Πώς να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση εικονιδίων γραμμής εργασιών στα Windows 11

Η Microsoft εισήγαγε για πρώτη φορά την ομαδοποίηση εικονιδίων στη γραμμή εργασιών των Windows στα Windows 10. Σε ορισμένους χρήστες δεν αρέσει αυτή η λειτουργία και θέλουν να αλλάξουν τις γραμμές εργασιών τους ώστε να συμπεριφέρονται όπως το παλιό σύστημα καρτελών.

Τι γίνεται αν σας αρέσουν τα εικονίδια, αλλά δεν σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ομαδοποιούνται; Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο απενεργοποίησης της ομαδοποίησης εικονιδίων γραμμής εργασιών στα Windows 11.

Τι είναι η ομαδοποίηση εικονιδίων γραμμής εργασιών;

Η ομαδοποίηση εικονιδίων είναι όταν τα Windows 11 συνδυάζουν πολλά παράθυρα ενός μεμονωμένου προγράμματος μαζί. Για παράδειγμα, έχοντας ανοιχτά πολλά παράθυρα του File Explorer θα εμφανίζεται ως ένα εικονίδιο File Explorer με πολλές καρτέλες πίσω του.

  Διορθώστε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθαρή και λιγότερο ακατάστατη γραμμή εργασιών, αλλά μια που σας δίνει σημαντικά λιγότερες πληροφορίες. Μερικοί χρήστες επαναφέρουν τις παλιές ετικέτες της γραμμής εργασιών στα Windows, αλλά αυτό καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στη γραμμή εργασιών σας από ό,τι τα εικονίδια.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση εικονιδίων γραμμής εργασιών

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Windhawk. Το Windhawk φέρει μια σειρά από τροποποιήσεις ποιότητας ζωής για τα Windows 11.

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε προς την ιστοσελίδα Windhawk και κατεβάστε το πρόγραμμα. Εγκαταστήστε το και εκτελέστε το μετά.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εξερεύνηση και αναζητήστε Απενεργοποίηση ομαδοποίησης στη γραμμή εργασιών. Μεταβείτε στις Λεπτομέρειες και πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα ενεργοποιηθεί, αλλά ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows ή το συνολικό σας σύστημα για να δείτε τη διαφορά.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές στο Excel για Windows και Mac;

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τον τρόπο συμπεριφοράς της τροποποίησης κάνοντας κλικ στις Λεπτομέρειες και στη συνέχεια στις Ρυθμίσεις. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως η διατήρηση των εικονιδίων μαζί ή ο διαχωρισμός των καρφιτσωμένων εφαρμογών από τα υπόλοιπα ανοιχτά παράθυρα.

Εξερευνώντας τις άλλες λειτουργίες της γραμμής εργασιών στο Windhawk

Το Windhawk έχει μια σειρά από άλλες τροποποιήσεις για διαφορετικές πτυχές των Windows 11. Εάν κάνετε αναζήτηση μόνο στη γραμμή εργασιών στο Windhawk, θα δείτε μερικές άλλες επιλογές.

Εφόσον τροποποιείτε ήδη τη γραμμή εργασιών σας, δεν είναι κακό να τα εξετάσετε. Δυνατότητες που συνήθως δεν υποστηρίζονται από τα Windows, όπως το μεσαίο κλικ για να κλείσετε ένα παράθυρο της γραμμής εργασιών, μπορείτε να βρείτε εδώ και είναι τόσο απλές στην εγκατάσταση όσο τα παραπάνω.

Αποκτήστε την Ανώτατη Ευελιξία της Γραμμής Εργασιών με το Windhawk

Όταν πρόκειται να τροποποιήσετε τη γραμμή εργασιών σας, μερικές φορές μπορεί να λείπουν οι προεπιλεγμένες επιλογές των Windows. Ενώ πολλές τροποποιήσεις στο Windhawk μπορεί να είναι σημαντικές αλλαγές, οι περισσότερες που σχετίζονται με τη γραμμή εργασιών είναι μικρές ή ανεπαίσθητες αλλαγές. Ανεξάρτητα από αυτές, αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

  Πώς να εκχωρήσετε την ιδιοκτησία στο TrustedInstaller στα Windows 10

FAQ

Ε: Μπορώ να μετακινήσω τα εικονίδια της γραμμής εργασιών στα Windows 11;

Ναι, μπορείτε να μετακινήσετε τα εικονίδια της γραμμής εργασιών προς τα αριστερά στον υπολογιστή σας Windows 11 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών > Συμπεριφορές γραμμής εργασιών και επιλέγοντας Αριστερά από το αναπτυσσόμενο μενού Ευθυγράμμιση γραμμής εργασιών. Η γραμμή εργασιών σας έχει πλέον μετακινηθεί προς τα αριστερά.

Ε: Πώς μπορώ να προσαρμόσω τη γραμμή εργασιών μου στα Windows 11;

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11 κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, επιλέγοντας τις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών και τροποποιώντας διάφορες επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση της γραμμής εργασιών σας.

Ε: Πώς μπορώ να διορθώσω τη γραμμή εργασιών μου στα Windows 11;

Μπορείτε να επιλύσετε προβλήματα με τη γραμμή εργασιών των Windows 11 επανεκκινώντας τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας τη Διαχείριση εργασιών, κάνοντας δεξί κλικ στο “Windows Explorer” και επιλέγοντας “Επανεκκίνηση”.