Πώς να γράψετε τη συνοδευτική επιστολή σας χρησιμοποιώντας το ChatGPT

Το ChatGPT γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για τη δημιουργία περιεχομένου. Πιθανότατα έχετε δει μαθήματα και άλλα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε αυτή τη νέα πλατφόρμα και είστε περίεργοι για τα οφέλη της.

Η πρόσβαση σε μια πλατφόρμα που μπορεί να δημιουργήσει ένα συνεκτικό έγγραφο μπορεί να είναι θεϊκό δώρο σε άτομα που αντιπαθούν το γράψιμο. Ενώ το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας, πρέπει να ελέγξετε τα έγγραφα που δημιουργεί για να βεβαιωθείτε ότι η συνοδευτική επιστολή σας θα γίνει αντιληπτή.

1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο ChatGPT

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό. Μεταβείτε στον ιστότοπο chat.openai.com. Μόλις φτάσετε εκεί, θα δείτε ένα μήνυμα για να ανοίξετε τον λογαριασμό σας ή να εγγραφείτε. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με το email της επιλογής σας, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσής του σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Gmail.

Θα χρειαστείτε πρόσβαση στο κινητό σας τηλέφωνο, καθώς θα λάβετε έναν εξαψήφιο κωδικό που θα αποσταλεί στο τηλέφωνό σας μέσω κειμένου για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας. Μόλις επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Όταν βρίσκεστε στο ChatGPT, θα δείτε ότι μπορείτε να παραμείνετε στη δωρεάν έκδοση, ChatGPT 3.5 ή να πληρώσετε για πρόσβαση στο ChatGPT 4. Οι δυνατότητες του ChatGPT-4 περιλαμβάνουν ταχύτερες απαντήσεις και πρόσβαση σε λειτουργίες beta, όπως διερμηνέας κώδικα, πρόσθετη ins και περιήγηση.

  Πώς να μεταφέρετε στιγμιότυπα οθόνης από ένα Nintendo Switch σε έναν υπολογιστή

Το ChatGPT-4 έχει όριο 25 μηνυμάτων κάθε τρεις ώρες, με κόστος 20 $ μηνιαίως. Αν αναρωτιέστε ποιες άλλες επιλογές τεχνητής νοημοσύνης υπάρχουν εκτός από το ChatGPT, ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε για τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το ChatGPT.

2. Εισαγάγετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες σας

Προτού ζητήσετε από το ChatGPT να γράψει περιεχόμενο για εσάς, πρέπει να παρέχετε προσαρμοσμένες οδηγίες στην πλατφόρμα. Το κάνετε αυτό στις προσαρμοσμένες οδηγίες. μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο όνομά σας.

Υπάρχουν δύο ενότητες όπου εισάγετε πληροφορίες για τον εαυτό σας. Ο πρώτος ρωτά: Τι θα θέλατε να γνωρίζει το ChatGPT για εσάς για να παρέχει καλύτερες απαντήσεις; Ο δεύτερος ρωτά: Πώς θα θέλατε να απαντήσει το ChatGPT;

Η πρώτη ενότητα είναι όπου μπορείτε να πείτε στην πλατφόρμα πού ζείτε, τι κάνετε αυτήν τη στιγμή για την εργασία σας, τους στόχους σας και τα ενδιαφέροντά σας. Η δεύτερη ενότητα είναι όπου μπορείτε να μιλήσετε για τον τόνο και τη διάρκεια των απαντήσεων του ChatGPT.

Μπορείτε να αλλάξετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό θα επηρεάσει μόνο τις απαντήσεις που δίνονται μετά την πραγματοποίηση των αλλαγών. Εάν είστε νέος στην πλατφόρμα, μπορείτε να ρωτήσετε: Τι είναι το ChatGPT και τι μπορείτε να κάνετε με το γενετικό AI;. Σας συνιστούμε να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό εάν δεν είστε πολύ σίγουροι.

3. Υποβάλετε μια περιγραφή εργασίας

Αφού ολοκληρώσετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες σας, ήρθε η ώρα να δώσετε μια περιγραφή εργασίας στην οποία μπορεί να αναφέρεται το ChatGPT κατά τη δημιουργία της συνοδευτικής επιστολής σας. Θυμηθείτε ότι το κλειδί για τη σύνταξη μιας αποτελεσματικής συνοδευτικής επιστολής είναι η αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων αναγκών που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση ChatGPT 3.5 της πλατφόρμας, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των εργασιών για τις οποίες μπορείτε να ζητήσετε να γράψει συνοδευτικές επιστολές! Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την πλατφόρμα να αναγεννήσει την απόκριση εάν δεν σας αρέσει η πρώτη που λαμβάνετε.

  8 καλύτερα ασφαλή εργαλεία ψηφιακού χώρου εργασίας για απομακρυσμένες επιχειρήσεις

Ίσως αναρωτιέστε τι σημαίνει το ChatGPT για το μέλλον των συγγραφέων και αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιες γραμμές ανεργίας στο μέλλον σας. Μπορεί να βρείτε λίγη άνεση μαθαίνοντας τους λόγους για τους οποίους το ChatGPT δεν θα αναλάβει τη συγγραφική σας εργασία.

