Πώς να αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες στα Windows 11

Βασικά Takeaways

 • Για να αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών, τη γραμμή εντολών ή την Εξερεύνηση διεργασιών.
 • Η μέθοδος Task Manager λειτουργεί σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, ενώ η επιλογή Γραμμή εντολών λειτουργεί μόνο για Pro και μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows. Η Εξερεύνηση διεργασιών απαιτεί ξεχωριστή λήψη.
 • Φροντίστε να εξετάσετε τυχόν μη αποθηκευμένες εργασίες πριν αποσυνδεθείτε από έναν χρήστη.

Κάθε συνεδρία ενεργού χρήστη στον υπολογιστή σας σημαίνει ότι οι πόροι του υπολογιστή σας μοιράζονται με άλλους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος. Εάν κάποιος δεν χρησιμοποιεί ενεργά την περίοδο λειτουργίας του, μπορείτε να αποσυνδέσετε τον αδρανή χρήστη από τον λογαριασμό σας για να ανακτήσετε αυτούς τους πόρους του συστήματος.

1. Αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Η καρτέλα Χρήστες του Task Manager παρακολουθεί όλες τις ενεργές συνεδρίες χρήστη στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε λογαριασμούς χρηστών στα Windows, να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών χρηστών και να αποσυνδέσετε άλλους λογαριασμούς χρηστών. Αν χρειάζεται μόνο να αποσυνδεθείτε από την τρέχουσα συνεδρία σας στα Windows 11, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή, ωστόσο.

  Όχι, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε το VLC

Πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής για να αποσυνδέσετε άλλους λογαριασμούς χρηστών. ελέγξτε εάν ο λογαριασμός χρήστη σας έχει δικαιώματα διαχειριστή εάν δεν είστε σίγουροι. Είναι σημαντικό ότι όταν αποσυνδέετε έναν χρήστη, τα μη αποθηκευμένα δεδομένα του χρήστη ενδέχεται να χαθούν. Περπατήστε λοιπόν προσεκτικά.

Για να αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών:

 • Κάντε δεξί κλικ στο Start και επιλέξτε Task Manager. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Esc.
 • Στη Διαχείριση εργασιών, ανοίξτε την καρτέλα Χρήστες στο αριστερό παράθυρο που εμφανίζει τον αριθμό των χρηστών που είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν είναι ορατός, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα πλοήγησης (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω αριστερή γωνία.
 • Στην καρτέλα Χρήστες, εντοπίστε τον λογαριασμό που θέλετε να αποσυνδέσετε.
 • Κάντε δεξί κλικ στον λογαριασμό χρήστη και επιλέξτε Αποσύνδεση.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Έξοδος χρήστη. Τα Windows θα κλείσουν όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και τις διαδικασίες που εκτελούνται και, στη συνέχεια, θα αποσυνδέσουν τον χρήστη.
 • 2. Αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

  Στις εκδόσεις Windows 11 Pro, Edu και Enterprise, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή “query sessions” της γραμμής εντολών για να ελέγξετε και να αποσυνδέσετε ενεργούς λογαριασμούς χρηστών. Αυτή η εντολή είναι απίθανο να λειτουργήσει σε Windows 11 Home, περιορίζοντας τις επιλογές σας.

    Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης από τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

  Για να αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών:

 • Πατήστε το πλήκτρο Win και πληκτρολογήστε cmd.
 • Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 • Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να προβάλετε όλες τις συνεδρίες ενεργών χρηστών με ένα ερώτημα:
   query session 
 • Η έξοδος θα εμφανίσει όλες τις συνεδρίες ενεργών χρηστών στον υπολογιστή σας. Σημειώστε το αναγνωριστικό λογαριασμού χρήστη που θέλετε να αποσυνδεθείτε. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε το Tashreef ως 1 και το Guest21 ως 3 κάτω από τη στήλη ID.
 • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να αποσυνδεθείτε από τον καθορισμένο χρήστη. Αντικαταστήστε το 2 παρακάτω με το αναγνωριστικό λογαριασμού χρήστη που θέλετε να αποσυνδεθείτε:
   Logoff 3 
 • Μετά την επιτυχή εκτέλεση, τα Windows θα αποσυνδεθούν από τον καθορισμένο λογαριασμό χρήστη.
 • Μόλις τελειώσετε, πληκτρολογήστε exit και πατήστε Enter για να κλείσετε τη γραμμή εντολών.
 • 3. Αποσυνδέστε άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση διεργασιών

  Το Process Explorer είναι μέρος των Windows Sysinternal Tools, μιας σουίτας βοηθητικών προγραμμάτων διαχείρισης συστήματος από τη Microsoft. Αν και το δωρεάν λογισμικό είναι δημοφιλές μεταξύ των προγραμματιστών και των διαχειριστών συστήματος, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την Εξερεύνηση Διαδικασιών για να χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις προηγμένες λειτουργίες του.

    Αποκτήστε τις δυνατότητες εύκολης κοινής χρήσης οθόνης του Screenleap στο Gmail

  Το Process Explorer είναι ένα ισχυρό εργαλείο που αντιστοιχίζει όλες τις τρέχουσες ενεργές διεργασίες και τα αρχεία DLL στους λογαριασμούς που τις εκτελούν. Σκοπός μας είναι να σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα διαχείρισης χρηστών για να αποκλείσετε άλλες συνεδρίες χρηστών.

 • Πηγαίνετε στο επίσημο της Microsoft Σελίδα εξερεύνησης διεργασιών και κατεβάστε το Process Explorer ως αρχείο zip σε μια τοποθεσία στην επιφάνεια εργασίας σας.
 • Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ProcessExplorer.zip και επιλέξτε Εξαγωγή όλων. Επιλέξτε μια τοποθεσία και εξαγάγετε το φάκελο.
 • Ανοίξτε το φάκελο ProcessExplorer, κάντε δεξί κλικ στο procexp64.exe και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 • Στο παράθυρο Εξερεύνηση διεργασιών, κάντε κλικ στην επιλογή Χρήστες για να προβάλετε όλες τις συνεδρίες ενεργών χρηστών.
 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από το όνομα του λογαριασμού χρήστη και επιλέξτε Αποσύνδεση.
 • Το Process Explorer θα αποσυνδέσει τον επιλεγμένο λογαριασμό χρήστη από τον υπολογιστή σας. Εάν εμφανιστεί ένα σφάλμα άρνησης πρόσβασης, εκτελέστε το εκτελέσιμο αρχείο procexp64.exe με δικαιώματα διαχειριστή και δοκιμάστε ξανά.

  Ρωτήστε άλλους χρήστες προτού τους αποσυνδεθείτε

  Όταν αποσυνδέεστε άλλους χρήστες, χάνεται κάθε μη αποθηκευμένη εργασία στους λογαριασμούς τους. Λάβετε υπόψη ότι πριν εφαρμόσετε τις παραπάνω μεθόδους. Η αποσύνδεση από έναν λογαριασμό Windows σε έναν υπολογιστή πολλών χρηστών είναι μια καλή συνήθεια επειδή μειώνει την πιθανότητα απώλειας δεδομένων και ελευθερώνει τους πόρους του υπολογιστή για άλλους. Πάντα να ζητάτε από τους άλλους να υπογράψουν όταν τελειώσουν οι εργασίες τους.