Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac: 8 τρόποι

Το οικοσύστημα της Apple είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι συσκευές Apple έχουν καλή φήμη στον κλάδο. Επιτρέπει στο iPhone και το Mac σας να επικοινωνούν απρόσκοπτα μεταξύ τους, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τα πολυμέσα σας, να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες Συνέχειας και πολλά άλλα.

Αν και μπορεί να ακούγεται ελκυστικό για κάποιους, ίσως να μην θέλετε να διατηρήσετε το iPhone σας συνδεδεμένο στο Mac σας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει διάφορους τρόπους για να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac.

1. Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από το Mac στο Finder

Εάν θέλετε να σταματήσετε να εμφανίζεται το iPhone σας στο Finder σε Mac, αρκεί απλώς να το αποσυνδέσετε από το καλώδιο USB. Αλλά αν αυτό δεν σας βοηθήσει, πιθανότατα έχετε διαμορφώσει το Finder για να εντοπίζει τη συσκευή iOS μέσω Wi-Fi.

Για να αφαιρέσετε πλήρως το iPhone σας από το Mac, ξεκινήστε επιλέγοντας το iPhone σας στην πλαϊνή γραμμή του Finder. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Επιλογές και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο Εμφάνιση αυτού του iPhone όταν είναι σε Wi-Fi.

Εάν δεν είστε κάτοχος του Mac, μπορείτε να επιλέξετε να ανακαλέσετε τα δικαιώματα που είχατε αρχικά δώσει όταν συνδέατε το iPhone σας σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας και μεταβείτε στο Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά. Ακολουθήστε το πατώντας Επαναφορά τοποθεσίας και απορρήτου.

  9 Node.js Logger Libraries Μπορείτε να δοκιμάσετε για καλύτερη καταγραφή

2. Πώς να αποσυνδέσετε το hotspot του iPhone σας από έναν Mac

Η λειτουργία Personal Hotspot του iPhone σας επιτρέπει στον Mac σας γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς άλλο δίκτυο Wi-Fi. Αλλά αν θέλετε να αποσυνδεθείτε από αυτό, κάνοντας κλικ στο iPhone σας στο μενού Wi-Fi του Mac ή επιλέγοντας ένα διαφορετικό hotspot συνολικά θα κάνει το κόλπο.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε το Mac από το να σας ζητά να συνδεθείτε με το iPhone σας όλη την ώρα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού της Apple και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Wi-Fi. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Ζητήστε να συμμετάσχετε σε hotspot. Μπορείτε ακόμα να εγγραφείτε μέσω του μενού Wi-Fi.

Μπορείτε επίσης να απαγορεύσετε σε συσκευές (όπως Mac που δεν κατέχετε) να συμμετέχουν στο Personal Hotspot του iPhone σας. Στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσωπικό hotspot και απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Να επιτρέπεται σε άλλους να συμμετέχουν.

3. Πώς να αποσυνδέσετε το AirDrop μεταξύ iPhone και Mac

Εάν θέλετε να σταματήσετε το iPhone σας να εμφανίζεται ως τοποθεσία AirDrop στο Mac σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε το AirDrop στη συσκευή σας iOS. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας, μεταβείτε στο Γενικά > AirDrop και επιλέξτε Απενεργοποίηση λήψης. Ωστόσο, αυτό θα εμποδίσει επίσης το iPhone να λαμβάνει αρχεία μέσω AirDrop από άλλες συσκευές.

Αντίθετα, μπορείτε να σταματήσετε την εμφάνιση του Mac σας στο AirDrop στο iPhone σας. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Finder, επιλέξτε AirDrop στην πλαϊνή γραμμή και ορίστε το Allow me to be discovered by σε No One.

Εάν μία από τις συσκευές δεν ανήκει σε εσάς, η ρύθμιση του AirDrop σε Contacts Only στο iPhone ή το Mac σας και η κατάργηση τυχόν πληροφοριών επαφής που σχετίζονται με την άλλη συσκευή από την εφαρμογή Επαφές θα πρέπει να σταματήσει να εμφανίζεται στο AirDrop.

  Τι κάνει μια κουκούλα φακού και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε;

4. Πώς να αποσυγχρονίσετε το iPhone σας από Mac μέσω iCloud

Εάν θέλετε να σταματήσετε το Mac σας να συγχρονίζει λειτουργίες και δεδομένα όπως φωτογραφίες, επαφές και συμβάντα ημερολογίου με το iPhone και άλλες συσκευές Apple, ανοίξτε το μενού Apple και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Apple ID > iCloud. Ακολουθήστε το επιλέγοντας τις υπηρεσίες που δεν θέλετε, όπως Φωτογραφίες, Επαφές και Ημερολόγιο και απενεργοποιώντας την επιλογή Συγχρονισμός αυτού του Mac.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σταματήσετε το iPhone σας να συγχρονίζει δεδομένα με το Mac σας (και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Apple ID σας). Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Apple ID > iCloud, επιλέξτε την υπηρεσία που θέλετε να απενεργοποιήσετε και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός αυτού του iPhone.

