Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σε Mac ή Windows

Ακόμη και η σκέψη να χάσετε όλα τα δεδομένα του iPhone σας προκαλεί τραυματισμό.

Η κατά λάθος απώλεια ή σπάσιμο της συσκευής σας είναι δύο από τις πολλές αιτίες απώλειας των δεδομένων σας. Παρατηρήστε πώς και στις δύο περιπτώσεις, δεν ελέγχετε εντελώς την κατάσταση; Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.

Δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν σας συμβεί οποιαδήποτε αδιανόητη καταστροφή, μπορείτε να προστατεύσετε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις, τις σημαντικές επαφές και τα βασικά δεδομένα σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τα βήματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας στον υπολογιστή Mac ή Windows.

Ας μάθουμε περισσότερα.

Λόγοι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας

Εάν έχετε πολλά δεδομένα στο iPhone σας που σας είναι πολύ αγαπητά, δεν έχετε την πολυτέλεια να τα χάσετε καθόλου. Από πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο μέχρι σημαντικές επαφές και έγγραφα, υπάρχει κάθε λόγος για να εξασφαλιστεί ότι εξαλείφετε τυχόν πιθανότητες απώλειας δεδομένων.

Ακολουθούν μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας (ή οποιασδήποτε συσκευής).

#1. Ηρεμία 🧘‍♂️

Ας το παραδεχτούμε, η ψυχική γαλήνη είναι πολύ πάνω από τα υλικά πράγματα και πρέπει να είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα. Δημιουργώντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα σημαντικά αρχεία σας είναι ασφαλή και υγιή, ακόμα κι αν χάσετε τη συσκευή σας.

#2. Περισσότερος χώρος αποθήκευσης 📦

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας σημαίνει επίσης ότι έχετε τον ελεύθερο χρόνο να τα διαγράψετε από τη συσκευή σας επειδή έχετε ήδη ένα αντίγραφο. Εάν έχετε μια παραλλαγή iPhone που δεν έχει πολύ χώρο αποθήκευσης, η μεταφορά των δεδομένων σας στον υπολογιστή Mac ή Windows είναι χρήσιμη.

#3. Εύκολη μετεγκατάσταση συσκευής 📱📲

Η μεταφορά δεδομένων μπορεί μερικές φορές να είναι μια ταλαιπωρία κατά την αγορά ενός νέου τηλεφώνου. Ωστόσο, όταν έχετε ήδη ένα αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας, γίνεται εύκολη η μετάβαση από την παλιά σας συσκευή στη νέα.

  Τι είναι ένα Windows 10 Redstone Build

#4. Προστασία κατά της απώλειας δεδομένων 💿

Μπορεί να είναι εφιάλτης εάν διαγράψετε κατά λάθος μερικά από τα σημαντικά αρχεία σας ή χάσατε δεδομένα λόγω ιού. Ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να έρθει στη διάσωση για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό του.

Δημιουργώντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας στον υπολογιστή σας, δημιουργείτε προστασία έναντι τέτοιων ατυχιών.

#5. Προστασία από βλάβες υλικού ⚙️

Τα ηλεκτρονικά είναι επιρρεπή σε δυσλειτουργίες και αστοχίες υλικού. Το iPhone σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το iPhone σας και σταματήσει να λειτουργεί, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή σας διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή χωρίς να ανησυχείτε για την απώλεια των σημαντικών αρχείων σας.

Με αυτά τα λόγια, ας μεταβούμε στο σεμινάριο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iPhone σε Mac από το Finder

Εάν διαθέτετε Mac, αυτή είναι ίσως η πιο εύκολη μέθοδος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας. Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορο και δεν διαρκεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Εδώ είναι τα βήματα για αυτό.

Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone σας στο Mac σας μέσω του καλωδίου Lightning σε USB. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ξεκλειδωμένη προτού τη συνδέσετε.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Finder. Μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο στο αριστερό άκρο της αποβάθρας.

Βήμα 3: Από την πλαϊνή γραμμή Finder, στην περιοχή Τοποθεσίες, κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας iPhone.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο σημείο που λέει, Γενικά.

Βήμα 5: Στο μενού Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων του iPhone σας σε αυτό το Mac.

Βήμα 6: Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα.

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά και τέλος. Τα δεδομένα του iPhone σας έχουν δημιουργηθεί επιτυχώς αντίγραφα ασφαλείας στο Mac σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iPhone σε Mac ή Windows χρησιμοποιώντας iCloud

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας στο iCloud και, στη συνέχεια, θα κάνετε λήψη αυτού του αντιγράφου ασφαλείας στον υπολογιστή Mac ή Windows. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  Πώς να προσαρμόσετε το Gmail στον Ιστό

Βήμα 1: Στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ > iCloud.

Βήμα 2: Θα πρέπει να δείτε την επιλογή iCloud Backup. Πατήστε σε αυτό.

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε το κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτού του iPhone.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο έως 5 GB δεδομένων ως δωρεάν χρήστης του iCloud. Για οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, πρέπει να αγοράσετε ένα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα.

Βήμα 4: Τώρα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας από τον υπολογιστή Mac ή Windows, μεταβείτε στο icloud.com και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας Apple ID.

