Πώς να βαθμονομήσετε το Apple Watch σας για ακριβή παρακολούθηση φυσικής κατάστασης

Εάν παρατηρήσατε πρόσφατα μείωση στην ακρίβεια του τρόπου με τον οποίο το Apple Watch σας παρακολουθεί τα βήματα και τις προπονήσεις σας, ενδέχεται να απαιτείται βαθμονόμηση. Θα πρέπει να διαμορφώνετε τακτικά τους αισθητήρες του Apple Watch σας σύμφωνα με τις ζωτικές μετρήσεις του σώματός σας—δείτε πώς.

1. Εκτελέστε δοκιμαστικές εκτελέσεις με το Apple Watch σας

Πρώτον, είναι συνετό να κάνετε μερικές δοκιμές στους αισθητήρες σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Workout στο Apple Watch, επιλέξτε Outdoor Run και μετά κάντε τζόκινγκ με σταθερό ρυθμό για 20-30 λεπτά.

Στη συνέχεια, συγκρίνετε τα αποτελέσματα με αυτά που καταγράψατε πριν από μήνες. Εκκινήστε την εφαρμογή Fitness στο iPhone σας, ανοίξτε την ενότητα Δραστηριότητα, πατήστε το εικονίδιο Ημερολόγιο στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε μια ημερομηνία αναφοράς. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο έχει αλλάξει η παρακολούθηση με την πάροδο του χρόνου.

2. Ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες τοποθεσίας GPS σας εκτελούνται πάντα. Διαφορετικά, το Apple Watch σας θα έχει πρόβλημα να παρακολουθεί αθλήματα από μεσαίες έως μεγάλες αποστάσεις, όπως τρέξιμο, πεζοπορία ή κολύμπι. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Apple Watch σας, μεταβείτε στο Απόρρητο και ασφάλεια > Υπηρεσίες τοποθεσίας και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.

  Το καλύτερο 10 εργαλείο επιδιόρθωσης PST του Outlook για την ανάκτηση διαγραμμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Επιπλέον, στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Υπηρεσίες συστήματος και σε αυτό το μενού, βεβαιωθείτε ότι το Motion Calibration & Distance είναι ενεργοποιημένο.

3. Προσαρμόστε το προφίλ φυσικής σας κατάστασης

Το μέγεθος και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός σας επηρεάζουν άμεσα τις θερμίδες που καίτε ενώ προπονείστε. Ας υποθέσουμε ότι είστε μαραθωνοδρόμος που έχασε πρόσφατα 50 κιλά. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το παλιό σας βάρος στο προφίλ φυσικής κατάστασης, θα έχετε ανακριβή αποτελέσματα όταν παρακολουθείτε τρεξίματα χρησιμοποιώντας το Apple Watch. Θα νομίζει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από ό,τι πραγματικά.

Για να προσαρμόσετε το προφίλ σας, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας, επιλέξτε την καρτέλα Το ρολόι μου και μεταβείτε στην επιλογή Υγεία > Λεπτομέρειες υγείας. Στη συνέχεια, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία και εισαγάγετε το σωστό βάρος και ύψος. Εάν προπονείστε για τη σύνθεση του σώματος, φροντίστε να προσαρμόζετε αυτές τις μετρήσεις τουλάχιστον κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

  Διορθώστε το σφάλμα "0xc0000005" και απολαύστε μια απροβλημάτιστη εμπειρία υπολογιστών

4. Διατηρήστε τους αισθητήρες καθαρούς από βρωμιά και περίσσεια νερού

Το Apple Watch είναι αδιάβροχο, όχι αδιάβροχο. Δεν καταστρέφεται εύκολα από τον ιδρώτα ή το νερό της βροχής — μπορείτε ακόμη και να κάνετε ασκήσεις σε ρηχά νερά με ορισμένα μοντέλα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντέξει τη βύθιση—εκτός αν έχετε Apple Watch Ultra. Εάν δοκιμάσετε να καταδυθείτε με το τυπικό Apple Watch, οι αισθητήρες του πιθανότατα θα καταστραφούν και θα σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς.

Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει επίσης να αφήσετε τη βρωμιά και τον ιδρώτα να συσσωρευτεί στο Apple Watch σας. Αφαιρείτε τακτικά τη συσσώρευση στο υπόστρωμα με ένα καθαρό κομμάτι βαμβάκι και μερικές σταγόνες οινόπνευμα εντριβής. Διαφορετικά, αυτά τα υπολείμματα μπορεί να επηρεάσουν τους αισθητήρες του επιταχυνσιόμετρου, του γυροσκόπιου και του καρδιακού παλμού σας.

5. Χρησιμοποιήστε τη σωστή λειτουργία παρακολούθησης δραστηριότητας

Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικές δραστηριότητες στην εφαρμογή Workout, όπως ποδηλασία, μικτές πολεμικές τέχνες, τένις και σερφ, μεταξύ άλλων επιλογών. Ανοίξτε την εφαρμογή Workout στο Apple Watch, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Προσθήκη προπόνησης και πατήστε τη δραστηριότητα που προτιμάτε. Οι αισθητήρες σας θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα.

  11 Καθολικές εφαρμογές λίστας επιθυμιών για προσθήκη προϊόντων από οποιονδήποτε ιστότοπο [2023]

Ωστόσο, η εφαρμογή λειτουργεί καλύτερα σε προεπιλεγμένες ασκήσεις, όπως τζόκινγκ, περπάτημα και κολύμπι. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες ανακρίβειες κατά την παρακολούθηση δραστηριοτήτων που αποτελούνται από εκρηκτικές, ασυνεπείς κινήσεις.

Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ιχνηλάτες τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο άθλημά σας. Ας πούμε ότι ασχολείσαι με το bodybuilding. Αντί για την προεπιλεγμένη εφαρμογή Workout, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές ενδυνάμωσης για το Apple Watch σας, όπως π.χ Ισχυρός και Gymaholic.

6. Επαναφέρετε τα δεδομένα βαθμονόμησης φυσικής κατάστασης

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι με την ακρίβεια του wearable σας, δοκιμάστε να επαναφέρετε τα δεδομένα βαθμονόμησης φυσικής κατάστασης στο Apple Watch σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν άλλα άτομα έχουν χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας για να παρακολουθούν τα βήματά τους, τη διάρκεια τρεξίματος και την ένταση της προπόνησης. Θα λάβετε πιο ακριβή αποτελέσματα εάν η συσκευή σας περιέχει αποκλειστικά τις μετρήσεις σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και πατήστε Απόρρητο > Επαναφορά δεδομένων βαθμονόμησης φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε ένα τζόκινγκ 30 λεπτών με σταθερό ρυθμό σε επίπεδο έδαφος—αυτό δίνει στο Apple Watch σας μια πιο ακριβή μέτρηση του επιπέδου φυσικής σας κατάστασης.

Εφόσον χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας καθημερινά και ενημερώνετε τις μετρήσεις του σώματός σας, οι αισθητήρες του θα πρέπει να παραμένουν βαθμονομημένοι. Δεν θα υποβαθμιστούν γρήγορα όπως άλλα εξαρτήματα που χάνουν τη λειτουργικότητα ή φθείρονται – στη χειρότερη περίπτωση, θα παράγουν ανακριβείς μετρήσεις.