Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση Meta (Facebook) Blueprint το 2022;

Υπάρχουν πολύ λίγες ψυχές σε αυτόν τον πλανήτη που δεν έχουν ακούσει για το Facebook. Το Facebook δεν είναι μόνο ένας γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έχει μετατραπεί σε όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που απορροφά άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το WhatsApp και το Instagram.

Οι επιχειρήσεις βιάζονται να δημιουργήσουν το χαρτοφυλάκιό τους στην πλατφόρμα, όλα για τους σωστούς λόγους. Δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητάς του, το Facebook έχει κυκλοφορήσει πιστοποιήσεις Blueprint για να προσφέρει περισσότερα στους χρήστες του.

Προτού εξετάσουμε τους καλύτερους τρόπους απόκτησης πιστοποιήσεων Blueprint (μετα) του Facebook, ας καταλάβουμε πρώτα τι σημαίνει ο όρος και γιατί θα πρέπει να έχει σημασία για εσάς.

Τι είναι οι πιστοποιήσεις Meta (Facebook) Blueprint;

Οι πιστοποιήσεις Meta Blueprint είναι διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης και προγράμματα κατάρτισης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πλατφόρμες μάρκετινγκ του Facebook. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι επιχειρήσεις σπεύδουν να δημιουργήσουν το χαρτοφυλάκιό τους στο Facebook. Κάθε άτομο, άτομο, και μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση προσπαθεί να προωθήσει το προϊόν του μπροστά από τους ανταγωνιστές του με τον σωστό τρόπο. Το Meta Blueprint επιτρέπει ακριβώς αυτό χωρίς καμία ανάμειξη μεσολαβητών.

Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι δωρεάν, γρήγορα, αυτοκαθοδηγούμενα και με αυτορυθμισμό, σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο μάρκετινγκ στο Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp.

Ολόκληρο το Meta Blueprint κατηγοριοποιείται σε δύο ενότητες, Προγράμματα εκμάθησης και Πιστοποιήσεις Blueprint. Τα προγράμματα εκμάθησης είναι διαθέσιμα για μικρές επιχειρήσεις, επωνυμίες, πρακτορεία, άτομα που αναζητούν εργασία, εκπαιδευτικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ηγέτες κοινότητας, προγραμματιστές και σχεδόν όλους όσους έχουν το σθένος να μάθουν.

Οι πιστοποιήσεις Meta Blueprint σάς βοηθούν να αφήσετε σημάδι στο Digital Marketing γίνοντας Meta Certified Professional. Τα προγράμματα πιστοποίησης που προσφέρει το Meta Blueprint αναγνωρίζουν ένα προηγμένο επίπεδο επάρκειας με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της ομάδας Facebook.

Εκτός από αυτά τα μαθήματα που προσφέρονται από τη Meta στον ιστότοπό της, παρέχονται επίσης από ορισμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες μαθημάτων, τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε όποτε βολεύει ο χρήστης.

Meta Blueprint by Meta

Εφόσον μιλάμε για μαθήματα για Meta Marketing, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να μιλήσουμε πρώτα για τα μαθήματα που προσφέρει το Facebook. Έχουμε ήδη συζητήσει πώς η Meta κατηγοριοποίησε τα μαθήματά της σε δύο μέρη: προγράμματα εκμάθησης και μαθήματα πιστοποίησης. Θα επικεντρωθούμε στις Πιστοποιήσεις Blueprint για αυτό.

Η Facebook Inc. ως επιχείρηση μετατράπηκε πρόσφατα σε Meta, με το όραμα να ενσωματώσει την εικονική πραγματικότητα κάτω από την ομπρέλα της. Το ακόλουθο προγράμματα πιστοποίησης προσφέρονται.

  • Digital Marketing Associate: Συνεργάτης 100-101: Digital Marketing Associate
  • Marketing Science Professional: Professional 200-101
  • Creative Strategy Professional: Professional 300-101
  • Media Planning Professional: Professional 400-101
  • Media Buying Professional: Professional 410-101
  • Marketing Developer: Professional 500-101
  • Advanced Marketing Developer: Professional 510-101
  • Προγραμματιστής Advertising API: Professional 520-101

Μπορείτε να επιλέξετε τις πιστοποιήσεις που σας ενθουσιάζουν και σας βοηθούν να χτίσετε την καριέρα σας ταυτόχρονα. Μπορείτε να λάβετε την ηλεκτρονική του εξέταση διάρκειας 90 λεπτών στον ιστότοπο, λαμβάνοντας έτσι την πιστοποίησή σας. Ναι, είναι τόσο απλό.