4. Ζητήστε από το ChatGPT να γράψει τα στοιχεία της συνοδευτικής επιστολής σας

Αφού υποβάλετε την περιγραφή της θέσης εργασίας, το επόμενο βήμα είναι να ζητήσετε μια συνοδευτική επιστολή. Αντί να του ζητήσετε να γράψει ένα έγγραφο, μπορείτε να του ζητήσετε να επικεντρωθεί σε κάθε μέρος της συνοδευτικής επιστολής σας για να δημιουργήσετε ένα πιο εστιασμένο.

Η Εισαγωγική Παράγραφος

Η πρώτη παράγραφος είναι όπου παρέχετε βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος είστε και γιατί θέλετε τη δουλειά. Μπορείτε επίσης να δώσετε μια γενική επισκόπηση του γιατί είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη δουλειά και γιατί η θέση σας ενθουσιάζει.

Τα προσόντα σας

Το επόμενο μέρος της συνοδευτικής επιστολής σας συνοψίζει την εμπειρία και τα προσόντα σας και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται στη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Εδώ μπορείτε να συμπεριλάβετε ιστορίες σχετικά με σχετικά έργα ή καταστάσεις για να δώσετε στον υπεύθυνο προσλήψεων ή στον υπεύθυνο προσλήψεων κάποια εικόνα για τον τρόπο εργασίας σας.

Εξηγήστε πώς ευθυγραμμίζεστε με τις αξίες και τους στόχους της εταιρείας

Σε αυτήν την ενότητα της συνοδευτικής επιστολής σας, θέλετε να δείξετε ότι κατανοείτε την αποστολή της εταιρείας και ότι έχετε κάνει την έρευνά σας για την εταιρεία. Θέλετε να εστιάσετε στο πώς οι στόχοι σας ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του οργανισμού και μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε θετικούς παράγοντες που έχετε ακούσει για την εταιρική κουλτούρα.

Κλείσιμο με παρότρυνση για δράση

Η τελευταία σας παράγραφος πρέπει να είναι εκεί όπου ανακεφαλαιώνετε το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και προτείνετε τα επόμενα βήματα για να προχωρήσετε στην αίτησή σας. Ευχαριστήστε τον αναγνώστη που εξέτασε την αίτησή σας και έδειξε το ενδιαφέρον σας να συζητήσετε τη θέση ή να προγραμματίσετε μια συνέντευξη.

  10 καλύτερα συστήματα ασφαλείας NVR για Έξυπνη Παρακολούθηση

Εδώ μπορείτε να εστιάσετε στα ταλέντα και τις δεξιότητες που ελπίζετε να φέρετε στην ομάδα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες της πλατφόρμας και τον τρόπο δημιουργίας των κατάλληλων μηνυμάτων, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε τρόπους για να μάθετε πώς να γράφετε αποτελεσματικά μηνύματα ChatGPT για τις καλύτερες απαντήσεις AI.

5. Διορθώστε και ελέγξτε τη συνοδευτική επιστολή που δημιουργήθηκε

Αφού η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήσει τα διάφορα μέρη της συνοδευτικής επιστολής σας, μπορείτε να τα συνδυάσετε και να τη διαβάσετε δυνατά για να δείτε αν έχει νόημα.

Χρησιμοποιήστε το περιεχόμενο που δημιουργεί το ChatGPT ως βάση της συνοδευτικής επιστολής σας. Μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία που προσθέτουν μια προσωπική πινελιά στη συνοδευτική επιστολή, δίνοντας στον αναγνώστη μια ιδέα για την προσωπικότητά σας.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια συνοδευτική επιστολή εστιασμένη σε αυτό που αναζητάτε ο οργανισμός που προσλαμβάνει. Θα ήταν καλύτερο να θυμάστε ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε όλους και πιθανότατα δεν είστε ο μόνος που τη χρησιμοποιείτε για να τους βοηθήσετε να υποβάλουν αίτηση για τη θέση εργασίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη όσων σας κάνουν μοναδικούς στο γράμμα που δημιουργεί το ChatGPT μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη χρήση της πλατφόρμας για αιτήσεις εργασίας και την προσοχή. Εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τις εκπληκτικές επεκτάσεις ChatGPT Chrome για καλύτερες προτροπές και απαντήσεις AI στα προγράμματα περιήγησης.

Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά με το ChatGPT

Η χρήση του ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσετε έγγραφα ως βάση για οποιοδήποτε γραπτό περιεχόμενο εργάζεστε.

Είτε αναζητάτε βοήθεια για τη σύνταξη βιογραφικού είτε για συνοδευτική επιστολή, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να τα δημιουργήσετε γρήγορα. Η χρήση του περιεχομένου “ως έχει” δεν συνιστάται, αλλά η πραγματοποίηση αλλαγών και διορθώσεων είναι πιο διαχειρίσιμη από τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου μόνος σας και μπορεί να σας βοηθήσει να αγγίξετε τα βασικά σημεία που αναζητά ο αναγνώστης.