5. Πώς να αποσυνδέσετε το Handoff μεταξύ iPhone και Mac

Το Handoff μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο όταν θέλετε να συνεχίσετε τη δραστηριότητά σας από το iPhone σε Mac και αντίστροφα. Αλλά αυτές οι συνεχείς οπτικές ενδείξεις στο Dock μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Handoff στο Mac σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > AirDrop & Handoff και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Allow Handoff μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση του Handoff απενεργοποιεί επίσης το Universal Clipboard μεταξύ του iPhone και του Mac σας.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Handoff στο Mac, αλλά απλώς θέλετε να σταματήσετε τα μηνύματα προτροπής από το iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις της συσκευής iOS και μεταβείτε στα Γενικά > AirPlay & Handoff. Ακολουθήστε το απενεργοποιώντας το διακόπτη δίπλα στο Handoff.

6. Πώς να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου iPhone σε Mac

Από προεπιλογή, το Mac σας λαμβάνει απαντήσεις κειμένου και iMessage που προορίζονται για το συνδεδεμένο iPhone σας. Αν θέλετε να το σταματήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στο Mac σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα από τη γραμμή μενού, μεταβείτε στην καρτέλα iMessage και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων δίπλα σε οποιουσδήποτε αριθμούς τηλεφώνου.

  Δημιουργήστε ένα μάθημα και κερδίστε έσοδα από την πείρα σας με το Thinkific

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε διεύθυνση email (όπως αυτή που σχετίζεται με το Apple ID σας).

Εναλλακτικά, μπορείτε να εμποδίσετε το Mac σας να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα κειμένου μέσω του iPhone σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Προώθηση SMS και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Mac.

7. Πώς να αποσυνδέσετε τις εισερχόμενες κλήσεις iPhone σε Mac

Το Mac σας συνεχίζει να σας ενοχλεί σχετικά με τις εισερχόμενες κλήσεις τηλεφώνου και FaceTime από το iPhone σας; Για να το αποτρέψετε, ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime και μεταβείτε στο FaceTime > Ρυθμίσεις από τη γραμμή μενού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά και αποεπιλέξτε την επιλογή Κλήσεις από το iPhone.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone σας ώστε να μην μεταδίδει εισερχόμενες κλήσεις στο Mac σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Τηλέφωνο > Κλήσεις σε άλλες συσκευές. Ακολουθήστε απενεργοποιώντας το διακόπτη δίπλα στο Mac.

8. Πώς να αφαιρέσετε ένα iPhone από το Apple ID σε Mac

Το iPhone και το Mac σας θα παραμείνουν πάντα συνδεδεμένα όσο χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε εντελώς το iPhone σας από ένα Mac, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σε τουλάχιστον μία συσκευή.

Μπορείτε να βρείτε την επιλογή να το κάνετε αυτό στις Ρυθμίσεις συστήματος > [Your Name] σε Mac ή κάτω από τις Ρυθμίσεις > [Your Name] σε iPhone.

Εάν δεν έχετε μαζί σας το iPhone σας αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να το αποσυνδέσετε από το Apple ID σας χρησιμοποιώντας το Mac σας. Στην ενότητα Ρυθμίσεις συστήματος > [Your Name]κάντε κύλιση προς τα κάτω, επιλέξτε το iPhone σας και κάντε κλικ στην Κατάργηση από τον λογαριασμό.

Ομοίως, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα Mac χρησιμοποιώντας το iPhone σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > [Your Name]. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή macOS και πατήστε Κατάργηση από λογαριασμό.

Έχετε αποσυνδέσει το iPhone σας από σχεδόν τα πάντα

Οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να αποσυνδέσετε το iPhone σας από το Mac σας. Εάν καταλήξετε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε συσκευή από το Apple ID σας, ίσως θελήσετε να συνεχίσετε ρυθμίζοντάς την με έναν εντελώς νέο λογαριασμό iCloud. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπει το συγχρονισμό του iPhone σας με το Mac σας.

Ωστόσο, συνιστούμε να διατηρείτε το iPhone σας συνδεδεμένο με το Mac σας και να απενεργοποιείτε μόνο τις υπηρεσίες που σας ενοχλούν, ενώ εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη του οικοσυστήματος της Apple.