Πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο που προσελκύει backlinks

Ήμουν λάτρης του δολώματος με συνδέσμους και πρέπει να πω, “Δεν είναι όλα τα δολώματα με συνδέσμους κακά!”.

Ναι καλά διαβάσατε. 🧐

Ενώ το «καλό» και το «κακό» σε ένα δόλωμα συνδέσμου ορίζεται από τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε. Όταν γίνει σωστά, οι έμποροι μπορούν να οδηγήσουν σημαντική επισκεψιμότητα στο περιεχόμενό τους χωρίς να αποξενώσουν το κοινό τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε τα δολώματα συνδέσμων: τι είναι, πώς βοηθούν και τι συμβαίνει στη δημιουργία ενός δολώματος συνδέσμου υψηλής ποιότητας για τον ιστότοπό σας.

Πίνακας περιεχομένων

Το Link Bait είναι ένα ανεκτίμητο κομμάτι περιεχομένου που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει την προσοχή και να ενθαρρύνει άλλους ιδιοκτήτες ιστότοπων να συνδέονται με αυτό.

Μακροχρόνια απάντηση σύντομη, τα δολώματα συνδέσμων σας δίνουν backlinks, εκτός από το ότι αυτή τη φορά δεν είστε αυτός που ρωτά. Άλλοι ιστότοποι το κάνουν για εσάς και εθελοντικά!

Η φύση του περιεχομένου για να δελεάσει τους ιστότοπους να επανασυνδεθούν είναι αυτό που επινόησε τον όρο «Δόλωμα συνδέσμου». Η όλη διαδικασία δημιουργίας δολωμάτων συνδέσμων και δημιουργίας backlinks είναι γνωστή ως «Δόλωμα συνδέσμων».

Αλλά – τι κάνει οποιοδήποτε περιεχόμενο ένα νόστιμο «Δόλωμα» για άλλους ιστότοπους;

Κατά τη γνώμη μου, ένα καλό δόλωμα συνδέσμου θα πρέπει να είναι:

 • Φρέσκο ​​και μοναδικό
 • Με δυνατότητα κοινής χρήσης
 • Τραβώντας την προσοχή
 • Προκαλώντας σκέψεις
 • Και, ενδιαφέρον!

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει να υπάρχουν για τον συνονόματο. Θα πρέπει να είναι βαθιά ενσωματωμένα στο περιεχόμενό σας, καθιστώντας το πολύτιμο, σχετικό και έγκυρο τόσο για τους αναγνώστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης.

Πλεονεκτήματα του Link Baiting

Το δόλωμα συνδέσμων είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, εδώ είναι τρεις καλοί λόγοι για τους οποίους:

#1. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Σύμφωνα με Ahrefsτο 66,31% των σελίδων δεν έχει ούτε ένα backlink, ενώ το 26,29% έχει συνδέσμους από τρεις ή λιγότερους ιστότοπους.

Αν θέλετε να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό – χτυπήστε, χτυπήστε ✊! Συνδέστε το δόλωμα με τη διάσωσή σας. 🦸

Η στρατηγική δόλωσης συνδέσμων μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε όχι ένα αλλά εκατοντάδες πολύτιμα backlinks, ενώ παράλληλα προσθέτει υψηλής ποιότητας, έγκυρο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Και με τους δύο τρόπους, είναι μια συμφωνία win-win για εσάς!

#2. Αυξημένη κατάταξη αναζήτησης

Μισώ να επαναλαμβάνω το ίδιο μάντρα που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε άλλο άρθρο SEO, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση: Τα backlinks σας βοηθούν κατατάσσονται υψηλότερα στο Google!

  Πώς να μοιάζετε με πατάτα σε μια βιντεοδιάσκεψη του Microsoft Teams

Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κατάταξης εκτός σελίδας της Google.

Και το δόλωμα συνδέσμων, όπως γνωρίζουμε, είναι μια σημαντική πηγή backlinks. Ως εκ τούτου, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την οργανική σας κατάταξη αναζήτησης.

