Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας στο Windows Home

Βασικά Takeaways

 • Η Διαχείριση πολιτικής ομάδας είναι συνήθως διαθέσιμη μόνο στις εκδόσεις Professional, Enterprise και Education των Windows, αλλά οι οικείοι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Local Group Policy Editor με ορισμένες προσαρμογές ή να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τρίτων για πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις.
 • Οι πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10 και 11 διαθέτουν ξεχωριστές ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο Local Group Policy Editor, οι οποίες ενδέχεται να μην επηρεάσουν το σύστημά σας όταν αλλάξουν.
 • Το άρθρο παρέχει δύο επιλογές για πρόσβαση στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας: μέσω του μενού Εκτέλεση ή της γραμμής αναζήτησης.

Η Διαχείριση πολιτικής ομάδας είναι μια δυνατότητα που προορίζεται για τις εκδόσεις Professional, Enterprise και Education των Windows. Ωστόσο, με μερικές τροποποιήσεις, οι Οικιακοί χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας στα Windows 10 και 11 ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο ρυθμίσεων. Σας δείχνουμε και τις δύο επιλογές.

Ενημέρωση: Οι πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10 και 11 έχουν αποσυνδεδεμένες ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο Local Group Policy Editor στο Windows Home. Ίσως εξακολουθείτε να βλέπετε όλες τις ρυθμίσεις που αναφέρονται παρακάτω, αλλά η αλλαγή τους ενδέχεται να μην επηρεάσει το σύστημά σας.

Πώς να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας με διάφορους τρόπους.

Εδώ είναι τα δύο πιο βολικά:

 • Πατήστε Win + R για να ανοίξετε το μενού Εκτέλεση, πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας.
 • Πατήστε Win για να ανοίξετε τη γραμμή αναζήτησης ή εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, πατήστε Win + Q για να καλέσετε την Cortana, πληκτρολογήστε gpedit.msc και ανοίξτε το αντίστοιχο αποτέλεσμα.
 • Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, είτε δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή, είτε χρησιμοποιείτε Windows Home και δεν έχετε πρόσβαση στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας.

    Πώς να εγκαταστήσετε το Jenkins σε Windows, Ubuntu και CentOS;

  Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro των Windows για να τροποποιήσετε τις πολιτικές ομάδας. Εξηγούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Επεξεργαστή πολιτικών τοπικής ομάδας στο Windows Home παρακάτω, αλλά συνιστούμε να ελέγξετε πρώτα το ακόλουθο εργαλείο τρίτων κατασκευαστών.

  Τρόπος διαμόρφωσης των ρυθμίσεων των Windows χωρίς το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

  Προτού ενεργοποιήσετε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια πιο βολική και ισχυρή εναλλακτική. Πολιτική Plus είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που σας δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις επεξεργασίας πολιτικής ομάδας και μητρώου των Windows.

  Το Policy Plus είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows. Απαιτεί .NET Framework έκδοση 4.5 ή νεότερη. Συνιστούμε την εγκατάσταση της πιο σταθερής έκδοσης έκδοσης. Αφού εγκατασταθεί, μεταβείτε στη Βοήθεια > Αποκτήστε αρχεία ADMX, ελέγξτε ξανά τον φάκελο προορισμού και κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη για λήψη πρόσθετων προτύπων διαχείρισης.

  Εάν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το εγγενές πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας των Windows, η διεπαφή του Policy Plus θα σας φαίνεται οικεία. Ωστόσο, οι κατηγορίες στην αριστερή στήλη ακολουθούν μια ελαφρώς διαφορετική λογική στην οποία βρίσκουμε πιο εύκολη την πλοήγηση.

  Εάν χρησιμοποιείτε την αρχική έκδοση των Windows, αλλάξτε για να δείτε τις ρυθμίσεις μόνο στην κατηγορία Υπολογιστής, καθώς το σύστημά σας θα αγνοήσει τις αλλαγές στα αντικείμενα πολιτικής ομάδας ανά χρήστη. θα χρειαστεί να κάνετε αυτές τις αλλαγές στο μητρώο των Windows.