ο μαθήματα που προσφέρει η Meta είναι εντελώς δωρεάν, αυτορυθμιζόμενα και ανεξάρτητα από τη συσκευή, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα πιο περιζήτητα και πιο δημοφιλή μαθήματα στο διαδίκτυο. Το φάσμα των μαθημάτων και των πιστοποιήσεων που συζητήσαμε νωρίτερα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους, από αρχάριους έως προχωρημένους προγραμματιστές.

  Διορθώστε το σφάλμα μη διαθέσιμου συνημμένου στο Facebook

Οι επαγγελματίες, οι φοιτητές και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν τώρα να προγραμματίσουν τα μαθήματα και τον χρόνο εκμάθησής τους με την άνεσή τους, αξιοποιώντας στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία.

Συνεργάτης 100-101: Digital Marketing Associate

Meta Certified Digital Marketing Associate καλύπτει τις βασικές έννοιες της διαφήμισης στο Facebook, το Messenger και το Instagram.

Ο Digital Marketing Associate θεωρείται κατάλληλος για αρχάριους μάρκετινγκ με μικρή ή καθόλου σχετική εμπειρία στον τομέα. Αυτό σημαίνει άτομα που αναζητούν εργασία, φοιτητές ή επαγγελματίες που αναζητούν μια αλλαγή στον κλάδο.

Η διάρκεια της εξέτασης πιστοποίησης είναι 90 λεπτά, τα οποία ελέγχει την κατανόησή σας για διάφορα προϊόντα που αποτελούν μετα-οικογένειες, την εξοικείωση με την παρουσία στην πλατφόρμα, τις βασικές αρχές της διαφήμισης, την επίγνωση της δημιουργίας και διαχείρισης διαφημίσεων και την αναφορά.

Meta Certified Marketing Science Professional

ο Πιστοποίηση Επιστήμης Μάρκετινγκ Η εξέταση αφορά τη χρήση δεδομένων, πληροφοριών και μετρήσεων για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων μάρκετινγκ. Θεωρείται σχετικό για υποψηφίους με πάνω από 3 χρόνια εμπειρίας σταδιοδρομίας με συμβουλές σχετικά με στρατηγικές μέτρησης και εκτέλεση έρευνας, γνώσεων στατιστικών και δεξιοτήτων χειρισμού δεδομένων.

Οι ρόλοι που ισχύουν για την εξέταση Meta Certified Marketing Science Professional είναι Media Analyst, Data Scientist, Quantitative Researcher, Measurement Partner, Measurement FMP Analyst και Consultant (Τεχνικός).

Η πιστοποίηση καλύπτει την αξιολόγηση των επιχειρηματικών στόχων μέσω βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs), την υπόθεση και τον προσδιορισμό μεταβλητών για δοκιμή και μέτρηση, την εφαρμογή εννοιών για επικύρωση/ακύρωση, την απόδοση ανάλυσης, τη δημιουργία πληροφοριών και τη σύσταση βέλτιστων λύσεων μέτρησης για επίτευξη μια προσέγγιση βασισμένη στα δεδομένα.

Meta Certified Creative Strategy Professional

Πιστοποίηση Media Creative Strategy από το Meta προσδιορίζει και αναγνωρίζει τις προηγμένες δεξιότητες των υποψηφίων στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Πιστοποιεί δημιουργικές συνοπτικές πληροφορίες με γνώμονα τις γνώσεις και τον αντίκτυπο. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας πιστοποίησης, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες στον δημιουργικό χώρο του Facebook, του Messenger και του Instagram Marketing.

Η εξέταση είναι κατάλληλη για επαγγελματίες στρατηγικής που αποκτούν εμπειρία στη δημιουργική διαφήμιση στο Facebook και σε σχετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Messenger και το Instagram.