Για να μην ξεχνάμε, το περιεχόμενο δολώματος συνδέσμων είναι υψηλής ποιότητας. Έτσι, ακόμα κι αν τα backlinks αποτελούν μόνο λίγο παράγοντα, το ποιοτικό περιεχόμενο σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατατάξετε τους SERP.

#3. Περισσότερη προσέγγιση χρηστών και ορατότητα

Η δυνατότητα κοινής χρήσης είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό του περιεχομένου δολώματος συνδέσμων. Και με τη μεγάλη δυνατότητα κοινής χρήσης έρχεται ένα επίπεδο «Virality».

Επειδή συμβαίνει αυτό, το δόλωμα συνδέσμων έχει αρκετές δυνατότητες για να εκθέσει την επωνυμία και το περιεχόμενό σας σε εντελώς νέο κοινό.

#4. Περισσότερες ευκαιρίες επισκεψιμότητας και μετατροπής

Η συσχέτιση είναι σαφής: όσο περισσότερα backlinks έχει μια σελίδα, τόσο περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα δημιουργεί από την Google. Γιατί 🥁

 • Οι σελίδες με backlinks κατατάσσονται υψηλότερα
 • Το περιεχόμενο δολώματος είναι πρωτότυπο και μοναδικό, επομένως παραμένει περισσότερο στα κορυφαία αποτελέσματα της Google
 • Και όσο περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τη σελίδα σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να τους μετατρέψετε σε δυνητικούς πελάτες και πελάτες.

  Η προϋπόθεση είναι εάν το δόλωμα συνδέσμου σας είναι βελτιστοποιημένο για μετατροπές. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας παρότρυνση για δράση για τις κορυφαίες προσφορές μάρκετινγκ στο ιστολόγιό σας και στην κορυφή/πλευρικές γραμμές σας.

  Τούτου λεχθέντος, ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους δολώματος συνδέσμων που μπορείτε να δημιουργήσετε.

  Τύποι δολώματος σύνδεσης με παραδείγματα πραγματικού κόσμου

  #1. Πρωτότυπη Έρευνα

  Τα δεδομένα από πρώτο χέρι, οι έρευνες και οι μελέτες είναι καύσιμο δολώματος σύνδεσης. Γιατί;

  Πρώτον, αυτές οι ερευνητικές μελέτες ικανοποιούν την περιέργεια των χρηστών.

  Και δεύτερον, προσελκύουν εκατομμύρια άλλους ιστότοπους που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν εσωτερική έρευνα και βασίζονται κυρίως σε άλλους να το κάνουν για αυτούς.

  Αυτό Αναζήτηση Μελέτης Κυκλοφορίας από το Ahrefs είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δολώματος συνδέσμων από τη δημοσίευση έρευνας και στατιστικών από πρώτο χέρι.

  Ως αποτέλεσμα, η Ahrefs κέρδισε 12.000 backlinks από πάνω από 3,5 χιλιάδες τομείς παραπομπής.

  #2. Ολοκληρωμένος πόρος

  Ένας σε βάθος οδηγός για να κάνετε κάτι είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στο οποίο συνδέονται οι χρήστες. Και είναι ο δεύτερος καλύτερος τύπος δολώματος σύνδεσης μετά την αρχική έρευνα.

  Η λήψη ενός θέματος στη θέση σας και η δημοσίευση της πιο ολοκληρωμένης ανάρτησης σχετικά με αυτό στο διαδίκτυο (ή τουλάχιστον η προσπάθεια να γίνει) μπορεί να κάνει τη διαφορά.

  Δεν έχει σημασία αν έχουν γράψει και άλλοι γι’ αυτό. Αν μπορείτε να το γράψετε καλύτερα, πηδήξτε το!

  Οδηγός βήμα προς βήμα του HubSpot σχετικά με το ‘Πώς να εκτελέσετε διαφημίσεις στο Facebook‘ είναι μια περιζήτητη πηγή για να μάθετε τη διαφήμιση στο Facebook.

