Πώς να αποκτήσετε ομαλές γραμματοσειρές όπως το MacOS στα Windows 10

Τα Windows είναι ένα λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να νικήσετε από το κεφάλι σας με μια τσάντα τουβλάκια και θα εξακολουθεί να λειτουργεί, κυρίως. Το macOS είναι όμορφο. Και τα δύο λειτουργικά συστήματα έχουν τα δικά τους δυνατά κοστούμια, αλλά όσον αφορά το UI, το macOS είναι και ήταν πάντα στην κορυφή. Δεν είναι μόνο η διεπαφή χρήστη αλλά και η ομαλή εμφάνιση του κειμένου που δεν έχει δώσει ποτέ προσοχή στη Microsoft. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει Mac και σας αρέσει η απόδοση γραμματοσειρών, μπορείτε να αποκτήσετε ομαλές γραμματοσειρές στα Windows 10 με το MacType. Αυτή η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί ειδικά για Windows 10 που έχει ιδιαίτερα κακή απόδοση κειμένου, αλλά θα λειτουργεί σε Windows 7 και νεότερες εκδόσεις.

  Πώς να βρείτε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10

Ομαλές γραμματοσειρές στα Windows 10

Εγκαθιστώ MacType. Η εφαρμογή υποστηρίζει Αγγλικά, αλλά θα βρείτε ότι οι περισσότερες επιλογές στο πρόγραμμα εγκατάστασης εξακολουθούν να εμφανίζονται στα κινέζικα. Πηγαίνετε για μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση και εγκαταστήστε μόνο τα βασικά. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, πρέπει να επιλέξετε πώς θέλετε να την εκτελείτε.

Για μια απρόσκοπτη εμπειρία όπου δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Μητρώο ή εάν δεν θέλετε να κάνετε αλλαγές τόσο βαθιά, χρησιμοποιήστε το Run ως υπηρεσία. Οι υπόλοιπες επιλογές δεν είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν, αλλά απαιτούν χρόνο για να τις ρυθμίσετε, π.χ. θα χρειαστεί να προσθέσετε μη αυτόματα εφαρμογές για τις οποίες το MacType θα πρέπει να εξομαλύνει τη γραμματοσειρά.

  Εφαρμογές τρίτων για αύξηση της παραγωγικότητας σε Mac OS X

Αφού επιλέξετε τη λειτουργία στην οποία θέλετε να εκτελείται η εφαρμογή, επιλέξτε ένα προφίλ. Ένα προφίλ καθορίζει πώς θα φαίνεται το κείμενο και το προεπιλεγμένο θα κάνει το κόλπο. Μπορείτε να επιλέξετε το προφίλ iOS ή οποιοδήποτε από τα άλλα που αναφέρονται, αν θέλετε.

Μόλις εγκατασταθεί, είναι καλή ιδέα να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να επηρεαστεί η εφαρμογή. Οι γραμματοσειρές σας θα φαίνονται αισθητά καλύτερες.

Απεγκαταστήστε το MacType

Το MacType δεν είναι εφαρμογή UWP, αλλά δεν μπορεί να απεγκατασταθεί μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Προσπαθήσαμε και μόλις εγκαταστάθηκε ξανά η εφαρμογή, γι’ αυτό περιλαμβάνουμε οδηγίες για το πώς να αφαιρέσετε αυτήν την εφαρμογή εάν δεν σας αρέσει.

  Δωρεάν εναλλακτική λύση LogMeIn για κοινή χρήση οθόνης και απομακρυσμένη πρόσβαση

Η εφαρμογή προσθέτει μια επιλογή απεγκατάστασης στο μενού Έναρξη. Ενδέχεται να μην μπορείτε να το διαβάσετε, καθώς είναι όλα στα Κινέζικα με μόνο το όνομα της εφαρμογής προσαρτημένο στο τέλος. Για να καταλάβετε ποιο είναι το στοιχείο Κατάργηση εγκατάστασης, κοιτάξτε το εικονίδιο. Αυτό με το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης είναι αυτό στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ για να απεγκαταστήσετε το MacType. Μόλις απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, επανεκκινήστε το σύστημά σας για να έχει την ίδια εμφάνιση όπως πριν.

Εάν ανησυχείτε για τη φύση αυτής της εφαρμογής, δηλαδή είναι κακόβουλη ή όχι, η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να εξετάστε τον κώδικα στο Github αν ξέρετε τι να ψάξετε.