Πώς να αυξήσετε την ισχύ του σήματος WiFi (9 Συμβουλές) – 2023

Αν ψάχνετε για Πώς να αυξήσετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi; Μην ανησυχείτε παιδιά. έχουμε λύσεις σε αυτό το κοινό ερώτημα. Λοιπόν, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που όλοι ξεκινήσαμε να αναβαθμίζουμε από 2G/3G σε Wi-Fi.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Wi-Fi είναι πιο οικονομικό από το να έχετε σύνδεση 2G/3G σε ένα μεμονωμένο τηλέφωνο. Μπορούμε να συνδέσουμε έως και 32 συσκευές σε ένα μόνο μόντεμ Wi-Fi και πρέπει να πληρώσουμε τον λογαριασμό μόνο για μία σύνδεση. Δεν είναι καταπληκτικό;

Σε αυτήν την εποχή των smartphone, θέλουμε αστραπιαίες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορούμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να κάνουμε ροή βίντεο στο διαδίκτυο, να κατεβάζουμε παιχνίδια μεγάλου μεγέθους με εκπληκτικά γραφικά και να είμαστε πάντα online στα Social Media. Το Wi-Fi μπορεί να εκπληρώσει όλες αυτές τις εργασίες χωρίς κανένα δισταγμό.

Αλλά και τα μόντεμ Wi-Fi αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μερικές φορές παρέχουν χαμηλή ισχύ σήματος. Έτσι αντιμετωπίζουμε αργή ταχύτητα Διαδικτύου. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους που συμβαίνει και λύσεις σχετικά με το Πώς να αυξήσετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi.

Λόγος 1: – Υπερθέρμανση.

Τα μόντεμ Wi-Fi είναι απλώς ένα gadget που μετατρέπει τα σήματα του διαδικτύου σε ασύρματα σήματα και τα διαδίδει στο σπίτι μας.

  10 εύχρηστα εργαλεία για τη μετατροπή JSON σε Excel

Μερικές φορές, όταν διατηρείτε τους δρομολογητές Wi-Fi συνεχώς ενεργοποιημένους για πολλές ημέρες, υπερθερμαίνονται και έτσι πέφτει η αποτελεσματικότητά τους στη διάδοση των σημάτων Wi-Fi.

Λύση 1: –

Μην ανησυχείς. Έχει μια απλή και απλή λύση. Απλώς απενεργοποιήστε το μόντεμ Wi-Fi όποτε νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε Wi-Fi.

Ας υποθέσουμε ότι όταν πηγαίνετε για ύπνο, όποτε φεύγετε από το σπίτι και δεν πρόκειται να είναι κανείς στο σπίτι, απενεργοποιήστε το μόντεμ. Θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά του και δεν θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Λόγος 2:- Τοποθέτηση του μόντεμ Wi-Fi σε λάθος μέρος.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι απλώς βάζουν τα μόντεμ τους στη θέση τους που περιβάλλονται αργά από έπιπλα, τοίχους ή άλλα αντικείμενα ή τοποθετούν το δρομολογητή στη γωνία του σπιτιού με αποτέλεσμα μειωμένη ισχύς σήματος Wi-Fi και, συνεπώς, πιο αργή ταχύτητα Διαδικτύου.

Λύση 2: –

Θα βοηθούσε αν τοποθετούσατε έναν δρομολογητή Wi-Fi στο κεντρικό σημείο του σπιτιού, βοηθώντας τον να παρέχει ίση ισχύ σήματος σε ολόκληρο το σπίτι.

Αποφύγετε την τοποθέτηση του δρομολογητή που έχει έπιπλα, τοίχους ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο γύρω του. Θα βοηθούσε εάν τοποθετούσατε έναν δρομολογητή Wi-Fi στις τοποθεσίες που αναφέρονται παρακάτω.

 • Σε επιτοίχιο στήριγμα ή ψηλό ράφι.
 • Μακριά από ασύρματα τηλέφωνα και φούρνους μικροκυμάτων, τα οποία λειτουργούν στην ίδια συχνότητα 2,4 GHz με το δρομολογητή σας.
 • Μακριά από καλώδια ρεύματος, καλώδια υπολογιστών, φούρνους μικροκυμάτων, οθόνες μωρών και λαμπτήρες αλογόνου. Αυτά τα καλώδια και τα κύματα μπορεί να επηρεάσουν τη ραδιοφωνική λήψη.

Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει τις περισσότερες φορές στην αύξηση της ισχύος του σήματος Wi-Fi.

  11 καλύτερα ανοιχτού κώδικα Headless CMS που πρέπει να δοκιμάσετε για την επόμενη εφαρμογή σας

Λόγος 3: – Θέση της κεραίας Wi-Fi σας.

Εάν υπάρχει δρομολογητής Wi-Fi διπλής κεραίας στο σπίτι σας, τότε αυτή η λύση είναι για εσάς παιδιά. Όταν κρατάτε τη συσκευή σας με τέτοιο τρόπο ώστε η κεραία Wi-Fi της να μην μπορεί να πιάσει τα σήματα που εκπέμπει ο δρομολογητής σας, διαβάστε την παρακάτω λύση.

