Πώς να δημιουργήσετε μια κουλτούρα εκτίμησης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναγνώριση των εργαζομένων για έναν θετικό χώρο εργασίας!

Οι εταιρείες σχεδιάζουν και κατέχουν κορυφαία άτομα, προσφέρουν υπέροχα προνόμια, ευέλικτα προγράμματα εργασίας και πολλά άλλα. Αλλά μερικές φορές, η απόδοση πίστωσης όπου οφείλονται πιστώσεις είναι ο καλύτερος δρόμος δράσης.

Η αναγνώριση των εργαζομένων είναι ένα ισχυρό κίνητρο που ανεβάζει τη διάθεση των εργαζομένων, τους δίνει την αίσθηση της νίκης και τους επιτρέπει να γνωρίζουν ότι η εργασία τους εκτιμάται. Επιπλέον, το φαινόμενο κυματισμού έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη παραγωγικότητα και αφοσίωση, βελτιώνοντας τη διατήρηση. Δεν είναι μόνο μια παράσταση ενός ατόμου.

Δεν είναι μόνο το άτομο που αποκτά αναγνώριση. Η ύπαρξη κουλτούρας εκτίμησης στο χώρο εργασίας θέτει τον πήχη της επιτυχίας εκθέτοντας τις βασικές πεποιθήσεις της εταιρείας στους άλλους. Είναι παρόμοιο με το να παίρνεις δύο έναντι ενός: τελειοποίηση στην ομαδική κουλτούρα και προσωπικό όφελος για ένα άτομο.

Η δημιουργία στρατηγικών αναγνώρισης εργαζομένων είναι μια σταθερή αρχή, οπότε αν δεν έχετε, αυτή είναι μια φανταστική αρχική κίνηση!—αλλά οι καλές εταιρείες το κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Επαναξιολογούν πάντα τον τρόπο με τον οποίο παραδέχονται και επιβραβεύουν τους υπαλλήλους τους, βλέποντας την επιρροή τους στην εταιρική τους κουλτούρα. Καθώς η εταιρεία επεκτείνεται, αυτό το έργο εξελίσσεται ακόμη πιο περίπλοκο, ωθώντας τους ηγέτες να ξανασκεφτούν πώς εμπλουτίζουν την αναγνώριση των εργαζομένων.

Οφέλη από την αναγνώριση των εργαζομένων

Είναι πέρα ​​από το να είναι μια ευγενική χειρονομία για να αναγνωρίσετε και να ευχαριστήσετε το προσωπικό. Είναι μια ουσιαστική ανθρώπινη ανάγκη. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν πιο αποφασιστικούς δεσμούς με την εργασία, την ομάδα και τον οργανισμό τους όταν αναγνωρίζονται για την εξαιρετική συνεισφορά τους και αυτή η εκτίμηση είναι μέρος της οργανωσιακής κουλτούρας.

Πέρα από το να κάνεις τους εργαζόμενους να νιώθουν καλά, υπάρχουν και άλλα οφέλη από την αναγνώριση των εργαζομένων:

Τα επίπεδα δέσμευσης και παραγωγικότητας ανεβαίνουν στα ύψη: Η αναγνώριση των εργαζομένων είναι μια επαρκής στρατηγική που ανεβάζει το πνεύμα και προσφέρει επιχειρηματικά οφέλη. Μια δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι οι εταιρείες με υψηλά επίπεδα αφοσίωσης των εργαζομένων είχαν 21% υψηλότερη κερδοφορία.

Υπάρχει λιγότερη εναλλαγή εργαζομένων: Η μείωση της εθελοντικής εναλλαγής απαιτεί επίσης τακτική αναγνώριση. Οι εταιρείες με τακτικά προγράμματα αναγνώρισης είχαν 31% χαμηλότερο ποσοστό εθελοντικού κύκλου εργασιών. Αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν πόσο σημαντική είναι η αναγνώριση των εργαζομένων για τη διατήρηση μεγάλων ταλέντων, την ενίσχυση της εργασιακής ευτυχίας και τη δημιουργία μιας υγιούς εργασιακής ατμόσφαιρας.

Υπάρχει μια αύξηση στη συνολική εργασιακή ικανοποίηση και ευτυχία: Η αναγνώριση των εργαζομένων αφορά δραματικά την ουσία και δείχνει πόσο συσχετίζονται οι επιτυχημένες επιχειρήσεις με το ευτυχισμένο προσωπικό.

