Πώς να βαθμονομήσετε την μπαταρία ενός iPhone σε 6 εύκολα βήματα

Η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα κοινό παράπονο μεταξύ των κατόχων smartphone. Δεν έχει σημασία αν είστε χρήστης iPhone ή Android. Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, η μπαταρία θα έχει την τύχη να φτάσει στη δύση του ηλίου.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι κάτι τόσο απλό όπως η βαθμονόμηση της μπαταρίας του iPhone σας μπορεί να σας βοηθήσει; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο βαθμονόμησης της μπαταρίας ενός iPhone και γιατί είναι σημαντική η βαθμονόμηση. Μόλις το κάνετε αυτό, το iPhone σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να είναι έτοιμο όταν το χρειάζεστε.

Γιατί πρέπει να βαθμονομήσετε την μπαταρία του iPhone σας

Η βαθμονόμηση της μπαταρίας του iPhone σας (αναφέρεται επίσης ως επαναφορά της μπαταρίας ενός iPhone) είναι ένα εκπληκτικά σημαντικό μέρος της συντήρησης του iPhone. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τα οφέλη του και ακόμη λιγότεροι αφιερώνουν χρόνο για να εκτελέσουν τα απαραίτητα βήματα.

Χωρίς μια σωστά βαθμονομημένη μπαταρία, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ανακριβείς και ακανόνιστες ενδείξεις ποσοστού μπαταρίας, ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας και μικρότερη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Εάν το iPhone σας σβήσει απροσδόκητα όταν το ποσοστό διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας φτάσει σε μονοψήφιο αριθμό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ευθύνεται η κακή βαθμονόμηση.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν τη λανθασμένη βαθμονόμηση μιας μπαταρίας. Οι ενημερώσεις λογισμικού, η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, οι νέες δυνατότητες, ακόμη και η απλή παλιά καθημερινή χρήση μπορούν όλα να προκαλέσουν αποκλίσεις. Και ακόμα κι αν δεν έχετε παρατηρήσει λανθασμένη βαθμονόμηση, η εκτέλεση των παρακάτω βημάτων θα διασφαλίσει ότι όλα τα ιόντα της μπαταρίας ρέουν, βελτιώνοντας έτσι τη μέγιστη απόδοση της μπαταρίας.

  Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI

Αν και δεν χρειάζεται να βαθμονομείτε τακτικά, αξίζει να δοκιμάσετε εάν το iPhone σας είναι παλαιότερο ή είχατε προβλήματα μπαταρίας που δεν επιλύθηκαν με άλλα βήματα.

Προετοιμασία για τη βαθμονόμηση της μπαταρίας του iPhone σας

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βαθμονόμησης, θα πρέπει να κάνετε μερικά βήματα προετοιμασίας. Όλα περιστρέφονται γύρω από την απενεργοποίηση λειτουργιών και υπηρεσιών, έτσι ώστε όσο το δυνατόν λιγότερες εργασίες να αντλούν ενέργεια.

Αυτό θα βοηθήσει να οδηγήσει σε ακριβή ανάγνωση αργότερα στη διαδικασία. Αφού επαναφέρετε την μπαταρία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά όλες αυτές τις επιλογές. Αξίζει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία.

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια
 • Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας στο επάνω μέρος.
 • Τώρα, απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.
 • Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για να παρακολουθείτε ένα χαμένο iPhone, επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσετε να το ενεργοποιήσετε ξανά αφού ολοκληρώσετε τη βαθμονόμηση.

  Απενεργοποιήστε την ανανέωση φόντου

  Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ανανέωσης εφαρμογής παρασκηνίου στο iPhone σας:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.
 • Επιλέξτε Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο.
 • Πατήστε στο Background App Refresh για δεύτερη φορά.
 • Επιλέξτε την επιλογή Off.
 • Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας

  Δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σε ένα iPhone:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Οθόνη & Φωτεινότητα.
 • Μετακινήστε το ρυθμιστικό Brightness μέχρι τέρμα προς τα αριστερά.
 • Απενεργοποιήστε τις Αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών

  Τέλος, για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, ακολουθήστε αυτά τα τρία βήματα:

    Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλές υπογραφές email στο Gmail
 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο App Store.
 • Στην ενότητα Αυτόματες λήψεις, απενεργοποιήστε τις Ενημερώσεις εφαρμογών.
 • Πώς να βαθμονομήσετε την μπαταρία του iPhone σας

  Τώρα, είστε έτοιμοι να βαθμονομήσετε την μπαταρία στο iPhone σας. Προειδοποιήστε ότι χρειάζεται αρκετή υπομονή. θα χρειαστεί να περιμένετε να ολοκληρωθούν μερικοί κύκλοι πλήρους φόρτισης και αποστράγγισης.

  Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε εργαλεία ή εφαρμογές τρίτων. Οτιδήποτε βλέπετε στο App Store να υπόσχεται επαναφορά της μπαταρίας του iPhone σας είναι, στην καλύτερη περίπτωση, περιττό και, στη χειρότερη, απάτη. Η βαθμονόμηση της μπαταρίας του iPhone γίνεται εύκολα χωρίς επιπλέον βοήθεια.

