Πώς να απενεργοποιήσετε το κίτρινο φως που αναβοσβήνει στη συσκευή Amazon Echo σας

Εάν η συσκευή σας Amazon Echo αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα, μπορεί να μπερδευτείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το Echo σας αναβοσβήνει με ένα κίτρινο φως και υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο.

Τι σημαίνει ένα κίτρινο φως που αναβοσβήνει σε μια ηχώ;

Το κίτρινο φως της συσκευής Echo που αναβοσβήνει μπορεί να υποδεικνύει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • Έχετε μια αναπάντητη κλήση ή ένα μη αναγνωσμένο μήνυμα από μια επαφή Alexa.
  • Έχετε μια μη επιλεγμένη προηγούμενη ειδοποίηση υπενθύμισης.
  • Έχετε μια μη αναγνωσμένη ειδοποίηση εφαρμογής Alexa.
  • Ένα προϊόν που παραγγείλατε στο Amazon έχει αποσταλεί ή παραδοθεί.
  • Υπήρξε μια ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής του Amazon για ένα αντικείμενο που στείλατε πίσω.

Οι τυπικές αναπάντητες κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα SMS ή τα DM μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ενεργοποιήσουν ένα κίτρινο φλας στη συσκευή σας Alexa. Μάλλον, μια χαμένη ή μη αναγνωσμένη επικοινωνία από μια επαφή Alexa θα το προκαλέσει αυτό.

Μια επαφή Alexa είναι κάποιος που διαθέτει επίσης μια συσκευή Echo. Εάν, για παράδειγμα, εσείς και ο φίλος σας έχετε και οι δύο μια συσκευή Echo και ο φίλος σας σας στείλει μήνυμα μέσω της εφαρμογής Alexa, το φως κλήσης της συσκευής σας Echo θα κάνει έναν ήχο και θα αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα. Το Echo σας δεν θα σταματήσει να αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα μέχρι να διαβαστεί το μήνυμα στην εφαρμογή Alexa.

  Διορθώστε το πρόβλημα που δεν ανιχνεύει τη διχόνοια μάχης

Το ίδιο ισχύει και για τις υπενθυμίσεις. Μόνο οι χαμένες υπενθυμίσεις εφαρμογής Alexa θα προκαλέσουν ένα κίτρινο φως που αναβοσβήνει, όχι μια υπενθύμιση από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Εάν δεν έχετε το τηλέφωνό σας στο χέρι, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να σας πει τι ειδοποιήσεις έχετε. Κάτι σαν “Alexa, ποιες είναι οι ειδοποιήσεις μου;” ή “Alexa, διαβάστε μου τα μη αναγνωσμένα μηνύματά μου” θα κάνει την Alexa να σας ενημερώσει για τις ειδοποιήσεις που δεν έχετε ελέγξει ακόμα. Μόλις ολοκληρωθεί η Alexa με αυτό, το κίτρινο φως που αναβοσβήνει θα σταματήσει.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το τι σημαίνουν τα διάφορα φώτα δακτυλίου Alexa για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες φωτισμού της Alexa.

Πώς να απενεργοποιήσετε το κίτρινο φως του Echo που αναβοσβήνει

Εάν θεωρείτε ότι το κίτρινο φως της συσκευής σας Echo είναι ερεθιστικό και δεν χρειάζεται να ειδοποιηθείτε για πράγματα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στην εφαρμογή smartphone Alexa μέσω μερικών διαφορετικών μεθόδων.

  11 Καλύτερα Εργαλεία Συνεχούς Ενοποίησης (CI) το 2022

Δεν υπάρχει επιλογή “απενεργοποίησης” για τις ειδοποιήσεις επικοινωνίας σας (τηλέφωνο Alexa και κείμενο), αλλά υπάρχει τρόπος να τις παρακάμψετε. Αρχικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή Echo στη λειτουργία Μην ενοχλείτε. Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Alexa και μεταβείτε στις Συσκευές. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή Echo που θέλετε να αλλάξετε.

Εδώ, θα δείτε ένα σύμβολο φεγγαριού στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Εάν πατήσετε αυτό και το εικονίδιο γίνει μοβ, έχετε τώρα ενεργοποιημένη τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Ωστόσο, εάν προτιμάτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όπως ενημερώσεις παραγγελιών από το Amazon αποφεύγοντας ταυτόχρονα ειδοποιήσεις κλήσεων και κειμένου, υπάρχει μια λύση. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου, διατηρώντας παράλληλα ενεργές άλλες ειδοποιήσεις.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό αλλάζοντας την πρόσβαση στις επαφές σας στις ρυθμίσεις επικοινωνίας, που σημαίνει ότι μόνο οι αγαπημένες σας επαφές μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας μέσω της Alexa. Η Alexa θα εξετάσει ποιες επαφές καλείτε πιο συχνά στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια θα ορίσει αυτούς τους αριθμούς ως τους αγαπημένους σας.

Εάν κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας επαφές στη λίστα επαφών Alexa (στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της καρτέλας Επικοινωνία), θα δείτε την επιλογή Κατάργηση από τα αγαπημένα.

  Πώς να λάβετε αποδείξεις Redbox

Απλώς πατώντας σε αυτό, η εν λόγω επαφή θα αφαιρεθεί από τα αγαπημένα σας. Αφαιρώντας όλες τις επαφές από τα αγαπημένα σας και έχοντας ενεργοποιημένες περιορισμένες ρυθμίσεις επικοινωνίας, κανείς δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω της εφαρμογής Alexa, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε κίτρινες λυχνίες που αναβοσβήνουν για κλήσεις ή μηνύματα.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις αγορών από το Amazon, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και κατευθυνθείτε στο Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις > Αγορές Amazon.

Εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για την παράδοση και την επιστροφή ενημερώσεων. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για προτάσεις συμφωνιών, να παραγγείλετε ξανά προτάσεις, να ελέγξετε αιτήματα και να απαντήσετε σε ερωτήσεις προϊόντων.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις υπενθύμισης, καλύτερα να μην ορίσετε υπενθυμίσεις Alexa. Εξάλλου, ο σκοπός μιας υπενθύμισης είναι να σας υπενθυμίσει κάτι και η Alexa δεν μπορεί να το κάνει αυτό εάν δεν μπορεί να σας ειδοποιήσει.

Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε στο Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις συσκευής > Υπενθυμίσεις για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποίησης υπενθύμισης. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου ειδοποίησης, να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα κειμένου υπενθύμισης ή να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση υπενθυμίσεων.

Το κίτρινο φως της Echo σας δεν χρειάζεται να είναι ενοχλητικό

Είναι εκνευριστικό να αναβοσβήνει το φως του Echo στην άκρη του ματιού σας, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι μόνιμο πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές μεθόδους και τροποποιήσεις, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το κίτρινο φως του Echo σας θα σταματήσει να αναβοσβήνει οριστικά.