Πώς να απενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11

Ας εξερευνήσουμε αυτόν τον οδηγό για να κατανοήσουμε πώς να απενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Microsoft Copilot, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με τη συντόμευση WIN+C ή τη γραμμή εργασιών. Είναι το ενσωματωμένο εργαλείο AI της Microsoft στα Windows 11.

Microsoft Copilot ανοίγει ως πίνακας στο πλάι της οθόνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη πραγμάτων, από την αξιοποίηση του Bing Chat για συνομιλίες που μοιάζουν με αληθινές έως τη δημιουργία εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη, τη λήψη ζωντανών απαντήσεων από τον Ιστό και την προσαρμογή των ρυθμίσεων των Windows 11.

Ενώ κάποιοι θα μπορούσαν να πουν το Copilot είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα Windows 11 είναι καλύτερα από τα Windows 10 (είμαι σε αυτό το σκάφος!), δεν συμμεριζόμαστε όλοι αυτό το συναίσθημα. Εάν δεν σας ενδιαφέρει, θα χαρείτε να ακούσετε ότι η Microsoft έχει κάνει μάλλον εύκολη την απενεργοποίηση του Copilot στα Windows 11. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Ας ανακαλύψουμε!

Από τη γραμμή εργασιών

Από προεπιλογή, το Copilot εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών των Windows. Υπάρχει ως πολύχρωμο εικονίδιο δίπλα στο κουμπί Έναρξη. Σας προτείνω να απενεργοποιήσετε το Copilot με αυτόν τον τρόπο απλώς και μόνο επειδή είναι ευκολότερο από όλες τις άλλες μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11 από τη γραμμή εργασιών:

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της γραμμής εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών.

Βήμα 2: Εντοπίστε την περιοχή στοιχείων της γραμμής εργασιών στο επάνω μέρος των Ρυθμίσεων.

💡Συμβουλή: Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν προσαρμόζετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11, όπως να προσαρμόσετε τη στοίχιση της γραμμής εργασιών και να αποκρύψετε αυτόματα τη γραμμή εργασιών.

Βήμα 3: Δίπλα στο Copilot, πατήστε το διακόπτη εναλλαγής ώστε να εμφανίζεται η ένδειξη Off.

  Διορθώστε το Outlook που προσπαθεί να συνδεθεί με τον διακομιστή στα Windows 10

Σημείωση: Δεν βλέπετε το Copilot; Εάν δεν έχετε ενημερώσει τα Windows 11 εδώ και καιρό, τότε δεν θα έχετε Copilot. μάλλον έχετε το αυτόνομο εργαλείο Bing Chat. Αν ναι, υπάρχει ένα μπλε B στη γραμμή εργασιών ακριβώς δίπλα στο πλαίσιο αναζήτησης. Για να το καταργήσετε, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, αλλά αλλάξτε την επιλογή Αναζήτηση σε Απόκρυψη ή Μόνο εικονίδιο Αναζήτησης.

Από τις Ρυθμίσεις

Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με αυτή που μόλις εξήγησα παραπάνω. Αλλά αντί να περάσουμε από τη συντόμευση της γραμμής εργασιών, θα ανοίξουμε απευθείας τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, είτε μέσω της συντόμευσης WIN+i είτε αναζητώντας τις από το μενού Έναρξη. Θα μπορούσατε ακόμη και να πείτε στο Copilot να ανοίξει τις Ρυθμίσεις. (Μου αρέσει αυτό – η χρήση του Copilot για να απενεργοποιηθεί είναι παράξενα διασκεδαστική!)

Βήμα 2: Επιλέξτε Εξατομίκευση από την αριστερή πλευρά των Ρυθμίσεων και στη συνέχεια Γραμμή εργασιών από τα δεξιά.

Βήμα 3: Απενεργοποιήστε το Copilot πατώντας το κουμπί στα δεξιά του.

Από το Μητρώο

Δεν συνιστώ αυτήν τη μέθοδο για τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή η τροποποίηση του μητρώου των Windows είναι δυνητικά επικίνδυνη. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν μπορούσατε να καταργήσετε το Copilot μέσω των ρυθμίσεων της γραμμής εργασιών, η παραβίαση του μητρώου είναι σίγουρα η επόμενη καλύτερη επιλογή.

Ακολουθήστε προσεκτικά αυτά τα βήματα και δεν θα έχετε τίποτα να ανησυχείτε:

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να το αναζητήσετε από το μενού Έναρξη.

Σημαντικό: Πριν συνεχίσετε, συνιστώ ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου. Μεταβείτε στο Αρχείο > Εξαγωγή για τις επιλογές σας. Εάν συμβεί κάτι ενώ εργάζεστε εδώ, θα μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας για να αναιρέσετε τις αλλαγές σας.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί/φάκελο στον Επεξεργαστή Μητρώου. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα ανοίγοντας κάθε πλήκτρο μέχρι να το βρείτε, αλλά το βρίσκω πολύ πιο εύκολο να αλλάξω απλώς τη διαδρομή στην κορυφή του προγράμματος (δηλαδή, διαγράψτε ό,τι υπάρχει, επικολλήστε αυτήν τη διαδρομή και μετά πατήστε Enter).

