Πώς να δημιουργήσετε μουσική από μια προτροπή κειμένου χρησιμοποιώντας το Suno AI

Βασικά Takeaways

  • Το Suno AI δημιουργεί μουσική με βάση τα μηνύματα κειμένου, απλοποιώντας την παραγωγή μουσικής χωρίς περίπλοκες δεξιότητες ή εξοπλισμό.
  • Χρησιμοποιήστε το Suno για να δημιουργήσετε τμήματα τραγουδιών, παρέχετε μετα-ετικέτες για να καθοδηγήσετε το AI και συνεχίστε το τραγούδι με τη λειτουργία Συνέχεια.
  • Ολοκληρώστε το τραγούδι στο Suno παρέχοντας στίχους outro, χρησιμοποιήστε μετα-ετικέτες του Suno όπως “[silence]” για το τελευταίο τμήμα και κατεβάστε ολόκληρο το τραγούδι.

Εάν ακούτε πολύ μουσική, το πιθανότερο είναι ότι έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική. Ωστόσο, με την παραδοσιακή έννοια, το να ζωντανέψετε τις δημιουργικές σας ιδέες απαιτεί πολλή ικανότητα και εξοπλισμό. Με το Suno AI, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτό.

Τι είναι το Suno AI και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Suno AI είναι ένα επαναστατικό εργαλείο που δημιουργήθηκε από μια ομάδα μουσικών και ειδικών τεχνητής νοημοσύνης για να εξαλείψει το εμπόδιο μεταξύ της δημιουργικότητας και της μουσικής παραγωγής. Ο απώτερος στόχος αυτού του εργαλείου είναι να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει μουσική απλά φαντάζοντάς τη, χωρίς να χρειάζεται να μάθει θεωρία της μουσικής, να παίξει ένα όργανο και να κυριαρχήσει σε έναν σταθμό εργασίας ψηφιακού ήχου.

Η Suno παράγει μουσική με βάση τα μηνύματα κειμένου. Περιγράφετε το είδος, την ατμόσφαιρα, τα όργανα και το θέμα του τραγουδιού σας και το Suno δημιουργεί δύο τμήματα ήχου, που συνήθως περιλαμβάνουν φωνητικά. Εκτός από την εφαρμογή Ιστού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Suno μέσω του Microsoft Copilot ή ως bot Discord.

Επιφανειακά, αυτό είναι το μόνο που υπάρχει για το Suno. Αν αναζητούσατε ένα σύντομο τμήμα ήχου, το ταξίδι σας τελειώνει εδώ μόλις κατεβάσετε το κομμάτι και το μοιραστείτε. Ωστόσο, αν σκέφτεστε σοβαρά να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξετε ένα πλήρες τραγούδι, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με το Suno. Το παρακάτω κομμάτι αφορά έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, έγινε πλήρως με Suno AI.

Ενδιαφέρεστε; Ξεκινήστε κάνοντας εγγραφή στο την εφαρμογή ιστού Suno AI. Μόλις συνδεθείτε, θα λάβετε 50 δωρεάν ημερήσιες πιστώσεις. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πιστώσεις με την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, ξεκινώντας από 8 $ μηνιαίως. Τώρα, ας κάνουμε ένα πλήρες τραγούδι με AI!

  8 εκπληκτικά πρότυπα Airtable για να οργανωθείτε με στυλ

1. Δημιουργήστε ένα περίγραμμα για το τραγούδι σας

Πρώτα πράγματα πρώτα, πρέπει να προσδιορίσετε με ακρίβεια τι θέλετε να φτιάξετε. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αφού θα χρησιμοποιείτε πιστώσεις για κάθε γενιά, επομένως είναι καλύτερο να μην τις σπαταλήσετε. Το Suno AI λειτουργεί καλύτερα με τους στίχους, επομένως οι στίχοι θα είναι ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει τη δομή του τραγουδιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT ή εναλλακτικά chatbots AI για να σας βοηθήσουν εδώ. Δείτε πώς χρησιμοποίησα το ChatGPT για να καταλήξω σε ένα περίγραμμα για το τραγούδι μου:

Προτροπή:
Γράψτε στίχους για ένα τραγούδι που περιγράφει τη σχέση αγάπης-μίσους μου με τον Parasaur στο βιντεοπαιχνίδι ARK.

Ήμουν ευχαριστημένος με αυτό που μου έδωσε το ChatGPT, οπότε το κράτησα όπως ήταν. Μπορείτε πάντα να του ζητήσετε να κάνει τροποποιήσεις στην απάντησή του. Η χρήση τεχνικών προτροπής μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σας στο ChatGPT.

