Πώς να βελτιώσετε την ακοή σας χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Android

Το τηλέφωνό σας Android διαθέτει μια μοναδική δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ακοή των ατόμων με προβλήματα ακοής ή αναπηρίες. Ονομάζεται Sound Amplifier και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά Bluetooth. Ακολουθήστε έναν φθηνό τρόπο για να βελτιώσετε την ακοή σας ή κάποιου που αγαπάτε.

Ξεκινήστε με τον ενισχυτή ήχου

Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε την έκδοση του Android που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας, βεβαιώνοντας ότι εκτελεί Android 8.1 ή νεότερη έκδοση. Εάν είναι παλαιότερο από αυτό, ενημερώστε το τηλέφωνό σας Android και, στη συνέχεια, συνεχίστε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό ζευγάρι ακουστικών Bluetooth. Αυτά τα ακουστικά θα λειτουργήσουν ως τα παροιμιώδη αυτιά σας, γι’ αυτό αγοράστε ένα άνετο ζευγάρι.

Για να ξεκινήσετε, συνδέστε τα ακουστικά σας στο τηλέφωνό σας Android μέσω Bluetooth. Τώρα κατεβάστε το ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΗΧΟΥ εφαρμογή από το Play Store. Είναι μια εφαρμογή Google και είναι δωρεάν.

  12 Καλύτερη εφαρμογή MMS για Android

Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση εικονιδίου στη λίστα εφαρμογών στην περιοχή Γενικά. Αυτό διευκολύνει την εύρεση και το άνοιγμα της εφαρμογής όταν τη χρειάζεστε μέσω του δίσκου εφαρμογών σας όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

Το εικονίδιο “αυτί” του Ενισχυτή ήχου εμφανίζεται στη γραμμή ειδοποιήσεων του τηλεφώνου σας ενώ είναι ανοιχτό. Σύρετε προς τα κάτω για να αφαιρέσετε την ειδοποίηση επιλέγοντας Παράβλεψη ή ανοίγοντας ξανά τον Ενισχυτή ήχου πατώντας Συνέχιση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ενισχυτή ήχου

Στην αρχική οθόνη του Ενισχυτή ήχου, θα δείτε τρεις επιλογές:

  • Μικρόφωνο τηλεφώνου
  • Τηλεφωνικά μέσα
  • Μακριά από

Από προεπιλογή, ο Ενισχυτής ήχου έχει οριστεί σε Απενεργοποίηση. Οι άλλες δύο επιλογές χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των συνομιλιών και τη βελτίωση του ήχου των πολυμέσων σας. Ας τα εξερευνήσουμε και ας δούμε πώς η χρήση του Ενισχυτή ήχου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακοής σας.

Πώς να βελτιώσετε τις συνομιλίες με τον ενισχυτή ήχου

Για να διευκολύνει την ακρόαση συνομιλιών, ο Ενισχυτής ήχου χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να αυξήσει την ένταση του ήχου των γύρω σας.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τα ασύρματα ακουστικά σας είναι συνδεδεμένα στο τηλέφωνό σας Android, τοποθετήστε τα στα αυτιά σας και, στη συνέχεια, πατήστε Μικρόφωνο τηλεφώνου. Ο ήχος που λαμβάνεται από το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας θα ενισχυθεί. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ευκρίνεια του ήχου ενεργοποιώντας/απενεργοποιώντας και τροποποιώντας τις ρυθμίσεις μείωσης θορύβου και ενίσχυσης.

  12 Εφαρμογές Υπολογιστής Συμβουλών για Android και iOS

Με αυτές τις προσαρμογές εκτός λειτουργίας, πατήστε Λειτουργία συνομιλίας για να εμφανιστεί η κάμερά σας. Ρίξτε μια ματιά στην ενότητα Ρύθμιση για να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του τηλεφώνου σας για να αυξήσετε την ένταση του ήχου των ηχείων που βρίσκονται κοντά σας. Με λίγα λόγια, στρέψτε την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σας στη φωνή οποιουδήποτε θέλετε να ενισχύσετε.

