Πώς να βρείτε ομάδες στο Telegram

Ένας από τους λόγους που το Telegram είναι αγαπητό σε τόσους πολλούς από τους χρήστες του είναι ότι επιτρέπει την πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές ομάδες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες ομάδες Telegram και μερικές από αυτές περιέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε μια ομάδα Telegram για να παρακολουθείτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και να δημοσιεύετε σκέψεις και ενημερώσεις για το θέμα μόνοι σας. Πώς όμως βρίσκετε όλες αυτές τις καταπληκτικές ομάδες Telegram; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να βρίσκετε ομάδες Telegram με διαφορετικούς τρόπους. Και θα εξετάσουμε επίσης μερικές άλλες σχετικές ερωτήσεις.

Πώς να βρείτε ομάδες στο Telegram

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε και να εγγραφείτε σε μια ομάδα Telegram είναι να εγγραφείτε σε ένα κανάλι Telegram για να λάβετε μια πρόσκληση. Ίσως ένας φίλος σας είπε για ένα κανάλι Telegram όπου οι άνθρωποι παρέχουν προσκλήσεις ομάδας. Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε το επιφάνεια εργασίας έκδοση της εφαρμογής Telegram, ορίστε τι κάνετε:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Telegram στην επιφάνεια εργασίας σας.
 • Στην επάνω αριστερή γωνία, πληκτρολογήστε το όνομα της ομάδας και πατήστε “Enter”.
 • Στην ενότητα “Συνολικά αποτελέσματα αναζήτησης”, θα δείτε τη λίστα με όλα τα κανάλια που αντιστοιχούν στο όνομα που έχετε εισαγάγει.
 • Κάντε κλικ στο κανάλι που θέλετε και επιλέξτε “Εγγραφή στο κανάλι”.
 • Θα δείτε τον αριθμό των συνδρομητών στο επάνω μέρος της οθόνης. Αναζητήστε συνδέσμους ομαδικής πρόσκλησης. Όταν βρείτε τον σύνδεσμο της ομάδας, κάντε κλικ σε αυτόν και επιλέξτε την επιλογή «Συμμετοχή στην ομάδα».

  Εάν δεν θέλετε να αναζητήσετε συνδέσμους ομάδας στα κανάλια του Telegram, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να βρείτε ομάδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον κατάλογο της ομάδας Telegram online και να περιηγηθείτε σε ομάδες. Βρείτε αυτό που ταιριάζει με το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ στην ομάδα και επιλέξτε «Συμμετοχή στην ομάδα».

    Πώς να εγγραφείτε σε ένα κανάλι στο Telegram

  Πώς να βρείτε αναγνωριστικά ομάδας στο Telegram

  Εάν είστε ήδη μέλος πολλών ομάδων Telegram, ίσως θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα και να αποθηκεύσετε το αναγνωριστικό της ομάδας σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το bot του Telegram. Δείτε πώς:

 • Ανοίξτε το Telegram και στην αναζήτηση, πληκτρολογήστε “BotFather”, που είναι το επίσημο bot του Telegram.
 • Επιλέξτε “Έναρξη” και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να δημιουργήσετε το bot σας.
 • Μόλις το κάνετε, θα λάβετε το HTTP API Token το οποίο θα πρέπει να αντιγράψετε.
 • Αφού αποθηκεύσετε το διακριτικό σας, δημιουργήστε μια νέα ομάδα Telegram, προσθέστε το bot σας και στείλτε τουλάχιστον ένα μήνυμα στην ομάδα. Στη συνέχεια, πηγαίνετε σε αυτό σελίδα και εισαγάγετε το διακριτικό σας για να ανακτήσετε το αναγνωριστικό ομάδας.

  Πώς να βρείτε συνδέσμους ομάδας στο Telegram

  Εάν είστε ο κάτοχος της ομάδας Telegram και θέλετε να το μοιραστείτε με άλλα άτομα, μπορείτε να τους στείλετε τον σύνδεσμο πρόσκλησης. Αυτός είναι ο τρόπος για να τους στείλετε το σύνδεσμο για να εγγραφούν:

 • Ανοίξτε την ομάδα Telegram όπου είστε ο διαχειριστής.
 • Κάντε κλικ στο όνομα της ομάδας στο επάνω μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε “Προσθήκη μέλους” και, στη συνέχεια, “Πρόσκληση σε ομάδα μέσω συνδέσμου”.
 • Επιλέξτε «Αντιγραφή συνδέσμου» ή «Κοινή χρήση συνδέσμου» ανάλογα με τον τρόπο προώθησης του συνδέσμου.
 • Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Ανάκληση συνδέσμου». Αυτό θα απενεργοποιήσει τον υπάρχοντα σύνδεσμο και όλοι όσοι τον έχουν δεν θα μπορούν πλέον να εγγραφούν στην ομάδα.

  Εάν πρέπει να αντιγράψετε τον σύνδεσμο στην ομάδα στην οποία βρίσκεστε αλλά δεν σας ανήκει, ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το “Invite Link” της ομάδας που θέλετε να αντιγράψετε.

  Πώς να βρείτε ομάδες Telegram στο iPhone

  Παρόλο που το Telegram για υπολογιστές είναι εξαιρετικά χρήσιμο, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Telegram για κινητά. Εάν είστε χρήστης iPhone, μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης της εφαρμογής συνομιλίας που βασίζεται σε σύννεφο από το App Store.

