Πώς να αφαιρέσετε τις αναφορές από το Twitter

Η αναφορά στο Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε ενδιαφέροντα πράγματα. Κάθε φορά που οι φίλοι σας σας αναφέρουν στα Tweet τους, μπορείτε εύκολα να δείτε τις προτάσεις τους.

Άλλες φορές όμως, οι αναφορές θα μπορούσαν να αποδειχθούν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανεπιθύμητα. Επιπλέον, ορισμένα Tweets θα μπορούσαν να έχουν ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις εναντίον σας. Αλήθεια ή όχι, ποτέ δεν είναι υπέροχο να βλέπεις τέτοια πράγματα. Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο εάν τα Tweets γίνουν κακόβουλα ή καταχρηστικά. Γι’ αυτό οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μάθουν αν μπορούν να διαγράψουν τέτοιες αναφορές.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις αναφορές στο Twitter;

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε το Twitter είναι ότι όλα τα Tweets είναι δημόσια. Αυτά που περιλαμβάνουν την αναφορά σας είναι στην πραγματικότητα Tweets που δημιούργησαν άλλα άτομα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τρόπος να καταργήσετε εντελώς οποιαδήποτε αναφορά μόνοι σας.

  Ξεφορτωθείτε τους κύκλους και αποκτήστε πίσω την παλιά διεπαφή Twitter

Τούτου λεχθέντος, εάν ο αποστολέας είναι αρκετά φιλικός, μπορείτε να τον προσεγγίσετε προσωπικά. Εάν τους ζητήσετε ευγενικά να αφαιρέσουν τις αναφορές σας από ορισμένα Tweet, ενδέχεται να συμμορφωθούν. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι που θα έκαναν πολλοί άνθρωποι, ειδικά αν σας έχουν επιλέξει για κάποιο λόγο.

Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για τις ανεπιθύμητες αναφορές, μπορείτε τουλάχιστον να τις αφαιρέσετε από τη λίστα “Αναφορές” στην εφαρμογή Twitter. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να αποκλείσετε τον αποστολέα είτε να αναφέρετε το Tweet.

Αποκλεισμός του αποστολέα

Εάν πιστεύετε ότι ένα άτομο δεν αξίζει την προσοχή σας στο Twitter, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Αποκλεισμός». Αυτό ουσιαστικά θα αφαιρέσει όλα τα Tweet τους από τη ροή σας, τόσο καλά όσο και κακά.

Λάβετε υπόψη ότι, αφού αποκλείσετε κάποιον στο Twitter, δεν θα μπορεί πλέον να σας στέλνει μηνύματα ή να ακολουθεί τον λογαριασμό σας. Επίσης, δεν θα λαμβάνετε πλέον νέες ειδοποιήσεις από αυτόν τον χρήστη στη ροή σας στο Twitter.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα στο Twitter

Για να αποκλείσετε έναν χρήστη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter.
 • Πατήστε το εικονίδιο “Κουδούνι” στο κάτω μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε την καρτέλα “Αναφορές” στο επάνω μέρος της οθόνης.
 • Εντοπίστε την αναφορά που θέλετε να αφαιρέσετε από τη λίστα σας και πατήστε το “εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες” δίπλα στο όνομα του αποστολέα.
 • Πατήστε την επιλογή «Αποκλεισμός @username».
 • Θα εμφανιστεί μια αναδυόμενη ειδοποίηση. Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας επιλέγοντας το κουμπί «Αποκλεισμός».
 • Μόλις το κάνετε αυτό, όλα τα Tweet τους θα εξαφανιστούν αμέσως από τη ροή σας στο Twitter.

  Αναφορά Tweets ή Χρηστών

  Μερικές φορές μπορεί να λάβετε δεκάδες Tweet που σας αναφέρουν. Μάλλον όλα αυτά είναι ανεπιθύμητα, οπότε είναι εντάξει να τα αναφέρετε. Εάν κάποιος ενεργεί καταχρηστικά απέναντί ​​σας ή ακόμα και δυνητικά απειλητικός, αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να αναφέρετε.

    Το Spoiler Shield κρύβει spoiler από το Facebook και το Twitter σε Android, iOS

  Δείτε πώς μπορείτε να αναφέρετε τα Tweets.

 • Πρώτα, πατήστε το εικονίδιο “Κουδούνι” στην εφαρμογή Twitter.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα “Αναφορές” και εντοπίστε το Tweet που θέλετε να αναφέρετε.
 • Αγγίξτε το “εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες” δίπλα στο όνομα του αποστολέα.
 • Πατήστε «Αναφορά Tweet».
 • Τώρα επιλέξτε έναν από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να το αναφέρετε. Υπάρχουν πέντε επιλογές:
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες για την παραπάνω επιλογή.
 • Επιλέξτε «Τέλος» και η διαδικασία αναφοράς έχει ολοκληρωθεί.
 • Οι ανεπιθύμητες αναφορές καταργήθηκαν

  Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συστάσεις θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τυχόν ανεπιθύμητες αναφορές. Εάν θέλετε να αποκλείσετε ή να αναφέρετε κακόβουλους χρήστες και τα Tweet τους, σκεφτείτε το δύο φορές πριν το κάνετε πραγματικά. Αν και δεν θα τα καταργήσετε εντελώς από το Twitter, τουλάχιστον μπορείτε να εξαφανίσετε αυτές τις αναφορές από τη ροή σας.