  Η αλλαγή των ρυθμίσεων λειτουργεί ακριβώς όπως στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας. περισσότερα για αυτό παρακάτω. Σημειώστε ότι εάν χρησιμοποιείτε Windows Home, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση ή να αποσυνδεθείτε και να επανέλθετε για να ενεργοποιήσετε τις αλλαγές.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον Επεξεργαστή πολιτικών τοπικής ομάδας στο Windows Home

  Είτε σε Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 ή Windows 11 Home, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας χρησιμοποιώντας μία από τις δύο παρακάτω λύσεις.

  Λύση 1: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Προσθήκη GPEDIT.msc

  Η σωστή εγκατάσταση με αυτό το εργαλείο απαιτεί μερικές τροποποιήσεις και .NET Framework έκδοση 3.5 ή νεότερη.

  Πρώτα, μεταβείτε στο C:\Windows\SysWOW64 και αντιγράψτε αυτά τα στοιχεία:

  • Φάκελος GroupPolicy
  • Φάκελος GroupPolicyUsers
  • αρχείο gpedit.msc

  Στη συνέχεια, ανοίξτε το C:\Windows\System32 και επικολλήστε τα στοιχεία που μόλις αντιγράψατε.

    Λήψη στιγμιότυπων οθόνης και εγγραφή εκπομπών οθόνης

  Τώρα κατεβάστε το αρχείο ZIP Προσθήκη GPEDIT.msc από τον χρήστη DeviantArt Drudger και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό DevianArt.

  Μετά την εγκατάσταση, θα βρείτε το εργαλείο στο C:\Windows\Temp\gpedit. Ίσως χρειαστεί να πλοηγηθείτε σε αυτόν τον φάκελο με μη αυτόματο τρόπο.

  Επίσης, εάν το όνομα χρήστη των Windows περιέχει περισσότερες από μία λέξεις, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε την εγκατάστασή σας. Κάντε δεξί κλικ στο x64.bat ή στο x86.bat, ανάλογα με το αν το σύστημά σας είναι 64-bit ή 32-bit, και επιλέξτε Άνοιγμα με… > Σημειωματάριο ή Επεξεργασία (Windows 10). Προσθέστε εισαγωγικά στις έξι περιπτώσεις του %username%, π.χ. αλλάξτε το %username% σε «%username%», αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και, στη συνέχεια, κάντε ξανά δεξί κλικ στο αρχείο BAT και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

  Εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε το σφάλμα “Το MMC δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συμπληρωματικό πρόγραμμα”, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το “%username%” με το “%userdomain%\%username%”.

  Λύση 2: Χρησιμοποιήστε το GPEDIT Enabler BAT

  Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο gpedit.msc στο σύστημά σας ή εάν η προηγούμενη μέθοδος δεν λειτούργησε, δοκιμάστε αυτό.

  Ανοίξτε το Σημειωματάριο, πληκτρολογήστε τον παρακάτω κωδικό και αποθηκεύστε το αρχείο ως Enabler.bat.

   @echo off
  pushd "%~dp0"
  dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3<em>.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3</em>.mum >>List.txt
  for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" pause

  Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο BAT που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Θα ανοίξει ένα παράθυρο εντολών και το αρχείο BAT θα τρέξει σε πολλές εγκαταστάσεις. Περιμένετε μέχρι να δείτε Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσετε στο κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει το παράθυρο εντολών.

  Τώρα προσπαθήστε να ανοίξετε το gpedit.msc όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το gpedit.msc χρησιμοποιώντας την αναζήτηση, δοκιμάστε να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας το παράθυρο Εκτέλεση.

  Ευγενική παραχώρηση σε ΤΕΧΝΙΚΗ για να μας υποδείξει αυτή τη μέθοδο.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

  Τώρα που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας, τι θα κάνετε με αυτό;

  Ο αριθμός των διαθέσιμων ρυθμίσεων στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας έχει συρρικνωθεί και τα πράγματα που μπορούσατε να κάνετε τώρα απαιτούν μια προσαρμογή μητρώου. Αλλά μπορείτε ακόμα να ανακαλύψετε μερικά πετράδια, και θα σας δείξουμε πώς.