    Πώς να δημιουργήσετε μια υπερομάδα στο Telegram

  Το Telegram για iPhone λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η έκδοση για υπολογιστές. Μόλις εκκινήσετε την εφαρμογή στο smartphone σας, θα δείτε το πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης, όπου θα μπορείτε να αναζητήσετε κανάλια.

  Πληκτρολογήστε το όνομα της ομάδας ή μια γενική περιγραφή αυτού που αναζητάτε. Στην κορυφή της λίστας αποτελεσμάτων θα εμφανιστούν ομάδες στις οποίες δεν έχετε ακόμη εγγραφεί, ενώ στο κάτω μέρος θα εμφανίζεται η δραστηριότητα στις ομάδες στις οποίες έχετε ήδη εγγραφεί.

  Πώς να βρείτε ομάδες Telegram στο Android

  Οι χρήστες Android έχουν επίσης πρόσβαση στην εφαρμογή συνομιλίας Telegram εάν την κατεβάσουν από Play Store. Η έκδοση Android της εφαρμογής για κινητά Telegram είναι πανομοιότυπη με την έκδοση iOS.

  Έτσι, ό,τι ισχύει για τις εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές και για iPhone της εφαρμογής ισχύει και για συσκευές Android. Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση στα κανάλια, την προσθήκη μελών στην ομάδα σας και τη δημιουργία bots.

  Πώς να βρείτε ομάδες αφοσίωσης στο Telegram

  Οι ομάδες αφοσίωσης στο Telegram είναι ομάδες όπου οι χρήστες του Instagram συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να αποκτήσουν μεγαλύτερη αφοσίωση στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

  Αυτές οι ομάδες υπάρχουν και σε άλλες πλατφόρμες, αλλά είναι πολύ ενεργές στο Telegram. Αν θέλετε να λάβετε περισσότερα likes, σχόλια και κοινοποιήσεις στο Instagram, μπορείτε να εγγραφείτε σε μια Ομάδα αφοσίωσης στο Telegram και να λάβετε συμβουλές για το πώς να προωθήσετε άλλους και να αυξήσετε την αφοσίωση στον λογαριασμό σας επίσης.

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε ομάδες αφοσίωσης στο Telegram, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να τις αναζητήσετε στο διαδίκτυο και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

  Πώς να βρείτε όλες τις ομάδες Telegram

  Υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες ομάδες Telegram και οι χρήστες δημιουργούν συνεχώς νέες ομάδες. Θα ήταν αδύνατο να τα βρούμε όλα. Μπορείτε να αναζητήσετε ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά σας μέσω καναλιών ή να τις περιηγηθείτε στο διαδίκτυο.

    Πώς να βρείτε φίλους στο Telegram

  Ως χρήστης του Telegram, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 10 ομάδες Telegram όπου μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε άλλους χρήστες. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με όλες τις ομάδες σας όταν ανοίγετε το Telegram στην αρχική οθόνη.

  Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

  Θα βρείτε περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σε αυτήν την ενότητα.

  1. Πώς να λάβετε έναν σύνδεσμο μηνύματος Telegram

  Εάν θέλετε να μοιραστείτε μόνο μια συγκεκριμένη ανάρτηση από μια ομάδα Telegram, μπορείτε να λάβετε έναν σύνδεσμο μηνύματος ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε στο μήνυμα που θέλετε να μοιραστείτε και μετά πατήστε το βέλος κοινής χρήσης δίπλα του.

  2. Από την αναδυόμενη οθόνη, επιλέξτε την επιλογή Αντιγραφή συνδέσμου. Στο Telegram επιτραπέζιου υπολογιστή, επιλέξτε Αντιγραφή συνδέσμου ανάρτησης.

  3. Μοιραστείτε την ανάρτηση με άλλο χρήστη ή χρησιμοποιήστε άλλη εφαρμογή για να την στείλετε.

  2. Πώς μπορώ να βρω κοντινές ομάδες στο Telegram;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Άτομα κοντά” στο Telegram για να βρείτε τοπικές ομάδες για συμμετοχή. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το Telegram στην κινητή συσκευή σας και μετά πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία.

  2. Από το μενού στα αριστερά, επιλέξτε «Άτομα κοντά».

  3. Εάν υπάρχουν τοπικές ομάδες στην περιοχή σας, θα τις δείτε στη λίστα. Πατήστε στην ομάδα για να εγγραφείτε.

  Πλοήγηση μέσω ομάδων Telegram

  Όταν εγγραφείτε για πρώτη φορά στο Telegram, μπορεί να είστε λίγο μπερδεμένοι με όλα τα κανάλια και τις ομάδες. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ομάδες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Κάποια από αυτά ονομάζονται supergroups λόγω του αριθμού των ατόμων που έχουν ενταχθεί σε αυτά.

  Θα είναι αδύνατο να τα βρείτε όλα, αλλά αν ξέρετε τι ψάχνετε, αυτό το κάνει πιο εύκολο. Υπάρχουν πολλοί χρήστες της Apple ή ομάδες θαυμαστών Netflix στο Telegram, για παράδειγμα. Πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε μερικά που ταιριάζουν και στα ενδιαφέροντά σας.

  Σε ποιες ομάδες θα γίνετε μέλος στο Telegram; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.