Πώς να δημιουργήσετε μοναδικούς ήχους με το Sculpture Synth στο Logic Pro

Ενώ πολλά synths ειδικεύονται στις προσομοιώσεις συνθετικών οργάνων τους, το Sculpture synth στο Logic Pro ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση στη μοντελοποίηση οργάνων.

Μπορείτε να επιλέξετε το υλικό της χορδής, πού και πώς θα μαδηθεί και να μορφοποιήσετε πολλές από τις παραμέτρους του. Η τεράστια γκάμα χαρακτηριστικών του μπορεί να είναι τρομακτικό να μάθεις. αλλά θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί κάθε τμήμα, ώστε να μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε πρωτότυπα και ζωντανά συνθετικά μέρη.

Υλικό χορδών

Στο κεντρικό pad Material, κάντε κλικ και σύρετε στην γκρίζα κουκκίδα για να αναμειχθούν μεταξύ των τεσσάρων τύπων υλικού χορδών: Nylon, Wood, Steel και Glass. Αυτό ποικίλλει τα χαρακτηριστικά ακαμψίας και απόσβεσης.

Ο ήχος κάθε τύπου χορδής θα ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το Αντικείμενο 1, 2 και 3 χτυπά τη χορδή. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα σημεία morph/pad ή να χρησιμοποιήσετε αυτοματισμό στο DAW σας για να αλλάξετε τον τύπο συμβολοσειράς σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ζωντανέψετε το synth σας.

Ακολουθούν οι παράμετροι σε αυτήν την ενότητα:

 • Απώλεια μέσων: Καθορίζει πόσο μειώνει τον ήχο της χορδής (π.χ. αέρας ή νερό).
 • Ανάλυση: Ελέγχει τη μέγιστη ποσότητα αρμονικών στον ήχο στη μέση C.
 • Διαμόρφωση τάσης: Ελέγχει την ποσότητα του προσωρινού αποσυντονισμού γύρω από το μέσο C.
 • Απόκρυψη, κλίμακα πλήκτρων και απελευθέρωση: Αποκρύπτει ή εμφανίζει πρόσθετα στοιχεία ελέγχου ρυθμιστικού.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ρυθμιστικών θα ποικίλλει καθώς παίζετε κάτω και πέρα ​​από το μεσαίο C. Για πιο σπουδαία συνθήματα Logic, δείτε πώς να χρησιμοποιείτε το Retro Synth και πώς να χρησιμοποιείτε το ES2 synth.

Φάκελος ενισχυτή

Στα δεξιά του υλικού, μπορείτε να δείτε τον ειδικό φάκελο του ενισχυτή. Επιδεικνύει τυπικά στοιχεία ελέγχου ADSR (Attack, Decay, Sustain, Release). Εξετάστε τους διαφορετικούς τύπους σύνθεσης για μια ανανέωση του θέματος. Να θυμάστε ότι οι χρόνοι απελευθέρωσης και αποσύνθεσης μπορεί να επηρεαστούν από τις παραμέτρους που έχετε επιλέξει στην ενότητα συμβολοσειράς, όπως η απώλεια πολυμέσων.

Τα κουμπιά Key και Pickup Spread στα δεξιά εξυπηρετούν μια ξεχωριστή λειτουργία. Κάντε κλικ και σύρετε κάθετα στο κουμπί Κλειδί για να προσδιορίσετε τη μετατόπιση με βάση τον τόνο των σημειώσεων MIDI σας. Κάντε το ίδιο στην επιλογή Pickup για να διευρύνετε τη στερεοφωνική θέση των δύο pickup.

  Οι Καλύτεροι Διαδικτυακοί Κατασκευαστές θα περιγράψουν νομικά τις τελευταίες επιθυμίες σας

Παγκόσμιοι έλεγχοι και καθυστέρηση

Στο επάνω μέρος της διεπαφής, μπορείτε να βρείτε καθολικά χειριστήρια όπως οι τρεις λειτουργίες πληκτρολογίου: πολυ (μπορεί να παίξει έως και 16 νότες ταυτόχρονα). μονοφωνικό (μπορεί να παίξει μία νότα τη φορά). legato (ομαλή μετάβαση μεταξύ των νότων όταν η πρώτη είναι πατημένη πριν την επόμενη).

Άλλες καθολικές παράμετροι περιλαμβάνουν:

 • Φωνές: Ρυθμίστε έως και 16 φωνές για το synth σας.
 • Μεταφορά: Αλλάξτε τον τόνο πάνω ή κάτω δύο οκτάβες.
 • Συντονίστε: Αλλάξτε τον τόνο του synth σας σε σεντ.
 • Glide: Προσδιορίστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεταφερθεί μια νότα στην επόμενη.
 • Ζεστασιά: Αποσυντονίζει οριακά κάθε φωνή για να προσθέσει πάχος και ζεστασιά.

Στα δεξιά του υλικού, μπορείτε να βρείτε ένα ενσωματωμένο εφέ καθυστέρησης. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι το Spread and Groove pad με το οποίο αξίζει να πειραματιστείτε.

Waveshaper

Το Waveshaper βρίσκεται ακριβώς πάνω από το υλικό pad και επιτρέπει πρόσθετες ρυθμίσεις κυματομορφής. Χρησιμοποιήστε το μενού Τύπος για να επιλέξετε μία από τις τέσσερις καμπύλες κυματομορφής (Soft Saturation, Vari Drive, Tube-like Distortion και Scream).

Η κλίμακα εισόδου σάς επιτρέπει να ενισχύσετε ή να κόψετε το αρμονικό περιεχόμενο και το σήμα εισόδου. Ο επιλογέας παραλλαγής αλλάζει την ισορροπία υγρού/στεγνού όταν επιλέγεται το VariDrv και αλλάζει τη συμμετρία της καμπύλης διαμόρφωσης όταν οι άλλες επιλογές είναι ενεργές.

Αντικείμενα

Απαιτούνται τουλάχιστον ένα και έως τρία αντικείμενα για να διεγείρουν, να ενοχλούν ή να μειώνουν τον τύπο χορδής που επιλέξατε. Η πρόκληση είναι να μάθετε πώς το αποτέλεσμα κάθε αντικειμένου αλληλεπιδρά μεταξύ τους. Πατήστε τον αριθμό από κάθε αντικείμενο για να τα ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε.

Περιστρέψτε τον κεντρικό επιλογέα για να αλλάξετε τη δύναμη και μετακινήστε το αριστερό ρυθμιστικό για να αλλάξετε το Timbre (τονικό χρώμα). Το ρυθμιστικό VeloSens (Velocity Sensitivity) αλλάζει πόσο ευαίσθητο είναι το MIDI σας στην ταχύτητα κάθε νότας. Το ρυθμιστικό Variation ποικίλλει και προσθέτει τονικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα καθενός από αυτά τα ρυθμιστικά αλλάζει μεταξύ των τύπων αντικειμένων.

Τα κουμπιά λειτουργίας πύλης (KeyOn, Always και KeyOff) σάς επιτρέπουν να ελέγχετε πότε λειτουργεί το αντικείμενο. Χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο μενού Τύπος για να επιλέξετε πώς να επηρεάσετε τη συμβολοσειρά, όπως Strike, Bow, Pluck και άλλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε τη μνήμη RAM σε μητρική πλακέτα στον υπολογιστή σας

Παραλαβές

Η ενότητα Pickup στα αριστερά σας δίνει μια άλλη διάσταση ελέγχου σχετικά με το πώς και πού επηρεάζεται η συμβολοσειρά σας. Σκεφτείτε το σαν την επιλογή για μια ηλεκτρική κιθάρα. Το πάχος της οριζόντιας πράσινης γραμμής αντανακλά την ακαμψία της χορδής. Πατήστε Ctrl + κάντε κλικ > Ενεργοποίηση κίνησης συμβολοσειρών για να δείτε πώς δονείται η συμβολοσειρά σας.

Κάντε κλικ και σύρετε στα ρυθμιστικά με αριθμό 1, 2 και 3 για να μετακινήσετε τη θέση καθενός από τα αντικείμενα. Σύρετε τα ρυθμιστικά για Pickup A και B για να τα μετακινήσετε. Αυτά τα δύο pickups εμφανίζονται ως διαφανείς καμπύλες καμπάνας στην οθόνη. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Invert στο κάτω μέρος για να αντιστρέψετε τη φάση του Pickup B. το αποτέλεσμα θα ποικίλλει ανάλογα με τη θέση των pickups σας.

Φίλτρα

Η ενότητα φίλτρου περιλαμβάνει πέντε κουμπιά τύπου φίλτρου (HiPass, LoPass, Peak, BndPass και Notch). Κάντε κλικ στο κουμπί Φίλτρο για να το ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε.

Οι παράμετροι σε αυτή την ενότητα περιλαμβάνουν:

 • Κλειδί: Καθορίζει το εφέ συχνότητας αποκοπής με βάση το πόσο ψηλά ή χαμηλά παίζετε.
 • Cutoff: Καθορίζει τη συχνότητα του κεντρικού (αποκοπής) φίλτρου.
 • Συντονισμός: Καθορίζει την τιμή συντονισμού (ενίσχυση στην κεντρική συχνότητα ή γύρω από αυτήν).
 • VeloSens: Καθορίζει την ένταση του εφέ φίλτρου με βάση τις τιμές ταχύτητας νότας.

EQ σώματος

Το Body EQ λειτουργεί τόσο ως βασικό EQ όσο και ως προσομοιωτής απόκρισης σώματος. Επιλέξτε την επιλογή Lo Mid Hi από τη λίστα Model για να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό EQ. Μετακινήστε τους επιλογείς για να ενισχύσετε ή να κόψετε κάθε τμήμα συχνότητας.

Επιλέξτε τις άλλες λειτουργίες για την προσομοίωση EQ σώματος. Οι παράμετροι διαφέρουν από τα στοιχεία ελέγχου EQ και μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά εφέ.

LFO και φάκελοι

Το Sculpture έχει δύο LFO και φακέλους. Δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, μπορείτε να ορίσετε ένα Target διαμόρφωσης (π.χ. Cutoff) και να ρυθμίσετε την ένταση με το κάτω ρυθμιστικό. Χρησιμοποιήστε την επιλογή via για να ελέγξετε την ένταση διαμόρφωσης μέσω των στοιχείων ελέγχου ταχύτητας ή MIDI. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε οποιαδήποτε από τις πηγές διαμόρφωσης πατώντας τα εικονίδια αριθμού τους.

  Κατανόηση των ορολογιών αποκατάστασης καταστροφών – RTO, RPO, Failover, BCP και άλλα

Οι παράμετροι LFO περιλαμβάνουν:

 • Κυματομορφή: Επιλέξτε μια κυματομορφή για το LFO.
 • Καμπύλη: Αλλάξτε το σχήμα κυματομορφής (όπως φαίνεται στην οθόνη).
 • Ρυθμός: Καθορίζει την ταχύτητα της διαμόρφωσης.
 • Συγχρονισμός/Δωρεάν: Συγχρονίστε τον ρυθμό διαμόρφωσης με τις διαιρέσεις μήκους BPM και σημειώσεων του έργου σας. επιλέξτε οποιαδήποτε συχνότητα σε Hz.
 • Envelope: Καθορίζει το χρόνο που απαιτείται για να εξασθενίσει η διαμόρφωση LFO.
 • Φάση: Επιλέξτε ή συνδυάστε μεταξύ μονοφωνικής (in-sync διαμόρφωση) ή πολυφωνικής (τυχαίας) διαμόρφωσης LFO.
 • RateMod: Καθορίζει την ένταση της διαμόρφωσης του ρυθμού LFO
 • Μενού RateMod Source: Επιλέξτε μια πηγή διαμόρφωσης για το ρυθμιστικό RateMod.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Jitter (εφέ τραυλισμού), το Vibrato (διαμόρφωση ύψους), το Velocity/Note on Rnd (τυχαία διαμόρφωση) και το Ctrl A Ctrl B (διαμόρφωση ελεγχόμενη από MIDI) με τις καρτέλες στο κάτω μέρος αυτής της ενότητας. Οι παράμετροι λειτουργούν ακριβώς όπως στα LFO.

Μπορείτε να ορίσετε καθεμία από τις φάσεις ADSR στην ενότητα φακέλου, να συγχρονίσετε το χρονισμό σε χιλιοστά του δευτερολέπτου ή το BPM του έργου σας και να προσαρμόσετε τη χρονική κλίμακα στην επάνω δεξιά γωνία. Το ρυθμιστικό VariMod καθορίζει την ένταση της διακύμανσης της διαμόρφωσης.

Morph Pad and Points

Η λειτουργία Morph στο Sculpture σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε εύκολα πολλές παραμέτρους για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό και εξελισσόμενο ήχο. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να σχεδιάσετε τα σημεία μορφοποίησης και τη διαδρομή μεταξύ τους.

Οι πέντε πόντοι αποτελούνται από τις τέσσερις γωνίες και το κέντρο. Η κόκκινη μπάλα αντιπροσωπεύει την τρέχουσα θέση σημείου. Το κουμπί Αυτόματη επιλογή επιλέγει το πλησιέστερο σημείο μορφοποίησης. Το κουμπί Rnd τυχαιοποιεί όλες τις παραμέτρους των επιλεγμένων σημείων μορφής. Και το ρυθμιστικό Int ελέγχει την ένταση της τυχαιοποίησης.

Το Morph Envelope σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το χρονισμό των σημείων που σχεδιάζονται σε λειτουργία συγχρονισμού ή ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου). Βεβαιωθείτε ότι το Env είναι ενεργοποιημένο για να βλέπετε τους πόντους σας στο pad. Πατήστε Ctrl + κάντε κλικ > Εκκαθάριση φακέλου μορφοποίησης για να διαγράψετε τα σημεία μορφοποίησης.

Σμιλέψτε μοναδικούς ήχους με γλυπτική

Αφού επιλέξετε τη λειτουργία πληκτρολογίου και τον βασικό ήχο της χορδής, ελέγξτε τον τρόπο δόνησης με τα Αντικείμενα και τις παραλαβές. Σμιλέψτε τα τονικά στοιχεία με τα τμήματα Waveshaper, Body EQ και Filter. Στη συνέχεια, προσθέστε κάποια ποικιλία με τα στοιχεία ελέγχου Delay, LFO, φακέλους και άλλα στοιχεία ελέγχου διαμόρφωσης.

Προσθέστε τη χρήση σημείων morph και τα synth σας θα αποκτήσουν δυναμισμό και ζωντάνια.