    7 Συμβουλές για την εκτέλεση των Windows με χαμηλή μπαταρία

  Μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας, μπορείτε να βρείτε ρυθμίσεις που επηρεάζουν τη Διαμόρφωση υπολογιστή ή τη Διαμόρφωση χρήστη και τρεις υποκατηγορίες για καθεμία. Περιηγηθείτε στα Πρότυπα διαχείρισης για να ανακαλύψετε τις πιο ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις.

  Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του Windows Update

  Ας ρίξουμε μια ματιά στο Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update, την πιο αγαπημένη λειτουργία όλων των Windows.

  Στα Windows 11, θα πρέπει να δείτε τέσσερις φακέλους:

  • Πολιτικές παλαιού τύπου
  • Διαχειριστείτε την εμπειρία του τελικού χρήστη
  • Διαχειριστείτε τις ενημερώσεις που προσφέρονται από την υπηρεσία Windows Server Update Service
  • Διαχειριστείτε τις ενημερώσεις που προσφέρονται από το Windows Update.

  Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις ρυθμίσεις σε αυτούς τους φακέλους δεν έχουν διαμορφωθεί.

  Θα βουτήξουμε στο τελευταίο, Διαχείριση ενημερώσεων που προσφέρονται από το Windows Update. Εδώ, κάντε διπλό κλικ σε μια ρύθμιση, ελέγξτε τις διαθέσιμες ρυθμίσεις στο παράθυρο ιδιοτήτων που εμφανίζεται και αλλάξτε τις στις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, στην ενότητα Ενεργοποίηση προαιρετικών ενημερώσεων, όταν μεταβαίνετε από Μη διαμορφωμένο σε Ενεργοποιημένο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω επιλογών:

 • Αυτόματη λήψη προαιρετικών ενημερώσεων (συμπεριλαμβανομένων των CFR)
 • Αυτόματη λήψη προαιρετικών ενημερώσεων
 • Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιες προαιρετικές ενημερώσεις θα λαμβάνουν
 • Το παράθυρο βοήθειας στα δεξιά εξηγεί τι κάνει κάθε διαμόρφωση. Επιλέξτε τη ρύθμιση που προτιμάτε και κάντε κλικ στο Apply.

  Το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας προσέφερε ρυθμίσεις για παύση ή διακοπή του Windows Update, αλλά αυτή είναι μία από τις πολλές επιλογές που καταργήθηκαν.

  Προσαρμόστε τις προεπιλογές του Windows Installer

  Μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους και θέλετε να τους αποτρέψετε από την εγκατάσταση λογισμικού; Μεταβείτε στο Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Installer > Απενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Windows Installer** και ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή μόνο για μη διαχειριζόμενες εφαρμογές ή πάντα.

  Άλλες ρυθμίσεις που σχετίζονται με το Windows Installer που μπορείτε να ενεργοποιήσετε περιλαμβάνουν:

  • Πάντα εγκατάσταση με αυξημένα προνόμια
  • Απαγόρευση επαναφοράς
  • Απαγόρευση αφαίρεσης ενημερώσεων
  • Απαγόρευση εγκαταστάσεων χρήστη
  • Αποτρέψτε τους χρήστες από τη χρήση του Windows Installer για την εγκατάσταση ενημερώσεων και αναβαθμίσεων

  Φροντίστε να διαβάσετε κάθε περιγραφή για να καταλάβετε τι κάνει κάθε ρύθμιση. Λάβετε υπόψη ότι οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται στο Computer Configuration ισχύουν για όλους τους χρήστες. Εάν θέλετε να περιορίσετε μόνο συγκεκριμένους χρήστες, μεταβείτε στο κομμάτι Ρύθμιση παραμέτρων χρήστη.

  Ανεβείτε επίπεδο με την πολιτική ομάδας των Windows

  Το Group Policy Editor είναι ένας θησαυρός ισχυρών ρυθμίσεων των Windows. Αν και η σημασία του έχει μειωθεί από την εισαγωγή των Windows 10 και θα χάσει περαιτέρω τη σημασία του όταν κυκλοφορήσουν τα Windows 11, εξακολουθεί να προσφέρει πολλούς τρόπους για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των Windows. Και τώρα οι εγχώριοι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις.