Πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Etsy και να μετατρέψετε το πάθος σας σε κέρδος

Μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Etsy για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο στο επόμενο επίπεδο!

Ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει δει μια σημαντική αλλαγή τα τελευταία χρόνια. Εκατομμύρια τεχνίτες και επιχειρηματίες έσπευσαν στην αγορά για να παρουσιάσουν τα μοναδικά και χειροποίητα προϊόντα τους στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, η Etsy έχει ξεχωρίσει από ένα τεράστιο πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων και καθιερώθηκε με τη δέσμευσή της να βοηθά μικρές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 υπήρξαν 89,9 εκατ ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο που πραγματοποίησαν αγορές μέσω του οικοσυστήματος Etsy. Έτσι, έχει εξελιχθεί σε μια δημοφιλή κοινότητα για δημιουργούς, ταλαντούχους τεχνίτες και σχεδιαστές που θέλουν να ζήσουν από τα ταλέντα τους.

Είτε είστε λάτρης των DIY, καλλιτέχνης ή συλλέκτης αντίκες, η δημιουργία του καταστήματος Etsy μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε χρήματα από το πάθος σας. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε τα οφέλη από τη δημιουργία ενός καταστήματος Etsy και στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας του δικού σας καταστήματος Etsy.

Οφέλη από ένα κατάστημα Etsy

Ανάλογα με το αν είστε μικρή εταιρεία, καλλιτέχνης ή δημιουργός, υπάρχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα στο άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy.

Εδώ είναι τι έχει να προσφέρει το Etsy:

Για Τεχνίτες

Οι τεχνίτες είναι ο πυρήνας και η ουσία της αγοράς Etsy. Η μοναδική σχεδιαστική τους αίσθηση παρέχει στην αγορά την προσωπικότητα, την ομορφιά και την ποικιλία που αναζητούν οι πελάτες. Έτσι, είτε είστε κοσμηματοπώλης, ζωγράφος, γλύπτης ή οποιοδήποτε άλλο είδος τεχνίτη, αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που θα έχετε:

 • Εμφάνιση δημιουργικότητας: Το Etsy δίνει στους καλλιτέχνες ένα μέρος για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα παγκόσμιο κοινό. Αυτό μοιάζει με μια εξατομικευμένη γκαλερί Ιστού. Επομένως, μπορείτε να κανονίσετε και να ελέγξετε την αναπαράσταση του έργου τέχνης σας σύμφωνα με το γούστο σας, είτε πρόκειται για εκτυπώσεις, ψηφιακή τέχνη ή γλυπτική.
 • Engage Audience: Στο Etsy, οι καλλιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το κοινό τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας, να λαμβάνετε τις απόψεις τους και να απαντάτε στα ερωτήματά τους. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και να δημιουργήσετε έργο που να έχει απήχηση σε αυτό.
 • Κέρδος από το Artwork: Το Etsy δίνει στους καλλιτέχνες έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα από τις δημιουργίες τους. Έτσι, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το πάθος σας πουλώντας το έργο τέχνης σας. Επιπλέον, θα νιώσετε άνετα να πουλήσετε τα έργα τέχνης σας στο Etsy χάρη στον ασφαλή μηχανισμό πληρωμής του.

Για Crafters

Το Etsy είναι η τέλεια πλατφόρμα για εσάς εάν σας αρέσει να φτιάχνετε πράγματα στο χέρι και θέλετε να δείξετε στον κόσμο τι έχετε δημιουργήσει. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Etsy στους crafters:

 • Sell ​​Crafts: Το Etsy έχει εξελιχθεί σε μια δημοφιλή πλατφόρμα όπου οι τεχνίτες μπορούν να πουλήσουν τα χειροποίητα προϊόντα τους. Η έμφαση της πλατφόρμας στα χειροποίητα προϊόντα προσελκύει καταναλωτές που εκτιμούν τον χρόνο, την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που απαιτούνται για τη χειροτεχνία. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε εύκολα να βρείτε μια αγορά για τα προϊόντα σας σε έναν ιστότοπο διαδικτυακών αγορών, είτε κατασκευάζετε αγγεία, κοσμήματα ή κασκόλ.
 • Εγγραφείτε στην Κοινότητα: Μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους τεχνίτες που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνετε όταν εγγραφείτε στο Etsy. Επιπλέον, μπορείτε να ανταλλάξετε ιδέες με άλλους τεχνίτες, να πάρετε συμβουλές από αυτούς και ακόμη και να εργαστείτε μαζί σε έργα. Ως εκ τούτου, είναι δυνατό να βρούμε μεγάλο κίνητρο και πληρότητα σε αυτό το αίσθημα κοινότητας.
 • Convert the Passion: Το Etsy δίνει στους τεχνίτες την ευκαιρία να μετατρέψουν το πάθος τους σε μια ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα. Οι χειροτεχνίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα ενώ κάνετε αυτό που σας αρέσει. Επιπλέον, το Etsy παρέχει εργαλεία και πόρους για να σας βοηθήσει στη λειτουργία και την επέκταση της εταιρείας σας.

