Πώς να βρείτε ένα User ID στο Telegram

Το Telegram είναι μια από τις καλύτερες, πιο κομψές και γρήγορες εφαρμογές συνομιλίας που είναι διαθέσιμες εκεί έξω. Αν και είναι δωρεάν και πολύ φιλικό προς το χρήστη, εξακολουθεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο το WhatsApp και το Viber. Εξάλλου, είναι ακόμα σχετικά νέο στην αγορά, σε σύγκριση με τους καθιερωμένους ανταγωνιστές του.

Ωστόσο, το Telegram έχει κάνει το δρόμο του προς την κορυφή του παιχνιδιού. Πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν επειδή έχει την καλύτερη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, συν ότι τρώει πολύ λιγότερη μνήμη RAM και ισχύ επεξεργαστή από τους ανταγωνιστές του.

Τούτου λεχθέντος, ας εξερευνήσουμε μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας στο Telegram.

Πώς να βρείτε το αναγνωριστικό χρήστη

Στο Telegram, έχετε το αναγνωριστικό του Telegram και, στη συνέχεια, το αναγνωριστικό χρήστη του Telegram. Το πρώτο είναι το όνομα που επιλέξατε. Για να αλλάξετε το αναγνωριστικό του Telegram, μεταβείτε στο μενού χάμπουργκερ (τρεις οριζόντιες γραμμές) και μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στο μενού χάμπουργκερ και μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία προφίλ. Κάντε κλικ στο όνομά σας στο επόμενο παράθυρο και αλλάξτε το σε ό,τι θέλετε. Στην εφαρμογή για κινητά, πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες προς την κορυφή του μενού Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, αλλάξτε το όνομά σας σε αυτό της προτίμησής σας.

Ωστόσο, η εύρεση του αναγνωριστικού χρήστη σας είναι λίγο διαφορετική. Τα βήματα είναι τα ίδια για επιτραπέζιους υπολογιστές και εφαρμογές για κινητά. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Telegram. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “userinfobot” στη γραμμή αναζήτησης των επαφών σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το “προφίλ”, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα “@” μπροστά από το ερώτημα αναζήτησης. Όταν εντοπίσετε το @userinfobot, κάντε κλικ ή αγγίξτε το. Στη συνέχεια, επιλέξτε Έναρξη στο κάτω μέρος της συνομιλίας.

  Πώς να διαγράψετε όλα τα μηνύματα στο Telegram

Κάνοντας κλικ στο Έναρξη, εισάγετε αυτόματα “/start”. Θα ζητήσει από το bot να εμφανίσει το αναγνωριστικό χρήστη, καθώς και το όνομα, το επίθετο και τη γλώσσα της επιλογής σας.

Μπορείτε να ζητήσετε από αυτό το bot να επαναλάβει την εντολή εισάγοντας την εντολή “/start” ανά πάσα στιγμή.

Μυστική συνομιλία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που φέρνει το Telegram στο τραπέζι είναι η φανταστική δυνατότητα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το τι κάνει αυτή η κρυπτογράφηση, ψάξτε το, θα εκπλαγείτε. Είναι ο πυλώνας του διαδικτυακού απορρήτου – διασφαλίζει ότι μόνο εσείς και οι συνομιλητές σας μπορείτε να δείτε τα μηνύματα. Επομένως, εάν μιλάτε για σημαντικά πράγματα, ειδικά εάν πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες (οικονομικά κ.λπ.), φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μυστικής συνομιλίας.

Για να ξεκινήσετε μια νέα μυστική συνομιλία, επιλέξτε Νέο μήνυμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Νέα μυστική συνομιλία. Α, και αν θέλετε η μυστική συνομιλία να διαγράφει τα κείμενα μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονόμετρο αυτοκαταστροφής.

Για τηλέφωνα Android, μεταβείτε στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, επιλέξτε πόση ώρα θέλετε η συνομιλία να “μείνει ζωντανή”. Για iPhone, πατήστε το εικονίδιο του χρονοδιακόπτη και μετά ρυθμίστε το χρονόμετρο. Τώρα, το χρονόμετρο θα ξεκινήσει μόλις οποιοσδήποτε συμμετέχων στη συνομιλία στείλει ένα μήνυμα. Κάθε ένα καταστρέφεται μετά την επιλεγμένη περίοδο. Και αν κάποιος άλλος συμμετέχων κάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης, θα λάβετε μια ειδοποίηση.

Κλειδώστε τις συνομιλίες σας

Εδώ είναι ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό ασφαλείας – μπορείτε να βάλετε ένα κλείδωμα με κωδικό πρόσβασης στις συνομιλίες σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια μέσω του μενού Ρυθμίσεις. Τώρα, επιλέξτε Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης. Πατήστε Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης για να το ενεργοποιήσετε και επιλέξτε έναν 4ψήφιο κωδικό πρόσβασης. Κάνοντας κλικ στις Επιλογές κωδικού πρόσβασης, μπορείτε να επιλέξετε έναν άλλο τύπο κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να λάβετε πίσω καρφιτσωμένο μήνυμα στο Telegram

Αυτή η δυνατότητα σάς προσφέρει επίσης να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο για αυτόματο κλείδωμα συνομιλίας. Μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση, οι συνομιλίες θα κλειδωθούν αυτόματα.

Σταματήστε τους ανθρώπους να σας προσθέτουν τυχαία

Δεν υπάρχει όριο στο πόσα «John Smiths» μπορούν να υπάρχουν στο Telegram. Άλλωστε, κάποιοι άνθρωποι έχουν πανομοιότυπα ονόματα. Τώρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος που δεν γνωρίζετε μπορεί να σας προσθέσει κατά λάθος. Εναλλακτικά, υπάρχουν πολλά ανεπιθύμητα προφίλ χρηστών στο Telegram που θα σας προσθέσουν σε τυχαίες ομάδες και συνομιλίες για να προωθήσετε κάτι.

Φυσικά, το Telegram δεν επιτρέπει μόνο στους χρήστες του να τυγχάνουν κακομεταχείρισης από άλλους χρήστες έτσι. Ναι, μπορείς να βγεις από μια τέτοια ομάδα με μερικά χτυπήματα, αλλά γιατί να προστεθείς σε αυτήν εξαρχής;

Μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ομάδες. Εάν επιλέξετε την επιλογή Οι Επαφές μου, μόνο οι επαφές σας θα μπορούν να σας προσθέσουν σε μια ομάδα. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να αποτρέψετε κάποιον από το να σας προσθέσει σε ομάδες. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Ποτέ να μην επιτρέπεται ενώ είναι επιλεγμένο το Everybody και επιλέξτε τους εν λόγω χρήστες. Με επιλεγμένη την επιλογή Οι Επαφές μου, μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά και Να επιτρέπεται πάντα σε συγκεκριμένους χρήστες να σας προσθέτουν σε ομάδες.

Bots

Το Telegram έχει καλές επιλογές bot. Μπορείτε να τους ζητήσετε να εκτελέσουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα κάνουν την εμπειρία σας στο Telegram πιο ομαλή. Για παράδειγμα, το @stickers είναι ένα bot που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αυτοκόλλητα. Το @imagebot θα βρει διαφορετικές εικόνες για εσάς, με βάση τις λέξεις-κλειδιά. Το @storebot θα εντοπίσει νέα ρομπότ.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Telegram

Αποστολή μηνυμάτων σίγασης

Ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» για να αποτρέψει τα μηνύματα από το να τον ενοχλήσουν. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον, αλλά χωρίς να τον ωθήσετε. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε έναν χρήστη, πληκτρολογήστε το μήνυμα, πατήστε παρατεταμένα το βέλος αποστολής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποστολή χωρίς ήχο. Για συσκευές iOS, πληκτρολογήστε ένα μήνυμα και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το βέλος αποστολής. Αυτό θα σας επιτρέψει να στείλετε το μήνυμα χωρίς ήχο.

Προγραμματισμός μηνυμάτων

Το Telegram σάς επιτρέπει επίσης να προγραμματίσετε ένα μήνυμα. Αυτό είναι υπέροχο για γενέθλια αλλά και για όταν δεν θέλετε να ενοχλείτε τους φίλους σας στη δουλειά, για παράδειγμα.

Για να στείλετε ένα προγραμματισμένο μήνυμα, πληκτρολογήστε το μέσα στο χώρο κειμένου, κρατήστε πατημένο το βέλος αποστολής και επιλέξτε Προγραμματισμός μηνύματος. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα αποστολής.

Να γίνεις γνώστης του Telegram

Επιφανειακά, η εφαρμογή Telegram δεν φαίνεται πολύ περίπλοκη. Κατά κάποιο τρόπο, δεν είναι. Είναι μια απλή και γρήγορη εφαρμογή συνομιλίας που διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει το Telegram να είναι γεμάτο με ένα σωρό διακριτικές και δροσερές δυνατότητες. Ας ελπίσουμε ότι έχετε μάθει μερικά προσεγμένα κόλπα εδώ.

Ποιο κόλπο ή συμβουλή σας άρεσε περισσότερο από αυτήν τη λίστα; Γιατί; Έχετε να προσθέσετε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες συμβουλές; Μη διστάσετε να μεταβείτε στην ενότητα σχολίων παρακάτω με τυχόν ερωτήσεις ή συμβουλές που μπορεί να έχετε.