Πώς να απενεργοποιήσετε τη δόνηση στο iPhone σας

Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους ήχους ειδοποιήσεων όταν βάζετε το iPhone σας σε αθόρυβη λειτουργία, θα εξακολουθεί να δονείται όποτε λαμβάνετε ειδοποίηση. Και αυτό δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού όλων. Θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιείτε εντελώς τις δονήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές και συγκεκριμένες ειδοποιήσεις.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις δονήσεις για κλήσεις και ειδοποιήσεις σε ένα iPhone

Εάν προτιμάτε να μην δονείται το iPhone σας για εισερχόμενες κλήσεις ή ειδοποιήσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και επιλέξτε Ήχος και Απτικά.
 • Πατήστε Απτικά στην ενότητα Ήχοι κλήσης και ειδοποιήσεις.
 • Επιλέξτε Να μην παίζεται σε αθόρυβη λειτουργία ή Να μην παίζεται ποτέ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, εάν δεν σας αρέσουν οι δονήσεις όταν χρησιμοποιείτε τη αθόρυβη λειτουργία του iPhone σας, επιλέξτε Να μην παίζεται σε αθόρυβη λειτουργία.
 • Επιστρέψτε στο προηγούμενο μενού και επιλέξτε έναν από τους τύπους ειδοποιήσεων, όπως Ήχος κλήσης, Νέα αλληλογραφία, Προεπιλεγμένες ειδοποιήσεις κ.λπ. Πατήστε Απτικά στο επάνω μέρος και επιλέξτε Καμία.
 •   Πώς να απαγορεύσετε τις λέξεις σε διχόνοια

  Πώς να απενεργοποιήσετε όλους τους κραδασμούς σε ένα iPhone

  Ενώ η παραπάνω μέθοδος απενεργοποιεί τους περισσότερους κραδασμούς, το iPhone σας θα εξακολουθεί να δονείται εάν λάβετε μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε όλους τους κραδασμούς στο iPhone σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω των ρυθμίσεων Προσβασιμότητας του iPhone σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Αγγίξτε. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή Δόνηση.

  Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πώς το iPhone σας δονείται ελαφρά κάθε φορά που εκτελείτε ενέργειες όπως η εναλλαγή σε έναν διακόπτη ή το παρατεταμένο πάτημα ενός κουμπιού στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας ή όταν πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο του iPhone σας. Αυτά ονομάζονται απτικά συστήματα και ανατροφοδότηση πληκτρολογίου. Όταν απενεργοποιήσετε όλες τις δονήσεις στο iPhone σας, θα απενεργοποιήσετε και αυτές τις λειτουργίες.

    Πώς να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για αποτυχία υλικού: Συμβουλές και εργαλεία

  Ωστόσο, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε χωρίς να επηρεάσετε όλες τις εφαρμογές σας, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ήχος και Απτικά και απενεργοποιώντας τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή System Haptics.

  Ομοίως, πατήστε Σχόλια πληκτρολογίου και απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στο Haptics.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους κραδασμούς για ορισμένες εφαρμογές

  Αντί να απενεργοποιείτε τις δονήσεις για τα μηνύματα που λαμβάνετε ή για όλες τις εφαρμογές σας, μπορεί συχνά να θέλετε το iPhone σας να σταματά να δονείται κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp. Ο μόνος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις δονήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές είναι να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων της εφαρμογής. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

    11 Λογισμικό ανοιχτού κώδικα για σχεδιαστές ιστού και γραφικών
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις.
 • Επιλέξτε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε τις δονήσεις.
 • Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Ήχοι.
 • Ενώ το iPhone σας δεν θα δονείται πλέον όταν λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν θα ακούτε πλέον ένα ping όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση, ακόμα και όταν το κουδούνισμα είναι ενεργοποιημένο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η μέθοδος ουσιαστικά σταματά τις ηχητικές ειδοποιήσεις. Επομένως, εκτός και αν θέλετε να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις στο iPhone σας, προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τις δονήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς να θυσιάσετε τις ηχητικές ειδοποιήσεις.