Συλλογική ανατροφοδότηση από διευθυντές και συναδέλφους: Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός των πληροφοριών από ομοτίμους και διαχείρισης, ή η ανατροφοδότηση “πληθυσμού”, βελτιώνει τη ρουτίνα εργασίας περισσότερο από την ανατροφοδότηση μόνο από τους διαχειριστές.

  Απελευθερώνοντας τη δύναμη της μαγευτικής φωτογραφίας

Σύμφωνα με μια έρευνα, το 56% των ερωτηθέντων είπε ότι η λήψη πληροφοριών από τους διευθυντές ως ομάδα εμπλουτίζει την απόδοση, ενώ το 48% είπε ότι η λήψη σχολίων μόνο από τους διευθυντές είχε τον ίδιο αντίκτυπο.

Η ικανοποίηση των καταναλωτών και οι αξιολογήσεις αφοσίωσης είναι εξαιρετικές: Η αναγνώριση των εργαζομένων έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από ένα απλό χτύπημα στην πλάτη. Έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερη κερδοφορία και καλύτερη απόδοση, όπως κρίνεται από διάφορες πηγές ανατροφοδότησης – τόσο το προσωπικό όσο και ο οργανισμός επωφελούνται από αυτό.

Τα άριστα μέλη του προσωπικού είναι πιο πιθανό να παραμείνουν: Αυτό τονίζει πόσο ζωτικής σημασίας είναι να έχουμε διάφορες απόψεις για να θυμόμαστε και να εκτιμούμε τις εποικοδομητικές συνεισφορές. Επιπλέον, με την εποικοδομητική συγκριτική αξιολόγηση των μισθών, είναι δυνατό να διατηρηθεί το ταλέντο λόγω της παροχής της αποζημίωσης που τους αξίζει.

Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να είστε καινοτόμοι στους τρόπους που επιλέγετε να εμφανίσετε αυτήν την αναγνώριση, μερικά από τα καλύτερα από τα οποία αναλύονται παρακάτω.

Διαφορετικοί τύποι αναγνώρισης εργαζομένων

Προφορικός έπαινος και εκτίμηση

Το να δίνετε στους υπαλλήλους πρόσωπο με πρόσωπο ευγνωμοσύνη για τη δουλειά τους είναι γνωστό ως λεκτική έπαινος. Το να λέτε «ευχαριστώ» μπορεί να είναι απαραίτητο για να εκφράσετε ευγνωμοσύνη και να τους ενημερώσετε ότι η συνεισφορά τους εκτιμάται. Σε δημόσιο ή ιδιωτικό πλαίσιο, συνεπάγεται επίσης την έκφραση εκτίμησης, την παραδοχή της αξίας της προσπάθειάς τους ή την ανάδειξη της προόδου τους.

Οι συνάδελφοι, οι διευθυντές ή οι προϊστάμενοι μπορούν να λάβουν αυτήν τη λεκτική αναγνώριση σε ομαδικές και ατομικές ρυθμίσεις. Τα λόγια αναγνώρισης και επιβεβαίωσης έχουν μεγάλη αξία για όσους ξεσηκώνονται αναζητώντας αποδοχή και επικύρωση.

Γραπτές ευχαριστίες

Τα ευχαριστήρια σημειώματα καλωσορίσματος ή τα email από το προσωπικό σας είναι ένας όμορφος τρόπος να τους δείξετε πόσο αγαπάτε και σέβεστε τη δουλειά τους. Προσθέτει μια προσωπική πινελιά και μοιράζεται την αξία της δουλειάς τους μαζί τους. Η γραπτή εκτίμηση των εργαζομένων είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να τους διαβεβαιώσετε ότι η εργασία τους κάνει τη διαφορά. Είναι υγιές για άτομα που εκτιμούν τη δέσμευση και την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση.

Βραβεία και πιστοποιητικά

Τα βραβεία και τα πιστοποιητικά θα τιμήσουν τα μέλη του προσωπικού που έχουν βελτιώσει σημαντικά την ερμηνεία τους. Εφιστά την προσοχή στην εξαιρετική τους αφοσίωση και επιμονή στην ανάπτυξη της δεξιοτεχνίας τους, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στις επιτυχίες της εταιρείας.

