Πώς να δημιουργήσετε κείμενο σε εικόνες Midjourney (και να λάβετε καλά αποτελέσματα)

Βασικά Takeaways

  • Το Midjourney v6 είναι το καλύτερο μοντέλο για τη δημιουργία κειμένου εντός εικόνων, με λιγότερες λύσεις που απαιτούνται.
  • Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά και λογικές προτροπές για να προσθέσετε κείμενο στις εικόνες σας αποτελεσματικά.
  • Πειραματιστείτε με επίθετα, παραλλαγές, αναμείξεις και στυλιζάρετε τιμές για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα του κειμένου σας στο Midjourney.

Η δημιουργία κειμένου μέσα σε μια εικόνα δεν είναι μεγάλη υπόθεση με την έκδοση 6 του Midjourney. Θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε λανθασμένη ορθογραφία, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας παραλλαγές και επιλέγοντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά. Ας σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα μοντέλο Midjourney που παράγει κείμενο

Δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά μοντέλα Midjourney για να δούμε πόσο καλά μπορούσαν να παράγουν κείμενο μέσα σε μια εικόνα και τα αποτελέσματα δείχνουν έναν ξεκάθαρο νικητή: Midjourney v6.

Η έκδοση 6 σηματοδοτεί το πρώτο μοντέλο Midjourney που έχει αξιόπιστες δυνατότητες δημιουργίας κειμένου, χωρίς να χρησιμοποιεί μια μακρά λύση για να το πετύχει.

  Το JBuds Mini είναι φτιαγμένο για άτομα με μικρά αυτιά

Μπορείτε να ελέγξετε ποιο μοντέλο χρησιμοποιείτε πληκτρολογώντας /settings στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, πατώντας Enter στο πληκτρολόγιο. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και αλλάξτε το μοντέλο σε v6 ή σε νεότερο μοντέλο. χρησιμοποιήστε όποια είναι η πιο πρόσφατη έκδοση.

Εάν είστε νέος στην πλατφόρμα και χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το πώς να ξεκινήσετε με το Midjourney.

Βήμα 2: Προσθέστε κείμενο στην προτροπή Midjourney

Οι λέξεις που θέλετε να εμφανίζονται στην εικόνα σας πρέπει να μπαίνουν μέσα σε εισαγωγικά. Για να λειτουργεί καλά η προτροπή, θα πρέπει επίσης να είναι κάπως λογικό, εξηγώντας πού πρέπει να εμφανίζονται οι λέξεις και πώς είναι γραμμένες.

Στο παράδειγμά μας μιας ρετρό διαφημιστικής πινακίδας ζωγραφισμένης με τις λέξεις «Παγκόσμια Έκθεση της δεκαετίας του 1970», περιγράψαμε πού πρέπει να εμφανίζονται οι λέξεις (ο πίνακας διαφημίσεων) και πώς είναι γραμμένες (ζωγραφισμένες).

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να δημιουργήσετε εικόνες με κείμενο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγράψεις τη γραφή. Ζωγραφισμένο, τυπωμένο, ανάγλυφο, σταμπωτό, γκράφιτι, γδαρμένο, χαραγμένο, όπως το λες. Χρησιμοποιήστε αυτά τα επίθετα και άλλα παρόμοια για να περιγράψετε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Πάρτε τα παρακάτω παραδείγματα:

  • Προτροπή 1: “Luke’s Diner” σε χαρτοπετσέτα με στυλό
  • Προτροπή 2: «Luke’s Diner» γραμμένο σε χαρτοπετσέτα με στυλό
  Τι έχει αλλάξει και πρέπει να κάνετε αναβάθμιση;

Χρησιμοποιήσαμε δύο σχεδόν πανομοιότυπες προτροπές, εκτός από το ένα χρησιμοποιεί το επίθετο “γραπτό” και το άλλο όχι. Αυτή η μικρή διαφορά άλλαξε ολόκληρο το νόημα της παραγόμενης εικόνας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε κείμενο από μόνο του, το οποίο δεν είναι απαραίτητα μέρος μιας σκηνής, η λέξη-κλειδί που χρειάζεστε είναι Σχεδιασμός Τυπογραφίας. Είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για να δημιουργήσετε λογότυπα ή υλικό σχεδιασμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άλλα έργα.

Prompt: Typography design of "Luke's Diner" written in retro red and white font --ar 2:1

Βήμα 4: Πώς να έχετε καλά αποτελέσματα κειμένου στο Midjourney

Μην κολλάτε σε κακά αποτελέσματα γιατί μπορείτε να τα διορθώσετε περιστρέφοντας μερικές παραλλαγές. Στο παρακάτω παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε το κουμπί παραλλαγής δύο ακόμη φορές για να καταλήξουμε τελικά σε μια εικόνα που ήταν σχεδόν ίδια με την αρχική, αλλά με τη σωστή ορθογραφία.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πατώντας ένα από τα κουμπιά V με την ένδειξη 1 έως 4, που αντιστοιχεί στις τέσσερις εικόνες του σετ.

Χρήση της δυνατότητας Remix

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μέθοδο ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία remix. Η ενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε το μήνυμα όταν πατήσετε το κουμπί παραλλαγής, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο της εικόνας και διευκολύνοντας την αλλαγή του κειμένου στην εικόνα.

  6 πλατφόρμες ευφυΐας κοινού που πρέπει να δοκιμάσετε ως έμπορος

Πληκτρολογήστε την εντολή /prefer remix στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, πατήστε Enter δύο φορές. Θα λάβετε ένα μήνυμα που θα λέει “Η λειτουργία Remix ενεργοποιήθηκε”, επιβεβαιώνοντας τις ρυθμίσεις σας.

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά V για να δημιουργήσετε παραλλαγές, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου με την αρχική προτροπή όπου είστε ελεύθεροι να κάνετε αλλαγές. Αν θέλετε, αλλάξτε το κείμενο και εάν πρέπει να ανατρέξετε στις λέξεις-κλειδιά που λειτουργούν καλύτερα, μπορείτε να ελέγξετε το βήμα 3.

Κατά γενικό κανόνα, μία έως δύο λέξεις θα λειτουργήσουν καλύτερα. Οι κοινές φράσεις που είναι πιθανό να δείτε στο πλαίσιο της εικόνας θα λειτουργήσουν επίσης, σε αντίθεση με κάτι παράλογο. Για παράδειγμα, μια πινακίδα που έγραφε «Μοτέλ του Μέλιτος» είχε μεγαλύτερη επιτυχία από το «Κρατήρας Comforts».

Αποθηκεύστε αυτές τις τεχνικές για αργότερα και δοκιμάστε τις σε άλλα έργα, όπως η δημιουργία ενός αυτοπορτραίτου με τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και είναι απογοητευτικό να βλέπεις ορθογραφικά λάθη και διπλές λέξεις, μπορείς να καθαρίσεις τα αποτελέσματα σχετικά γρήγορα δημιουργώντας παραλλαγές, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία remix και διορθώνοντας τις λέξεις-κλειδιά. Όταν συγκρίνετε τις καλύτερες γεννήτριες AI, είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Midjourney να ξεχωρίζει.

Έτσι, χωρίς πολλή δουλειά και με πολύ λιγότερες λύσεις από ό,τι στα προηγούμενα μοντέλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό κείμενο στο Midjourney.