Η πιστοποίηση καλύπτει βασικές αρχές για κινητές συσκευές, έρευνα και γνώσεις, σύντομη ανάπτυξη και αξιολόγηση και μέτρηση ως μέρος του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τους. Οι μαθητές αναμένεται να είναι σε θέση να περιγράψουν τη στροφή των καταναλωτών στα κινητά και να κατανοήσουν τη θέση του facebook στη στροφή προς τις δημιουργικές ομάδες.

Meta Certified Media Planning Professional

Επαγγελματική Πιστοποίηση Media Planning είναι για την ικανότητα σχεδιασμού μιας στρατηγικής μάρκετινγκ από άκρο σε άκρο για τη Meta. Αυτό θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς στόχους και θα πρέπει επίσης να συμπληρώνει ένα ολιστικό σχέδιο μάρκετινγκ. Η πιστοποίηση Media Planning στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους Meta marketers να είναι σε θέση να επιτύχουν στόχους μάρκετινγκ με γνώμονα τη γνώση και τα δεδομένα.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 105 λεπτά και θεωρείται κατάλληλη για ψηφιακούς σχεδιαστές, media planners, προγραμματιστές προγραμματισμού, κοινούς σχεδιαστές, συμβούλους μάρκετινγκ και σχεδιασμό και αγορά υβριδικών ρόλων.

Η προετοιμασία για Media Planning Professional μπορεί να γίνει μέσω των πόρων που προτείνονται και προσφέρονται από το Facebook/Meta στις πλατφόρμες τους με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων, πρακτικών τεστ και οδηγών μελέτης. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια όλων αυτών των πόρων για να κατανοήσετε τη ζήτηση της εξέτασης και να αποδώσετε καλύτερα στο πραγματικό τεστ.

Πριν επιχειρήσουν την πιστοποίηση Media Planning Professional, συνιστάται οι υποψήφιοι να αποκτήσουν δεξιότητες όπως η αξιολόγηση αναγκών, η μάθηση και οι γνώσεις, η παρακολούθηση απόδοσης καμπάνιας, η στρατηγική μέσων και οι συστάσεις μέσων. Θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταφράζουν τις προκλήσεις του διαφημιζόμενου σε συγκεκριμένους, μετρήσιμους δείκτες βασικής απόδοσης της επιχείρησης. Θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τη βιομηχανία έρευνας και μετα-εργαλείων για να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες.

  Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό προφίλ σας στο Facebook Messenger

Πιστοποιημένος επαγγελματίας αγορών/αγορών μέσων Meta

Πιστοποίηση Επαγγελματικής Αγοράς Μέσων Η Meta προσδιορίζει υποψηφίους με προηγμένες δεξιότητες σε εργαλεία, πολιτικές και πρακτικές που απαιτούνται για την αγορά διαφημίσεων στο Facebook, το Messenger και το Instagram. Αυτή η εξέταση πιστοποιεί τις γνώσεις των υποψηφίων σχετικά με τις διαφημίσεις και τις καμπάνιες στο Facebook.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 105 λεπτά και θεωρείται κατάλληλη για αγοραστές ψηφιακών μέσων, πωλητές λογαριασμών, διαχειριστές λογαριασμών, στελέχη λογαριασμών, στελέχη μάρκετινγκ, διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εμπόρους μάρκετινγκ και συμβούλους μάρκετινγκ.

Το Media Shopping Certification ανοίγει την ευκαιρία στους υποψήφιους να αποκτήσουν το Specialist Badge of Digital Commerce Specialist αφού αποκτήσουν την Πιστοποίηση Meta Media Buying Professional.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων καλύπτει Σχεδιασμό καμπάνιας, Ρύθμιση, Βελτιστοποίηση και Μέτρηση & Αναφορά. Η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών του Meta Buying, οι επιχειρηματικοί στόχοι, τα σενάρια, το κοινό και οι πολιτικές ελέγχονται στην εξέταση.

Meta Certified Marketing Developer

Πιστοποίηση προγραμματιστή μάρκετινγκ μετρά την ικανότητα των μαθητών στην τεχνική εφαρμογή λύσεων μάρκετινγκ. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει μια εξέταση ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής μαζί με μια αξιολόγηση κωδικοποίησης.

Η διάρκεια της εξέτασης του τεστ MCQ είναι 90 λεπτά και η διάρκεια της αξιολόγησης κωδικοποίησης είναι περίπου 1 ώρα. Η πιστοποίηση θεωρείται κατάλληλη για προγραμματιστές λογισμικού, μηχανικούς front-end, προγραμματιστές ιστοτόπων, συμβούλους IT, ολοκληρωτές τεχνολογίας, συμβούλους τεχνολογίας, διαχειριστές τεχνικών λογαριασμών και διαχειριστές τεχνικών συνεργατών.

Ενώ οι περισσότερες από τις πιστοποιήσεις είναι πολύγλωσσες, οι πιστοποιήσεις Meta Certified Marketing Developer είναι διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά. Παρόμοια με την προηγούμενη πιστοποίηση, το Marketing Developer ανοίγει ευκαιρίες στους μαθητές να κερδίσουν σήματα για Τεχνικό Ειδικό Διαφημίσεων για κινητά και Ειδικό API διαφημίσεων. Ωστόσο, αυτή η ευκαιρία είναι διαθέσιμη μόνο μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης.

Πριν επιχειρήσουν την εξέταση, οι μαθητές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις έννοιές τους σχετικά με τη δημιουργία ενός διαχειριστή επιχείρησης, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τα pixels, τον κατάλογο προϊόντων, τις αποφάσεις και τη ροή προϊόντων. Οι μαθητές αναμένεται επίσης να βολευτούν με τις έννοιες αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την ενσωμάτωση εικονοστοιχείων, τη ροή προϊόντων, την αντιστοίχιση προϊόντων και την προηγμένη αντιστοίχιση.

Προγραμματιστής Meta Certified Ads API

ο Πιστοποίηση προγραμματιστή Meta Ads API αξιολογεί την ικανότητα για τη διαμόρφωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων ενσωματώσεων API Marketing. Η πιστοποίηση ομπρέλα καλύπτει μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής και μια αξιολόγηση κωδικοποίησης παρόμοια με το προηγούμενο πιστοποιητικό που συζητήσαμε.

Η διάρκεια της εξέτασης ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής είναι 90 λεπτά και περίπου 2 ώρες για την αξιολόγηση κωδικοποίησης. Η δοκιμή και η αξιολόγηση θεωρούνται κατάλληλες για προγραμματιστές λογισμικού, μηχανικούς πλήρους στοίβας, μηχανικούς υποστήριξης και αρχιτέκτονες λύσεων. Ωστόσο, για να μπορέσει κάποιος να εμφανιστεί για την πιστοποίηση, πρέπει να έχει αποκτήσει πιστοποίηση προγραμματιστή μάρκετινγκ από το Facebook. Το τεστ είναι διαθέσιμο μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Οι διαθέσιμοι πόροι για να τους εγκλιματίσουν οι μαθητές στη δομή και το περιεχόμενο της εξέτασης είναι διαθέσιμοι με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων, πεδίων πρακτικής κωδικοποίησης, τεκμηρίωσης προγραμματιστή και συνόλων πρακτικής.

Τώρα που γνωρίζετε για όλες τις εξετάσεις, ακολουθούν ορισμένοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την πιστοποίηση Meta Blueprint.

Facebook Learn

Θα ξεκινήσουμε αμέσως από τον κατασκευαστή. Εκτός από την παροχή πιστοποιήσεων, Το Facebook προσφέρει επίσης δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για να αποκτήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, να δημιουργήσετε μια παρουσία και να τραβήξετε την προσοχή του κοινού με διαδραστικές αναρτήσεις και διαφημίσεις. Βοηθούν επίσης τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην οικοδόμηση ψηφιακών σχέσεων με τους πελάτες μέσω βελτιωμένων και βελτιστοποιημένων δημιουργικών στρατηγικών.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο Facebook Marketplace

Τα προγράμματα εκμάθησης του Facebook Business Learn έχουν πολλά να προσφέρουν όσον αφορά το περιεχόμενο. Καθώς το περιεχόμενο ανήκει και διαχειρίζεται το Facebook, ενημερώνεται συνεχώς με τις τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο και άλλες ενημερώσεις.

