Πώς να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής Spotify και να προσθέσετε τραγούδια σε αυτές

Βασικά Takeaways

 • Δημιουργήστε λίστες αναπαραγωγής στο Spotify προσαρμοσμένες στα γούστα σας προσθέτοντας τραγούδια που ταιριάζουν με το επιλεγμένο στυλ ή είδος.
 • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Blend για να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής με φίλους και συγγενείς που το Spotify ενημερώνει καθημερινά.
 • Χρησιμοποιήστε τις προτάσεις του Spotify ή προσκαλέστε συνεργάτες για να βελτιώσετε τις λίστες αναπαραγωγής σας.

Το Spotify είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες συνεχούς ροής, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερη μόλις αρχίσετε να ταξινομείτε τη μουσική σας σε λίστες αναπαραγωγής. Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, να προσθέτετε τραγούδια σε αυτές. Έχουμε επίσης μερικές συμβουλές για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής Spotify.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify και να προσθέσετε τραγούδια σε αυτήν

Για να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify από την αρχή, μεταβείτε πρώτα στη βιβλιοθήκη σας στο κάτω μέρος της εφαρμογής για κινητά σε Android ή iOS. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί + στην κορυφή δίπλα στο εικονίδιο Αναζήτηση. Θα δείτε δύο επιλογές: Playlist και Blend. Κάντε κλικ στο Playlist για να δημιουργήσετε μια τυπική λίστα αναπαραγωγής για τον εαυτό σας ή κάντε κλικ στο Blend για να δημιουργήσετε μια κοινόχρηστη λίστα αναπαραγωγής με φίλους.

Η παραπάνω μέθοδος είναι η ίδια στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας. Απλώς πηγαίνετε στο
Η βιβλιοθήκη σας
και κάντε κλικ
το κουμπί +
για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα αναπαραγωγής.

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify για τον εαυτό σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής για οτιδήποτε. Θα μπορούσατε να το θέσετε γύρω από ένα συγκεκριμένο είδος ή να το δημιουργήσετε πριν από ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η ιδέα είναι να σας επιτρέψει να βρείτε γρήγορα και εύκολα τα τραγούδια που θέλετε να ακούσετε σε μια συγκεκριμένη ώρα. Απλώς δώστε στη λίστα αναπαραγωγής σας ένα κατάλληλο όνομα και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.

  Λάβετε έμπνευση χρησιμοποιώντας πρότυπα που δημιουργούνται αυτόματα για δύσκολο να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στη συνέχεια, το Spotify θα σας προτείνει να ξεκινήσετε τη δημιουργία της λίστας αναπαραγωγής σας προσθέτοντας τραγούδια. Κάντε κλικ στην Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής και θα δείτε τη γραμμή αναζήτησης και μια λίστα με τα προτεινόμενα τραγούδια με βάση την ακρόαση. Το τελευταίο θα ανανεώνεται καθώς προσθέτετε τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής σας, με το Spotify να ενημερώνει τις προτάσεις του για να ταιριάζει με αυτό που προσθέτετε με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν κάνετε κλικ στη γραμμή αναζήτησης, θα δείτε μια λίστα με τις πρόσφατες αναζητήσεις σας. Τα τραγούδια θα έχουν ένα κυκλικό κουμπί + στα δεξιά τους. Επομένως, απλώς κάντε κλικ σε αυτό εάν θέλετε να προσθέσετε το κομμάτι στη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργείτε. Εναλλακτικά, κάντε κλικ σε έναν καλλιτέχνη που έχετε αναζητήσει στο παρελθόν και ακολουθήστε τους συνδέσμους για να προσθέσετε συγκεκριμένα τραγούδια. Ή αναζητήστε κάτι νέο (είτε καλλιτέχνη, άλμπουμ ή τραγούδι) μέχρι να μπορέσετε να προσθέσετε αυτό που ψάχνετε.

Κάθε φορά που προσθέτετε ένα τραγούδι, το Spotify θα σας μεταφέρει πίσω στη σελίδα Προσθήκη σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής. Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη τραγουδιών (προς το παρόν), κάντε κλικ στο κουμπί πίσω στην επάνω δεξιά γωνία για να δείτε τη λίστα αναπαραγωγής σας να παίρνει μορφή. Το Spotify θα εξακολουθεί να προτείνει τραγούδια για προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής σας, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς εάν θα λάβετε τις προτάσεις του.

Η νέα λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήσατε θα είναι πλέον ορατή στη βιβλιοθήκη σας και μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτήν για να προσθέσετε περισσότερα τραγούδια με τον ίδιο τρόπο όποτε θέλετε. Εάν κάνετε κλικ στο μενού χάμπουργκερ στα δεξιά του εικονιδίου Κοινή χρήση ανά πάσα στιγμή, θα δείτε επιλογές για Προσθήκη σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής, Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής, Διαγραφή λίστας αναπαραγωγής και άλλα.

Δημιουργήστε μια κοινόχρηστη λίστα αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας το Blend

Το Blend είναι ένας τύπος λίστας αναπαραγωγής που έχει σχεδιαστεί για κοινή χρήση με φίλους. Μπορείτε να προσκαλέσετε έως και 10 φίλους στο Blend και το Spotify θα δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής με βάση τη μουσική που ακούτε εσείς και οι προσκεκλημένοι φίλοι σας. Συνδυάστε ενημερώσεις καθημερινά με βάση τη δραστηριότητα ακρόασης όλων των ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα αναπαραγωγής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε τον δρομέα στο iPad σας

Για να προσκαλέσετε φίλους σε ένα μείγμα, κάντε κλικ στο κουμπί Πρόσκληση για να δείτε τις επιλογές σας. Μπορείτε είτε να αντιγράψετε μια πρόσκληση με έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση σε όποια πλατφόρμα θέλετε ή να ανοίξετε μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και να τη στείλετε απευθείας σε ένα άτομο ή άτομα. Στη συνέχεια, θα δουν ότι τους έχετε προσκαλέσει και μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Blend σας ή να αγνοήσουν το αίτημα.