Βήμα 5: Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο των δεδομένων που θέλετε να λάβετε. Μπορεί να είναι οι φωτογραφίες, οι σημειώσεις, οι επαφές σας κ.λπ.

Εάν θέλω να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών μου, απλώς θα κάνω κλικ στις Φωτογραφίες και μετά θα τις επιλέξω όλες. Στη συνέχεια, θα κάνω κλικ σε αυτό το εικονίδιο λήψης.

Αυτό θα κάνει λήψη όλων των αρχείων πολυμέσων στον υπολογιστή μου.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σε Mac ή Windows χρησιμοποιώντας το iTunes

Εάν είστε χρήστης της Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξέρετε τι είναι το iTunes και πόσο σημαντικό ήταν στην εποχή μας. Μόνο τον τελευταίο καιρό άρχισε να χάνει την αξία του γιατί δεν είναι πλέον απαραίτητο. Αυτές τις μέρες, έχετε πολλούς τρόπους για να εκτελέσετε μια εργασία για το iPhone σας.

Ωστόσο, το iTunes παραμένει ένας από τους μοναδικούς τρόπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε εντελώς εκτός σύνδεσης και η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σε Mac ή Windows:

Βήμα 1: Κάντε λήψη του iTunes στον υπολογιστή σας. Θυμηθείτε, εάν διαθέτετε Mac, το iTunes θα λειτουργεί στον υπολογιστή σας μόνο εάν έχετε την έκδοση macOS Mojave ή παλαιότερη, καθώς η Apple την διέκοψε για νεότερες εκδόσεις.

Βήμα 2: Εκκινήστε το iTunes και συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας.

Βήμα 3: Στην εφαρμογή, κάντε κλικ στο εικονίδιο του iPhone σας επάνω αριστερά, επιλέξτε Σύνοψη από το πλαϊνό μενού και, τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα στην περιοχή Αντίγραφα ασφαλείας.

Μετά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να το ελέγξετε μεταβαίνοντας στο iTunes > Προτιμήσεις > Συσκευές. Μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να δείτε τι CPU είναι στον υπολογιστή σας (και πόσο γρήγορος είναι)

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε δεδομένα/αρχεία σε iPhone και iPad χωρίς iTunes

Εάν αναζητάτε κάτι περισσότερο από «απλώς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας», η χρήση ενός εργαλείου τρίτου κατασκευαστή είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν διάφορα λογισμικά εκεί έξω που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τα δεδομένα του iPhone σας και να εκτελέσετε άλλες εργασίες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα.

#1. Wondershare Dr.Fone

Το Wondershare Dr.Fone είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε Mac και Windows. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας ασύρματα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Έχει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 24 διαφορετικών τύπων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων επαφών, φωτογραφιών, δεδομένων σαφάρι, βίντεο, σημειώσεων και πολλά άλλα.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της λύσης είναι ότι υποστηρίζει σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας κάθε φορά. Αντίθετα, προσδιορίζει τα νεότερα αρχεία και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο αυτών των αρχείων για να σας εξοικονομήσει χρόνο και χώρο.

Επιπλέον, χάρη στην επιλογή προεπισκόπησης, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα σας ή να είστε επιλεκτικοί επιλέγοντας αυτά που χρειάζεστε.

Το Wondershare Dr.Fone λειτουργεί άψογα σε συσκευές Apple με iOS 9.0 και μεταγενέστερες εκδόσεις.

#2. Tenorshare iCareFone

Ένα εργαλείο που σας προσφέρει περισσότερα από όσα ζητάτε, το Tenorshare iCareFone είναι συμβατό ακόμη και με τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε διαφορετικούς τύπους δεδομένων, όπως εφαρμογές, μουσική, επαφές κ.λπ.

Επιπλέον, είναι γεμάτο με πολλά πολύτιμα χαρακτηριστικά, όπως:

  • Ενσωματωμένος μετατροπέας HEIC
  • Κατοπτρισμός οθόνης
  • Διαγνωστικές εξετάσεις
  • Λήψη, εγκατάσταση και κατάργηση εφαρμογών με ένα μόνο κλικ
  • Κατεβάστε εφαρμογές που έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Κατάργηση διπλότυπων φωτογραφιών
  • Διαχειριστείτε λίστες αναπαραγωγής και άλλα αρχεία πολυμέσων με το Apple Music

Το γεγονός ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας με ένα μόνο κλικ κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε το Tenorshare iCareFone τόσο σε Windows όσο και σε Mac. Και σαν να μην μπορούσε να γίνει καλύτερο, υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις iOS που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.

Κλείσιμο Σκέψεις

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσες πολλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μας iPhone. Είναι ένα απόλυτο αεράκι είτε κουνάτε έναν υπολογιστή Windows είτε Mac.

Οι διαφορετικοί τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων που συζητούνται σε αυτήν την ανάρτηση θα βοηθήσουν στην προστασία των σημαντικών αρχείων σας από απροσδόκητες ατυχίες. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία, γνωρίζοντας ότι οι αναμνήσεις και οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς και αβλαβείς.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτά τα εργαλεία για να ανακτήσετε χαμένα δεδομένα στο iPhone και το iPad σας.