Λύση 3: –

Υπάρχει μια απλή λύση για αυτό που ποτέ δεν μαντέψατε ότι επηρέαζε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Απλώς επανατοποθετήστε μια κεραία του δρομολογητή κατακόρυφα και επανατοποθετήστε μια άλλη κεραία οριζόντια, έτσι ώστε η συσκευή σας να μπορεί να πιάσει τα σήματα σε οποιαδήποτε θέση βρίσκεται. Θα παρατηρήσετε αύξηση στην ισχύ του σήματος Wi-Fi.

Λόγος 4: – Παραβίαση ασφαλείας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ορίσουμε κωδικούς πρόσβασης για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δρομολογητών. Υπάρχει μια επιλογή ασφαλείας στην επιλογή μιας μονάδας ασφαλείας για το δρομολογητή. Αυτό μπορεί να είναι

Μπορεί να υπάρχει πιθανότητα κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί επίσης το Wi-Fi σας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα του Διαδικτύου.

Λύση 4: –

Θα βοηθούσε εάν αλλάζατε από WEP σε WPA/WPA2 καθώς το WEP είναι πολύ λιγότερο ασφαλές από το WPA/WPA2. Ενώ μετακινείτε τη μονάδα ασφαλείας, φροντίστε να αλλάξετε και τον κωδικό πρόσβασής σας για να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι χρήστες πρέπει να λάβουν ξανά τον κωδικό πρόσβασης.

Υπάρχει σημαντική πιθανότητα αυτή η μέθοδος να βοηθήσει στην αύξηση της ισχύος του σήματος Wi-Fi.

Λόγος 5:- Αυξήθηκε ο αριθμός των συνδεόμενων συσκευών.

Πολλά μόντεμ υποστηρίζουν έως και 32 συσκευές κάθε φορά. Διαιρώντας έτσι το εύρος ζώνης.

Λύση 5: –

Χαμηλώστε το αρ. Που μπορεί να συνδεθεί σε δρομολογητή στο αρ. Το χρειάζεσαι στις ρυθμίσεις του ρούτερ. Και αυξήστε τα ξανά αν τα χρειάζεστε.

  Πώς οι συμμορίες Ransomware στρατολογούν Insiders (και πώς να τους σταματήσετε)

Λόγος 6:- Παρεμβολή σημάτων.

Όσες άλλες συσκευές στις δουλειές του σπιτιού σας στην ίδια ζώνη συχνοτήτων, π.χ.

 • ακουστικά Bluetooth,
 • ασύρματα τηλέφωνα,
 • οθόνες μωρών,
 • φούρνους μικροκυμάτων κλπ.

Όλα παρεμποδίζουν τα σήματα του δρομολογητή Wi-Fi. Έτσι οδηγεί σε μείωση του εύρους ζώνης. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι παρακάτω.

Λύση 6: –

Θα βοηθούσε αν αλλάζατε το κανάλι στο οποίο λειτουργεί ο δρομολογητής σας από τις ρυθμίσεις του. Οι δρομολογητές νεότερου μοντέλου μπορούν επίσης να λειτουργούν στα 5 GHz. Αυτή η μέθοδος σίγουρα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi.

Λόγος 7: – Μικρότερο εύρος.

Καθώς οι δρομολογητές παλιώνουν, η αποτελεσματικότητά τους στην εκπομπή σημάτων μειώνεται. Είναι φυσιολογικό και έχει λύση παρακάτω.

Λύση 7: –

Μπορείτε να ζητήσετε από τον ISP σας να αντικαταστήσει το δρομολογητή ή μπορείτε να αγοράσετε έναν ενισχυτή σήματος Wi-Fi και να τον τοποθετήσετε στο σπίτι σας, κάτι που αναπόφευκτα θα αυξήσει την ισχύ του σήματος του δρομολογητή Wi-Fi.

Λόγος 8: – Εφαρμογές που καταναλώνουν πολύ εύρος ζώνης.

Ενδέχεται να υπάρχουν εφαρμογές στη συσκευή σας που μπορεί να καταναλώνουν το εύρος ζώνης σας ακόμα κι αν εκτελούνται στο παρασκήνιο με αποτέλεσμα χαμηλότερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Λύση 8: –

Απλώς αναζητήστε αυτές τις εφαρμογές και αλλάξτε τις ρυθμίσεις τους. Για, π.χ. διακοπή αναζήτησης για ενημερώσεις αυτόματα κ.λπ. Αυτή η λύση μπορεί να σας βοηθήσει εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

Λόγος 9: – Εστίαση των σημάτων σας.

Ο δρομολογητής σας εκπέμπει σήματα προς κάθε κατεύθυνση. Εάν έχετε τοποθετήσει τον δρομολογητή σας στη γωνία, τότε αυτή η λύση είναι για εσάς.

Λύση 9: –

Έχετε ένα άδειο κουτάκι με κρύο ποτό; Ναί? Είστε καλά να πάτε τότε.

 • Απλώς κόψτε το κουτί από το καπάκι του.
 • Κόψτε το ύψος του κουτιού. Εγινε?
 • Τώρα χωρίστε το δοχείο και τοποθετήστε το με τέτοιο τρόπο ώστε η εσωτερική καμπύλη να βλέπει προς την κατεύθυνση που θέλετε τα σήματα.
 • Τώρα σίγουρα πιστεύουμε ότι πολλές από τις παραπάνω μεθόδους θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ισχύ του σήματος wi-fi στο σπίτι σας. Πείτε μου ποιο λειτούργησε για εσάς στην παρακάτω ενότητα σχολίων.