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows

Βήμα 3: Από το αριστερό παράθυρο με όλα τα κλειδιά που αναφέρονται, κάντε δεξί κλικ στα Windows και μεταβείτε στο Νέο > Κλειδί.

  Πώς να κλείσετε το Slide To Shutdown στα Windows 10

Βήμα 4: Ονομάστε το νέο κλειδί WindowsCopilot (χωρίς κενό μεταξύ των λέξεων).

Βήμα 5: Κάντε δεξί κλικ στο WindowsCopilot και μεταβείτε στο New > DWORD (32-bit) Value.

Βήμα 6: Εισαγάγετε αυτό ως όνομα της νέας τιμής:

TurnOffWindowsCopilot

Βήμα 7: Κάντε διπλό κλικ στο TurnOffWindowsCopilot για να το ανοίξετε, μετά αλλάξτε την τιμή του σε 1 και πατήστε OK.

Βήμα 8: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να απενεργοποιήσετε το Windows 11 Copilot.

Εάν θέλετε να πάρετε πίσω το Copilot, απλώς διαγράψτε το κλειδί ή την τιμή που δημιουργήσατε κατά τη διάρκεια αυτών των βημάτων.

Από την πολιτική ομάδας

Ένας άλλος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11 είναι μέσω του Group Policy Editor. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 Pro. Είναι τόσο απλό όσο η χρήση της εφαρμογής Ρυθμίσεις (άρα είναι πολύ εύκολο 😊).

Βήμα 1: Ανοίξτε την Έναρξη και πληκτρολογήστε Πολιτική ομάδας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία πολιτικής ομάδας από τα αποτελέσματα.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας τους φακέλους στα αριστερά, πλοηγηθείτε σε αυτήν τη θέση στον Επεξεργαστή Πολιτικής Τοπικής Ομάδας:

User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Copilot

Βήμα 3: Κάντε διπλό κλικ στο Turn off Windows Copilot από τη δεξιά πλευρά του παραθύρου.

Βήμα 4: Επιλέξτε Enabled και μετά OK για να απενεργοποιήσετε άμεσα το Copilot. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει στη γραμμή εργασιών, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή.

Από το Edge

Το Copilot είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του προγράμματος περιήγησης Edge. Η απενεργοποίηση του Copilot από την επιφάνεια εργασίας των Windows 11 δεν θα το καταργήσει από τον Edge, επομένως πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα στις ρυθμίσεις του Edge.

  Πώς να αποκλείσετε τις κλήσεις τηλεφώνου και FaceTime σε iPhone και iPad

Εάν δεν σας αρέσει να βλέπετε αυτό το κουμπί στη γωνία του προγράμματος περιήγησης και δεν σας ενδιαφέρει να μεταβείτε σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να αποφύγετε εντελώς το Edge, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το απενεργοποιήσετε:

Βήμα 1: Ανοίξτε το Edge, πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Επιλέξτε Sidebar από τα αριστερά και μετά Copilot από τα δεξιά.

Βήμα 3: Επιλέξτε την εναλλαγή δίπλα στο Show Copilot για να διαγράψετε αμέσως το κουμπί Copilot από το Edge.

Λάβετε υπόψη ότι ενώ το Bing Chat είναι ενσωματωμένο στο Copilot, είναι επίσης διαθέσιμο ως εντελώς ξεχωριστό εργαλείο μέσω του ιστότοπου του Bing. Δεν υπάρχει τρόπος να καταργήσετε εντελώς την πρόσβασή σας στο chatbot στον υπολογιστή σας, επειδή το Bing Chat είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει το κουμπί Bing Chat στο μενού Έναρξη, είναι δυνατό να το αποκρύψετε με ένα άλλο tweak στο μητρώο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που γράφτηκαν παραπάνω για την επεξεργασία του μητρώου, αλλά χρησιμοποιήστε αυτήν τη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows

Μόλις φτάσετε εκεί, δημιουργήστε ένα νέο κλειδί που ονομάζεται Explorer (μπορεί να υπάρχει ήδη, αλλά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε) και δημιουργήστε μια νέα τιμή μέσα σε αυτό που ονομάζεται DisableSearchBoxSuggestions. Δώστε του την τιμή 1 και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Το Copilot και το Bing Chat είναι μόνο δύο εργαλεία AI που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα Windows 11.

Τελικές σκέψεις

Δεν συνιστώ ούτε αποθαρρύνω κανέναν να απενεργοποιήσει το Copilot. Είναι προσωπική επιλογή. Και προσωπικά, μου αρέσει πραγματικά να το χρησιμοποιώ εδώ και εκεί. Εάν δεν είστε έτοιμοι να τραβήξετε την πρίζα, μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε το εικονίδιο της γραμμής εργασιών, όπως περιγράφεται παραπάνω, ώστε να μην είναι εμπόδιο, αλλά να το ενεργοποιήσετε σε λίγο με τη συντόμευση WIN+C.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα με τα πιο ισχυρά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για πολλές εναλλακτικές που μπορεί να προτιμήσετε — το Google Bard είναι ένα από τα αγαπημένα μου.