Πώς να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο Safari

Αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο για να αποκλείσετε ιστότοπους στο iPhone ή στο Mac σας; Είτε θέλετε να προστατεύσετε το παιδί σας από την επίσκεψη σε έναν ακατάλληλο ιστότοπο είτε να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να αποσπάται η προσοχή σας όταν εργάζεστε, μπορείτε γρήγορα και χωρίς κόπο να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους στο Safari.

Παρακάτω, εξετάζουμε τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε και να περιορίσετε ιστότοπους στο iPhone και στο Mac σας. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε το Screen Time και τις εφαρμογές τρίτων για να το κάνετε αυτό.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο iPhone σας χρησιμοποιώντας την ώρα οθόνης

Ας δούμε πρώτα πώς να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο iPhone σας επ’ αόριστον. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί τη συσκευή σας, είναι σημαντικό να βάλετε γονικούς ελέγχους σε ένα iPhone, που περιλαμβάνει τον αποκλεισμό ιστότοπων για ενηλίκους και άλλων ιστότοπων με περιορισμό ηλικίας στη συσκευή σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο Safari στο iPhone σας:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει το Screen Time στο παρελθόν, πατήστε Ενεργοποίηση χρόνου οθόνης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
 • Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου.
 • Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου. Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου > Περιεχόμενο Ιστού > Περιορισμός ιστότοπων για ενήλικες. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση δεν εγγυάται ότι όλοι οι πορνογραφικοί ιστότοποι θα αποκλειστούν στο iPhone σας. Επομένως, εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος ιστότοπος που θέλετε να αποκλείσετε, εκτελέστε τα επόμενα δύο βήματα.
 • Πατήστε Προσθήκη ιστότοπου στην περιοχή Να μην επιτρέπεται ποτέ.
 • Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου και πατήστε Τέλος για αποθήκευση.
 • Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση στον ιστότοπο στο iPhone σας χρησιμοποιώντας την ώρα οθόνης

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να μην θέλετε να αποκλείσετε οριστικά έναν ιστότοπο στην εφαρμογή Safari του iPhone σας. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε απλώς να περιορίσετε τον χρόνο πρόσβασης σε έναν ιστότοπο στο iPhone σας.

    Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Apple TV χρησιμοποιώντας Mac

  Αυτή η μέθοδος είναι ως επί το πλείστον βολική για γονείς που θέλουν να περιορίσουν τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, όπως μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη δική σας χρήση. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο στο iPhone σας:

 • Στις ρυθμίσεις του χρόνου οθόνης του iPhone σας, μεταβείτε στα Όρια εφαρμογών > Προσθήκη ορίου > Ιστότοποι.
 • Επιλέξτε έναν ιστότοπο από το αναπτυσσόμενο μενού ή πατήστε Προσθήκη ιστότοπου για να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος > Επόμενο.
 • Κάντε κύλιση για να ορίσετε το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται για πρόσβαση στον ιστότοπο. Πατήστε Προσθήκη.
 • Ενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση κωδικού πρόσβασης χρόνου οθόνης. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που προτιμάτε.
 • Τώρα, εάν ορίσετε ένα όριο μίας ώρας, το Safari θα αποκλείσει τον ιστότοπο μόλις αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν για μία ώρα για την ημέρα. Για να αποκτήσει πρόσβαση στον περιορισμένο ιστότοπο, ο χρήστης θα πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασης Screen Time.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το BlockSite για να αποκλείσετε ιστότοπους στο iPhone σας

  Εάν πιστεύετε ότι η χρήση του Screen Time για τον αποκλεισμό ιστοτόπων στο iPhone σας είναι λίγο περίπλοκη, μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή όπως το BlockSite. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκλείσετε ιστότοπους στην εφαρμογή Safari του iPhone σας χωρίς Χρόνο οθόνης:

