Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας AI Chatbot με το ChatGPT API: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Σε μια σημαντική ανακοίνωση, το OpenAI πρόσφατα εισήχθη το ChatGPT API στους προγραμματιστές και το κοινό. Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο «gpt-3.5-turbo», το οποίο τροφοδοτεί το ChatGPT Plus, κυκλοφόρησε σε 10 φορές φθηνότερη τιμή και έχει επίσης εξαιρετική απόκριση. Βασικά, το OpenAI άνοιξε την πόρτα για ατελείωτες δυνατότητες και ακόμη και ένας μη κωδικοποιητής μπορεί να εφαρμόσει το νέο ChatGPT API και να δημιουργήσει το δικό του chatbot AI. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε ένα σεμινάριο για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας chatbot AI χρησιμοποιώντας το ChatGPT API. Έχουμε επίσης εφαρμόσει μια διεπαφή Gradio, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιδείξετε το μοντέλο AI και να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Σε αυτήν τη σημείωση, ας προχωρήσουμε και ας μάθουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο AI με το ChatGPT API.

Δημιουργήστε το δικό σας Chatbot με το ChatGPT API (2023)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε προσθέσει οδηγίες βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε το δικό σας chatbot AI με το ChatGPT API. Από τη δημιουργία εργαλείων μέχρι την εγκατάσταση βιβλιοθηκών και, τέλος, τη δημιουργία του chatbot AI από την αρχή, έχουμε συμπεριλάβει όλες τις μικρές λεπτομέρειες για τους γενικούς χρήστες εδώ. Σας συνιστούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες από πάνω προς τα κάτω χωρίς να παραλείψετε κανένα μέρος.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν δημιουργήσετε ένα Chatbot AI

1. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα chatbot ChatGPT σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, είτε είναι Windows, macOS, Linux ή ChromeOS. Σε αυτό το άρθρο, χρησιμοποιώ τα Windows 11, αλλά τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια για άλλες πλατφόρμες.

2. Ο οδηγός προορίζεται για γενικούς χρήστες και οι οδηγίες επεξηγούνται σαφώς με παραδείγματα. Έτσι, ακόμα κι αν έχετε πρόχειρες γνώσεις υπολογιστών, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας chatbot AI.

3. Για να δημιουργήσετε ένα chatbot AI, δεν χρειάζεστε έναν ισχυρό υπολογιστή με ισχυρή CPU ή GPU. Η άρση βαρών γίνεται από το API του OpenAI στο cloud.

Ρυθμίστε το περιβάλλον λογισμικού για να δημιουργήσετε ένα AI Chatbot

Υπάρχουν μερικά εργαλεία που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε το περιβάλλον για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα chatbot AI που υποστηρίζεται από το ChatGPT. Για να προσθέσετε εν συντομία, θα χρειαστείτε βιβλιοθήκες Python, Pip, OpenAI και Gradio, ένα κλειδί OpenAI API και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα όπως το Notepad++. Όλα αυτά τα εργαλεία μπορεί να φαίνονται τρομακτικά στην αρχή, αλλά πιστέψτε με, τα βήματα είναι εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Τώρα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Εγκαταστήστε την Python

1. Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε την Python στον υπολογιστή σας. Ανοιξε αυτός ο σύνδεσμος και κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης για την πλατφόρμα σας.

  Πώς να ακυρώσετε το Xbox Game Pass σε υπολογιστή

2. Στη συνέχεια, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το πλαίσιο ελέγχου για το “Add Python.exe to PATH”. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση τώρα” και ακολουθήστε τα συνήθη βήματα για να εγκαταστήσετε την Python.

