Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε έναν πίνακα περιεχομένων στο Microsoft Word

Η χρήση πίνακα περιεχομένων στο έγγραφό σας διευκολύνει την πλοήγηση του αναγνώστη. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένων στο Word από τις επικεφαλίδες που χρησιμοποιούνται στο έγγραφό σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Προσθέστε έναν πίνακα περιεχομένων

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του εγγράφου σας, η χρήση ενός πίνακα περιεχομένων μπορεί να κατευθύνει τον αναγνώστη ακριβώς εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Εκτός από το να κάνει το έγγραφο πιο φιλικό προς τον αναγνώστη, ένας πίνακας περιεχομένων διευκολύνει επίσης τον συγγραφέα να επιστρέψει και να προσθέσει ή να αφαιρέσει περιεχόμενο εάν είναι απαραίτητο.

Από προεπιλογή, το Word δημιουργεί έναν πίνακα περιεχομένων χρησιμοποιώντας τα τρία πρώτα ενσωματωμένα στυλ επικεφαλίδων (Επικεφαλίδα 1, Επικεφαλίδα 2 και Επικεφαλίδα 3). Για να εφαρμόσετε στυλ επικεφαλίδων, επιλέξτε το συγκεκριμένο στυλ από την καρτέλα “Αρχική σελίδα”. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τους τύπους των διαθέσιμων στυλ επικεφαλίδων, μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο στυλ επικεφαλίδας.

  Προσθέστε το Ok Google Detection σε όλες τις οθόνες της συσκευής σας [No Root]

Μπορείτε να το διαχειριστείτε αυτό με δύο διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε τα στυλ επικεφαλίδων σε κάθε ενότητα αφού ολοκληρώσετε το έγγραφο είτε μπορείτε να τα προσθέσετε καθώς προχωράτε.

Αφού εφαρμόσετε τα στυλ επικεφαλίδων σας, ήρθε η ώρα να εισαγάγετε τον πίνακα περιεχομένων σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται ο πίνακας περιεχομένων. Μόλις είστε έτοιμοι, μεταβείτε στην καρτέλα “Αναφορές” και επιλέξτε “Πίνακας περιεχομένων”.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στους τρεις διαφορετικούς ενσωματωμένους πίνακες.

Η μόνη διαφορά μεταξύ του Αυτόματου Πίνακα 1 και 2 είναι ο τίτλος, ο οποίος είναι “Περιεχόμενα” και “Πίνακας Περιεχομένων”, αντίστοιχα. Επιλέγοντας είτε τον Αυτόματο πίνακα 1 είτε τον 2, θα δημιουργηθεί ο πίνακας περιεχομένων χρησιμοποιώντας τα ονόματα των επικεφαλίδων.

  20 δημοφιλείς εφαρμογές και συμβουλές Ιστού από το 2015

Εάν διαλέξατε την επιλογή «Μη αυτόματος πίνακας» από το αναπτυσσόμενο μενού «Πίνακας περιεχομένων», τότε θα εισαγάγει ένα πρότυπο για εσάς που θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε μόνοι σας.

Μπορεί να παρατηρήσετε σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων ότι υπάρχουν υποεπίπεδα. Κάθε επίπεδο αντιπροσωπεύει ένα στυλ επικεφαλίδας στο έγγραφό σας. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε τον αυτόματο πίνακα και θέλετε υποεπίπεδα στο ToC σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την επικεφαλίδα 1 για το επίπεδο 1, την επικεφαλίδα 2 για το επίπεδο 2 και την επικεφαλίδα 3 για το επίπεδο 3.

Εάν θέλετε ο πίνακας περιεχομένων σας να είναι βαθύτερος από τα τρία κορυφαία στυλ επικεφαλίδων, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Στο αναπτυσσόμενο μενού, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “Πίνακας περιεχομένων”, επιλέξτε την επιλογή “Προσαρμοσμένος πίνακας περιεχομένων”.

Στο παράθυρο Πίνακας Περιεχομένων που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές”.

Στο παράθυρο Επιλογές πίνακα περιεχομένων, δίπλα σε κάθε διαθέσιμο στυλ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (αυτά είναι τα ενσωματωμένα στυλ του Word που ξεκινούν με την Επικεφαλίδα 4), πληκτρολογήστε το επίπεδο TOC που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο “OK” όταν τελειώσετε.

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ βρετανικού και αμερικανικού ορθογραφικού ελέγχου στο Microsoft Word

Ενημέρωση του Πίνακα Περιεχομένων

Εάν χρειαστεί ποτέ να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μια ενότητα από το έγγραφό σας, μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε τον πίνακα περιεχομένων για να αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές. Για να ενημερώσετε τον πίνακα περιεχομένων σας, επιλέξτε τον, κάντε κλικ στο “Ενημέρωση πίνακα” στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, επιλέξτε εάν θέλετε να ενημερώσετε μόνο τους αριθμούς σελίδων ή ολόκληρο τον πίνακα. Κάντε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Ο πίνακας περιεχομένων σας θα ενημερωθεί τώρα.

Αφαίρεση του πίνακα περιεχομένων

Η αφαίρεση του πίνακα περιεχομένων είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το επιλέξετε και μετά να κάνετε κλικ στο βέλος στο μενού που εμφανίζεται.

Στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού, επιλέξτε “Κατάργηση πίνακα περιεχομένων”.

Ο πίνακας περιεχομένων σας θα αφαιρεθεί τώρα από το έγγραφό σας.