Πώς να προσθέσετε τραγούδια σε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής Spotify

Η προσθήκη τραγουδιών σε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής Spotify είναι απλή. Ουσιαστικά, αφού δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας, μπορείτε να προσθέσετε τραγούδια σε αυτήν ανά πάσα στιγμή. Όταν ακούτε ένα τραγούδι ή κοιτάζετε ένα τραγούδι στο Spotify, αναζητήστε το μενού με τις τρεις κάθετες κουκκίδες. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε την επιλογή Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής. Κάντε κλικ σε αυτό και μπορείτε να επιλέξετε σε ποια λίστα αναπαραγωγής θα προσθέσετε το τραγούδι.

Υπάρχει επίσης ένα κυκλικό κουμπί + δίπλα στο όνομα του τραγουδιού που παίζετε. Αλλά από προεπιλογή, κάνοντας κλικ σε αυτό το τραγούδι προστίθεται στα τραγούδια που σας αρέσουν. Και ενώ αυτό είναι μια λίστα αναπαραγωγής από μόνη της, μπορεί να μην είναι αυτή που θέλετε να προσθέσετε αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι. Εάν είστε γρήγοροι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Αλλαγή για εναλλαγή λιστών αναπαραγωγής. Εάν όχι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Green Tick για να αλλάξετε τις λίστες αναπαραγωγής στις οποίες βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλές για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής Spotify

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία μιας λίστας αναπαραγωγής Spotify είναι αρκετά απλή. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι λίστες αναπαραγωγής του Spotify ίσες, επομένως ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.

  Πώς να διαγράψετε τη μορφοποίηση κειμένου στο Gmail
 • Επιλέξτε ένα δυνατό θέμα για τη λίστα αναπαραγωγής Spotify. Μια λίστα αναπαραγωγής μπορεί να βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος ή σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό, να δημιουργηθεί με ένα γεγονός (οδικό ταξίδι, μια γαμήλια δεξίωση κ.λπ.) ή μια δραστηριότητα (προπόνηση, ψυχραιμία μετά τη δουλειά κ.λπ.).
 • Επιλέξτε ένα όνομα που θα κάνει τη λίστα αναπαραγωγής σας να ξεχωρίζει. Το όνομα πρέπει να είναι σύντομο, αξιομνημόνευτο, εύκολο να εντοπιστεί και περιγραφικό. Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε πολλές λίστες αναπαραγωγής Spotify, θα πρέπει να βρείτε γρήγορα αυτό που θέλετε.
 • Χρησιμοποιήστε τη λίστα με τα προτεινόμενα τραγούδια του Spotify για να συμπληρώσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας. Κάτω από τις δικές σας επιλογές, θα δείτε μια λίστα με τραγούδια που το Spotify πιστεύει ότι θα αυξήσουν τη λίστα αναπαραγωγής σας. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί με κύκλους + για να τα προσθέσετε αμέσως.
 • Προσκαλέστε συνεργάτες για να σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε μια λίστα αναπαραγωγής. Οι λίστες αναπαραγωγής Spotify δεν χρειάζεται να είναι μια προσωπική προσπάθεια. Εάν κάνετε κλικ στις τρεις κουκκίδες δίπλα στο εικονίδιο Κοινή χρήση, μπορείτε να κάνετε “Πρόσκληση συνεργατών” για να επεξεργαστείτε μια λίστα αναπαραγωγής στέλνοντας τον σύνδεσμο σε άλλα άτομα.
 • Επισκεφθείτε τακτικά τις υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής του Spotify για να τις διατηρήσετε φρέσκες. Οι λίστες αναπαραγωγής σας δεν χρειάζεται να μείνουν ανέγγιχτες, όπως ήταν την ημέρα που τις δημιουργήσατε. Έτσι, ρίξτε τακτικά μια ματιά για να δείτε αν κάποια νέα τραγούδια αξίζουν μια θέση.
 • Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των λιστών αναπαραγωγής που μπορείτε να δημιουργήσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής για πολύ συγκεκριμένες ανάγκες και να τους δώσετε εξειδικευμένα ονόματα (παρόμοια με αυτά που κάνει το Spotify με τα Daylists).
 • Δείτε τις δημόσιες λίστες αναπαραγωγής άλλων ατόμων για έμπνευση. Αν αναζητήσετε κάτι, θα εμφανιστούν άφθονες λίστες αναπαραγωγής. Κάντε κύλιση πέρα ​​από αυτά που έχει το Spotify “Made for You” και θα δείτε λίστες αναπαραγωγής που έχουν δημιουργηθεί από άλλα άτομα.
 • Η δημιουργία μιας σειράς λιστών αναπαραγωγής Spotify και η συμπλήρωσή τους με τα τραγούδια που αγαπάτε (και άλλοι) είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Spotify. Και αν διαπρέψετε στη διαχείρισή τους, θα πρέπει να έχετε πάντα την τέλεια λίστα αναπαραγωγής για να παίξετε ανά πάσα στιγμή.