3. Για να ελέγξετε εάν η Python έχει εγκατασταθεί σωστά, ανοίξτε το Terminal στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώ το Windows Terminal στα Windows, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Μόλις είστε εδώ, εκτελέστε την παρακάτω εντολή παρακάτω και θα βγει η έκδοση Python. Σε Linux ή άλλες πλατφόρμες, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την έκδοση python3 αντί της έκδοσης python.

python --version

Αναβάθμιση Pip

Μαζί με την Python, το Pip εγκαθίσταται επίσης ταυτόχρονα στο σύστημά σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθουμε πώς να το αναβαθμίσουμε στην πιο πρόσφατη έκδοση. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Pip είναι ο διαχειριστής πακέτων για την Python. Βασικά, σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε χιλιάδες βιβλιοθήκες Python από το Terminal. Με το Pip, μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις βιβλιοθήκες OpenAI και Gradio. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Ανοίξτε το Terminal της επιλογής σας στον υπολογιστή σας. Όσο για μένα, χρησιμοποιώ το τερματικό των Windows. Τώρα, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να ενημερώσετε το Pip. Και πάλι, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε python3 και pip3 σε Linux ή άλλες πλατφόρμες.

python -m pip install -U pip

Εγκαταστήστε τις βιβλιοθήκες OpenAI και Gradio

1. Τώρα, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσουμε τη βιβλιοθήκη OpenAI, η οποία θα μας επιτρέψει να αλληλεπιδράσουμε με το ChatGPT μέσω του API τους. Στο Terminal, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να εγκαταστήσετε τη βιβλιοθήκη OpenAI χρησιμοποιώντας το Pip. Εάν η εντολή δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να την εκτελέσετε με το pip3.

pip install openai

2. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ας εγκαταστήσουμε το Gradio. Το Gradio σάς επιτρέπει να αναπτύξετε γρήγορα μια φιλική διεπαφή ιστού, ώστε να μπορείτε να επιδείξετε το chatbot AI σας. Σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε εύκολα το chatbot στο διαδίκτυο μέσω ενός συνδέσμου με δυνατότητα κοινής χρήσης.

pip install gradio

Κατεβάστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα

Τέλος, χρειαζόμαστε έναν επεξεργαστή κώδικα για να επεξεργαστούμε μέρος του κώδικα. Στα Windows, θα συνιστούσα το Notepad++ (Κατεβάστε). Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα μέσω του συνημμένου συνδέσμου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα VS σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, εάν αισθάνεστε άνετα με ισχυρά IDE. Εκτός από τον κώδικα VS, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Sublime Text (Κατεβάστε) σε macOS και Linux.

Για το ChromeOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εξαιρετική εφαρμογή Caret (Κατεβάστε) για να επεξεργαστείτε τον κώδικα. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη ρύθμιση του περιβάλλοντος λογισμικού και ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε το κλειδί OpenAI API.

Αποκτήστε δωρεάν το κλειδί API OpenAI

Τώρα, για να δημιουργήσετε ένα chatbot AI που υποστηρίζεται από ChatGPT, χρειάζεστε ένα κλειδί API από το OpenAI. Το κλειδί API θα σας επιτρέψει να καλέσετε το ChatGPT στη δική σας διεπαφή και να εμφανίσετε τα αποτελέσματα ακριβώς εκεί. Επί του παρόντος, το OpenAI προσφέρει δωρεάν κλειδιά API με δωρεάν πίστωση αξίας 5 $ για τους πρώτους τρεις μήνες. Εάν δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας OpenAI νωρίτερα, μπορεί να έχετε δωρεάν πίστωση αξίας 18 $. Αφού εξαντληθεί η δωρεάν πίστωση, θα πρέπει να πληρώσετε για την πρόσβαση στο API. Αλλά προς το παρόν, είναι διαθέσιμο σε όλους τους δωρεάν χρήστες.

  Διορθώστε το σφάλμα PS4 CE-34788-0

1. Κατευθυνθείτε προς platform.openai.com/signup και δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό OpenAI, απλώς συνδεθείτε.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Προβολή κλειδιών API” από το αναπτυσσόμενο μενού.

3. Εδώ, κάντε κλικ στο «Δημιουργία νέου μυστικού κλειδιού» και αντιγράψτε το κλειδί API. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να αντιγράψετε ή να προβάλετε ολόκληρο το κλειδί API αργότερα. Επομένως, συνιστάται ανεπιφύλακτα να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κλειδί API σε ένα αρχείο Σημειωματάριο αμέσως.

