Πώς να αποκτήσετε το αυτοκόλλητο χρόνου στο Snapchat

Τέλος, το Snapchat άκουσε τα σχόλια των χρηστών και άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των αυτοκόλλητων χρόνου στην εφαρμογή τους. Προηγουμένως, το εφέ χρόνου ήταν ένα φίλτρο που μπορούσατε να προσθέσετε σύροντας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά όταν κάνετε ένα Snap. Αυτό ήταν ένα πολύ προσεγμένο, χρήσιμο γεωφίλτρο, αλλά είχε ένα μεγάλο ελάττωμα.

Κάποτε εμπόδιζε τη θέα, καταστρέφοντας το Snap σας. Τώρα, τα φίλτρα χρόνου είναι στην πραγματικότητα αυτοκόλλητα χρόνου, τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στην οθόνη, για να τα απομακρύνουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποκτάτε το αυτοκόλλητο ώρας και να το επανατοποθετείτε.

Αποκτήστε το Snapchat

Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες, φροντίστε να κατεβάσετε ή να ενημερώσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Snapchat στο δικό σας Android συσκευή ή iPhone. Απλώς ακολουθήστε τους συνδέσμους προς το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της αντίστοιχης πλατφόρμας σας και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να στέλνετε Snaps αμέσως!

Το Snapchat είναι μια απίστευτα διασκεδαστική εφαρμογή που κάνει τα μηνύματα πολύ πιο ενδιαφέροντα και διαδραστικά από ό,τι σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Τα γεωφίλτρα ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος αυτού και δύο από τις βασικές επιλογές είναι το φίλτρο τοποθεσίας και χρόνου.

  Τι σημαίνουν τα φρούτα στο Snapchat;

Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν όλη την ώρα, αλλά, όπως αναφέραμε παραπάνω, ήταν ελαττωματικά. Δεδομένου ότι ήταν φίλτρα, μπορείτε είτε να τα ενεργοποιήσετε είτε να τα απενεργοποιήσετε. Αλλά δεν υπήρχε τρόπος να τα μετακινήσετε στο φόντο της φωτογραφίας ή του βίντεό σας. Το αποτέλεσμα ήταν μια εμπόδια θέα στο υπέροχο Snap σας, το οποίο έκανε πολλούς χρήστες να αποφεύγουν εντελώς τα γεωφίλτρα.

Χρήση του αυτοκόλλητου χρόνου στο Snapchat

Δεν χρειάζεται να λάβετε το αυτοκόλλητο ώρας, το έχετε ήδη εάν ενημερώσατε την εφαρμογή στη συσκευή σας. Οι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει το Snapchat για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι σίγουρα μπερδεμένοι από αυτήν την αλλαγή, η οποία είναι απολύτως κατανοητή.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας δώσουμε ένα σύντομο μάθημα σχετικά με τη χρήση του νέου αυτοκόλλητου χρόνου στο Snapchat. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

 • Ανοίξτε το Snapchat στη συσκευή σας και συνδεθείτε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το Snapchat θα σας θυμάται την επόμενη φορά και η διαδικασία σύνδεσης θα αυτοματοποιηθεί.
 • Εκκινήστε την εφαρμογή Snapchat στο Android ή το iPhone σας.
 • Πατήστε στο εικονίδιο του μεγάλου κύκλου στο κάτω μέρος της οθόνης σας για να τραβήξετε ένα νέο Snap. Μπορείτε να το πατήσετε παρατεταμένα για να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο αντί για φωτογραφία. Το Snapchat θα χρησιμοποιήσει την μπροστινή ή την πίσω κάμερα ανάλογα με την επιλογή σας. Για εναλλαγή μεταξύ των δύο καμερών, πατήστε στο ορθογώνιο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
 • Αφού τραβήξετε ένα Snap, πατήστε το εικονίδιο Αυτοκόλλητα, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας (ανάμεσα στο στυλό και τα εικονίδια του ψαλιδιού).
 • Πατήστε στο εφέ χρόνου, το οποίο θα πρέπει να είναι το πρώτο εφέ στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
 • Το εφέ θα προστεθεί αμέσως στο Snap σας και μπορείτε να μοιραστείτε το Snap με τους φίλους σας ή να το επεξεργαστείτε περαιτέρω.
 •   3 παραγωγικοί τρόποι χρήσης του Snapchat

  Άλλα GeoFilters στο Snapchat

  Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν και άλλα φίλτρα που μετατράπηκαν σε αυτοκόλλητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το αυτοκόλλητο τοποθεσίας χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, καθώς και να αναφέρετε (tag) άτομα ή να προσθέσετε τον κωδικό QR του Snapchat.

  Ειλικρινά, αυτή η αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη. Τώρα είναι πιο εύκολο να προσθέσετε αυτές τις πληροφορίες στα Snaps σας χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε την ορατότητα της φωτογραφίας ή του βίντεό σας. Με απλά λόγια, εξαρτάται από εσάς που θέλετε να τοποθετήσετε τα αυτοκόλλητα.

  Πώς να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα Snapchat

  Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα αυτοκόλλητα λειτουργούν το ίδιο με τα γεωφίλτρα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η βασική διαφορά είναι ότι μπορείτε να επανατοποθετήσετε τα αυτοκόλλητα όπου θέλετε. Δείτε πώς:

 • Ανοίξτε το Snapchat στο τηλέφωνό σας.
 • Τραβήξτε μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο.
 • Προσθέστε ένα αυτοκόλλητο (όπως το αυτοκόλλητο ώρας).
 • Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα και τον δείκτη σας για να «επιλέξετε» και να τραβήξετε το αυτοκόλλητο και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του με αυτόν τον τρόπο, αλλά και να το απομακρύνετε από το mainframe της φωτογραφίας. Όταν είστε ικανοποιημένοι, απλά αφήστε το αυτοκόλλητο και σηκώστε τα δάχτυλά σας.
 •   Πώς να χρησιμοποιήσετε το AR Bitmoji στο Snapchat

  Αυτό μπορεί να αισθάνεστε λίγο ιδιοσυγκρασιακό μέχρι να το συνηθίσετε, αλλά είναι πολύ χρήσιμο να το γνωρίζετε. Προτείνουμε να τοποθετήσετε τα αυτοκόλλητά σας στο πλάι, κάτω ή πάνω από τον στόχο Snap. Εφόσον δεν είναι στη μέση, είναι σίγουρο ότι θα δείχνει καλό.

  Τι ώρα είναι?

  Το αυτοκόλλητο ώρας είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκόλλητα στο Snapchat. Συχνά θέλετε να ενημερώσετε τους φίλους σας πότε τραβήχτηκε το Snap, οπότε αυτό το αυτοκόλλητο είναι τέλειο. Τα γεωφίλτρα ήταν εξίσου καλά, αλλά, όπως είπαμε, δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στην οθόνη.

  Τώρα μπορείτε εύκολα να τα επανατοποθετήσετε και να διατηρήσετε το θέμα Snap στο κέντρο της προσοχής, ανεξάρτητα από το αν τραβάτε selfie, φωτογραφία αντικειμένου ή κατοικίδιο. Το πιο σημαντικό, είναι φοβερό ότι η ομάδα του Snapchat ακούει τα σχόλια των χρηστών.

  Πώς σας φαίνεται αυτή η αλλαγή; Η προσθήκη φίλτρων είναι πολύ πιο εύκολη τώρα, δεν νομίζετε; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.