  Και επειδή είναι πραγματικά περιεκτικό, λειτούργησε ως ένα εξαιρετικό δόλωμα σύνδεσης για την εταιρεία λογισμικού, συγκεντρώνοντας πάνω από 3,4k backlinks.

  #3. Αμφιλεγόμενο περιεχόμενο

  Όπως ανέφερα, το linkbaiting είναι η επιστήμη της πρόκλησης περιέργειας ή συναισθήματος για να γίνει το περιεχόμενο ελκυστικό και κοινόχρηστο. Τι ταιριάζει καλύτερα εδώ από το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο;

    Google Drive εναντίον Microsoft OneDrive: Τι είναι καλύτερο;

  Η διαμάχη, εδώ και χρόνια, είναι γνωστό ότι πυροδοτεί έντονες συζητήσεις και προσελκύει σημαντικά μάτια. Είτε πρόκειται για τοποθεσίες Area 51 είτε για UFO – θα λατρέψουμε να μιλήσουμε και να μοιραστούμε τις απόψεις μας για αυτούς.

  Και δεν χρειάζεται να κατεβείτε μέχρι κάτω. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να βάλετε είναι ένα ερωτηματικό στον τίτλο σας και την προσωπική σας γνώμη κάτω από αυτό.

  Για παράδειγμα, το Search Engine Land δημοσίευσε αυτό Κομμάτι SEO ενώ αυτή η ερώτηση ήταν καυτή στην αγορά.

  Ως αποτέλεσμα, τράβηξε τα μάτια, κοινοποιήθηκε και κέρδισε 2,8 χιλιάδες σε backlinks.

  #4. Οπτικό Περιεχόμενο

  Έχω διαβάσει σε πολλά άρθρα ότι το οπτικό περιεχόμενο πρέπει να είναι ένα infographic ή μόνο με εικόνα για να θεωρείται καλό δόλωμα συνδέσμου. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

  Ακόμη και ενημερωτικό περιεχόμενο που περιέχει infographics, εικονογραφήσεις ή εικόνες υψηλής ποιότητας – μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα καλό δόλωμα σύνδεσης.

  Οι βασικές αρχές της κατανόησης της θεωρίας των χρωμάτων by 99designs υποστηρίζει τη δήλωσή μου.

  Ορισμένα εντυπωσιακά γραφικά υποστηρίζουν το περιεχόμενο του δολώματος, το καθένα αφιερωμένο στο να διευκολύνει τους αναγνώστες να κατανοήσουν το σχέδιο και τους συνδυασμούς χρωμάτων.

  Ομοίως, τα πρότυπα είναι ένας άλλος εξαιρετικός τύπος δολώματος συνδέσμων. Αυτό πρότυπο σελίδας προορισμού από το Unbounce είναι ένα ζωντανό παράδειγμα.

  Αυτό το δόλωμα συνδέσμου μόνο έλαβε 66 backlinks από 20 τομείς παραπομπής. Και το Unbounce έχει 100 τέτοια πρότυπα.

  #5. Εργαλεία

  Τα εργαλεία δεν είναι γραπτό περιεχόμενο, αλλά είναι ένας πολλά υποσχόμενος μαγνήτης μολύβδου – και επομένως ένα εξαιρετικό δόλωμα σύνδεσης.

  Τα δωρεάν εργαλεία (αποτελεσματικά) βρίσκουν πάντα μια θέση στα κορυφαία ιστολόγια.

  Για παράδειγμα, ο Neil Patel είναι διάσημος για το εργαλείο του, Ubersuggest. Και έχει δημιουργήσει 180.000 backlinks! 🤯

  Επιπλέον, μπορώ να βρω μια ολόκληρη λίστα εργαλείων που λειτουργούν ως εξαιρετικά δολώματα σύνδεσης για εταιρείες.

  Το θέμα μου είναι ότι οι μπλόγκερ προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις στα σημεία πόνου των αναγνωστών. Και αν το εργαλείο σας μπορεί να το λύσει, θα χαρούν να συνδεθούν ξανά μαζί σας.

  Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία δολωμάτων σύνδεσης υψηλής ποιότητας

  #1. Κάντε το δόλωμα του συνδέσμου σας πρακτικό

  Το να κάνετε το περιεχόμενό σας πρακτικό σημαίνει να δημιουργείτε κάτι που ο αναγνώστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αμέσως. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε:

  ➡️ Δημιουργήστε περιεχόμενο «πώς να κάνετε κάτι».

  Ένα κομμάτι περιεχομένου που κατευθύνει τους χρήστες να κάνουν κάτι αποτελεί εξαιρετικό δόλωμα συνδέσμου. Είναι win-win και για τα δύο μέρη:

  • Βοηθά τους αναγνώστες να εκτελέσουν μια εργασία με την οποία δυσκολεύονται (προσθέτοντας πραγματική αξία).
  • Βοηθά τους εκδότες να μειώσουν την πρακτική διαδικασία κάνοντας απλώς σύνδεση με εσάς.

  Ας υποθέσουμε ότι ένας εκδότης δημιουργεί περιεχόμενο γύρω από “Τίτλους με δυνατότητα κλικ” και έχετε ήδη δημοσιευμένο άρθρο υψηλής ποιότητας σχετικά με “Πώς να βελτιστοποιήσετε τους τίτλους”, μπορεί απλώς να συνδεθεί με το περιεχόμενό σας κάποια στιγμή, εάν απαιτείται, αντί να γράψει ολόκληρη τη διαδικασία στο blog τους.

  ➡️ Χρησιμοποιήστε διαδραστικά ή δολώματα γρήγορης επίλυσης προβλημάτων

  Ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να δημιουργήσετε κάτι που οι αναγνώστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμέσως. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν εργαλεία, αριθμομηχανές, πρότυπα, λίστες ελέγχου και φύλλα εξαπάτησης.

    Πώς να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης του Safari σε iPhone ή Mac

  Παρέχουν γρήγορες λύσεις στα σημεία πόνου των αναγνωστών. Επιπλέον, οι μπλόγκερ αγαπούν να συνδέονται με αυτούς.

  Επιτρέψτε μου να ρωτήσω: ποια πρόταση είναι μια γρήγορη επίλυση προβλημάτων;

  “Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο SEO για να πραγματοποιήσετε έρευνα λέξεων-κλειδιών.”

  “Χρήση Ubersuggest για την εκτέλεση έρευνας λέξεων-κλειδιών.”

  Ορίστε!

  #2. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα “Πρωτοτυπία + Μοναδικότητα”

  Ένα ασυμβίβαστο μέρος του δολώματος συνδέσμων είναι η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα. Η δημιουργία πρωτότυπου, μοναδικού περιεχομένου που προσφέρει πληροφορίες από πρώτο χέρι μπορεί να προσελκύσει ιστότοπους σε εσάς.

  Δεν είναι περίεργο ότι εταιρείες όπως οι HubSpot, Ahrefs και άλλες ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς και τη δημιουργία περιεκτικών αναφορών.

  Ακόμα κι αν δεν έχετε $$$, συμπεριλάβετε πληροφορίες και αποσπάσματα από ΜΜΕ για να κάνετε τα δολώματα συνδέσμων να ακούγονται έγκυρα και πρωτότυπα.

  #3. Προσθήκη οπτικών στοιχείων

  Λαμβάνεται ψηφιακό περιεχόμενο που περιέχει εικόνες ή γραφικά υψηλής ποιότητας 94% περισσότερες προβολές από αυτές χωρίς.

  Ομοίως, το πλούσιο σε οπτικό περιεχόμενο προσελκύει αναγνώστες και εκδότες γενικά. Και υπάρχει η ανθρώπινη ψυχολογία πίσω από αυτό.

