Πώς να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” στο Safari (iPhone και Mac)

Βασικά Takeaways

 • Οι χρήστες iPhone, iPad και Mac έχουν συνολικά τρεις τρόπους για να απαλλαγούν από την ενότητα “Συχνές επισκέψεις” του Safari.
 • Επιλέξτε μεταξύ της απόκρυψης ολόκληρης της ενότητας ή της διαγραφής συγκεκριμένων τοποθεσιών, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αλλά θέλετε να διαγράψετε ορισμένους ιστότοπους.
 • Η διαγραφή του ιστορικού σας στο Safari είναι μια καλύτερη επιλογή για να διασφαλίσετε το πλήρες απόρρητο και να αποτρέψετε άλλους από το να δουν το ιστορικό ιστού σας και τους ιστότοπους με τις κορυφαίες αναζητήσεις.

Η ενότητα “Συχνές επισκέψεις” στην αρχική σελίδα του Safari διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση σε ιστότοπους με τις κορυφαίες αναζητήσεις. Ωστόσο, κάποιος που δανείζεται τη συσκευή σας για μια στιγμή μπορεί εύκολα να δει τι είναι αυτοί οι ιστότοποι. Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” από το Safari.

  Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης υποδομής πληροφορικής που αναθεωρήθηκαν το 2020

Πώς να αφαιρέσετε την ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari σε ένα iPhone

Αρχικά, ας δούμε την κατάργηση της ενότητας Συχνές επισκέψεις από την αρχική σελίδα του Safari. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε:

 • Εκκινήστε το Safari. Εάν υπάρχει ήδη φορτωμένη ιστοσελίδα, πατήστε το εικονίδιο καρτελών (δύο τετράγωνα, επικαλυπτόμενα) στη γραμμή εργαλείων.
 • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Προσθήκη (+) στην κάτω αριστερή γωνία για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα.
 • Στην αρχική σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Επεξεργασία.
 • Τώρα, απενεργοποιήστε την επιλογή Συχνές επισκέψεις.
 • Αυτό είναι. Αφού απενεργοποιήσετε την επιλογή Συχνές επισκέψεις, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Χρήση σελίδας έναρξης σε όλες τις συσκευές ως πρόσθετη ρύθμιση για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο Safari. Αυτό θα καταργήσει την ενότητα “Συχνές επισκέψεις” από το Safari σε άλλες συσκευές Apple σας, εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε αυτές με το ίδιο Apple ID.

  Πώς να απαλλαγείτε από τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari σε ένα iPhone

  Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ενότητα “Συχνές επισκέψεις”, αλλά θέλετε να διαγράψετε έναν ή περισσότερους από τους υπάρχοντες ιστότοπους που αναφέρονται εκεί, έχετε δύο επιλογές: να διαγράψετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή να διαγράψετε το ιστορικό Safari.

    Διορθώστε το Forza Horizon 4 Αυτή η εφαρμογή δεν μπορεί να ανοίξει το σφάλμα

  Για να καταργήσετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο του ιστότοπου στην ενότητα Συχνές επισκέψεις και πατήστε Διαγραφή από το περιβάλλον.

  Η διαγραφή του ιστορικού Safari είναι η καλύτερη επιλογή, εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες δεν θα ανακαλύψουν ποιους ιστότοπους έχετε επισκεφτεί. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατάργηση της ενότητας «Συχνές επισκέψεις» και η διαγραφή συγκεκριμένων τοποθεσιών απλώς τους αποκρύπτει από την προβολή. Αυτοί οι ιστότοποι εξακολουθούν να παραμένουν στο ιστορικό Safari σας.

  Έτσι, εάν κάποιος πληκτρολογήσει ορισμένα γράμματα ή λέξεις-κλειδιά στο πεδίο αναζήτησης, ο σύνδεσμος του ιστότοπου θα εμφανίζεται φυσικά ως μέρος του ιστορικού ιστού σας.

  Για να διαγράψετε το ιστορικό Safari και να απαλλαγείτε από όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, πατήστε το εικονίδιο Σελιδοδείκτης στη γραμμή εργαλείων, μεταβείτε στην καρτέλα Ιστορικό (εικονίδιο ρολογιού) και πατήστε Διαγραφή > Όλο το ιστορικό > Εκκαθάριση ιστορικού.

  Πώς να αφαιρέσετε την ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari σε Mac

  Ας προχωρήσουμε στις οδηγίες για Mac. Αρχικά, ανοίξτε το Safari για να δείτε την αρχική σελίδα. Εάν βρίσκεστε ήδη σε μια ιστοσελίδα στο Safari, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα κάνοντας κλικ στην επιλογή Σελιδοδείκτες > Εμφάνιση αρχικής σελίδας από τη γραμμή μενού.

    Πώς να παίξετε το Couch Co-Op στο "Animal Crossing: New Horizons" (με One Switch Console)

  Για να προσαρμόσετε τη σελίδα έναρξης του Safari στο Mac σας, κάντε κλικ στο Επιλογές (το εικονίδιο εμφανίζει τρία ρυθμιστικά) στο κάτω μέρος και καταργήστε την επιλογή Συχνές επισκέψεις. Αυτή η ενότητα θα εξαφανιστεί τώρα από την αρχική σελίδα στο Safari.

  Πώς να απαλλαγείτε από τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari σε Mac

  Όπως σε ένα iPhone, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε την ενότητα “Συχνές επισκέψεις”, αλλά να διαγράψετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο από τη λίστα. Στο Safari, κάντε Control-κλικ στον ιστότοπο στην περιοχή Συχνές επισκέψεις και επιλέξτε Διαγραφή.

  Για να απαλλαγείτε από το ιστορικό ιστού σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά και να μην εμφανίζονται στην κορυφή των προτάσεων αναζήτησης, θα πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό Safari στο macOS.

  Με το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτό, κάντε κλικ στο Safari στη γραμμή μενού και επιλέξτε Εκκαθάριση ιστορικού. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στο αναδυόμενο μενού και επιλέξτε Όλο το ιστορικό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

  Η ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari δεν χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας

  Όπως μπορείτε να δείτε, οι χρήστες iPhone, iPad και Mac έχουν τρεις επιλογές εάν επιθυμούν να αφαιρέσουν τοποθεσίες που επισκέπτονται συχνά από το Safari.

  Εάν ο στόχος σας είναι απλώς να αφαιρέσετε ολόκληρη τη λίστα των τοποθεσιών από απλή προβολή, μπορείτε να αποκρύψετε ολόκληρη την ενότητα “Συχνές επισκέψεις”. Ωστόσο, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία για λόγους ευκολίας, μπορείτε είτε να διαγράψετε συγκεκριμένους ιστότοπους είτε να διαγράψετε εντελώς το ιστορικό Safari.