Εάν λειτουργεί η λειτουργία συνομιλίας, η διατύπωση στην ενότητα Ρύθμιση θα αλλάξει από Ρύθμιση σε Ενεργή. Θα ξέρετε επίσης ότι λειτουργεί όταν η φωνή του ατόμου προς την οποία στρέφετε την μπροστινή κάμερα είναι πιο δυνατή και πιο κατανοητή. Τροποποιήστε τις τιμές μείωσης θορύβου και ενίσχυσης όπως απαιτείται για να ακούτε τις συνομιλίες άνετα.

Πώς να κάνετε πιο εύκολη την ακρόαση μουσικής και βίντεο με τον ενισχυτή ήχου

Δυσκολεύεστε να ακούσετε συγκεκριμένα κομμάτια ή βίντεο; Παίξτε το βίντεο ή το κομμάτι που θέλετε να ακούσετε και πατήστε Πολυμέσα τηλεφώνου > Ενίσχυση στον Ενισχυτή ήχου. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τα επίπεδα αθόρυβων ήχων Ενίσχυση για να ενισχύσετε τα πιο ήσυχα μέρη αυτού που ακούτε ή να ενισχύσετε τις συχνότητες μέσω των υψηλών ή χαμηλών συχνοτήτων Ενίσχυση.

Η αύξηση των επιπέδων Boost μπορεί να κάνει τον ήχο κούφιο καθώς ενισχύεται.

  Το Debtster σας βοηθά να παρακολουθείτε τα IOU σας μέσα σε διαφορετικές ομάδες [Android]

Έχετε μια επιπλέον συσκευή Android; Χρησιμοποιήστε το ως αποκλειστικό ενισχυτή ήχου

Ο Ενισχυτής ήχου λειτουργεί εφόσον τα ακουστικά Bluetooth και το τηλέφωνο Android βρίσκονται εντός εμβέλειας το ένα από το άλλο. Αυτό είναι περίπου 33 πόδια. Έτσι, τα ακουστικά σας και η συσκευή Android μπορεί να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους πριν αρχίσει να τραυλίζει ο ήχος.

Εάν έχετε ένα παλιό τηλέφωνο Android (με Android 8.1 και νεότερη έκδοση), χρησιμοποιήστε το ως αποκλειστικό σύστημα Ενισχυτή ήχου. Είναι μια εύκολη λύση για να ακούτε καλύτερα στην τάξη, σε συγκεντρώσεις όπου υπάρχει συνεχής φλυαρία, σε σεμινάρια ή οπουδήποτε αλλού όπου η προσεκτική ακρόαση αποτελεί εμπόδιο.

Τοποθετήστε το κοντά στο άτομο που μιλάει ή ζητήστε από κάποιον να κρατήσει το τηλέφωνο Android κοντά του και μπορείτε να μείνετε σε απόσταση 33 μέτρων και να ακούσετε εύκολα. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι δεν έχετε φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας Android για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

Εάν χρειάζεται πραγματικά να το κάνετε αυτό καθώς ακούτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο TeamViewer για να συνδεθείτε στο τηλέφωνό σας Android και να κάνετε τις προσαρμογές στον Ενισχυτή ήχου από απόσταση.

Βελτιώστε την ακοή σας με το Gear που ήδη διαθέτετε χάρη στον ενισχυτή ήχου

Ο Ενισχυτής ήχου δεν αντικαθιστά ένα ειδικό ακουστικό βαρηκοΐας. Αλλά εάν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε ένα ακουστικό βαρηκοΐας όπου ζείτε, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή προτιμάτε να εργάζεστε με εξοπλισμό που ήδη διαθέτετε, ο Ενισχυτής ήχου σάς βοηθά να παραμένετε παρόντες στις συνομιλίες ή να ακούτε πιο προσεκτικά αυτό που μεταδίδετε. Δοκιμάστε το ή παρουσιάστε το σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο: θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.