2. Κάντε το πρώτο τμήμα του τραγουδιού στο Suno

Τώρα που η δημιουργική διαδικασία είναι εκτός λειτουργίας, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το Suno. Ανοίξτε την εφαρμογή Ιστού και μεταβείτε στην καρτέλα Δημιουργία, όπου θα δείτε ένα πλαίσιο κειμένου και ένα κουμπί Δημιουργία. Μπορείτε να εισαγάγετε μια περιγραφή του τραγουδιού εδώ για να δημιουργήσετε γρήγορα δύο τμήματα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εναλλαγή προσαρμοσμένης λειτουργίας. Μόλις γυρίσετε την εναλλαγή, το πλαίσιο κειμένου θα αλλάξει και μπορείτε να εισαγάγετε τους δικούς σας στίχους.

Στο ίδιο πλαίσιο στίχων θα δίνετε οδηγίες στον Suno για μουσικές ουρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταετικέτες για να το κάνετε αυτό. μια περιγραφή είναι διαθέσιμη στο την ιστοσελίδα της Suno. Βασικά, οι μεταετικέτες είναι γραμμές στην προτροπή που τοποθετούνται σε παρένθεση ή αγκύλες που καθοδηγούν το Suno σχετικά με τους ήχους που πρέπει να κάνει.

Οι μεταετικέτες είναι σημαντικές για να κάνουν το Suno να λειτουργεί όπως επιθυμείτε, αλλά μπορεί επίσης να το μπερδέψουν. Τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα ή αναπαραγόμενα, επομένως μερικές φορές θα πρέπει απλώς να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να γράψετε την προτροπή και να ελπίζετε για το καλύτερο.

Έτσι, βάλτε τους στίχους, τον τίτλο και το στυλ και κάντε κλικ στο Create. Δύο εργασίες θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά της οθόνης και η Suno θα αρχίσει να δημιουργεί τα τμήματα τραγουδιών, μαζί με μια διασκευή που δημιουργείται από AI.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Airtable για αποτελεσματική διαχείριση έργου

Μόλις τα τμήματα είναι έτοιμα, ακούστε τα και δείτε αν σας αρέσουν. Τις περισσότερες φορές, η έξοδος μοιάζει σαν να είναι στη μέση ενός τραγουδιού ή να μην σχετίζεται με την προτροπή που καταχωρίσατε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάντε ξανά κλικ στο Create (ίσως με κάποιες τροποποιήσεις στο μήνυμα προτροπής) μέχρι να έχετε ένα καλό αρχικό τμήμα.

Το μοντέλο v2 του Suno AI (Βασικό σχέδιο) μπορεί να δημιουργήσει έως και 80 δευτερόλεπτα μουσικής. Αυτό είναι πολύ σύντομο για να είναι πλήρες τραγούδι, αλλά η δυνατότητα συνέχειας σάς επιτρέπει να βασιστείτε και να επεκτείνετε τμήματα. Θα το καλύψουμε αργότερα στο άρθρο.

Παραδόξως, στην περίπτωσή μου, το να αφήνω κενό το Style of Music μου έδωσε τελικά την ατμόσφαιρα που ήθελα. Εδώ είναι η προτροπή που χρησιμοποίησα:

Ω Parasaur, με το στυλ σου τόσο ωραίο,

Είσαι και ευλογία και αγκάθι στη σπονδυλική μου στήλη,

Η πίστη σου κλονίζεται, το θάρρος σου λυγίζει,

Σε αυτόν τον ψηφιακό χορό, όπου η πραγματικότητα σμίγει.

Πήρα ένα κλιπ 20 δευτερολέπτων που ακουγόταν καταπληκτικό. Αγνόησε το [Drum Solo] metatag, αλλά το κομμάτι στο σύνολό του ήταν υπέροχο. Αυτό παρείχε μια σταθερή βάση για να χτιστεί το υπόλοιπο τραγούδι. Τα επόμενα τμήματα δεν θα είναι τόσο τυχαία, αφού θα τα δημιουργήσετε σε αυτό.

Το Suno μπορεί να είναι υπέροχο και απογοητευτικό. Για να το θέσουμε σε προοπτική, παραπάνω είναι το άλλο τμήμα που δημιουργείται από αυτές τις ακριβείς προτροπές. Είναι ένα κομμάτι 80 δευτερολέπτων σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος και δεν λέει καν τις λέξεις στην προτροπή.

3. Συνεχίστε το τραγούδι στο Suno μετά τις αρχικές προτροπές

Η υπόλοιπη διαδικασία είναι σχετικά εύκολη μόλις κατεβάσετε το πρώτο τμήμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το Suno θα κατανοήσει καλύτερα αυτό που ψάχνετε και οι έξοδοι θα είναι λιγότερο τυχαίες. Το Continuation είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Suno, καθώς δημιουργεί απρόσκοπτα το υπόλοιπο κομμάτι.