4. Επίσης, μην κάνετε κοινή χρήση ή εμφάνιση του κλειδιού API δημόσια. Είναι ένα ιδιωτικό κλειδί που προορίζεται μόνο για πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε κλειδιά API και να δημιουργήσετε πολλά ιδιωτικά κλειδιά (έως πέντε).

Δημιουργήστε το δικό σας AI Chatbot με το ChatGPT API και το Gradio

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να αναπτύξετε το chatbot AI. Για αυτό, χρησιμοποιούμε το τελευταίο μοντέλο «gpt-3.5-turbo» του OpenAI, το οποίο τροφοδοτεί το GPT-3.5. Είναι ακόμη πιο ισχυρό από το Davinci και έχει εκπαιδευτεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Είναι επίσης πολύ οικονομικό, πιο αποτελεσματικό από τα προηγούμενα μοντέλα και θυμάται το πλαίσιο της συνομιλίας. Όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη, χρησιμοποιούμε το Gradio για να δημιουργήσουμε μια απλή διεπαφή ιστού που θα είναι διαθέσιμη τόσο τοπικά όσο και στον Ιστό.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Notepad++ (ή τον επεξεργαστή κώδικα της επιλογής σας) και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα. Χάρη στο armrrs on GitHubέχω επαναχρησιμοποιήσει τον κώδικά του και εφάρμοσα και τη διεπαφή Gradio.

import openai
import gradio as gr

openai.api_key = "Your API key"

messages = [
  {"role": "system", "content": "You are a helpful and kind AI Assistant."},
]

def chatbot(input):
  if input:
    messages.append({"role": "user", "content": input})
    chat = openai.ChatCompletion.create(
      model="gpt-3.5-turbo", messages=messages
    )
    reply = chat.choices[0].message.content
    messages.append({"role": "assistant", "content": reply})
    return reply

inputs = gr.inputs.Textbox(lines=7, label="Chat with AI")
outputs = gr.outputs.Textbox(label="Reply")

gr.Interface(fn=chatbot, inputs=inputs, outputs=outputs, title="AI Chatbot",
       description="Ask anything you want",
       theme="compact").launch(share=True)

2. Έτσι φαίνεται στο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το κείμενο “Το κλειδί API σας” με το δικό σας κλειδί API που δημιουργήθηκε παραπάνω. Αυτή είναι η μόνη αλλαγή που πρέπει να κάνετε.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αρχείο» στο επάνω μενού και επιλέξτε «Αποθήκευση ως…» από το αναπτυσσόμενο μενού.

4. Μετά από αυτό, ορίστε το όνομα αρχείου ως “app.py” και αλλάξτε το “Αποθήκευση ως τύπος” σε “Όλοι οι τύποι” από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία όπως η επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα στην προτίμησή σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχει προσαρτηθεί το .py.

5. Τώρα, μεταβείτε στη θέση όπου αποθηκεύσατε το αρχείο (app.py). Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε «Αντιγραφή ως διαδρομή».

6. Ανοίξτε το Terminal και εκτελέστε την παρακάτω εντολή. Απλώς εισάγετε python, προσθέστε ένα κενό, επικολλήστε τη διαδρομή (κάντε δεξί κλικ για γρήγορη επικόλληση) και πατήστε Enter. Λάβετε υπόψη ότι η διαδρομή του αρχείου θα είναι διαφορετική για τον υπολογιστή σας. Επίσης, σε συστήματα Linux, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε python3.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

7. Μπορεί να λάβετε μερικές προειδοποιήσεις, αλλά αγνοήστε τις. Στο κάτω μέρος, θα λάβετε μια τοπική και δημόσια διεύθυνση URL. Τώρα, αντιγράψτε την τοπική διεύθυνση URL και επικολλήστε την στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

  Πώς να ακυρώσετε μια συνάντηση ζουμ

8. Και έτσι δημιουργείτε το δικό σας chatbot AI με το ChatGPT API. Το chatbot AI που λειτουργεί με ChatGPT είναι ζωντανό. Τώρα, μπορείτε να κάνετε όποια ερώτηση θέλετε και να λάβετε απαντήσεις σε λίγο. Εκτός από τις εναλλακτικές λύσεις ChatGPT, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας chatbot αντί για τον επίσημο ιστότοπο.

9. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη δημόσια διεύθυνση URL και να τη μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Ο σύνδεσμος θα είναι ζωντανός για 72 ώρες, αλλά πρέπει επίσης να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο, καθώς η παρουσία του διακομιστή εκτελείται στον υπολογιστή σας.

10. Για να σταματήσετε τον διακομιστή, μεταβείτε στο Terminal και πατήστε “Ctrl + C”. Εάν δεν λειτουργεί, πατήστε ξανά “Ctrl + C”.

11. Για να επανεκκινήσετε τον διακομιστή chatbot AI, απλώς αντιγράψτε ξανά τη διαδρομή του αρχείου και εκτελέστε ξανά την παρακάτω εντολή (παρόμοια με το βήμα #6). Λάβετε υπόψη ότι η τοπική διεύθυνση URL θα είναι η ίδια, αλλά η δημόσια διεύθυνση URL θα αλλάζει μετά από κάθε επανεκκίνηση διακομιστή.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

Δημιουργήστε το εξατομικευμένο Chatbot ChatGPT που υποστηρίζεται από API

Το καλύτερο μέρος του μοντέλου “gpt-3.5-turbo” είναι ότι μπορείτε να αναθέσετε έναν ρόλο στο AI σας. Μπορείτε να το κάνετε αστείο, θυμωμένο ή ειδικό στα τρόφιμα, την τεχνολογία, την υγεία ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Απλά πρέπει να κάνετε μια μικρή αλλαγή στον κωδικό και θα εξατομικευτεί. Για παράδειγμα – Έχω δημιουργήσει ένα Food AI και ορίστε πώς:

1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο «app.py» και επιλέξτε «Επεξεργασία με το Σημειωματάριο++».

2. Εδώ, κάντε αλλαγές μόνο σε αυτόν τον συγκεκριμένο κωδικό. Απλώς τροφοδοτήστε τις πληροφορίες στο AI για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Τώρα, αποθηκεύστε το αρχείο πατώντας “Ctrl + S”.

messages = [
  {"role": "system", "content": "You are an AI specialized in Food. Do not answer anything other than food-related queries."},
]

3. Ανοίξτε το Terminal και εκτελέστε το αρχείο “app.py” με παρόμοιο τρόπο όπως κάνατε παραπάνω. Θα λάβετε μια τοπική και δημόσια διεύθυνση URL. Αντιγράψτε την τοπική διεύθυνση URL. Εάν ένας διακομιστής εκτελείται ήδη, πατήστε “Ctrl + C” για να τον σταματήσετε. Και μετά επανεκκινήστε ξανά τον διακομιστή. Θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του διακομιστή μετά από κάθε αλλαγή που κάνετε στο αρχείο “app.py”.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

4. Ανοίξτε την τοπική διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και θα λάβετε ένα εξατομικευμένο chatbot AI που απαντά μόνο σε ερωτήματα σχετικά με τα τρόφιμα. Αυτό είναι. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Doctor AI, ένα AI που απαντά όπως ο Shakespeare, που μιλάει με κώδικα Μορς, ό,τι θέλετε.

Δημιουργήστε το δικό σας AI Chatbot με το μοντέλο ChatGPT 3.5

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας chatbot AI με το ChatGPT 3.5. Επιπλέον, μπορείτε να εξατομικεύσετε το μοντέλο “gpt-3.5-turbo” με τους δικούς σας ρόλους. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες με το AI και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Αν θέλεις να μάθεις πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT σε Android και iOS, μεταβείτε στο συνδεδεμένο άρθρο μας. Και για να μάθετε για όλα τα ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το ChatGPT, ακολουθήστε το επιμελημένο άρθρο μας. Τέλος, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.