  Βλέπετε, πριν κάποιος συνδεθεί με το περιεχόμενό σας, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων:

  • Πρώτο κλικ – Ο πιθανός «συνδέτης» σκοντάφτει στο δόλωμα του συνδέσμου σας για πρώτη φορά.
  • Ενδιαφέρον – Κάνουν κλικ και το καταναλώνουν.
  • Επιθυμία – Το περιεχόμενο αφήνει μια μόνιμη εντύπωση στο μυαλό τους.
  • Δράση – Παίρνουν το «δόλωμα» και συνδέονται με αυτό.

  Εάν το δόλωμα του συνδέσμου σας δεν είναι οπτικά ελκυστικό, αυτή η διαδικασία διακόπτεται μεταξύ “Ενδιαφέρον” και “Επιθυμία”. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οπτικά στοιχεία βοηθούν τους ανθρώπους να καταναλώνουν περιεχόμενο πιο γρήγορα και ευκολότερα, αυξάνοντας την πιθανότητα κάποιος να απολαύσει το περιεχόμενο και, επομένως, να συνδεθεί με αυτό.

  #4. Στρατηγική τοποθέτηση παρότρυνσης για δράση (CTA)

  Μια παρότρυνση για δράση χρησιμοποιείται για να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν τις ενέργειες που επιθυμούν. Είτε πρόκειται για εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο είτε για χρήση προτύπου – οι CTA μπορούν να βοηθήσουν στην εκτέλεση μιας εργασίας από τους αναγνώστες.

  Εάν δημιουργείτε δολώματα συνδέσμων για να αυξήσετε τις μετατροπές, τα CTA μπορούν να είναι ο υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση.

  Συνήθως, τα CTA προστίθενται μεταξύ του περιεχομένου ή στο τέλος. Με απλά λόγια, προσθέστε το όπου βρίσκεται το πλαίσιο και όπου το κλικ σε αυτό έχει νόημα για τους αναγνώστες.

  #5. Σχεδίαση φιλική προς το χρήστη

  Ανεξάρτητα από το πόσο μοναδικό ή πολύτιμο είναι το περιεχόμενό σας. Οι ιστότοποι δεν θα συνδεθούν ξανά με εσάς, εάν το περιεχόμενο ή η δομή της σελίδας σας ή ο σχεδιασμός σας δεν είναι φιλικοί προς το χρήστη.

  Ακολουθώ αυτήν τη λίστα ελέγχου για να βεβαιωθώ ότι το περιεχόμενό μου παρέχει εξαιρετική αναγνωσιμότητα και είναι ευχάριστο στα μάτια:

  • Αναλύστε την πρόθεση αναζήτησης
  • Δημιουργήστε εντυπωσιακούς τίτλους (με λέξεις-κλειδιά)
  • Διαχωρίστε το περιεχόμενο σε κεφαλίδες και υποκεφαλίδες (μην το παρακάνετε)
  • Χρησιμοποιήστε λίστες και κουκκίδες για να κάνετε σάρωση περιεχομένου
  • Συμπεριλάβετε εικόνες υψηλής ποιότητας σε βάθος κύλισης
  • Επιλέξτε μια ελκυστική γραμματοσειρά για τη σύνταξη περιεχομένου (Roboto, Serif και Lobster, για να αναφέρουμε μερικά)

  Θυμάστε ότι ξεκίνησα λέγοντας ότι το δόλωμα με σύνδεσμο μπορεί να είναι «καλό και κακό», ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε;

  Καλά! Τα δολώματα χειραγώγησης συνδέσμων μπορεί να είναι πολύ κακά. Συνήθως, αυτού του είδους τα δολώματα σύνδεσης περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιώντας ψευδείς τίτλους για να λάβετε κλικ
  • Χρήση συνδέσμων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε περιεχόμενο
  • Λέξη-κλειδί γέμιση
  • Διαμονή σε συστήματα ανταλλαγής συνδέσμων

  Ωστόσο, οι στρατηγικές και οι μέθοδοι που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι απαλλαγμένες από τέτοιες πρακτικές μαύρων καπέλων.

  Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα εργαλεία backlink για να βελτιώσετε τη στρατηγική SEO σας.