Αυτά τα μικρά δώρα ευγνωμοσύνης δίνονται συνήθως σε μέλη του προσωπικού που έχουν κάνει κάτι μοναδικό. Παραδείγματα περιλαμβάνουν πιστοποιητικά, τρόπαια ή μπλουζάκια με το έμβλημα της εταιρείας και τον τίτλο του βραβείου του παραλήπτη.

Δημόσια αναγνώριση σε συναντήσεις ομάδας ή εκδηλώσεις σε όλη την εταιρεία

Η δημόσια αναγνώριση έχει να κάνει με την ευδιάκριτη και χαρούμενη αναγνώριση των μελών του προσωπικού. Επειδή υπογραμμίζει τα επιτεύγματα και τη σκληρή δουλειά ενός ατόμου προς όφελος ολόκληρου του οργανισμού, είναι ενδιαφέρουσα και παρακινεί.

Οι εργοδότες μπορούν να εκφράσουν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους μέσω εσωτερικών ενημερωτικών δελτίων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, email σε όλη την εταιρεία και συγκεντρώσεων ομάδων. Η δημόσια έκθεση είναι μία από τις καλύτερες πρακτικές για να δείξετε στους υπαλλήλους ότι τους εκτιμάτε. τους κάνει να νιώθουν σαν τα αστέρια του σόου!

  Πώς να επεξεργαστείτε βίντεο

Οικονομικά κίνητρα (μπόνους, αυξήσεις)

Η παροχή μπόνους στα μέλη του προσωπικού και άλλα οικονομικά κίνητρα είναι ένας τρόπος για να τους ενημερώσετε πόσο εκτιμάτε τις συνεισφορές τους. Η παροχή μικρών επιδομάτων για την επίτευξη στόχων ή η συνεχής αριστεία μπορεί να οικοδομήσει μια κουλτούρα πραγματικών κινήτρων και έκθεσης στην εργασία. Επιπλέον, οι προμήθειες και τα εποχιακά μπόνους είναι οικονομικά κίνητρα που αναδεικνύουν την αξία των προσπαθειών των εργαζομένων και δείχνουν εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά τους.

Η παρουσίαση μικρών χειρονομιών στα μέλη του προσωπικού είναι ένας αυθόρμητος και στοχαστικός τρόπος έκφρασης ευγνωμοσύνης μέσω της προσφοράς δώρων στους εργαζόμενους. Αυτά τα σύμβολα αναγνώρισης είναι φανταστικά γιατί μπορεί να είναι αρκετά βασικά.

Επιλογές όπως δωροκάρτες, ευκαιρίες για πρόοδο σταδιοδρομίας ή ακόμα και επιπλέον άδεια είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η επιβεβαίωση ότι τα βραβεία που επιλέγετε σχετίζονται άμεσα με τα μεμονωμένα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του προσωπικού θα είναι υψίστης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η αναγνώριση είναι εμπνευσμένη και εκφραστική.

Στρατηγικές για την οικοδόμηση ενός προγράμματος αναγνώρισης εργαζομένων

Η δημιουργία ενός προγράμματος εκτίμησης των εργαζομένων που συνδέει και παρακινεί απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Τώρα, ας συζητήσουμε τις βασικές στρατηγικές για να ξεκινήσουν τα πράγματα.

#1. Θέστε ξεκάθαρους στόχους και στόχους

Ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη ενός επιτυχημένου προγράμματος αναγνώρισης. Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του οργανισμού σας. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε στρατηγικές αναγνώρισης που υποστηρίζουν και προάγουν την κουλτούρα της επιχείρησής σας.

#2. Συμμετοχή ηγεσίας και διαχείρισης:

Η επιτυχία της εταιρείας σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκτίμηση του προγράμματός σας από την ανώτερη διοίκηση. Συμπεριλάβετε τους διευθυντές και τους ηγέτες από νωρίς στο πρόγραμμά σας για να διασφαλίσετε ότι θα κάνει θετική εντύπωση.