Για Μικρές Επιχειρήσεις

Σε αυτήν την πλατφόρμα, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να συνδεθούν με ένα παγκόσμιο κοινό και να επεκτείνουν την ταυτότητα της επωνυμίας τους. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός χώρος σας εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρείας που προσπαθεί να αυξήσει την προβολή σας στον ιστό. Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Etsy στις μικρές επιχειρήσεις:

 • Πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά: Ανοίγοντας ένα κατάστημα Etsy, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να συνδεθούν με ένα παγκόσμιο κοινό. Με περισσότερους από 90,6 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα πωλήσεων σε αυτήν την πλατφόρμα. Επιπλέον, οι αγοραστές από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τα αντικείμενά σας χάρη στις δυνατότητες αναζήτησης και ανακάλυψης του Etsy.
 • Χρησιμοποιήστε ενσωματωμένα εργαλεία μάρκετινγκ: Οι μικρές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ενσωματωμένα εργαλεία μάρκετινγκ της Etsy για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χορηγούμενες καταχωρίσεις και αναλυτικά στοιχεία για την παρακολούθηση της επιτυχίας του καταστήματός σας.
 • Λάβετε υποστήριξη για επιχειρήσεις: Το Etsy είναι αφιερωμένο στο να βοηθά επιχειρηματίες και δημιουργικά μυαλά εκεί έξω. Έτσι, παρέχουν εργαλεία και πόρους για τη στήριξη της ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων. Αυτά αποτελούνται από εκπαιδευτικούς πόρους, ομάδες βοήθειας πωλητών και ένα δίκτυο άλλων πωλητών που είναι πρόθυμοι να παρέχουν καθοδήγηση και ενθάρρυνση.

Τα ψηφιακά προϊόντα είναι σίγουρα ευκολότερα στην αγορά από εκείνα που πρέπει να διατηρήσετε απόθεμα σε ένα φυσικό κατάστημα. Ενώ το Etsy είναι μόνο μία από τις πλατφόρμες που κυκλοφορούν, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες για να πουλήσετε τα ψηφιακά σας στοιχεία.

Πώς να ρυθμίσετε ένα κατάστημα Etsy

Η δημιουργία ενός καταστήματος Etsy δεν περιλαμβάνει συντριπτικά βήματα. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

#1. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας στο Etsy

Η δημιουργία λογαριασμού στο Etsy είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της επιχείρησής σας στο Etsy. Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο, καθώς δημιουργεί το πλαίσιο για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • μεταβείτε στο Αρχική σελίδα Etsy και επιλέξτε το κουμπί «Σύνδεση» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού.
  Πώς να αλλάξετε τη θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iTunes

 • Τώρα, θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε στο Etsy. Εφόσον είστε νέος χρήστης, επιλέξτε την επιλογή Εγγραφή.
 • Εισαγάγετε όλες τις βασικές πληροφορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διεύθυνση email, το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης.

 • Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια, επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στην Εγγραφή για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Λάβετε υπόψη ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λογαριασμό για τη διαχείριση του καταστήματός σας καθώς και για αγορές από άλλους πωλητές στο Etsy. Ως εκ τούτου, σας συνιστώ να προστατεύσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε δημιουργήσει με επιτυχία τον λογαριασμό σας και τώρα θα επικεντρωθούμε στο επόμενο στάδιο.

#2. Ξεκινήστε τη διαδικασία ανοίγματος καταστήματος

Αφού δημιουργήσετε με επιτυχία τον λογαριασμό σας στο Etsy, πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανοίγματος του καταστήματός σας στην πλατφόρμα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Πλοηγηθείτε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, όπου θα δείτε ένα εικονίδιο προφίλ σε γκρι χρώμα ακριβώς δίπλα στο εικονίδιο του καλαθιού🛒.

 • Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του προφίλ, θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με την επιλογή Πώληση στο Etsy, στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ.
 • Τώρα, θα ανακατευθυνθείτε σε μια νέα σελίδα που είναι αφιερωμένη σε εμπόρους. Σε αυτή τη σελίδα, θα λάβετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις στο Etsy. Επιπλέον, θα λάβετε εργαλεία, ιστορίες επιτυχίας και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

 • Σας συνιστώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να εξοικειωθείτε με αυτές τις πληροφορίες, καθώς θα παρέχει οξυδερκείς συμβουλές για τη διαχείριση ενός κερδοφόρου καταστήματος Etsy.
 • Πριν ανοίξετε το κατάστημά σας, μπορεί να σας γίνουν μερικές ερωτήσεις, τις οποίες μπορείτε να παραλείψετε ή να απαντήσετε.

 • Όταν είστε προετοιμασμένοι για το επόμενο βήμα, επιλέξτε Open Your Etsy Shop. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να αρχίσετε να συνδυάζετε το κατάστημά σας.

Σημειώστε ότι κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας είναι κρίσιμο, καθώς βοηθά στη δημιουργία του Etsy Store που είναι έτοιμο για πελάτες.

#3. Ρυθμίστε τις προτιμήσεις για το κατάστημά σας

Η ρύθμιση των προτιμήσεων του καταστήματός σας ακολουθεί μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία ανοίγματος. Αυτό συνεπάγεται την επιλογή του νομίσματος, της χώρας και της γλώσσας καταστήματος. Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι πελάτες το κατάστημά σας και στον τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών.

 • Γλώσσα καταστήματος: Η επιλογή μιας γλώσσας με την οποία είστε εξοικειωμένη είναι λογική, καθώς θα τη χρησιμοποιείτε για τη λειτουργία της επιχείρησής σας, τη δημιουργία περιγραφών προϊόντων και την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.
 • Αγορά Χώρα: Η Etsy χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους και διατάγματα. Επομένως, η σωστή επιλογή χώρας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς επηρεάζει μια σειρά από στοιχεία του καταστήματός σας, όπως η αποστολή και οι φόροι.
 • Νόμισμα καταστήματος: Οι πελάτες θα πραγματοποιούν πληρωμές για τις αγορές τους χρησιμοποιώντας αυτό το νόμισμα. Συνιστάται η επιλογή του νομίσματος της χώρας στην οποία εδρεύει η τράπεζά σας, προκειμένου να μην υπάρχουν πιθανά προβλήματα με την επεξεργασία των πληρωμών.

Αφού πραγματοποιηθούν αυτές οι ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Αποθήκευση και συνεχίστε για να προχωρήσετε στην επόμενη φάση. Ωστόσο, αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν αργότερα εάν είναι απαραίτητο.

#4. Ορίστε το όνομα του καταστήματός σας

Η επιλογή ενός διακριτικού και αξέχαστου ονόματος καταστήματος είναι το επόμενο στάδιο για την έναρξη ενός καταστήματος Etsy. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα, καθώς το όνομα του καταστήματός σας αντιπροσωπεύει την επωνυμία της επιχείρησής σας στο Etsy. Επιπλέον, το όνομα χρησιμεύει ως κάτι περισσότερο από μια απλή ετικέτα και κάνει μια μόνιμη εντύπωση.

Σκεφτείτε τα ακόλουθα όταν αποφασίζετε για ένα όνομα για το κατάστημά σας:

 • Συνάφεια: Ιδανικά, το όνομα του καταστήματός σας θα πρέπει να αποδίδει τα είδη των προϊόντων που προσφέρετε. Αυτό διευκολύνει τους υποψήφιους καταναλωτές να κατανοήσουν γρήγορα τι προσφέρει το κατάστημά σας.
 • Απομνημόνευση: Επιλέξτε ένα διακριτικό όνομα που είναι εύκολο να το θυμάστε γιατί θα ενθαρρύνει τους πελάτες να επιστρέψουν και να παραπέμψουν το κατάστημά σας σε άλλους.
 • Απλότητα: Διατηρήστε το όνομα του καταστήματός σας όσο το δυνατόν πιο απλό, ώστε ο καθένας να μπορεί να το προφέρει εύκολα.
 • Μοναδικότητα: Για να αποφευχθεί η σύγχυση με άλλες επιχειρήσεις, το όνομα του καταστήματός σας πρέπει να είναι διακριτό. Έτσι, το κατάστημά σας μπορεί να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
 • Προστασία του μέλλοντος: Σκεφτείτε εάν θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ακόμα το όνομα του καταστήματός σας στο μέλλον, εάν καταστεί απαραίτητο να αλλάξετε ή να προσθέσετε νέα προϊόντα στη σειρά σας.
 • Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το κατάστημά σας στο Etsy πρέπει να περιλαμβάνει κενά ή σημεία στίξης και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 χαρακτήρες. Αφού αποφασίσετε για ένα καλό όνομα, πληκτρολογήστε το στο χώρο που έχει καθοριστεί για το “Όνομα καταστήματος”, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και συνεχίστε.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα εναλλακτικό όνομα εάν αυτό που έχετε επιλέξει έχει ήδη λάβει ή δεν συμμορφώνεται με τις πολιτικές του Etsy. Πάρτε το χρόνο σας, βρείτε μερικά ονόματα και αποφασίστε ένα όνομα που εκφράζει τέλεια την ταυτότητα της επιχείρησής σας.

#5. Προσθέστε καταχωρίσεις στο κατάστημά σας

Οι καταχωρίσεις είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που πρέπει να συμπεριλάβετε κατά τη δημιουργία του καταστήματός σας Etsy. Μια καταχώριση είναι απλώς μια σελίδα προϊόντος για κάθε αντικείμενο που θέλετε να πουλήσετε μέσω αυτής της πλατφόρμας.

Η λίστα προϊόντων Etsy αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

 • Εικόνες: Πρέπει να παρέχετε ευκρινείς, εντυπωσιακές εικόνες του προϊόντος σας. Δεδομένου ότι οι εικόνες είναι αυτό που βλέπουν πρώτα οι υποψήφιοι αγοραστές, πρέπει να απεικονίζουν σωστά τις προσφορές σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία εικόνες για να επισημάνετε διάφορες πτυχές ή προοπτικές του αντικειμένου σας.

 • Βίντεο προϊόντος: Προσθέστε ένα σύντομο βίντεο προϊόντος για να αναπαραστήσετε το προϊόν σας με μεγαλύτερη ακρίβεια και να του δώσετε ζωή. Αυτό το βίντεο χωρίς ήχο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις χτίζοντας εμπιστοσύνη στο προϊόν σας.

 • Τίτλος: Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές για να βρουν το προϊόν σας στον τίτλο. Λάβετε υπόψη ότι ο τίτλος πρέπει να είναι σύντομος αλλά περιγραφικός.
 • Περιγραφή: Η περιγραφή του προϊόντος σας πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Επομένως, θα πρέπει να καλύπτει τα χαρακτηριστικά, τις μετρήσεις, τα υλικά και κάθε άλλη λεπτομέρεια του προϊόντος που θα θεωρούσε χρήσιμη ο καταναλωτής.

 • Τιμή: Πρέπει να ορίσετε μια ανταγωνιστική τιμή για το προϊόν σας. Κατά τον καθορισμό της τιμολόγησής σας, λάβετε υπόψη το κόστος των προμηθειών, τον χρόνο σας και τυχόν πρόσθετο κόστος καθώς και την τιμολόγηση του ανταγωνιστή.

 • Ποσότητα: Μπορείτε να ορίσετε τον διαθέσιμο αριθμό εάν έχετε πολλά από τα ίδια αντικείμενα.
 • Πληροφορίες αποστολής: Πρέπει να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες αποστολής, όπως τον προορισμό στον οποίο θέλετε να στείλετε, το σημείο προέλευσης και το εκτιμώμενο κόστος αποστολής.
  Πώς να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ στον Microsoft Edge

 • Αφού εισαγάγετε όλα τα απαιτούμενα δεδομένα, κάντε κλικ στην Αποθήκευση και συνεχίστε. Για κάθε προϊόν που θέλετε να πουλήσετε, ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ξανά πλοηγώντας μέσω του Shop Manager.

Η ποιότητα της καταχώρισής σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο επιτυχημένοι είστε στο Etsy. Οι εξαιρετικές εικόνες, οι ενημερωτικές περιγραφές και οι προσιτές τιμές μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τα έσοδα.

#6. Καθορίστε τον τρόπο πληρωμής σας

Η επιλογή της επιλογής πληρωμής σας είναι το έκτο βήμα για τη δημιουργία ενός καταστήματος Etsy. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς καθορίζει τη μέθοδο με την οποία θα πραγματοποιείτε τις πληρωμές από τους πελάτες σας.

Το Etsy θα σας ζητήσει να παρέχετε ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τη φορολογική σας κατάσταση. Ως εκ τούτου, θα ερωτηθείτε για την κατάταξή σας. Συγκεκριμένα, σας ρωτά εάν είστε νομικά αναγνωρισμένος οργανισμός, ιδιώτης ή μεμονωμένη ιδιοκτησία.

Όταν επιλέγετε ένα άτομο, θα σας ζητηθεί να παρέχετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, συμπεριλαμβανομένης της χώρας σας, της ημερομηνίας γέννησης, του πλήρους ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου και των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων του αριθμού κοινωνικής ασφάλισής σας.

Εάν έχετε επιλέξει Επιχείρηση, πρέπει να εισαγάγετε πληροφορίες σχετικά με τη νομική οντότητα, όπως τη νόμιμη τοποθεσία επιχείρησης, την κατάσταση εγγραφής, τον αριθμό εγγραφής εταιρείας και τον αριθμό αναγνώρισης εργοδότη (EIN).