Για να συνεχίσετε ένα τμήμα, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο όνομά του και, στη συνέχεια, επιλέξτε Συνέχεια από αυτό το τραγούδι. Αυτό θα προσθέσει το τραγούδι στην προτροπή. Προσθέστε τους στίχους για το επόμενο μέρος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση, είναι καλύτερο να μην αλλάξετε το στυλ και τον τίτλο.

Ακολουθεί η προτροπή που χρησιμοποίησα για το δεύτερο τμήμα:

Πέρασε ώρες δαμάζοντας, προσπαθώντας να προπονηθείς,

  Πώς να υπολογίσετε το ποσοστό σφάλματος [+3 Tools]

Αλλά η τρελή φύση του με τρελαίνει,

Ανεξάρτητα από την προσπάθεια, δεν θα αντέξει,

Σε αυτόν τον άγριο κόσμο, όπου το θάρρος είναι το παν.

Η απόδοση του Suno ήταν πολύ εντυπωσιακή αυτή τη φορά. Το τμήμα συνεχίστηκε απρόσκοπτα από το προηγούμενο και είχε μια πολύ ικανοποιητική συγκέντρωση μπάσων.

Από εδώ, το θέμα είναι να συνεχίσει το τραγούδι και να αλλάξει την προτροπή. Για την επόμενη προτροπή, πρόσθεσα απλώς μια μεμονωμένη μεταετικέτα.

Η έξοδος ήταν φανταστική. Όσο περισσότερα δίνετε στη Suno να δουλέψει, τόσο καλύτερα αποδίδει.

4. Τελειώστε το τραγούδι στο Suno

Όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τελειώσουν. Ωστόσο, το να τελειώσεις ένα τραγούδι με τον Suno μπορεί να είναι εξίσου απογοητευτικό με το να το ξεκινήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνοντας του στίχους outro θα καταλήξει να ξεκινήσει ένας νέος ρυθμός. Αφού έπαιξα με τις προτροπές, βρήκα αυτό το μήνυμα προτροπής να λειτουργεί καλύτερα:

Ω Parasaur, με το στυλ σου τόσο ωραίο (Parasaur)

Είσαι και ευλογία και αγκάθι στη σπονδυλική μου στήλη (Παρασάουρ)

Η πίστη σου κλονίζεται, το θάρρος σου λυγίζει,

Σε αυτόν τον ψηφιακό χορό, όπου η πραγματικότητα αναμειγνύεται (Parasaur)

Ο ρυθμός και ο ενθουσιασμός σιγοβράστηκαν όπως είχε ζητήσει η προτροπή, αλλά ο Suno άφησε ακόμα το τραγούδι ημιτελές. Για το επόμενο τμήμα, εισάγω μόνο τη μεταετικέτα outro:

Ούτε αυτό τελείωσε το τραγούδι, αλλά δημιούργησε ένα πολύ περίτεχνο μπάσο outro, το οποίο ήταν μια ωραία προσθήκη στο τραγούδι. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για να εξαφανίσετε μόνοι σας το τμήμα και να ολοκληρώσετε το τραγούδι. Αλλά αν επιμένετε να τα κάνετε όλα στο Suno όπως εγώ, εδώ είναι μια προτροπή που λειτούργησε. Για το τελευταίο τμήμα, χρησιμοποίησα την παρακάτω μεταετικέτα:

Και τελικά, ο Suno σταδιακά αφαίρεσε τα όργανα μέχρι που το τραγούδι ξεθώριασε. Τέλειο φινίρισμα.

5. Πώς να κατεβάσετε το πλήρες τραγούδι στο Suno

Αν και σε κομμάτια, τώρα έχετε το τραγούδι σας που δημιουργήθηκε από AI. Ευτυχώς, το Suno μπορεί να εντοπίσει ποια μέρη συνδυάζονται και να σας δώσει όλο το μήκος ως αρχείο MP3. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο τελευταίο μέρος του τραγουδιού και επιλέξτε Λήψη ολόκληρου τραγουδιού. Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα λήψης για ένα αρχείο MP3.

Αφού το κατεβάσετε, μπορείτε να το μοιραστείτε στο Soundcloud ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα θέλετε. Εάν χρησιμοποιήσατε μια premium συνδρομή Suno για να δημιουργήσετε το τραγούδι, μπορείτε ακόμη και να πουλήσετε τη μουσική σας στο διαδίκτυο, όπως αναφέρεται στο τις Συχνές Ερωτήσεις της Suno.

Αν και το Suno δεν είναι τέλειο και μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει άσχετα κομμάτια, εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο ικανό να παράγει τραγούδια πλήρους μήκους. Είτε είστε επίδοξος μουσικός είτε απλά θέλετε να πειραματιστείτε, το Suno AI σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.