Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο TikTok

Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά αυστηρό όσον αφορά τις πολιτικές περιεχομένου και επικοινωνίας, το TikTok δεν είναι απρόσβλητο σε καταχρήσεις. Μάλιστα, έχουν ασκηθεί κάποιες ποινικές διώξεις σχετικά με την κακοποίηση ανήλικων χρηστών. Και το θλιβερό γεγονός είναι ότι πάντα θα υπάρχουν εγκληματικά μυαλά που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα κατά τα άλλα διασκεδαστικό και καλοπροαίρετο κοινωνικό δίκτυο.

Ακόμη και ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να είναι τρομακτικό, παρόλο που συνήθως δεν υπάρχει τίποτα εγκληματικό σε αυτό. Επομένως, δεν πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές να αποκλείσετε και να αναφέρετε έναν χρήστη που σας δυσκολεύει. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να το κάνετε.

Αποκλεισμός ατόμων στο TikTok

Δεν υπάρχουν πολλά για τον αποκλεισμό ή την αναφορά ενός χρήστη στο TikTok – οι ενέργειες είναι σχεδόν ίδιες με τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα απαιτούμενα βήματα.

Βήμα 1

Εκκινήστε την εφαρμογή και βρείτε το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε. Το σπουδαίο είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το άτομο για να ξεκινήσετε το μπλοκ.

Μόλις δείτε μια ανάρτηση αυτού του ατόμου, πατήστε στο όνομα χρήστη του και επιλέξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βήμα 2

Μόλις το κάνετε αυτό, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με περισσότερες ενέργειες. Πατήστε το κουμπί «Αποκλεισμός» κάτω από διαφορετικές επιλογές κοινής χρήσης και είστε έτοιμοι.

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς και θαυμαστές στο TikTok

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε έναν χρήστη εδώ. Πατήστε το κουμπί «Αναφορά» και το TikTok θα σας μεταφέρει στο παράθυρο «Επιλογή αιτίας». Πρέπει να σημειώσετε μερικά πλαίσια πριν την υποβολή, αλλά τα μενού είναι εύχρηστα και φιλικά προς τον χρήστη, επομένως δεν θα χρειαστεί περισσότερο από ένα λεπτό για να αναφέρετε κάποιον.

Σημαντικές σημειώσεις

Το TikTok σας ενημερώνει ότι η αναφορά έχει σταλεί μέσω μιας μικρής ειδοποίησης. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν λαμβάνετε σχόλια αφού η πλατφόρμα επεξεργαστεί το αίτημά σας. Για παράδειγμα, κάτι σαν ένα email που λέει ότι το άτομο που σας υποδύεται έχει αποκλειστεί από την πλατφόρμα. Εάν έχετε κάποια εμπειρία με αυτό, μη διστάσετε να την μοιραστείτε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Από την άλλη πλευρά, ο χρήστης αποκλείεται αμέσως και το περιεχόμενο από το προφίλ εξαφανίζεται. Η πλατφόρμα καταγράφει τις προτιμήσεις σας και δεν θα βλέπετε αναρτήσεις από αυτόν τον χρήστη στη ροή. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή διαχείρισης των μπλοκ σας.

Πώς να διαχειριστείτε αποκλεισμένους χρήστες στο TikTok

Για να δείτε τους χρήστες που έχετε αποκλείσει και ίσως να αναιρέσετε την ενέργεια, πατήστε το εικονίδιο “Προφίλ” κάτω δεξιά στην οθόνη. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού “Περισσότερα”.

Επιλέξτε «Απόρρητο» στην καρτέλα Λογαριασμός και σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι τέρμα προς τα κάτω στο επόμενο παράθυρο. Πατήστε «Αποκλεισμός λογαριασμών». Πατήστε το κουμπί “Κατάργηση αποκλεισμού” εάν το άτομο δεν αξίζει πλέον να βρίσκεται εκεί.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν περισσότερα στο παράθυρο “Απόρρητο” παρά μόνο η λίστα των αποκλεισμένων χρηστών. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε το προφίλ σας ασφαλές από ρητορική μίσους, διαδικτυακούς εκφοβιστές και καθαρούς ψηφιακούς εγκληματίες.