Επιπλέον, η Etsy απαιτεί να επιλέξετε μια επαφή-κλειδί για την εταιρεία σας. Επομένως, πρέπει να δώσετε το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του κατόχου.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τον καθορισμό της χώρας στην οποία βρίσκεται η τράπεζά σας. Μετά από αυτό, θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό δρομολόγησης της τράπεζάς σας μαζί με τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού ή του λογαριασμού ταμιευτηρίου όπου θέλετε να λάβετε τα έσοδα από τις πωλήσεις σας στο Etsy.

#7. Ρύθμιση μεθόδου χρέωσης

Σε αυτό το βήμα, θα ρυθμίσετε τη μέθοδο χρέωσης του Etsy Shop σας. Επομένως, πρέπει να έχετε στο αρχείο μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα εάν διαχειρίζεστε ένα κατάστημα Etsy και χρησιμοποιείτε το Etsy Payments. Μπορείτε να αποτρέψετε ληξιπρόθεσμα τιμολόγια διατηρώντας την ακρίβεια των δεδομένων της κάρτας σας.

Ωστόσο, αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ορίσετε τα στοιχεία χρέωσής σας:

 • Πρέπει να έχετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να καλύψετε τυχόν χρεώσεις ή χρεώσεις που σχετίζονται με την πώληση. Επομένως, απλά επιλέξτε την κάρτα της προτίμησής σας, είτε είναι American Express, Visa ή MasterCard.
 • Εισαγάγετε με ακρίβεια τα στοιχεία της κάρτας σας. Αυτό περιέχει τη διεύθυνση χρέωσής σας, τον κωδικό ασφαλείας, τον αριθμό της κάρτας και την ημερομηνία λήξης. Επαληθεύστε ξανά τα στοιχεία χρέωσής σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβή. Η παροχή ψευδών πληροφοριών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή του καταστήματός σας.
 • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο αυτόματης χρέωσης για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά. Αυτό σημαίνει ότι όταν φτάσετε το όριο χρέωσης ή την πρώτη κάθε μήνα, το Etsy θα χρεώνει αυτόματα την κάρτα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώνετε όποτε θέλετε μεταξύ της πρώτης και της δέκατης πέμπτης κάθε μήνα.

Δεν επιτρέπεται η χρήση προπληρωμένης κάρτας χωρίς δυνατότητα επαναφόρτωσης ως κύρια ή μοναδική μέθοδο πληρωμής. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια μη επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα για να πληρώσετε μη αυτόματα τον λογαριασμό σας. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ελέγξετε το Διαφορετικό Τέλη Etsyτο οποίο θα χρεωθείτε για την καταχώριση, τις ετικέτες αποστολής, τις συναλλαγές, τις διαφημίσεις και άλλα.

#8. Δημιουργία ασφάλειας καταστήματος

Πριν ανοίξετε το κατάστημά σας στο Etsy, αυτό είναι το τελευταίο κρίσιμο στάδιο που πρέπει να ολοκληρώσετε, όπου πρέπει να διασφαλίσετε την ασφάλεια. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Για τη βελτίωση της ασφάλειας, το Etsy χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον αγαπημένο σας τρόπο ελέγχου ταυτότητας, ο οποίος περιλαμβάνει τη χρήση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας, την αποστολή SMS ή την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης.

 • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, το Etsy σας διευκολύνει να το κάνετε, προσφέροντας έναν σύνδεσμο για τη λήψη της εφαρμογής για iOS ή Android. Μετά την εγκατάσταση, το Etsy θα σας ζητήσει να σαρώσετε έναν κωδικό QR με το smartphone σας. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε με την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.
 • Το Etsy σάς παρέχει μοναδικούς κωδικούς ασφαλείας όταν σαρώνετε με επιτυχία τον κωδικό QR. Στην απίθανη περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, αυτοί οι κωδικοί λειτουργούν ως εφεδρικά. Η λήψη και η ασφαλής αποθήκευση αυτών των κωδικών είναι απαραίτητη, καθώς θα εμφανίζονται μόνο μία φορά.

Η διατήρηση της ασφάλειας είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία του καταστήματος Etsy. Ας προχωρήσουμε στο τελικό στάδιο, όπου θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε το κατάστημά σας.

#9. Ελέγξτε και ανοίξτε το κατάστημά σας

Όταν ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της ασφάλειας του καταστήματός σας, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα του καταστήματός σας. Το κουμπί θα γίνει μαύρο, το οποίο προηγουμένως είχε γκρι χρώμα. Όταν είναι μαύρο, σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε το κατάστημά σας.

