και μόνο αξίζει να το χρησιμοποιήσετε.

    Αποτροπή προώθησης μηνυμάτων

    Για να προστατεύσετε περαιτέρω το απόρρητό σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να εμποδίσετε οποιονδήποτε να προωθήσει τα μηνύματά σας. Επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και πατήστε την επιλογή “Προωθημένα μηνύματα” για να διασφαλίσετε ότι κανένας άλλος εκτός από τον προβλεπόμενο παραλήπτη δεν έχει πρόσβαση.

      Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram στο τερματικό Linux με το Telegram-CLI

    Για να αποτρέψετε την προώθηση:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Telegram και πατήστε «Ρυθμίσεις» στην κάτω αριστερή γωνία
  • Πατήστε “Απόρρητο και ασφάλεια”
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Προωθημένα μηνύματα”
  • Αλλάξτε από “Όλοι” (που είναι η προεπιλογή) είτε σε “Οι επαφές μου” ή “Κανένας”
  • Η εφαρμογή σάς επιτρέπει ακόμη και να ορίσετε δυνατότητες προώθησης για να επιλέξετε επαφές. Ανάλογα με τις ανάγκες σας για ανταλλαγή μηνυμάτων, η εφαρμογή είναι αρκετά προσαρμόσιμη.

    Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Telegram

    Είναι ενδιαφέρον ότι εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram, όλα τα ιστορικά συνομιλιών σας συνοδεύονται από αυτό. Εάν δεν αισθάνεστε πλέον την ανάγκη να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Telegram ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διαδικασία διαγραφής, η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι μια δραστική αλλά αποτελεσματική λύση για τη διατήρηση της ανωνυμίας.

    Για να διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Επισκέψου το Ιστοσελίδα Telegram και εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας – Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό της χώρας σας συν τα τυπικά 10 ψηφία του αριθμού τηλεφώνου σας, έτσι για τις ΗΠΑ θα ήταν +1 (κωδικός περιοχής) – (τελευταία 7 ψηφία του αριθμού τηλεφώνου σας)
  • Ακολουθήστε τα βήματα επαλήθευσης
  • Επιβεβαιώστε τη διαγραφή του λογαριασμού σας.
  • Ο λογαριασμός σας στο Telegram θα διαγραφεί αυτόματα μετά από ένα χρονικό διάστημα χωρίς καμία δραστηριότητα.

  • Μπορείτε να ταξιδέψετε στις «Ρυθμίσεις» της εφαρμογής και να πατήσετε «Απόρρητο και ασφάλεια».
  • Μόλις βρεθείτε εκεί, εντοπίστε την κεφαλίδα “Διαγραφή του λογαριασμού μου”.
  • Πατήστε στην επιλογή «Αν είναι μακριά για» και ρυθμίστε τον λογαριασμό σας να διαγραφεί μετά από 1 μήνα, 3 μήνες, 6 μήνες ή 1 έτος.
  • Εάν δυσκολεύεστε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλες λειτουργίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το Ομάδα υποστήριξης Telegram.

    Αν και η ομάδα υποστήριξης είναι γεμάτη εθελοντές, η σελίδα Συχνές ερωτήσεις που βρίσκεται στο μενού «Ρυθμίσεις» της εφαρμογής είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη.