Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger

Το Messenger είναι μια επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν γραπτά μηνύματα, βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις με όλους τους φίλους τους στο Facebook και στο Instagram. Είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων all-in-one που διατίθεται δωρεάν για λήψη από το App Store και το Play Store. Εάν κάποιος άλλος χρήστης σας ενοχλεί στο Messenger, μπορείτε να τον αποκλείσετε ή να τον περιορίσετε για να ελαχιστοποιήσετε τις αλληλεπιδράσεις σας μαζί του. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger χωρίς να το γνωρίζει, πώς μπορείτε να συνομιλήσετε με κάποιον στο Facebook χωρίς Messenger και πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης στο Messenger.

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger

Μπορείτε να αποκλείσετε οποιαδήποτε επιθυμητή επαφή του Messager από το μενού Επαφές στην καρτέλα Άτομα. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν το ίδιο λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Πώς συνομιλείτε με κάποιον στο Facebook χωρίς Messenger;

Για να συνομιλήσετε με κάποιον στο Facebook χωρίς την εφαρμογή Messenger, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Λειτουργεί μόνο με την έκδοση web του Facebook.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Messenger.

3. Κάντε κλικ στο Εμφάνιση όλων στο Messenger.

  15 Καλύτερη δωρεάν συσκευή εγγραφής οθόνης για υπολογιστή

4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας συνομιλίας για να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία.

5. Πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου με το οποίο θέλετε να συνομιλήσετε.

6. Κάντε κλικ στο προφίλ τους και πληκτρολογήστε το μήνυμα για να ξεκινήσει η συνομιλία.

Πώς αποκλείετε κάποιον από το να σας στέλνει μηνύματα στο Messenger;

Για να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα σχετικά με τον τρόπο αποκλεισμού κάποιου χρήστη στο Messenger:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στην καρτέλα Άτομα από την κάτω γραμμή.

3. Πατήστε στο εικονίδιο Επαφές από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

4. Επιλέξτε το άτομο που θέλετε από τη λίστα επαφών και πατήστε παρατεταμένα το προφίλ.

5. Από το μενού, επιλέξτε Αποκλεισμός.

6. Πατήστε Αποκλεισμός μηνυμάτων και κλήσεων.

7. Πατήστε στο BLOCK για να επιβεβαιώσετε την επιλογή και να αποκλείσετε το άτομο.

Θα ξέρει κάποιος αν τους αποκλείσετε;

Όχι, κανείς δεν θα μπορεί να το αντιληφθεί αμέσως αν τον αποκλείσατε. Ο αποκλεισμός κάποιου δεν ειδοποιεί το άτομο και ο λογαριασμός σας στο Facebook δεν θα λαμβάνει μηνύματα και κλήσεις από τον αποκλεισμένο λογαριασμό. Αλλά θα εξακολουθείτε να είστε φίλοι με το άτομο στο Facebook. Μετά από μερικές ημέρες, το άτομο θα αρχίσει να παρατηρεί ότι όλα τα μηνύματα που σας στέλνει δεν λαμβάνουν απαντήσεις και ότι η κατάσταση του λογαριασμού σας στο Messenger εμφανίζεται πάντα εκτός σύνδεσης. Ο μόνος λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το άτομο σας έχει μπλοκάρει.

Τι βλέπουν όταν αποκλείετε κάποιον στο Messenger;

Αφού μάθετε πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger, θα θέλατε να μάθετε τις συνέπειές του. Οι συνέπειες είναι:

  • Όταν αποκλείετε κάποιον στο Messenger, εξακολουθεί να μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας στο Facebook ή στο Instagram και μπορεί να κάνει like στην ανάρτηση, να την σχολιάσει και να σας προσθέσει ετικέτα στην ανάρτησή του.
  • Εσείς και το άτομο που αποκλείσατε στο Messenger δεν θα μπορείτε πλέον να στέλνετε μηνύματα ή να καλέσετε.
  • Δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις κλήσεις και τα μηνύματα του αποκλεισμένου λογαριασμού.
  Πώς να πληρώσετε για βενζίνη χωρίς να αφήσετε το αυτοκίνητό σας

Μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger χωρίς να το γνωρίζει;

Ναι, μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger χωρίς να το γνωρίζει. Ο αποκλεισμός κάποιου δεν θα στείλει καμία ειδοποίηση στο άτομο. Το άτομο δεν θα μπορεί πλέον να αλληλεπιδρά μαζί σας στο Messenger. Όλα τα μηνύματα θα αποκλειστούν και θα κρυφτούν από εσάς. Εάν κάποιος σας εκφοβίζει ή σας ενοχλεί στο Messenger, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα αποκλεισμού λογαριασμού. Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Μπορεί κάποιος να δει ακόμα το μήνυμά σας αφού τον αποκλείσετε;

Ναι, το άτομο μπορεί να συνεχίσει τα προηγούμενα μηνύματά σας ακόμα και αφού τα αποκλείσετε. Μετά τον αποκλεισμό, το άτομο μπορεί να δει τις προηγούμενες συνομιλίες μαζί σας. Όμως όλα τα νέα μηνύματα που σας στέλνει δεν θα είναι πλέον ορατά σε εσάς.

Μπορείτε να δείτε αν κάποιος διάβασε το μήνυμά σας εάν τον αποκλείσατε;

Ναι, μπορείτε να δείτε αν κάποιος διάβασε το μήνυμά σας εάν τον αποκλείσατε. Μπορείτε να γνωρίζετε μόνο την κατάσταση αυτών των μηνυμάτων πριν τα αποκλείσετε. Μετά τον αποκλεισμό, εσείς και το άτομο δεν θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μεταξύ σας. Εάν το άτομο έχει διαβάσει το μήνυμά σας, κάτω από το μήνυμα θα εμφανιστεί μια κυκλική έκδοση της εικόνας προφίλ αυτού του ατόμου.

Μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger αλλά να είστε φίλοι;

Ναι, μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger και να συνεχίσετε να είστε φίλοι με το άτομο στο Facebook και στο Instagram. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Αποκλεισμός όλων των μηνυμάτων και κλήσεων στο Facebook Messenger κατά τον αποκλεισμό. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα αποκλείσετε μόνο αυτό το άτομο στο Messenger. Θα εξακολουθείτε να είστε φίλοι μαζί τους στο Facebook.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Messenger;

Για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Messenger, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους:

  • Στείλτε ένα μήνυμα στο άτομο που υποπτεύεστε ότι μπορεί να σας έχει αποκλείσει στο Messenger. Εάν υπάρχει ένα εικονίδιο κύκλου χωρίς τικ, το άτομο δεν έχει λάβει το μήνυμά σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.
  • Ελέγξτε για τον λογαριασμό τους στο Facebook εάν υπάρχει ή όχι. Εάν υπάρχει, ελέγξτε αν έχουν δημοσιεύσει κάτι πρόσφατα ή όχι.

  • Δημιουργήστε έναν διαφορετικό λογαριασμό και στείλτε τους μήνυμα εάν λάβετε απάντηση ή εάν το μήνυμά σας σταλεί στο άτομο. Τότε είναι σαφές ότι το άτομο έχει αποκλείσει τον λογαριασμό σας στο Messenger και δεν μπορείτε να του στείλετε μήνυμα τώρα.

Τι είναι η λειτουργία Vanish Mode στο Messenger;

Η λειτουργία Vanish είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο και όλα τα μηνύματα που στέλνετε στο άτομο θα διαγραφούν από τον λογαριασμό σας και τον λογαριασμό του ατόμου καθώς το άτομο διαβάζει το μήνυμα. Η συνομιλία παραμένει ιδιωτική και αυτό το μήνυμα διαγράφεται καθώς οποιοσδήποτε από τους δύο το διαβάζει. Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία εξαφάνισης στο Messenger ήταν διαθέσιμη στις προηγούμενες εκδόσεις και δεν είναι πλέον διαθέσιμη στη νεότερη έκδοση του Facebook Messenger.

Πώς διαγράφετε κάποιον από το My Messenger;

Για να διαγράψετε έναν φίλο που δεν ανήκει στο Facebook ή στο Instagram, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Messenger και πατήστε στην καρτέλα Άτομα.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Επαφές.

3. Πατήστε παρατεταμένα την επαφή που θέλετε και πατήστε Αποκλεισμός.

4. Πατήστε Αποκλεισμός μηνυμάτων και κλήσεων > ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ.

5. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Συνομιλίες.

6. Πατήστε παρατεταμένα την ίδια συνομιλία για την επαφή που μόλις αποκλείσατε.

7. Πατήστε Διαγραφή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να αποκλείετε κάποιον στο Messenger και περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία εξαφάνισης στο Messenger. Μοιραστείτε την εμπειρία σας διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις, αφήστε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.