Η υπόλοιπη ομάδα μπορεί να ακολουθήσει το αίτημα αν τα αφεντικά αποδείξουν ότι ασχολούνται με το πρόγραμμα και ότι το χρησιμοποιούν για να παρέχουν ανατροφοδότηση. Αξίζει να προχωρήσετε πέρα ​​και πέρα ​​για να εξασφαλίσετε την έγκριση των διευθυντών πριν ξεκινήσετε αυτήν την πρωτοβουλία σε ολόκληρο τον οργανισμό για την ενίσχυση του ηθικού των εργαζομένων.

#3. Σχεδιασμός κριτηρίων αναγνώρισης

Ο σχεδιασμός κριτηρίων για την αναγνώριση απαιτεί προσεκτική εξέταση των βέλτιστων πρακτικών. Είναι κρίσιμο να εξεταστεί ποιος πληροί τις προϋποθέσεις για να ανταμειφθεί, πόσο καιρό πρέπει να παραμείνουν για να λάβουν ένα κίνητρο και τις λεπτομέρειες, όπως πόσο συχνά δίνονται οι ανταμοιβές και εάν τα μέλη του προσωπικού μπορούν ή όχι να μοιραστούν τη χαρά.

Οργανώνοντας αυτά τα γεγονότα, μπορείτε να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης που εμπνέει το προσωπικό σας και συμβάλλει στην επιτυχία της επιχείρησης.

#4. Δημιουργία προϋπολογισμού

Η δημιουργία ενός προγράμματος προϋπολογισμού απαιτεί προσεκτική εξέταση των φορολογικών συνεπειών για τα μέλη του προσωπικού. Να θυμάστε ότι οι φορολογικοί νόμοι που ισχύουν για κάθε κράτος μπορεί να ποικίλλουν και εξαρτώνται από τη φύση του βραβείου.

Πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να «μαζεύουν» τα βραβεία για να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση των υπαλλήλων τους. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε υπολογισμούς Fair Market Value (FMV) για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία. Αυτό μειώνει το ποσό που δαπανάται για τη συγκέντρωση και τη φορολογητέα αξία του βραβείου για τον εργαζόμενο.

#5. Ανάπτυξη χρονοδιαγράμματος

Η αναγνώριση για τις προσπάθειές σας σημαίνει πολλά περισσότερα όταν συμβεί αμέσως. Εάν οι διευθυντές αργούν πολύ να αναγνωρίσουν τους υπαλλήλους τους, μπορεί να μην αισθάνονται τόσο γνήσιο. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στην αναγνώριση των εργαζομένων και να υπάρχουν επίσημα συστήματα με την ανάπτυξη ενός χρονοδιαγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποδώσετε τα εύσημα εκεί που πρέπει όταν η στιγμή είναι φρέσκια.

  Πώς να ελέγξετε και να διαγράψετε το ιστορικό ακρόασης του Spotify

#6. Συμμετοχικότητα και Διαφορετικότητα

Η δημιουργία χώρου για τη συμμετοχή και τη διαφορετικότητα είναι απαραίτητη, αλλά είναι μόνο μέρος της εικόνας. Η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας χωρίς αποκλεισμούς είναι εξίσου σημαντική. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και εκτιμώνται στην εργασία τους, τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί και ανοιχτοί με τις ιδέες τους, ενισχύοντας την καινοτομία σε ολόκληρη την εταιρεία. Όλοι στον οργανισμό πρέπει να υιοθετήσουν τις σωστές στάσεις και συμπεριφορές για να ταρακουνήσουν τα πράγματα.

#7. Μέτρηση και αξιολόγηση αναγνώρισης κ.λπ.

Παρακολουθήστε στενά το πρόγραμμα αναγνώρισής σας για να διασφαλίσετε ότι παραμένει σε συγχρονισμό με τις ανάγκες του εργατικού σας δυναμικού. Βεβαιωθείτε ότι οι ανταμοιβές που προσφέρει είναι επαρκείς, δίκαιες και ανταγωνιστικές. Αξιολογήστε πόσο συχνά οι εργαζόμενοι λαμβάνουν αναγνώριση και επιβεβαιώστε ότι είναι δίκαιη για όλους. Προσδιορίστε εάν το πρόγραμμα έχει επηρεάσει τυχόν αλλαγές της διαδικασίας και εάν ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες πρωτοβουλίες απόδοσης της εταιρείας.

