Πώς να δημιουργήσετε μια συναρπαστική συνοδευτική επιστολή στο Microsoft Word

Κάθε φορά που κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας, είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε μια συνοδευτική επιστολή. Το να αποφασίσετε πώς να γράψετε το καθένα είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή με το σχέδιό τους.

Το Microsoft Word προσφέρει πρότυπα και καλωσορίζει σχέδια τρίτων για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συναρπαστικές συνοδευτικές επιστολές. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιες επιλογές στο Word και να κάνετε την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες.

Χρησιμοποιήστε τα πρότυπα συνοδευτικών επιστολών του Microsoft Word

Οι επίσημες επιστολές δεν χρειάζεται να είναι ήπιες. Μεταβείτε στο Αρχείο > Περισσότερα πρότυπα στο Word και πληκτρολογήστε “συνοδευτική επιστολή” στο πλαίσιο αναζήτησης. Θα βρείτε πολλά κομψά σχέδια που προσθέτουν δομή και χρώμα στο έγγραφό σας.

Τι σας αντικατοπτρίζει καλύτερα, ένας διακριτικός ή αιχμηρός συνδυασμός χρωμάτων; Εάν σκέφτεστε μια έντονη κεφαλίδα για τις επαγγελματικές σας λεπτομέρειες, μάθετε πώς να σχεδιάζετε επιστολόχαρτα και στο Word. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε το πορτρέτο σας στη συνοδευτική επιστολή σας.

  Πώς να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για μια διαδρομή Uber χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Reserve της Uber

Τα ενσωματωμένα πρότυπα του Microsoft Word περιλαμβάνουν επίσης πεδία που μπορείτε να συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας και του πιθανού εργοδότη σας. Σας καθοδηγούν με αυτούς τους μικρούς τρόπους, μερικοί μάλιστα παρέχουν ένα δείγμα για το κύριο σώμα της επιστολής σας. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να το επαναδιατυπώσετε για να ταιριάζει σε κάθε αίτηση εργασίας.

Εάν δεν σας αρέσει καμία από τις επιλογές στην εφαρμογή υπολογιστή του Word, εξερευνήστε περισσότερα Πρότυπα συνοδευτικών επιστολών της Microsoft online και κατεβάστε τα αγαπημένα σας από εκεί.

Χρησιμοποιήστε πρότυπα τρίτων στο Microsoft Word

Μπορείτε να δημιουργήσετε συνοδευτικές επιστολές για τη δουλειά των ονείρων σας σε πλατφόρμες εκτός από τη Microsoft. Εάν προτιμάτε να το τηρήσετε, θα συναντήσετε ακόμη και πρότυπα τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μπορείτε να κάνετε λήψη και προσαρμογή στο Word. Να μερικά παραδείγματα.

1. ResumeLab

Εξερευνήστε πάνω από 50 πρότυπα συνοδευτικών επιστολών, που κυμαίνονται από μινιμαλιστικά έως εντυπωσιακά σχέδια. Λάβετε υπόψη ότι μερικά από αυτά προορίζονται να δημιουργηθούν στο ResumeLab. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα μεταφέρετε στο Word κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Λήψη του δωρεάν εδώ.

Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους όπως Καλό βιογραφικό και Resume Genius, που σας βοηθούν να κατεβάσετε γρήγορα τα έγγραφά σας. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ανοίξετε στο Microsoft Word.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι ορισμένες συνοδευτικές επιστολές στο ResumeLab είναι επεξεργασμένες εκδόσεις των ενσωματωμένων προτύπων του Word, αλλά αυτό απλώς προσθέτει στην επιλογή σας και σας δίνει περισσότερες ιδέες.

  Ποια από τις ναυαρχίδες της Apple πρέπει να αγοράσετε;

2. Template.net

Αυτός είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος για πρότυπα κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των συνοδευτικών επιστολών. Για ορισμένα σχέδια, πληρώνετε μια μικρή χρέωση, αλλά το Template.net διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή γκάμα δωρεάν επιλογών. Επιπλέον, η διαδικασία λήψης είναι πολύ εύκολη.

Απλώς περιηγηθείτε στη συλλογή του, κάντε κλικ σε ένα σχέδιο που σας αρέσει και επιλέξτε το κουμπί Word στην περιοχή Λήψη δωρεάν προτύπου. Στο επόμενο παράθυρο, πατήστε Δωρεάν λήψη. Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι, θα σας ζητηθεί ως το τελευταίο βήμα.

Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές για συνοδευτικές επιστολές

Εξοικειωθείτε με τα πρέπει και τα μη της συγγραφής μιας συνοδευτικής επιστολής. Θυμηθείτε αυτές τις οδηγίες κατά την επιλογή και την προσαρμογή ενός προτύπου ή τη δημιουργία μιας συνοδευτικής επιστολής από την αρχή. Συνοψίζονται στους ακόλουθους κανόνες.

1. Ερευνήστε Δυναμικούς Εργοδότες

Κάντε την έρευνά σας πριν γράψετε ή σχεδιάσετε τη συνοδευτική επιστολή σας. Γνωρίστε κάθε εταιρεία και ακόμη και τον υπεύθυνο προσλήψεων στον οποίο απευθύνεστε. Είναι η ίδια στρατηγική με την προσαρμογή του βιογραφικού σας για διαφορετικούς τύπους εργασίας.

2. Προσαρμόστε τη συνοδευτική επιστολή σας

Όταν επιδεικνύετε τις δεξιότητες και το ενδιαφέρον σας για μια θέση, χρησιμοποιήστε την έρευνά σας για να προσαρμόσετε την επιστολή σας έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων και να τον εντυπωσιάσει. Να είστε έξυπνοι, ενθουσιώδεις και συνοπτικοί με τα λόγια σας.

  Τι είναι το DLC στα βιντεοπαιχνίδια;

3. Χρησιμοποιήστε τον κενό σας χώρο με σύνεση

Στόχος να περιορίσετε τη συνοδευτική επιστολή σας σε μία σελίδα. Κάτι περισσότερο από αυτό, και κινδυνεύετε να χάσετε το ενδιαφέρον του υπεύθυνου προσλήψεων. Σκεφτείτε τι πρέπει να πείτε, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών και σχετικών στοιχείων που δεν καλύπτονται στο βιογραφικό σας. Εκφράστε αυτά τα πράγματα όσο πιο συνοπτικά γίνεται.

4. Τα οπτικά σας στοιχεία πρέπει να συμπληρώνουν και να μην υπερκαλύπτουν το γράμμα

Προσθέστε λίγο χρώμα και υφή, για ένα λεπτό αποτέλεσμα. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μερικά μικρά εικονίδια, αρκεί να είναι καλόγουστα και διακριτικά. Ό,τι κι αν επιλέξετε, κρατήστε αυτά τα γραφικά στις άκρες του γράμματος και μην τα αφήσετε να κυριαρχούν στο κείμενο.

5. Τα κύρια χαρακτηριστικά του Word που ωφελούν τις συνοδευτικές επιστολές

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε τη συνοδευτική επιστολή σας πιο αποτελεσματικά, θέτοντας τα όρια του κειμένου από την αρχή. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Layout > Margins. Από την ίδια γραμμή εργαλείων, μπορείτε να προσαρμόσετε την απόσταση και την εσοχή παραγράφων.

Μέσω Εισαγωγή > Εικόνες, μπορείτε να εισαγάγετε μια εικόνα της υπογραφής σας και να την τοποθετήσετε στο τέλος του γράμματος. Η κεφαλίδα και το υποσέλιδο μπορούν επίσης να προσαρμοστούν από εδώ.

Ακόμη και η γραμμή εργαλείων αλληλογραφίας μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα. Μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας σύνταξης και αποστολής επιστολών, καθώς και στην παρακολούθηση των παραληπτών.

Ο καλός σχεδιασμός και η διατύπωση κάνουν τις καλύτερες συνοδευτικές επιστολές

Μεταξύ της Microsoft και άλλων παρόχων, έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προτύπων για απλές αλλά ελκυστικές συνοδευτικές επιστολές που μπορείτε να εξατομικεύσετε στο Word. Η ίδια η εφαρμογή είναι γεμάτη χρήσιμα εργαλεία γραφής και επεξεργασίας.

Με αυτό το πόδι ψηλά, ο σχεδιασμός μιας συνοδευτικής επιστολής για κάθε περίσταση είναι ευκολότερος. Η σωστή έρευνα και ο σχεδιασμός όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης κάθε εφαρμογής μπορούν να βοηθήσουν στο να γυαλίσετε το γράμμα ακόμα περισσότερο.