Πώς να βρείτε πού εγκατέστησε αυτό το πακέτο στο Debian και το Ubuntu

Θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο νέο καυτό πρόγραμμα στο Debian ή στο Ubuntu. Βρίσκετε το πακέτο και χρησιμοποιείτε το apt για να το εγκαταστήσετε. Αλλά όταν προσπαθείτε να το εκτελέσετε στη γραμμή εντολών, λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος από το κέλυφος που λέει, “Η εντολή δεν βρέθηκε”. Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε πού το εγκατέστησε η apt.

Μόλις εγκαταστήσατε αυτό το πακέτο, αλλά ποια είναι η εντολή για να το εκτελέσετε;

Τις περισσότερες φορές, το όνομα του εκτελέσιμου προγράμματος αντιστοιχεί με το όνομα του πακέτου Debian ή Ubuntu. Μερικές φορές, είναι διαφορετικά και πρέπει να κάνετε λίγη δουλειά για να καταλάβετε το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου. Συχνά, αυτό συμβαίνει επειδή το όνομα του πακέτου έρχεται σε διένεξη με ένα υπάρχον πακέτο. Ευτυχώς, χρειάζεται μόνο μία εντολή για να καταλάβετε το όνομα του προγράμματος.

  Ειδήσεις Google Συμβουλές SEO για την ενίσχυση της προβολής του ιστότοπου

Χρήση dpkg για τη λίστα εγκατεστημένων αρχείων

Για να παραθέσετε τα πλήρη ονόματα διαδρομών των εγκατεστημένων αρχείων ενός πακέτου, απλώς χρησιμοποιήστε την επιλογή -L (κεφαλαίο L) με την εντολή dpkg. Για παράδειγμα, για να εξετάσετε το ESR του Firefox:

 dpkg -L firefox-esr 

Θα δείτε τις διαδρομές κάθε αρχείου που έχει εγκαταστήσει το πακέτο, συμπεριλαμβανομένου του oh-so-important εκτελέσιμου αρχείου:

Πού είναι τα εκτελέσιμα προγράμματα στο Linux;

Το εκτελέσιμο που ψάχνετε βρίσκεται συνήθως σε έναν κατάλογο bin που σημαίνει “δυαδικό”. Στη δομή καταλόγου Linux, το /usr/bin είναι η κύρια θέση για τα εκτελέσιμα που εγκαθιστάτε:

  9 καλύτερες λύσεις επεξεργασίας πληρωμών για την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Το κέλυφός σας χρησιμοποιεί μια διαδρομή αναζήτησης για να αναζητήσει προγράμματα σε αυτούς τους καταλόγους όταν εισάγετε μια εντολή. Για να δείτε τους καταλόγους στη διαδρομή αναζήτησής σας, εξετάστε τη μεταβλητή περιβάλλοντος $PATH:

 echo $PATH 

Θα δείτε τους καταλόγους στη διαδρομή αναζήτησής σας διαχωρισμένους με έναν χαρακτήρα άνω και κάτω τελείας (:). Το Debian και το Ubuntu συνήθως εγκαθιστούν νέα προγράμματα στους καταλόγους /usr/bin ή /usr/sbin. Τα τελευταία είναι συνήθως προγράμματα διαχείρισης συστήματος που απαιτούν να εκτελείτε ως root χρησιμοποιώντας sudo.

Τώρα ξέρετε πού εγκατέστησε αυτό το πρόγραμμα

Με μια γρήγορη εντολή dpkg και γνώση της οργάνωσης καταλόγου Linux, είναι εύκολο να καταλάβετε πού εγκατέστησε το ολοκαίνουργιο πρόγραμμά σας. Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν το όνομα ενός προγράμματος δεν ταιριάζει με το όνομα του πακέτου.

  Τι είναι το STB στο Remote;