 • Εκκινήστε το BlockSite. Πατήστε Αποκλεισμός κάτι.
 • Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL στο πεδίο αναζήτησης. Επιλέξτε τον ιστότοπο που αναφέρεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και πατήστε Επόμενο.
 • Ορίστε πόσες ημέρες και για πόσο καιρό θέλετε να αποκλειστεί ο ιστότοπος στο iPhone σας. Πατήστε Επόμενο.
 • Πατήστε Τέλος για αποθήκευση.
 • Μόλις η εφαρμογή αποκλείσει τον ιστότοπο στο iPhone σας, δεν θα φορτωθεί στο Safari όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Θα δείτε μόνο ότι ένα Safari δεν μπορεί να ανοίξει το μήνυμα της σελίδας.

  Κατεβάστε: BlockSite (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

  Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Mac σας χρησιμοποιώντας την ώρα οθόνης

  Αν και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Terminal για να αποκλείσετε οποιονδήποτε ιστότοπο στο Mac σας, αυτό είναι πολύ πιο εκφοβιστικό. Αφήνει επίσης την πιθανότητα κάτι να πάει στραβά.

  Επομένως, ας χρησιμοποιήσουμε ευκολότερες μεθόδους. Είναι παρόμοια με τον τρόπο που θα αποκλείατε ιστότοπους στο iPhone σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο Mac σας χρησιμοποιώντας το Screen Time:

    Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα Snaps στο Ubuntu 20.04
 • Κάντε κλικ στο μενού Apple και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις συστήματος > Χρόνος οθόνης.
 • Κάντε εναλλαγή στο Screen Time αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
 • Μεταβείτε στο Περιεχόμενο και απόρρητο. Ενεργοποιήστε το περιεχόμενο και το απόρρητο. Κάντε κλικ στην επιλογή Περιορισμοί περιεχομένου.
 • Για πρόσβαση σε περιεχόμενο Ιστού, αλλάξτε σε Περιορισμός τοποθεσιών για ενήλικες. Κάντε κλικ στην Προσαρμογή και, στη συνέχεια, στο εικονίδιο Προσθήκη (+) στην περιοχή Περιορισμένη. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ιστού στο πεδίο URL και κάντε κλικ στο Τέλος.
 • Κάντε ξανά κλικ στο Τέλος για αποθήκευση.
 • Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο, το Safari θα σας ενημερώσει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε επειδή δεν βρίσκεται στην εγκεκριμένη λίστα στο Screen Time.

  Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση στον ιστότοπο στο Mac σας χρησιμοποιώντας τον χρόνο οθόνης

  Για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο στο Safari μετά τη χρήση του για κάποιο χρονικό διάστημα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα στο macOS:

 • Κάντε κλικ στο Μενού Apple και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Χρόνος οθόνης.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Όρια εφαρμογών και επιλέξτε Όρια εφαρμογών.
 • Κάντε κλικ στην Προσθήκη ορίου. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε Ιστότοποι. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου στο κενό πεδίο.
 • Στο πεδίο Χρόνος, μπορείτε να επιλέξετε τον ακριβή χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε στον επιλεγμένο ιστότοπο.
 • Για να ορίσετε ένα διαφορετικό όριο για έναν ιστότοπο ανάλογα με την ημέρα, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή > Επεξεργασία και πληκτρολογήστε το χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε για κύλιση σε αυτόν τον ιστότοπο για οποιαδήποτε συγκεκριμένη ημέρα.
 • Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Done.
 • Εάν περιορίζετε έναν ιστότοπο στο Safari, όχι για εσάς, αλλά για να αποτρέψετε το παιδί σας να τον επισκεφτεί, θυμηθείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το Screen Time. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο τα άτομα που γνωρίζουν αυτόν τον κωδικό πρόσβασης θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις.

  Στις ρυθμίσεις σας για το Screen Time, κάντε εναλλαγή στο Use Screen Time Passcode. Στη συνέχεια, εισαγάγετε έναν απομνημόνευτο κωδικό πρόσβασης για χρήση.

