Πώς να αποφύγετε τις απάτες όταν οδηγείτε με την Uber

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

 • Τα περισσότερα ταξίδια Uber είναι χωρίς προβλήματα και τα περισσότερα προγράμματα οδήγησης Uber είναι καλοπροαίρετα, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τις απάτες στην εφαρμογή.
 • Οι συνήθεις απάτες της Uber περιλαμβάνουν πλαστά τέλη καθαρισμού και διογκωμένους χρόνους ταξιδιού.
 • Μπορείτε να αναφέρετε απάτες στην Uber, αλλά η κατανόηση του πώς να τις αποφύγετε είναι μια πολύ καλύτερη τακτική.

Αρπάζετε ένα Uber; Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές μεταφοράς σε πόλεις παγκοσμίως, αλλά δεν είναι χωρίς προβλήματα. Τα κοινά ζητήματα της Uber περιλαμβάνουν ψεύτικες χρεώσεις καθαρισμού, διογκωμένους χρόνους ταξιδιού και πολλά άλλα, αλλά μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε θύμα αυτών των απατών της Uber.

Ποιες είναι οι πιο κοινές απάτες Uber;

Πολλές απάτες μπορεί να προκύψουν όταν οδηγείτε με το Uber, από μεγαλύτερη διάρκεια ταξιδιού έως λανθασμένους τρόπους πληρωμής.

1. Ο οδηγός Uber σας εξαπατά με ψεύτικα τέλη καθαρισμού

Συνήθως δεν πληρώνετε χρέωση καθαρισμού όταν οδηγείτε με την Uber, εκτός και αν κάνετε κάτι προφανές, όπως να ρίξετε λιπαρό φαγητό σε ένα κάθισμα. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένοι κακοπροαίρετοι οδηγοί της Uber ενδέχεται να σας εξαπατήσουν με ένα ψεύτικο τέλος καθαρισμού.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi

Όπως αναφέρεται από Newsweek, το 2023, μια γυναίκα κατηγόρησε τον οδηγό της ότι της χρέωνε ψευδώς ένα τέλος καθαρισμού 150 $. Αφού ανακάλυψε ότι η εικόνα που της έστειλε η Uber ήταν από τις Εικόνες Google, της επιστράφηκαν τα χρήματα. Άλλοι χρήστες έχουν παραπονεθεί ότι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Reddit.

2. Οι οδηγοί δεν τελειώνουν το ταξίδι αφού σας αποχωρήσουν

Οι οδηγοί της Uber υποτίθεται ότι θα τερματίσουν το ταξίδι σας αφού σας αφήσουν, αλλά ορισμένοι αναβάτες έχουν βιώσει καταστάσεις όπου αυτό δεν συνέβη. Ως αποτέλεσμα, το ταξίδι κόστισε πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

Μερικές φορές, η επιστροφή χρημάτων μπορεί να είναι πολύ δύσκολη όταν συμβαίνει αυτό το είδος απάτης. Επομένως, είναι πολύ καλύτερο να αποφύγετε το πρόβλημα εντελώς.

Για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας στην οδήγηση με την Uber, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να ελέγξετε τις διαφορετικές επιλογές οδήγησης της Uber. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με απόλυτη άνεση.

3. Ο οδηγός σας σας εξαπατά αυξάνοντας άσκοπα τη διάρκεια του ταξιδιού

Αυτός ο τύπος απάτης Uber συνδέεται στενά με αυτόν που αναφέραμε προηγουμένως, αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι ο οδηγός σκόπιμα ακολουθεί μια μεγαλύτερη διαδρομή. Αντί να ακολουθήσει όποιο δρόμο είναι ο πιο αποτελεσματικός, ο οδηγός σας μπορεί —για παράδειγμα— να σας ταξιδέψει σε μια πόλη μέσω πολλών περιττών οδών.

Εάν πρέπει να αλλάξετε τη διαδρομή σας, θα πρέπει πρώτα να σας συμβουλευτεί ο οδηγός της Uber. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε διαδρομή με ταξί (αυτή η απάτη μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε πάροχο μεταφορών τύπου ταξί).

4. Ο οδηγός της Uber σας ζητά να πληρώσετε σε μετρητά όταν δεν το επιλέξατε

Τα μετρητά είναι ένας από τους πολλούς τρόπους πληρωμής για τη διαδρομή σας στο Uber. Ωστόσο, μια άλλη απάτη που πρέπει να προσέξετε είναι ο οδηγός σας που σας ζητά να πληρώσετε με μετρητά—ακόμα και όταν έχετε ήδη επιλέξει διαφορετική μέθοδο στην εφαρμογή.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα Xbox Series X|S

Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε σε μετρητά, εκτός εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Ομοίως, ο οδηγός σας δεν πρέπει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τακτικές όπως να γίνει επιθετικός για να σας κάνει να πληρώσετε.