Σας συνιστούμε να ελέγξετε το κατάστημά σας πριν το ανοίξετε και να διορθώσετε τυχόν πληροφορίες που πιστεύετε ότι είναι εσφαλμένες ή λείπουν. Αφού ρυθμιστούν και εξεταστούν όλα, μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε! Για να ανοίξετε επίσημα το κατάστημά σας στο κοινό, κάντε κλικ στο Τέλος.

Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κατάστημά σας σε δύο διαφορετικές μορφές URL:

 • https://www.etsy.com/shop/nameofyourshop
 • https://nameofyourshop.etsy.com

Εκπληκτικός! Δημιουργήσατε με επιτυχία το πρώτο σας κατάστημα στο Etsy. Τώρα, ας δούμε μερικές περαιτέρω βελτιώσεις, ώστε να μπορείτε να διευθύνετε αποτελεσματικά και κερδοφόρα το κατάστημά σας.

Διαβάστε επίσης: Ο Πλήρης Οδηγός για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Etsy Shop Optimization

Η δημιουργία του καταστήματος δεν σημαίνει ότι όλα είναι στη γραμμή. Υπάρχουν ορισμένα βήματα που παραλείφθηκαν κατά την αρχική ρύθμιση του καταστήματος. Τώρα, πρέπει να διαμορφώσετε αυτά τα βήματα ή τις ρυθμίσεις για να τρέξετε σωστά το κατάστημά σας Etsy. Εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Σχετικά με την ενότητα

Συμπληρώστε την ενότητα Πληροφορίες για να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας στην αγορά και την εμπειρία πελατών και, ως εκ τούτου, το Etsy SEO σας. Στον Υπεύθυνο καταστήματος, δώστε το προσωπικό σας βιογραφικό και την ιστορία του καταστήματος.

Για να προσελκύσετε το κοινό σας, δώστε ένα βιογραφικό, τον ρόλο σας στο κατάστημα και μια φωτογραφία σας. Επιπλέον, μοιραστείτε το ιστορικό της επωνυμίας σας στην ενότητα Ιστορία και χρησιμοποιήστε οργανικές λέξεις-κλειδιά μακριάς ουράς που αναδεικνύουν τη μοναδική σας πρόταση πώλησης. Υπάρχουν πάντα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εμπνευσμένη αφήγηση επωνυμίας!

  Πώς να ηχογραφήσετε κλήση στο iPhone χωρίς εφαρμογή δωρεάν

Πολιτικές καταστημάτων

Καθιερώστε εξατομικευμένες πολιτικές καταστήματος στον Διευθυντή καταστήματος για να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες και οι πωλητές του Etsy συμφωνούν και για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη. Τα ταχυδρομικά τέλη, οι τρόποι πληρωμής, οι επιστροφές χρημάτων, οι ανταλλαγές και οι ακυρώσεις περιλαμβάνονται σε αυτό. Απαιτείται αυθεντική γραφή για τη συμμόρφωση με τον GDPR.

Ακολουθούν ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες που περιλαμβάνει η πολιτική καταστήματος Etsy:

 • Χρόνος επεξεργασίας
 • Επιλογές πληρωμής
 • Πολιτική επιστροφών και ανταλλαγών

Διαφορετικά κανάλια

Προωθήστε το κατάστημά σας σε διαφορετικά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ανοίξτε έναν λογαριασμό για το κατάστημά σας στο Facebook, το Instagram και το Pinterest. Χρησιμοποιήστε το Shop Manager για να δημιουργήσετε μια σύνδεση με διαφορετικά κανάλια. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τις καταχωρίσεις απευθείας από την καταχώριση σε διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την προώθηση, βεβαιωθείτε επίσης ότι μπορείτε να παρέχετε υποστήριξη πελατών και να επανέλθετε σε τυχόν παράπονα και απορίες πελατών. Η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τρόπος για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη της επωνυμίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ευχαριστημένους πελάτες!

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για βελτιωμένο Etsy SEO και αξιολόγηση, διατηρήστε τη γλώσσα συνεπή στα προϊόντα σας. Υπάρχει μια προεπιλεγμένη γλώσσα για την καταχώριση τίτλων, περιγραφών, ετικετών και λέξεων-κλειδιών στο κατάστημά σας Etsy. Ωστόσο, μπορείτε να συμπεριλάβετε εννέα ακόμη γλώσσες στο κατάστημά σας από την επιλογή shop manager.

