Πώς να αφαιρέσετε πλήρως το Norton ή το McAfee από τα Windows

Η κατάργηση των προϊόντων της Norton και της McAfee τείνει να αφήνει πολλά χάλια πίσω, ακόμα κι αν περάσετε από τα κατάλληλα κανάλια που προσφέρονται στον πίνακα ελέγχου σας. Και οι δύο εταιρείες το αναγνωρίζουν και προσφέρουν εργαλεία αφαίρεσης για την πλήρη απεγκατάσταση. Αν θέλετε να μάθετε πώς να αφαιρέσετε το Norton ή το McAfee και να τα αντικαταστήσετε με κάτι δωρεάν και αποτελεσματικό, βρήκατε το σωστό άρθρο.

Πώς να αφαιρέσετε το Norton ή το McAfee από τον υπολογιστή σας

Δεδομένου ότι το Norton και το McAfee είναι αρκετά κολλώδεις – μερικοί άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να τους αποκαλούν bloatware – ένας τρόπος κατάργησής τους μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να γίνει αυτό. Έτσι, καλύψαμε μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους για να ρυθμίσετε τα πράγματά σας. Ας πηδήξουμε αμέσως.

  Πώς να αποθηκεύσετε συνημμένα του Gmail στο Google Drive

1. Απεγκαταστήστε τις ρυθμίσεις McAfee ή Norton μέσω των Windows

Η κατάργηση εφαρμογών τρίτων στα Windows μέσω του μενού Ρυθμίσεις είναι, φυσικά, η πιο δοκιμασμένη μέθοδος για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε απεγκατάσταση. Αυτό ισχύει και για το McAfee. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απεγκαταστήσετε το McAfee από τον υπολογιστή σας με Windows:

 • Μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης του μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε «ρυθμίσεις» και επιλέξτε την καλύτερη αντιστοίχιση.
 • Από εκεί, επιλέξτε τις Εφαρμογές και βρείτε την εφαρμογή McAfee ή Norton.
 • Τώρα, κάντε κλικ στην εφαρμογή σας και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.
 • Ο οδηγός απεγκατάστασης θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα από τον οδηγό και θα είστε έτοιμοι. Επιπλέον, η ίδια μέθοδος ισχύει και για το Norton. απλώς κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και αφαιρέστε την εφαρμογή από εκεί.

  2. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο απεγκατάστασης τρίτου μέρους

  Ενώ η προσέγγιση της χρήσης του μενού Ρυθμίσεις θα λειτουργήσει στις περισσότερες περιπτώσεις, το McAfee είναι διαβόητο ότι είναι κολλώδες και έτσι δεν εξαφανίζεται τόσο γρήγορα. Μην παίρνετε τα λόγια μας για αυτό. ιδρυτής της εταιρείας, John McAfeeχαρακτήρισε το antivirus ως bloatware στα τελευταία του χρόνια.

    Το Slingshot κυκλοφόρησε και απαιτεί τον αριθμό τηλεφώνου σας

  Επομένως, μπορεί να χρειαστείτε ειδική βοήθεια και από πηγές τρίτων. Το MCPR είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Εργαλείο MCPR.
 • Εκκινήστε το εργαλείο και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη από τον οδηγό απεγκατάστασης μέχρι να φτάσετε στη διαδικασία απεγκατάστασης.
 • Τέλος, όταν ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση, κάντε κλικ στο Restart για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα τα αρχεία McAfee θα αφαιρεθούν μετά την επανεκκίνηση.

  Παρόμοια με το πρόγραμμα απεγκατάστασης McAfee, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα απεγκατάστασης Norton και να απαλλαγείτε οριστικά από τα κολλώδη αρχεία από το Norton. Δείτε πώς:

 • Κατεβάστε το δωρεάν Norton εργαλείο απεγκατάστασης προστασίας από ιούς και εγκαταστήστε το.
 • Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση και επανεγκατάσταση.
 • Από εκεί, κάντε κλικ στο Advanced Options και επιλέξτε Remove Only.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συνέχεια και επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα.
 •   Πώς να απενεργοποιήσετε τα ενσωματωμένα γραφικά στα Windows (και πότε πρέπει)

  Η σουίτα προστασίας από ιούς Norton και όλα τα παλιά αρχεία της θα πρέπει να αφαιρεθούν με την επόμενη εκκίνηση.

  3. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να είναι η μόνη σας λύση. Αν και θα είναι αδικαιολόγητα χρονοβόρο, πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επαναφέρετε τα Windows σας σε καθαρή κατάσταση διαφορετικά.

  Αυτό είναι αναμφίβολα πονοκέφαλος, αλλά μπορείτε να το πάρετε ως μάθημα για να αποφύγετε να εμπλακείτε σε πιθανά bloatware στο μέλλον.

  Ερχόμενοι στην επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, έχετε πολλές επιλογές για να την πραγματοποιήσετε. Πράγματι, έχουμε καλύψει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να επαναφέρετε τα Windows σας. Ανάλογα με το τι είναι καταλληλότερο για εσάς —μια πλήρη ή μερική επαναφορά, για παράδειγμα— μπορείτε να επιλέξετε μια μέθοδο που θα λειτουργήσει περισσότερο για εσάς. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να αφαιρέσει με επιτυχία το McAfee ή το Norton από τον υπολογιστή σας πολύ εύκολα.

  Αφαίρεση McAfee Antivirus για τον υπολογιστή σας με Windows

  Η κατάργηση του λογισμικού προστασίας από ιούς τρίτου μέρους δεν χρειάζεται να είναι πονοκέφαλος. Ενώ τα McAfee και Norton είναι διαβόητα για τη συμπεριφορά τους που μοιάζει με bloatware, οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν να τα αφαιρέσετε οριστικά από τον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε τα λοιπόν και δείτε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.