5. Ένας διαφορετικός οδηγός Uber σας επιλέγει

Όταν κάνετε κράτηση για μια διαδρομή Uber, το άτομο που βλέπετε στην εφαρμογή θα πρέπει να σας παραλάβει. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα όταν ένα διαφορετικό άτομο οδηγεί το αυτοκίνητο που φτάνει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να αρνηθείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο. Είναι μια πιθανή απάτη και μπορεί επίσης να σας βάλει σε περιττό κίνδυνο. Πρέπει να επαληθεύσετε τον οδηγό σας εκ των προτέρων για να παραμείνετε ασφαλείς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας όταν οδηγείτε με την Uber.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες όταν οδηγείτε με την Uber

Τώρα που γνωρίζετε μερικές από τις πιο κοινές απάτες με το Uber, ας εξετάσουμε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τις αποφύγετε.

1. Ελέγξτε τις κριτικές οδηγών προτού επιβεβαιώσετε την κράτησή σας

Όταν κάνετε κράτηση για μια διαδρομή με την Uber, μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν αισθάνεστε άνετα να επιλέξετε έναν οδηγό ελέγχοντας τις κριτικές του. Είναι μια απλή διαδικασία.

 • Υποβάλετε το ταξίδι σας στο Uber.
 • Αναζητήστε τη βαθμολογία με αστέρια/εικόνα προφίλ του οδηγού και πατήστε σε αυτό.
 • Ελέγξτε τις κριτικές και βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα οδήγησης που έχετε επιλέξει.
 • Εάν είστε ευχαριστημένοι με τον οδηγό σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Εάν δεν είστε, μπορείτε να ακυρώσετε τη διαδρομή.

    Το μικρόφωνο δεν λειτουργεί σε Mac; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

  2. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επαλήθευσης ταξιδιού της Uber

  Η Uber διαθέτει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να επαληθεύσετε το ταξίδι σας για να βεβαιωθείτε ότι σας παραλαμβάνει ο σωστός οδηγός. Αφού το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN για να επιβεβαιώσετε ότι επιβιβάζεστε στο σωστό αυτοκίνητο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στις ρυθμίσεις σας:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Uber και μεταβείτε στο Λογαριασμός > Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Ασφάλεια και επιλέξτε Επαλήθευση του ταξιδιού σας.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Χρήση PIN για επαλήθευση ταξιδιών.
 • Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το PIN μόνο για νυχτερινές βόλτες, ενεργοποιήστε και το Night time only. Αφού λάβετε την απόφαση που προτιμάτε, επιλέξτε Τέλος.
 • Όταν φτάσει το Uber σας, επαληθεύστε με τον οδηγό ότι προορίζεται για εσάς ρωτώντας: “Είναι για [your name];”

  Εάν δεχθείτε απάτη στο Uber ή αλλού, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα αφού πέσετε θύμα διαδικτυακής απάτης.

  3. Επιλέξτε τη σωστή μέθοδο πληρωμής

  Για να διασφαλίσετε ότι πληρώνετε μόνο ό,τι υποτίθεται ότι πρέπει, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο πληρωμής όταν ταξιδεύετε με την Uber. Μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να πληρώσετε κάθε φορά που επιβεβαιώνετε μια διαδρομή:

 • Κλείστε μια διαδρομή με την Uber εισάγοντας τον προορισμό σας και επιβεβαιώνοντας την τρέχουσα τοποθεσία σας.
 • Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε πώς θέλετε να πληρώσετε. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε μια κάρτα, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας την Προσθήκη τρόπου πληρωμής.
 • Συνεχίστε με τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και περιμένετε να φτάσει ο οδηγός σας.
 • 4. Αναφέρετε απάτες το συντομότερο δυνατό

  Η τήρηση αυτών των συμβουλών θα πρέπει να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο να πέσετε θύματα απάτης όταν οδηγείτε με την Uber. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είστε αρκετά άτυχος να συναντήσετε τον λάθος οδηγό.

  Εάν δεχθείτε απάτη, πρέπει να τους αναφέρετε το συντομότερο δυνατό. Κάτι τέτοιο θα προστατεύσει άλλους αναβάτες και θα διασφαλίσει ότι η Uber μπορεί να κάνει κάτι για τον παραβάτη οδηγό. Δείτε πώς μπορείτε να αναφέρετε απάτες και άλλα ζητήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Uber και μεταβείτε στη Δραστηριότητα πριν επιλέξετε τη διαδρομή που θέλετε να αναφέρετε.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για βοήθεια και επιλέξτε Αναφορά προβλήματος ασφαλείας προτού ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και αναφέρετε τι συνέβη. Είναι καλή ιδέα να παρέχετε στοιχεία όπου είναι δυνατόν.
 • Ενώ τα περισσότερα προγράμματα οδήγησης Uber είναι αξιόπιστα και δεν θα αντιμετωπίσετε σχεδόν ποτέ προβλήματα, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τις απάτες της Uber!