  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος είδε το προφίλ σας στο TikTok και να το ελέγξετε

Προσαρμογή των λειτουργιών ασφαλείας του TikTok

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιλογές και τα μενού Ασφάλειας βρίσκονται κάτω από το παράθυρο «Απόρρητο». Εφόσον γνωρίζετε ήδη πώς να φτάσετε εκεί, δεν θα επαναλάβουμε τα βήματα.

Τέλος πάντων, υπάρχουν επτά διαφορετικές επιλογές για να φιλτράρετε το περιεχόμενο που λαμβάνετε και μπορούν να δουν άλλοι. Πρώτον, υπάρχει ένα μενού για να περιορίσετε τα σχόλια στις αναρτήσεις σας και να αποτρέψετε άλλους από το να κάνουν Duet μαζί σας. Από προεπιλογή, και οι δύο λειτουργίες έχουν οριστεί σε Όλοι, αν και τις ορίζετε σε Φίλους ή τις απενεργοποιείτε εντελώς.

Το ίδιο ισχύει και για τις αντιδράσεις TikTok, αλλά το ωραίο είναι ότι μπορείτε να περιορίσετε τους χρήστες που επιτρέπεται να σας στέλνουν μηνύματα σε μόνο φίλους. Η εφαρμογή θα πρέπει να ρυθμιστεί έτσι από την αρχή και μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς τα μηνύματα.

Υπάρχουν επιλογές για να ενημερώσετε τους άλλους ποια βίντεο σας αρέσουν, να ορίσετε φίλτρα σχολίων και να επιτρέψετε τη λήψη των βίντεό σας. Τα προσβλητικά και ανεπιθύμητα σχόλια φιλτράρονται αυτόματα, αν και υπάρχει ένα κουμπί για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε σχόλια με βάση συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι πολύ χρήσιμες για τον λογαριασμό TikTok του παιδιού σας και εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα για μάρκετινγκ και προώθηση.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να αναφέρετε

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι εκτός λειτουργίας. θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει επίσης η επιλογή αποκλεισμού ή αναφοράς μεμονωμένων σχολίων, βίντεο, καθώς και μηνυμάτων συνομιλίας.

Για να αναφέρετε ένα σχόλιο, πατήστε το πλαίσιο συνομιλίας στα δεξιά στο παράθυρο προεπισκόπησης βίντεο. Σύρετε τα σχόλια και πατήστε παρατεταμένα αυτό που θέλετε να αναφέρετε. Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, πατάτε “Αναφορά” και εξηγείτε τους λόγους. Εάν θέλετε να αναφέρετε το ίδιο το βίντεο, πατήστε το εικονίδιο με το βέλος κάτω δεξιά στην οθόνη και επιλέξτε “Αναφορά”.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο TikTok χωρίς υδατογράφημα

Η αναφορά μεμονωμένων μηνυμάτων συνομιλίας είναι παρόμοια με τον αποκλεισμό/αναφορά χρηστών. Μόλις μπείτε στη συνομιλία, πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες και επιλέξτε Αναφορά ή Αποκλεισμός. Και αν ο χρήστης είναι πραγματικά αγενής, μη διστάσετε να κάνετε και τα δύο.

Συχνές Ερωτήσεις

Θα ειδοποιήσει το TikTok τον χρήστη εάν τον αποκλείσω;

Όχι. Το TikTok δεν δίνει ειδοποιήσεις ή ενδείξεις στο άλλο άτομο ότι το έχετε αποκλείσει. Θα δουν μόνο ότι δεν μπορούν πλέον να σας στέλνουν μηνύματα και δεν μπορούν πλέον να δουν το περιεχόμενό σας.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό του χρήστη σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα χρειαστεί να πατήσετε ξανά το κουμπί «Ακολουθήστε» στο προφίλ του για να στείλετε ένα αίτημα παρακολούθησης. Αυτή είναι μια αρκετά καλή ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ίσως θέλετε να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις.

Τελικό μπλοκ TikTok

Χωρίς αμφιβολία, κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok είναι εδώ για να μείνουν και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αναζητούν τρόπους να τα καταχραστούν. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε έξυπνοι σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας και να προσπαθείτε να κρατάτε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικά και διασκεδαστικά.

Ποιος σας ενοχλεί στο TikTok; Τους έχεις ήδη μπλοκάρει; Μοιραστείτε την εμπειρία σας με την υπόλοιπη κοινότητα του TechJunkie στην παρακάτω ενότητα σχολίων.