  Βήμα 1: Αδειάστε την μπαταρία του iPhone σας

  Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσετε εντελώς την μπαταρία του iPhone σας. Μπορείτε να το κάνετε κατά την κανονική χρήση. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να αναπαράγετε ένα μεγάλο βίντεο στο YouTube με την ένταση του ήχου να είναι ανεβασμένη στο μέγιστο επίπεδο.

  Βήμα 2: Περιμένετε τρεις ώρες

  Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το iPhone σας θα σβήσει αυτόματα ακόμα κι αν η μπαταρία έχει ένα μικρό ποσοστό. Αυτή η διαδικασία είναι σχεδιασμένη. δίνει στη συσκευή την ευκαιρία να αποθηκεύσει την τρέχουσα κατάσταση των εφαρμογών σας, ώστε να μην χάσετε δεδομένα.

  Είναι σημαντικό να αφήσετε και τα τελευταία κομμάτια της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να περιμένετε. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο το καλύτερο, αλλά θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ώρες. Αν έχετε χρόνο, είναι προτιμότερο να το αφήσετε να καθίσει όλη τη νύχτα.

  Βήμα 3: Φορτίστε το iPhone σας

  Τώρα, ήρθε η ώρα να ξαναγεμίσετε την μπαταρία. Για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε πρίζα και όχι υπολογιστή για φόρτιση.
  • Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε έναν επίσημο φορτιστή της Apple. Τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο καλώδιο Lightning ή ένα καλώδιο USB-C υψηλής ποιότητας, εάν έχετε iPhone 15 (ή νεότερο) και όχι ένα φτηνό knockoff.
  • Συνεχίστε να φορτίζετε για μερικές ώρες ακόμα και αφού το τηλέφωνό σας εμφανίσει την μπαταρία 100 τοις εκατό γεμάτη. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πιέζετε κάθε σταγόνα ισχύος για να βεβαιωθείτε ότι η βαθμονόμηση λειτουργεί σωστά.
    Γιατί η Amazon έκανε επιστροφή χρημάτων σε δωροκάρτα αντί για πιστωτική κάρτα;

  Βήμα 4: Αδειάστε το iPhone σας

  Τώρα, πρέπει να επαναλάβετε όλη τη διαδικασία για δεύτερη φορά. Είναι το ίδιο τρυπάνι όπως πριν: αδειάστε τελείως την ισχύ από τη συσκευή σας. Είτε χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε συνήθως είτε παίξτε βίντεο σε βρόχο για να το μετακινήσετε πιο γρήγορα.

  Βήμα 5: Περιμένετε άλλες τρεις ώρες

  Έχει γίνει επαναλαμβανόμενο από τώρα, αλλά μείνετε με αυτό. Για άλλη μια φορά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαντλήσει το τελευταίο κομμάτι της μπαταρίας από το iPhone σας. Όπως και πριν, όσο περισσότερο μπορείτε να το αφήσετε, τόσο το καλύτερο.

  Βήμα 6: Φορτίστε ξανά το iPhone σας

  Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πρέπει να επαναφορτίσετε τη συσκευή σας. Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες όπως προηγουμένως, διασφαλίζοντας ότι θα αφήσετε το τηλέφωνό σας να συνεχίσει να φορτίζει για μερικές ώρες ακόμα και αφού είναι γεμάτο.

  Τέλος, πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες που απενεργοποιήσατε νωρίτερα. Ενεργοποιήστε ξανά τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, την Ανανέωση φόντου και τις Αυτόματες ενημερώσεις και ενεργοποιήστε ξανά τη φωτεινότητα της οθόνης.

  Και αυτό είναι όλο. Τώρα, η μπαταρία του iPhone σας έχει βαθμονομηθεί εκ νέου.

  Ενεργοποίηση βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας μετά τη βαθμονόμηση

  Μόλις το iPhone ή το iPad σας βαθμονομηθεί επιτυχώς, είναι καιρός να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας δεν θα χρειαστεί άλλη βαθμονόμηση, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι ενεργοποιώντας τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας στο iPhone σας. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το iPhone σας μαθαίνει από την τυπική ρουτίνα φόρτισης και δεν θα φορτίζει πάνω από το 80% μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

  Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας > Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας για να την ενεργοποιήσετε. Αυτό επιβραδύνει τη γήρανση της μπαταρίας του iPhone σας, διατηρώντας τη μέγιστη χωρητικότητά του από τη γρήγορη υποβάθμιση.

  Άλλες συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας iPhone

  Εάν η επαναβαθμονόμηση δεν έχει διορθώσει τα προβλήματα μπαταρίας του iPhone σας, ίσως είναι καιρός να ξοδέψετε κάποια χρήματα για μια νέα μπαταρία. Μπορείτε να αλλάξετε την μπαταρία μόνοι σας, εάν αισθάνεστε σίγουροι, αλλά αν το κάνετε αυτό θα ακυρώσετε την εγγύηση του iPhone σας.

  Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να κλείσετε ένα ραντεβού στο Apple Store σε ένα Genius Bar και να το αντικαταστήσετε με επαγγελματική βοήθεια. Μια νέα μπαταρία και η απαιτούμενη εργασία δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζετε.