Πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας δουν

Το Instagram έχει αποκτήσει πολλούς χρήστες τα τελευταία χρόνια. Τους ανάγκασε να εφαρμόσουν νέες δυνατότητες εκτός από την κοινή χρήση φωτογραφιών. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε άλλους χρήστες. Μπορείτε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα σε οποιονδήποτε χρήστη στο Instagram, αρκεί ο δέκτης να έχει ενεργοποιημένη την επιλογή μηνυμάτων. Για να επαληθεύσετε ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη, υπάρχει ένα μικρό κείμενο που λέει ότι εμφανίζεται κάτω από το μήνυμα που υποδεικνύει ότι το μήνυμά σας έχει δει ο παραλήπτης. Το ίδιο συμβαίνει όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από κάποιον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να βλέπετε κείμενο να εμφανίζεται στον αποστολέα. Αν ψάχνετε για συμβουλές σχετικά με το πώς να διαβάζετε άμεσα μηνύματα στο Instagram χωρίς να επισημαίνετε ως φαίνεται, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας βλέπουν.

Πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας δουν

Το να μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας βλέπουν μπορεί να είναι χρήσιμο όταν είστε απασχολημένοι ή δεν έχετε χρόνο να απαντήσετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους για να μάθετε πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας βλέπουν.

  Πώς να μοιραστείτε την ιστορία κάποιου άλλου στο Instagram

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε.

Μέθοδος 1: Απενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή το Wi-Fi

Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να διαβάζετε άμεσα μηνύματα στο Instagram χωρίς να επισημαίνετε ως φαίνεται. Εάν απενεργοποιήσετε το Διαδίκτυο και στη συνέχεια διαβάσετε μηνύματα στο Instagram, ο αποστολέας δεν ειδοποιείται. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε.

Σημείωση: Ο αποστολέας θα ειδοποιηθεί ότι έχετε διαβάσει το μήνυμα μόλις συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο.

1. Πατήστε στο εικονίδιο Instagram για να ανοίξετε την εφαρμογή Instagram.

2. Εάν έχετε νέα μηνύματα, τότε θα δείτε μια ειδοποίηση στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του Messenger με ειδοποίηση.

4. Σύρετε προς τα κάτω τη γραμμή ειδοποιήσεων από το επάνω μέρος της οθόνης σας.

5. Εδώ, απενεργοποιήστε τα δεδομένα Wi-Fi ή Mobile ό,τι χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να τα απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ασύρματο & Δίκτυα και απενεργοποιώντας την εναλλαγή.

6. Επιστρέψτε στα Μηνύματα Instagram και ανοίξτε τη συνομιλία που θέλετε να διαβάσετε χωρίς να σας δουν.

7. Αφού διαβάσετε το νέο μήνυμα, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή Instagram.

Σημείωση: Ο Αποστολέας θα ειδοποιηθεί ότι έχετε διαβάσει το μήνυμα αμέσως μόλις συνδεθείτε ξανά στο Διαδίκτυο.

Τώρα ξέρετε πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας βλέπουν.

Μέθοδος 2: Αποσύνδεση από την εφαρμογή Instagram

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η μέθοδος λειτουργεί εφόσον δεν συνδέεστε στο Διαδίκτυο, ωστόσο, εάν αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Instagram, μπορείτε να διαβάσετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να ειδοποιήσετε τον αποστολέα ακόμα και αφού συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

  Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας κανάλι στο Instagram

1. Ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 6 που εμφανίζονται στη Μέθοδο 1 για να διαβάσετε το μήνυμα.

2. Στην εφαρμογή Instagram, πατήστε στο εικονίδιο προφίλ που υπάρχει στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής σας.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού.

4. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή Αποσύνδεση.

6. Στην προτροπή αποσύνδεσης που εμφανίζεται, απενεργοποιήστε την επιλογή Απομνημόνευση πληροφοριών σύνδεσης πατώντας στο κουμπί εναλλαγής και, στη συνέχεια, πατήστε Αποσύνδεση.

7. Ενεργοποιήστε το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ό,τι χρησιμοποιείτε.

8. Τέλος, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Τώρα ο Αποστολέας δεν θα ήξερε ότι έχετε δει το μήνυμα που έστειλε.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το Instagram χωρίς internet, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα δεδομένα της εφαρμογής Instagram μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Instagram > Αποθήκευση > Εκκαθάριση αποθηκευτικού χώρου. Μετά από αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε την επιλογή περιορισμού προφίλ

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μάθετε πώς να διαβάζετε μηνύματα Instagram χωρίς να σας βλέπουν είναι χρησιμοποιώντας την επιλογή Περιορισμός στην εφαρμογή Instagram. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη του εκφοβισμού και της παρενόχλησης από τους χρήστες. Εάν περιορίσετε έναν χρήστη, δεν θα μπορείτε να δείτε τα σχόλιά του στις αναρτήσεις σας και τα μηνύματα που αποστέλλονται από αυτόν θα μεταφερθούν στην ενότητα αιτημάτων όπου δεν θα επισημαίνονται ως ορατά. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  Κατεβάστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στον υπολογιστή σας

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram.

2. Μεταβείτε στο προφίλ του χρήστη του οποίου τα μηνύματα θέλετε να διαβάσετε χωρίς να τα βλέπετε.

3. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Θα ανοίξει μια λίστα επιλογών.

4. Επιλέξτε Περιορισμός. Θα ανοίξει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Περιορισμός λογαριασμού στο μήνυμα επιβεβαίωσης. Θα περιορίσει το προφίλ αυτού του χρήστη.

6. Στο προφίλ αυτού του χρήστη, πατήστε στην επιλογή Μήνυμα.

Τώρα μπορείτε να διαβάζετε τα μηνύματα Instagram που στέλνει ο συγκεκριμένος χρήστης χωρίς να σας βλέπουν.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα στο Instagram;

Απ. Το Instagram παρέχει στους χρήστες την επιλογή που εμποδίζει άλλους χρήστες να τους στέλνουν απευθείας μηνύματα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή Instagram και μετά πηγαίνοντας στις Ειδοποιήσεις > Άμεσα μηνύματα και κλήσεις. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Μηνύματα και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση στην ενότητα Μηνύματα.

Ε2. Πόσα μηνύματα μπορεί να στείλει ένας χρήστης στο Instagram την ημέρα;

Απ. Το Instagram δεν έχει θέσει ακόμη επίσημο όριο στα μηνύματα, αλλά ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι είναι κάπου μεταξύ 50-100 μηνυμάτων την ημέρα. Μόλις φτάσετε αυτό το όριο, θα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες για να μπορέσετε να στείλετε ξανά μηνύματα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να σας βλέπουν. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.