Udemy

Μάθημα μάρκετινγκ για πιστοποίηση επιχειρήσεων στο Facebook από τον Benjamin Wilson από την Ακαδημία Επιχειρηματιών εκπαιδεύει τους αιτούντες της να βελτιστοποιήσουν την αρχική σελίδα της επωνυμίας στο Facebook, την Ταυτοποίηση και τον σωστό τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Το Udemy Certified Facebook Marketing Course δίνει επίσης μεγάλη προσοχή στις πληρωμένες διαφημίσεις για την προώθηση επωνυμιών στο Facebook, ενώ παράλληλα αξιοποιεί το περιεχόμενο των ομάδων του Facebook. Μπορείτε επίσης να μάθετε να εμπλέκετε τις πληροφορίες του Facebook στον στρατηγικό σας σχεδιασμό.

Μαρκέκο

Μαρκέκο προσφέρει πολλαπλές ερωτήσεις πρακτικής που καλύπτουν μια σειρά από θέματα και θέματα σχετικά με την Εξέταση Πιστοποίησης Blueprint του Facebook (meta). Εκπαιδεύουν τους μαθητές τους στον προγραμματισμό, την αγορά και τη συνεργασία μέσω ηχογραφημένων και ζωντανών συνεδριών.

HubSpot

HubSpot δεν είναι φυσικός πόρος για τις εξετάσεις. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να μάθετε πολλά για τη διαφήμιση στο Facebook μέσω του HubSpot. Θεωρείται κατάλληλο για Διευθυντές Social Media, Διευθυντές Μάρκετινγκ και Διευθυντές επιχειρήσεων. Τα μαθήματα HubSpot έχουν σχεδιαστεί για να μάθετε να δημιουργείτε δυνητικούς πελάτες και να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας μέσω διαφημίσεων στο Facebook, να σχεδιάζετε νικηφόρες καμπάνιες και να προβάλλετε αποτελεσματικές διαφημίσεις.

Το πρόγραμμα σπουδών πιστοποίησης Blueprint του HubSpot Facebook (Meta) καλύπτει το Facebook Lead Generation Tutorial. Ξεκινώντας με τις διαφημίσεις Facebook και τις διαφημίσεις ενός δολαρίου την ημέρα στο Facebook σε 3 μαθήματα, 15 βίντεο, 2 κουίζ σε συνολικό διάστημα 1:24 ώρας.

Coursera

Coursera, παρόμοιο με το HubSpot, δεν είναι άμεσος πόρος για την εξέταση. Αλλά είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να μάθετε για τη διαφήμιση στο Facebook καθώς εκπαιδεύει τους μαθητές του στις έννοιες του Facebook γενικά. Το μάθημα που προσφέρει η Coursera, Διαφήμιση με το Facebook, αποτελεί μέρος του επαγγελματικού πιστοποιητικού μάρκετινγκ Meta Social Media με πάνω από 4,8 αξιολογήσεις που αξιολογήθηκαν από περισσότερους από 1.250 χρήστες.

Αν και θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για το Πιστοποιητικό Facebook στο Coursera, αυτή η πλατφόρμα θεωρείται η καλύτερη για τη δομή των καμπανιών στο Meta Ads, τον καθορισμό του προϋπολογισμού, την τοποθέτηση και τον προγραμματισμό διαφημίσεων.

LinkedIn Learning

Όταν μιλάμε για επαγγελματικές πιστοποιήσεις, πλατφόρμες όπως π.χ LinkedIn δεν μπορεί να μείνει πίσω. Αν και μπορεί να μην σας εκπαιδεύσει αφοσιωμένα για τις εξετάσεις, η Μέγκαν Άνταμς, Εκπαιδεύτρια στα μαθήματα Linked Learning, είναι γεμάτη έννοιες και μαθήματα που χρειάζεστε για την πιστοποίηση.

Το καλύτερο για το πρόγραμμα LinkedIn Learning για την πιστοποίηση Facebook είναι ότι προσφέρει επίσης το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης με την ολοκλήρωση του μαθήματος. Στο LinkedIn Learning, θα μάθετε να ενισχύετε τις διαφημίσεις σας στο Facebook και να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε διαφημιστικές καμπάνιες Facebook.

Τελικές Λέξεις

Η πιστοποίηση Facebook Blueprint είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανοίξετε το δρόμο σας στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ που φαίνεται να αναπτύσσεται μόνο τα επόμενα χρόνια. Γίνετε επαγγελματίας με πιστοποίηση Facebook μπροστά από τους άλλους και αποκτήστε τη δουλειά των ονείρων που πάντα θέλατε.

Ακολουθούν μερικά ακόμη μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης.