Πώς να δημιουργήσετε μια ταπετσαρία τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το DALL-E

Βασικά Takeaways

  • Βρείτε την ανάλυση της οθόνης του τηλεφώνου σας αναζητώντας το μοντέλο του τηλεφώνου σας + την ανάλυση οθόνης.
  • Χρησιμοποιήστε το DALL-E για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ταπετσαρίας. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε δωρεάν μηνιαίες πιστώσεις, χρησιμοποιήστε το Bing Image Creator της Microsoft για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιο πρόσφατο μοντέλο του DALL-E.
  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Outpainting του DALL-E για να επεκτείνετε την εικόνα που δημιουργείται ώστε να ταιριάζει με τις διαστάσεις της οθόνης του τηλεφώνου σας. Προσθέστε πλαίσια και πειραματιστείτε με προτροπές για να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη συνέχεια της αρχικής εικόνας.
  • Πραγματοποιήστε λήψη της εικόνας και αλλάξτε το μέγεθός της εάν χρειάζεται χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.
  • Μεταφέρετε την εικόνα στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως AirDrop για χρήστες Apple ή email για χρήστες Windows.

Το DALL-E είναι από τις πιο ισχυρές συσκευές δημιουργίας εικόνων AI και ανακαλύψαμε ότι είναι το τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία υπέροχα ευφάνταστων ταπετσαριών προσαρμοσμένων στο τηλέφωνό σας. Σε αυτόν τον οδηγό θα δείξουμε ακριβώς πώς.

1. Βρείτε την ανάλυση της οθόνης σας

Ξεκινήστε ανακαλύπτοντας τις διαστάσεις της οθόνης του τηλεφώνου σας, θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μετρήσεις για να δημιουργήσουμε μια ταπετσαρία που να ταιριάζει όμορφα. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο βήμα για όσους έχουν ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο ή ένα εξαιρετικά μεγάλο.

  Πώς να ελέγξετε εάν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit

Ο εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πληκτρολογήσετε *μοντέλο τηλεφώνου* + ανάλυση οθόνης στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Για το Samsung S10 μου, η ανάλυση οθόνης αναφέρθηκε ως 1440 x 3040 pixel.

Λάβετε υπόψη αυτόν τον αριθμό γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.

2. Δημιουργήστε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το DALL-E

Τώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι. Κατευθυνθείτε προς το Ιστοσελίδα DALL-E και ξεκινήστε να εργάζεστε σε ένα σχέδιο ταπετσαρίας.

Εάν εγγραφείτε αργά στο OpenAI, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε δωρεάν μηνιαίες πιστώσεις, αλλά εξακολουθείτε να υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε το DALL-E δωρεάν μέσω Το Bing Image Creator της Microsoft. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιο πρόσφατο μοντέλο DALL-E χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις ιδέες μας για προτροπές τέχνης AI. Το Ferrofluid, τα αρχιτεκτονικά renders και η σουρεαλιστική ψηφιακή τέχνη είναι μερικές από τις αγαπημένες μας κατηγορίες για εξερεύνηση.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε μια γεννήτρια AI, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας για τη χρήση του DALL-E 2.

3. Χρησιμοποιήστε το Outpainting για να επεκτείνετε την εικόνα

Όταν προσγειωθείτε σε κάτι που φαίνεται καλό, κάντε κλικ στην εικόνα και μετά κάντε κλικ στην Επεξεργασία για να ανοίξετε το παράθυρο επεξεργασίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Outpainting του DALL-E για να προσεγγίσουμε την εικόνα πιο κοντά στις διαστάσεις της οθόνης του τηλεφώνου μας.

Από προεπιλογή, το DALL-E δημιουργεί μια τετράγωνη εικόνα με ανάλυση 1024 x 1024 pixel. Μπορείτε να το συγκρίνετε με την ανάλυση της οθόνης του τηλεφώνου σας για να καταλάβετε πόσο χρειάζεστε για να επεκτείνετε την εικόνα.

  Τι είναι το Microsoft – WPD

Στην περίπτωσή μου, η οθόνη του τηλεφώνου μου είναι 1440 x 3040 pixel (Samsung S10). Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από το αρχικό τετράγωνο πλαίσιο. Το πλάτος πρέπει επίσης να επεκταθεί κατά περίπου ένα τρίτο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε πατώντας το F στο πληκτρολόγιο για να προσθέσετε ένα πλαίσιο νέας γενιάς. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλαίσιο έτσι ώστε απλώς να επικαλύπτεται με το επάνω άκρο της εικόνας και κάντε κλικ για να το τοποθετήσετε στη θέση του.

Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί το πλαίσιο κειμένου δίνοντάς σας την επιλογή να επεξεργαστείτε την προτροπή σας. Αρχικά, προσπαθήστε να διατηρήσετε την προτροπή ίδια, έτσι ώστε η νέα εικόνα να μοιάζει με συνέχεια της αρχικής. Εάν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε λέξεις που αλλάζουν αυτό που δημιουργείτε στο επόμενο πλαίσιο.

Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε Δημιουργία και περιμένετε τα αποτελέσματα, θα έχετε τέσσερις διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στις επιλογές με τα βέλη κάτω από την εικόνα. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στην Αποδοχή.

Προσθέσαμε δύο καρέ πάνω από το πρωτότυπο και, στη συνέχεια, συμπληρώσαμε τις πλευρές προσθέτοντας καρέ που επικαλύπτουν την πλευρά της εικόνας. Επιδιώξτε να πλησιάσετε όσο πιο κοντά μπορείτε τις διαστάσεις του τηλεφώνου σας.

4. Λήψη και αλλαγή μεγέθους της εικόνας

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί λήψης πάνω από το κουμπί Δημιουργία. Μπορεί να είναι εύκολο να το χάσετε, αλλά μοιάζει με βέλος που δείχνει προς τα κάτω.

  Γιατί η ταινία είναι καλύτερη από την ψηφιακή φωτογραφία: 6 λόγοι

Μπορείτε να σταματήσετε εδώ και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα αν θέλετε. Ή αν θέλετε να ελέγξετε ότι το μέγεθος της εικόνας είναι σωστό, ανοίξτε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, όπως η Προεπισκόπηση σε MacOS. Εναλλακτικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας στα Windows. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αλλαγής μεγέθους και περικοπής εάν είναι απαραίτητο για να προσεγγίσετε την εικόνα πιο κοντά στο μέγεθος της οθόνης του τηλεφώνου σας.

5. Ορίστε την εικόνα ως ταπετσαρία σας

Το μόνο που απομένει είναι να μεταφέρετε την εικόνα από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας.

Εάν είστε χρήστης της Apple και στις δύο πλευρές, ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ενεργοποιήσετε το bluetooth και να χρησιμοποιήσετε το AirDrop. Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές με Windows, υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές για τη μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή σας στο Android.

Μια καθολική λύση είναι να στείλετε τα αρχεία μέσω email στον εαυτό σας και να τα ανοίξετε στο κινητό σας. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων λειτουργούν επίσης, αλλά επειδή συχνά συμπιέζουν το μέγεθος του αρχείου, δεν είναι εξαιρετική επιλογή για ποιότητα.

Εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Δημιουργία προσαρμοσμένων ταπετσαριών με χρήση του DALL-E

Μεταβείτε στο DALL-E και ξεκινήστε να σχεδιάζετε μια προσαρμοσμένη ταπετσαρία για το τηλέφωνό σας. Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής σάς επιτρέπει να επεκτείνετε την εικόνα σας για να χωρέσουν διαφορετικά μεγέθη, κάτι που είναι χρήσιμο για την προσαρμογή του σχεδίου στη συσκευή σας.

Φυσικά, μην αισθάνεστε ότι περιορίζεστε στην απλή δημιουργία ταπετσαριών τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια εργαλεία για να δημιουργήσετε μεγαλύτερα τοπία, εάν θέλετε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μια ταπετσαρία για την επιφάνεια εργασίας ή το tablet σας. Απλώς παρακολουθήστε αυτούς τους τίτλους γιατί θα πάνε γρήγορα!