  Το να γνωρίζετε πώς να απενεργοποιείτε το Screen Time στο Mac σας είναι επίσης μια χρήσιμη ικανότητα, καθώς μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας για το Screen Time για να το κάνετε αυτό.

    Μάθετε να πληκτρολογείτε κώδικα πιο γρήγορα με έναν εκπαιδευτή πληκτρολόγησης

  Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Mac σας χρησιμοποιώντας προγράμματα αποκλεισμού τοποθεσιών Safari

  Πολλοί χρήστες Mac θεωρούν ότι είναι λίγο περίπλοκο να χρησιμοποιούν το Screen Time για τον αποκλεισμό ενός ιστότοπου Safari. Στην πραγματικότητα μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνουν όλα σωστά. Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι να εγκαταστήσετε μια αποκλειστική εφαρμογή αποκλεισμού ιστότοπου Safari. Παρακάτω είναι δύο τέτοιες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

  1 Εστίαση

  Είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, αλλά έχει διαθέσιμη μηνιαία και ετήσια επαγγελματική συνδρομή. Μεταξύ των δυνατοτήτων της δωρεάν έκδοσης είναι η δυνατότητα αποκλεισμού ιστοσελίδων, οπότε αν αυτό στοχεύετε, δεν θα χρειαστεί να αποκτήσετε συνδρομή επί πληρωμή.

  Για να αποκλείσετε ιστότοπους στο Safari χρησιμοποιώντας την εφαρμογή 1Focus, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την εκκινήσετε, να κάνετε κλικ στο εικονίδιο συν (+) και να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου στο πεδίο που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, πατήστε Επιστροφή στο πληκτρολόγιό σας. Είναι τόσο εύκολο.

  Κατεβάστε: 1 Εστίαση (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

  Focus City

  Αν ψάχνετε για μια πιο εντυπωσιακή επιλογή, ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή Focus City. Τα άτομα που τους αρέσει να χρησιμοποιούν ένα χρονόμετρο Pomodoro για να αυξήσουν τα επίπεδα παραγωγικότητάς τους θα απολαύσουν αυτήν την εφαρμογή ακόμη περισσότερο. Είναι επίσης δωρεάν για εγκατάσταση και χρήση. Ωστόσο, για να αποκτήσετε όλες τις δυνατότητες που συνοδεύουν αυτήν την εφαρμογή, θα χρειαστεί να αποκτήσετε την έκδοση Pro.

  Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Focus City για να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους στο Safari στο Mac σας:

 • Εκκινήστε το Focus City ή κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή μενού.
 • Τώρα, κάντε κλικ στο Αποκλεισμένο για να προσθέσετε έναν ιστότοπο που θέλετε να αποκλείσετε στο Safari.
 • Κάντε διπλό κλικ στο πεδίο του παραδείγματος για να το επεξεργαστείτε. Πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση URL του ιστότοπου και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.
 • Για να προσθέσετε έναν άλλο ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν (+).
 • Κάντε κλικ στο Build για να ξεκινήσετε την πρώτη σας περίοδο λειτουργίας Pomodoro και να αποκλείσετε τους ιστότοπους που προστέθηκαν.
 • Κατεβάστε: Focus City (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

  Αποκλείστε γρήγορα έναν ιστότοπο στο Safari χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο

  Προς το παρόν, δεν μπορείτε να αποκλείσετε έναν ιστότοπο απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPhone και στο Mac σας. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι που εμποδίζει τους ανθρώπους να το κάνουν, καθώς πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη, αλλά τα βήματα είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολα.

  Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε είτε τη λειτουργία Screen Time για να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο Safari είτε να αποκτήσετε μια κατάλληλη εφαρμογή τρίτου μέρους. Και οι δύο μέθοδοι είναι απλές και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα όταν αποκλείετε έναν ιστότοπο στο iPhone ή στο Mac σας.