Μοιραστείτε τα ευρήματα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μετά από διεξοδική αξιολόγηση του προγράμματος αναγνώρισης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την πρόταση αξίας των εργαζομένων για να προσδιορίσετε περαιτέρω τομείς που χρειάζονται βελτίωση και να παρουσιάσετε τα δεδομένα για να διευκολύνετε ουσιαστικές συζητήσεις για τον εμπλουτισμό του προγράμματος.

KPI για την παρακολούθηση της αναγνώρισης επιπτώσεων στο χώρο εργασίας

Αυτοί οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης (KPIs) παρέχουν στις επιχειρήσεις διορατικά δεδομένα σχετικά με τους ευτυχισμένους εργαζόμενους και ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

Η επιλογή KPI που ευθυγραμμίζονται με τη βιομηχανία, την κουλτούρα και τους συγκεκριμένους στόχους της εταιρείας είναι απαραίτητη.

  • Βαθμολογία ικανοποίησης εργαζομένων (ESS): Αυτή η στατιστική επιβάλλει γενικά επίπεδα ικανοποίησης χρησιμοποιώντας δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από ερωτηματολόγια εργαζομένων.
  • Καθαρή Βαθμολογία Υπαλλήλων Υποστηρικτών (eNPS): Το eNPS αξιολογεί την πιθανότητα οι εργαζόμενοι να προτείνουν την εταιρεία ως χώρο εργασίας.
  • Ποσοστό Κύκλου Εργασιών Εργαζομένων: Αυτός ο αριθμός υποδεικνύει το ποσοστό των εργαζομένων που εγκαταλείπουν την εταιρεία σε μια δεδομένη περίοδο.
  • Ποσοστό απουσιών: Αυτός ο δείκτης πιθανής δυσαρέσκειας ή αποδέσμευσης μεταξύ των εργαζομένων μετράει πόσο συχνά οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.
  • Ποσοστό παραπομπής εργαζομένων: Αυτός ο δείκτης υπεράσπισης και δέσμευσης δείχνει πόσες νέες προσλήψεις προήλθαν από συστάσεις εργαζομένων.
  • Αξιολογήσεις απόδοσης εργαζομένων: Αυτές οι αξιολογήσεις υπολογίζουν την απόδοση ενός εργαζομένου σε ατομική ή ομαδική βάση και αποκαλύπτουν επίπεδα κινήτρων και αφοσίωσης.
  • Ποσοστό εκτίμησης εργαζομένων: Αυτό μετρά τις επιτυχώς υλοποιημένες πρωτοβουλίες ή προγράμματα για την εκτίμηση των εργαζομένων.
  • Μετρήσεις διαφορετικότητας και συμπερίληψης: Οι μετρήσεις DEI παρακολουθούν πόσο καλά η εταιρεία δημιουργεί έναν φιλόξενο χώρο εργασίας.
  • Ποσοστό Συμμετοχής στις Έρευνες Εμπλοκής Εργαζομένων: Αυτό μετρά πόσο συχνά συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε έρευνες δέσμευσης.
  • Ποσοστό εσωτερικής κινητικότητας: Αυτός ο δείκτης πιθανοτήτων δέσμευσης και προόδου παρακολουθεί πόσο συχνά οι εργαζόμενοι προάγονται ή μετατίθενται εντός της εταιρείας.

Οι οργανισμοί μπορούν να βρουν τομείς για ανάπτυξη και να παρακολουθούν την επιτυχία των προγραμμάτων δέσμευσης παρακολουθώντας και αξιολογώντας τακτικά αυτές τις μετρήσεις.

συμπέρασμα

Η δημιουργία μιας θετικής εταιρικής κουλτούρας εκτίμησης είναι ξεκάθαρη. Οι ηγέτες και οι διευθυντές πρέπει να συντονιστούν με τις αξίες της ομάδας τους και πώς αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις προτεινόμενες στρατηγικές ή να σκεφτείτε δημιουργικά για να ταιριάξετε με το κλίμα της εταιρείας σας. Το παν είναι να κατανοήσετε τι κάνει κλικ στο πλήρωμά σας. Και εκτός αυτού, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τον εμπειρικό κανόνα: Να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως θέλετε να σας φέρονται στον εαυτό σας.

Στη συνέχεια, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και κάντε τους υπαλλήλους σας ενδοεπιχειρηματίες, διαβάστε περισσότερα στο Intrapreneurs: The Secret Sauce for Corporate Success.