Συνεργάτες Παραγωγής

Ενώ πουλάτε προϊόντα POD στο Etsy, μην ξεχάσετε να εγγράψετε τους συνεργάτες σας για να αποτρέψετε την αναστολή λογαριασμού. Λοιπόν, μπορείτε να αποκρύψετε τις πληροφορίες του συνεργάτη σας κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του καταστήματος. Μπορείτε να λάβετε τα τσιμπήματα μεταβαίνοντας στο Shop Manager > Settings> Production Partners και να επεξεργαστείτε αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή.

Τώρα ας μάθουμε πώς το SEO μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα ενός καταστήματος Etsy

Η σημασία του SEO για τη βελτιστοποίηση του Etsy Shop

Η βελτίωση της προσβασιμότητας και της δυνατότητας εντοπισμού αντικειμένων από τα καταστήματα Etsy εξαρτάται κυρίως από τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Δείτε πώς το SEO μπορεί να βελτιώσει τα προϊόντα που προσφέρονται σε ένα κατάστημα Etsy:

 • Τίτλος προϊόντος: Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τη δυνατότητα εντοπισμού των προϊόντων σας, συμπεριλαμβάνοντας κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και φράσεις-κλειδιά στους τίτλους. Για παράδειγμα, εάν προσφέρετε ένα χειροποίητο βάζο με λουλούδια, ένας τίτλος όπως «Handcrafted Elegance: Artisanal Ceramic Flower Vase for Home Decor» μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε υψηλότερη κατάταξη λόγω της φράσης Ceramic Flower Vase.
 • Περιγραφή προϊόντος: Δημιουργήστε διεξοδικές, ενημερωτικές και συναρπαστικές περιγραφές προϊόντων που εξηγούν το προϊόν και περιλαμβάνουν οργανικά κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. Έτσι, μια περιγραφή για ένα προσαρμοσμένο πορτοφόλι θα μπορούσε να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται, τη διαδικασία σχεδιασμού και τυχόν μοναδικά σημεία πώλησης.
 • Ετικέτες προϊόντων: Χρησιμοποιήστε ετικέτες προϊόντων που μεταφέρουν με ακρίβεια τα βασικά χαρακτηριστικά, τα στοιχεία και τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, ετικέτες όπως «βιώσιμα εργαλεία κουζίνας», «σκεύη από μπαμπού» και «μαγειρικά σκεύη χωρίς πλαστικό» μπορούν να βοηθήσουν τους αγοραστές να βρουν τον οικολογικό εξοπλισμό τους.
 • Παραλλαγές προϊόντων: Η βελτιστοποίηση SEO μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε καταχωρίσεις για αντικείμενα με διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και στυλ. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να βρουν την ακριβή παραλλαγή του προϊόντος που αναζητούν. Για παράδειγμα, κάθε ποικιλία από πλεκτά στο χέρι κασκόλ σας μπορεί να έχει το δικό της σύνολο βελτιστοποιημένων λέξεων-κλειδιών.
 • Ανακοίνωση & Βιογραφικό: Παρουσιάστε στο κατάστημά σας Etsy μια συναρπαστική ιστορία και βιογραφία δίνοντας έμφαση σε μοναδικά σημεία πώλησης και σημαντικές λέξεις-κλειδιά. Έτσι, εάν ειδικεύεστε στη χειροποίητη κεραμική, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών όπως τα χειροποίητα κεραμικά και τα χειροποίητα αγγεία, οι ανακοινώσεις στο κατάστημα μπορεί να είναι αποτελεσματικές.
 • Μαρτυρίες πελατών: Παρακινήστε ευχαριστημένους πελάτες να υποβάλουν ευνοϊκές κριτικές εκτός από τη βελτίωση της φήμης του καταστήματός σας. Ένα προϊόν που έχει λάβει αρκετές κριτικές πέντε αστέρων, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξωτερικοί σύνδεσμοι: Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα κανάλια για να διαφημίσετε το κατάστημα και τα εμπορεύματά σας στο Etsy. Οι σύνδεσμοι από άλλους ιστότοπους προς το Etsy σας μπορούν να ενισχύσουν την εξουσία του γενικά και να επηρεάσουν τη θέση του στη μηχανή αναζήτησης.
 • Έρευνα και παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών: Συνεχίστε να ερευνάτε σχετικές λέξεις-κλειδιά και ενημερώστε τις προηγούμενες με τις δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιήστε εργαλεία SEO για να παρακολουθείτε την κατάταξη της επιχείρησής σας για δημοφιλείς φράσεις αναζήτησης στη θέση σας.

Τώρα, ας εστιάσουμε σε μερικές πρόσθετες συμβουλές για να επισφραγίσουμε την επιτυχία του καταστήματός σας Etsy στο οποίο εργάζεστε.

