Πώς να αποθηκεύσετε μια διαδρομή στους Χάρτες Google σε οποιαδήποτε πλατφόρμα

Βασικά Takeaways

 • Αποθηκεύστε διαδρομές στους Χάρτες Google για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση χωρίς να εισάγετε ξανά πληροφορίες, αποφεύγοντας τους δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση και μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την κατανάλωση καυσίμου.
 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους Χάρτες Google σε iOS, Android και στο πρόγραμμα περιήγησής σας για εύκολη πρόσβαση.
 • Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία προσθέτοντας διαδρομές στην αρχική οθόνη σας και αποθηκεύοντας ολόκληρα ταξίδια χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MY Maps της Google.

Δεν είναι όλοι καλοί με τις οδηγίες. Ευτυχώς, οι Χάρτες Google σας καθοδηγούν σε άγνωστες περιοχές και βρίσκουν την καλύτερη διαδρομή. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε διαδρομές στους Χάρτες Google για να τις έχετε πρόσβαση αργότερα εύκολα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε Android, iOS ή τον Ιστό.

Ποια είναι τα οφέλη της αποθήκευσης διαδρομών στους Χάρτες Google;

Η αποθήκευση μιας διαδρομής στους Χάρτες Google προσφέρει πολλά οφέλη:

 • Γρήγορη πρόσβαση σε χρησιμοποιημένες διαδρομές χωρίς να εισάγετε ξανά τις ίδιες πληροφορίες κάθε φορά
 • Αποφύγετε φραγμένους δρόμους και ζώνες κατασκευής
 • Μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την κατανάλωση καυσίμου

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν αυτές τις αποθηκευμένες διαδρομές για να βελτιώσουν τους αλγόριθμους δρομολόγησης και να δημιουργήσουν ζωντανά δεδομένα κίνησης. Συνολικά, η αποθήκευση διαδρομών στους Χάρτες Google δεν ωφελεί μόνο εσάς αλλά και άλλους.

Πώς να αποθηκεύσετε μια διαδρομή στους Χάρτες Google για Android και iOS

Εάν δεν έχετε Χάρτες Google, κατεβάστε το από το App Store ή το Google Play Store. Μετά από αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google.

  Ποιο είναι το USAA Online ID σας;

Λήψη: Χάρτες Google για Android | iOS (Και τα δύο δωρεάν)

Στην επάνω γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε την τοποθεσία που θέλετε να επισκεφτείτε. Μετά από αυτό, πατήστε το μπλε κουμπί Οδηγίες και προσθέστε το σημείο εκκίνησης. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη λειτουργία μεταφοράς, πατήστε το εικονίδιο ποδηλάτου ή αυτοκινήτου. Η λειτουργία πεζοπορίας δεν σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε διαδρομές.

Οι Χάρτες Google θα προτείνουν διαφορετικές διαδρομές με εκτιμώμενους χρόνους και αποστάσεις ταξιδιού. Επιλέξτε τη διαδρομή που θέλετε να αποθηκεύσετε. Τώρα, στο κάτω μέρος της οθόνης σας, πατήστε το εικονίδιο Pin. Θα δείτε ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι η διαδρομή έχει καρφιτσωθεί.

Για να δείτε τις αποθηκευμένες διαδρομές σας, μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Χαρτών Google και πατήστε την καρτέλα Μετάβαση. Σε αυτή τη σελίδα, θα δείτε όλες τις αποθηκευμένες διαδρομές μαζί με τον εκτιμώμενο χρόνο και την απόστασή τους. Τώρα απλώς βρείτε τη διαδρομή και κάντε κλικ στο Έναρξη. Οι Χάρτες Google θα παρέχουν ενημερώσεις για την κυκλοφορία και θα σας καθοδηγήσουν κατά μήκος της διαδρομής που έχετε επιλέξει.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μια αποθηκευμένη διαδρομή που δεν χρειάζεστε πλέον. Για αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και μεταβείτε στην καρτέλα Μετάβαση.

Τώρα εντοπίστε τη διαδρομή που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε σε αυτήν. Στην κάτω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο Καρφιτσωμένο. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθεί η αποθηκευμένη διαδρομή από τη λίστα σας.

Πώς να αποθηκεύσετε μια διαδρομή στους Χάρτες Google στον Ιστό

Εάν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google στον ιστό, η διαδικασία αποθήκευσης διαδρομής διαφέρει ελαφρώς. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε στους Χάρτες Google. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google εάν δεν είστε ήδη.