Στρατηγικές για την αύξηση των πωλήσεων στο Etsy

Μετά τη βελτιστοποίηση SEO, μπορείτε να προετοιμάσετε το κατάστημά σας για προώθηση και να ενισχύσετε τις πωλήσεις χρησιμοποιώντας διάφορες στρατηγικές. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που είναι πραγματικά αποτελεσματικές:

 • Εικόνες υψηλής ποιότητας: Αξιοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας επενδύοντας στην επαγγελματική φωτογραφία. Οι εικόνες τέλειες για pixel με διαφορετικές γωνίες μπορούν να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη στα προϊόντα σας.
 • Κατηγοριοποίηση προϊόντων: Τοποθετήστε τα προϊόντα σας στις κατάλληλες κατηγορίες για να διευκολύνετε την εύρεση τους.
 • Ειδικές προσφορές: Εκτελέστε ειδικές προσφορές, εκπτώσεις, δώρα και προσφέρετε κουπόνια για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες στο κατάστημά σας. Επιπλέον, μην χάσετε τις εποχιακές τάσεις και προσφέρετε προϊόντα σε ζήτηση για ειδικές περιστάσεις.
 • Ανταγωνιστική τιμολόγηση: Οι πελάτες στο Etsy συχνά συγκρίνουν τις τιμές των ίδιων προϊόντων από διαφορετικούς πωλητές, γι’ αυτό η βελτιστοποίηση τιμών είναι αναπόσπαστη. Έτσι, η ύπαρξη ανταγωνιστικών και λογικών τιμών μπορεί να κάνει το κατάστημά σας πιο ελκυστικό.
 • Πολιτικές Αποστολής & Επιστροφών: Δημιουργήστε ευέλικτες πολιτικές αποστολής και επιστροφής για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας. Προσφέρετε μια σειρά επιλογών αποστολής, όπως διεθνείς αποστολές, που θα δημιουργήσουν μια παγκόσμια βάση πελατών. Για ορισμένα προϊόντα, μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν αποστολή, καθώς οι πελάτες συχνά αναζητούν αυτήν την επιλογή.
 • Χρησιμοποιήστε τις διαφημίσεις Etsy: Μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό Etsy ΕΝΑds. Ξεκινήστε, λοιπόν, με έναν μέτριο προϋπολογισμό και κάντε προσαρμογές καθώς ανακαλύπτετε τι ταιριάζει καλύτερα στο κατάστημά σας.
 • Email Marketing: Δημιουργήστε μια λίστα email με υποψήφιους πελάτες και ενημερώστε τους για ενημερώσεις, προσφορές, νέα προϊόντα και πολλά άλλα στο κατάστημά σας.
 • Συνεχής βελτίωση: Παρακολουθήστε τα σχόλια των καταναλωτών και την απόδοση των καταστημάτων σε τακτική βάση. Επιπλέον, προσαρμόστε τις τακτικές σας ανάλογα με το τι πετυχαίνει και τι αποτυγχάνει. Δεδομένου ότι το Etsy προσφέρει στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του καταστήματός σας.

Οι προαναφερθείσες στρατηγικές θα αυξήσουν σταδιακά τις πωλήσεις και θα προσεγγίσουν ένα μεγαλύτερο κοινό στο Etsy. Ωστόσο, η επιτυχία στο Etsy απαιτεί υπομονή και επιμονή. Επομένως, συνεχίστε να βελτιώνετε τη στρατηγική σας και να κάνετε προσαρμογές στο διαρκώς εξελισσόμενο σενάριο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες συνδρομητικές εφαρμογές Shopify για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μερικά απλά βήματα και λίγη προσπάθεια που απαιτούνται για να ξεκινήσετε ένα κατάστημα Etsy και να μετατρέψετε το πάθος σας σε κέρδος. Επιπλέον, δεν υπάρχουν περίπλοκες απαιτήσεις που θα πρέπει να σας εμποδίσουν να εισέλθετε σε αυτήν την αγορά.

Ωστόσο, μερικές μικρές αλλαγές στο κατάστημά σας μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα και τα έσοδα της επωνυμίας σας. Πιστεύω ότι μπορείτε να ευδοκιμήσετε σε αυτόν τον κλάδο και να κάνετε μια καλή, μακροχρόνια εντύπωση, εάν τηρήσετε προσεκτικά τα προαναφερθέντα βήματα και τις τεχνικές βελτίωσης.

Στη συνέχεια, τώρα που έχετε δημιουργήσει το κατάστημα, είναι καιρός να επικεντρωθείτε στην επίτευξη αυτών των πωλήσεων! Αυτός είναι ο οδηγός σας για το Etsy SEO: Πώς να μετακινηθείτε από τις καταχωρίσεις στις πωλήσεις.