  14 Τύποι διαφήμισης που κάθε έμπορος πρέπει να γνωρίζει

Για να ξεκινήσετε, εντοπίστε το πεδίο Αναζήτηση Χαρτών Google στο επάνω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ σε αυτό και πληκτρολογήστε το όνομα ή τη διεύθυνση του προορισμού σας. Πατήστε Enter και οι Χάρτες Google θα επισημάνουν τον προορισμό σας στον χάρτη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Οδηγίες στο αριστερό παράθυρο για να ανοίξετε τη διεπαφή οδηγιών.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το σημείο εκκίνησης στο πρώτο πεδίο που λέει Επιλογή σημείου εκκίνησης και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, οι Χάρτες Google υπολογίζουν τη διαδρομή και παρέχουν μερικές επιλογές. Ελέγξτε αυτές τις επιλογές και επιλέξτε αυτή που προτιμάτε. Για να αποθηκεύσετε αυτήν τη διαδρομή, αναζητήστε Αποστολή οδηγιών στο τηλέφωνό σας δίπλα στην επιλεγμένη διαδρομή.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Σε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τη συσκευή στην οποία θέλετε να στείλετε τις οδηγίες.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας. Ανοίξτε αυτήν την ειδοποίηση και θα δείτε τη διαδρομή στους Χάρτες Google. Τώρα, για να αποθηκεύσετε αυτήν τη διαδρομή, πατήστε το εικονίδιο Pin όπως κάναμε στην προηγούμενη μέθοδο για κινητές συσκευές.

Εάν δεν έχετε τη κινητή συσκευή σας σε ετοιμότητα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη διαδρομή στον υπολογιστή σας. Στο αναδυόμενο παράθυρο Αποστολή οδηγιών στο τηλέφωνό σας, επιλέξτε αντ ‘αυτού Email στον εαυτό σας.

Αυτό θα στείλει τη σύνδεση διαδρομής στο email σας, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα στο τηλέφωνό σας ή σε άλλη συσκευή.

Πώς να προσθέσετε διαδρομές στην αρχική οθόνη σας για γρήγορη πρόσβαση

Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει πώς να αποθηκεύσετε μια διαδρομή στους Χάρτες Google. Τι γίνεται όμως αν θέλετε ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση στις αποθηκευμένες διαδρομές σας; Λοιπόν, οι Χάρτες Google έχουν μια λύση για αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε διαδρομές στην αρχική οθόνη σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές με ένα πάτημα.

  Πώς να επαναφέρετε το διαγραμμένο πρόχειρο στο Gmail

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android. Επομένως, εάν είστε χρήστης iOS, μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα.

Για να προσθέσετε μια αποθηκευμένη διαδρομή των Χαρτών Google στην αρχική σας οθόνη:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και μεταβείτε στην καρτέλα Μετάβαση.
 • Επιλέξτε τη διαδρομή που θέλετε να προσθέσετε στην αρχική οθόνη σας.
 • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Από τις επιλογές, επιλέξτε Προσθήκη διαδρομής στην αρχική οθόνη.
 • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα ζητά επιβεβαίωση. Κάντε κλικ στην Προσθήκη για επιβεβαίωση.
 • Τώρα έχετε το εικονίδιο διαδρομής στην αρχική σας οθόνη. Μπορείτε να το σύρετε και να το τοποθετήσετε οπουδήποτε για εύκολη πρόσβαση.

  Πώς να αποθηκεύσετε τις διαδρομές των Χαρτών Google για μεγάλα ταξίδια

  Όταν σχεδιάζετε ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές στάσεις, είναι πιο βολικό να αποθηκεύετε ολόκληρο το ταξίδι αντί για μεμονωμένες διαδρομές. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MY Maps της Google.

  Για να αποθηκεύσετε διαδρομές στους Χάρτες Google για ένα μεγάλο ταξίδι, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και επισκεφθείτε Google My Maps.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέου χάρτη και δώστε του ένα όνομα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια περιγραφή.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη οδηγιών στο επάνω μέρος (έχει σχήμα βέλους που υποδεικνύει μια στροφή).
 • Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, προσθέστε τις δύο πρώτες στάσεις του ταξιδιού σας.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Προσθήκη προορισμού για να προσθέσετε περισσότερες στάσεις στην πορεία. Μπορείτε να τα σύρετε πάνω-κάτω εάν χρειάζεται.
 • Αφού προσθέσετε όλες τις στάσεις και τις διαδρομές σας, μεταβείτε στην επιλογή Αποθηκευμένα > Χάρτες στους Χάρτες Google. Θα δείτε τον προσαρμοσμένο χάρτη σας με όλες τις αποθηκευμένες διαδρομές και στάσεις. Έτσι, θα έχετε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση ολόκληρου του ταξιδιού σας και θα μπορείτε να προσαρμοστείτε ανάλογα.

  Προσαρμόστε την ταξιδιωτική σας εμπειρία με τους Χάρτες Google

  Οι Χάρτες Google προσφέρουν περισσότερα από απλές οδηγίες – βελτιώνουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία. Μπορείτε να αποθηκεύσετε διαδρομές, να τις προσθέσετε στην αρχική σας οθόνη και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους χάρτες με όλες τις στάσεις και τις παρακάμψεις σας. Επομένως, εάν πρόκειται για ένα μακρινό ταξίδι, αφήστε τους Χάρτες Google να είναι ο αξιόπιστος οδηγός σας.