Πώς να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγραμμάτων οδήγησης και να εγκαταστήσετε μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows

Μερικές φορές, τα Windows σας εμποδίζουν να εγκαταστήσετε ένα μη υπογεγραμμένο πρόγραμμα οδήγησης, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα οδήγησης που έχετε κατεβάσει αλλού εκτός από το Windows Update ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή της συσκευής. Αλλά εάν χρειάζεστε το πρόγραμμα οδήγησης και γνωρίζετε ότι είναι απολύτως ασφαλές, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής του προγράμματος οδήγησης και να το αφήσετε να περάσει.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε αρκετούς τρόπους για να το κάνετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης στις ρυθμίσεις εκκίνησης

Ένας προσωρινός τρόπος απενεργοποίησης της επιβολής υπογραφής προγράμματος οδήγησης είναι μέσω των ρυθμίσεων εκκίνησης, που σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε τα μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης. Ωστόσο, τη στιγμή που θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, τα Windows θα ενεργοποιήσουν ξανά την επιβολή της υπογραφής του προγράμματος οδήγησης. Τα ανυπόγραφα προγράμματα οδήγησης που έχετε εγκαταστήσει θα εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε νέα.

Για να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής του προγράμματος οδήγησης με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να μεταβείτε στην οθόνη Ρυθμίσεις εκκίνησης. Η επιλογή Απενεργοποίηση επιβολής υπογραφής προγράμματος οδήγησης θα είναι η έβδομη, επομένως πατήστε F7 ή 7 στο πληκτρολόγιό σας για να την επιλέξετε.

  Πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe στα Windows 10

Στη συνέχεια, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί και όταν επανεκκινηθεί, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτά τα μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης.

Τρόπος απενεργοποίησης της επιβολής υπογραφής προγράμματος οδήγησης στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής προγραμμάτων οδήγησης τροποποιώντας την πολιτική υπογραφής κώδικα για πακέτα προγραμμάτων οδήγησης στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας (LGPE). Αυτό θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης, ακόμη και αν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, μπορείτε να έχετε εγγενή πρόσβαση στο LGPE μόνο εάν χρησιμοποιείτε Windows Pro ή Enterprise Edition. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος πρόσβασης στο LGPE στο Windows Home.

 • Πατήστε Win + S για να εμφανιστεί η Αναζήτηση των Windows, εισαγάγετε την πολιτική ομάδας στο πλαίσιο Αναζήτηση και επιλέξτε Επεξεργασία πολιτικής ομάδας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Μόλις ανοίξει το LGPE, μεταβείτε στις Διαμόρφωση χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης.
 • Κάντε δεξί κλικ στην υπογραφή κώδικα για πακέτα προγραμμάτων οδήγησης και επιλέξτε Επεξεργασία.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής Ενεργοποιημένο και, στη συνέχεια, στην ενότητα Επιλογές, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Παράβλεψη.
 • Κάντε κλικ στο OK.
 •   Παίξτε παιχνίδια των Windows στο iPad ή στο Android Tablet σας

  Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιβολή της υπογραφής προγράμματος οδήγησης, επιστρέψτε στο βήμα #4 και ορίστε το κουμπί επιλογής σε Δεν έχει διαμορφωθεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης στο PowerShell

  Ένας άλλος τρόπος για να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής προγράμματος οδήγησης είναι εκτελώντας την εντολή απενεργοποίησης των ελέγχων ακεραιότητας στο PowerShell (θα πρέπει να το εκτελέσετε ως διαχειριστής). Και όπως συμβαίνει και με το Local Group Policy Editor, θα παραμείνει απενεργοποιημένο μέχρι να το ενεργοποιήσετε ξανά.

  Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης στο PowerShell:

 • Κάντε δεξί κλικ στο Start και επιλέξτε Terminal (Admin) στα Windows 11 ή Windows PowerShell (Admin) στα Windows 10.
 • Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών UAC.
 • Αντιγράψτε το bcdedit /set nointegritychecks και επικολλήστε το στο PowerShell.
 • Πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή.
 • Για να ενεργοποιήσετε ξανά την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης, αντικαταστήστε την εντολή στο βήμα #3 με το bcdedit /set nointegritychecks off.

  Ένα πιθανό πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε όταν προσπαθείτε να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής προγράμματος οδήγησης με αυτόν τον τρόπο είναι ένα σφάλμα που δηλώνει Η τιμή προστατεύεται από την πολιτική ασφαλούς εκκίνησης και δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να διαγραφεί.

    Πώς να λάβετε βοήθεια στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)

  Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε την Ασφαλή εκκίνηση και να προσπαθήσετε ξανά. Αλλά αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, η χρήση των ρυθμίσεων εκκίνησης και του τοπικού προγράμματος επεξεργασίας πολιτικής ομάδας είναι απολύτως εντάξει.

  Μπορείτε επίσης να θέσετε τα Windows σε δοκιμαστική λειτουργία, η οποία απενεργοποιεί την επιβολή υπογραφής προγραμμάτων οδήγησης, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε αυτά τα μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης. Για να εισέλθετε στη λειτουργία δοκιμής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα Ασφαλούς εκκίνησης):

 • Κάντε δεξί κλικ στο Start και επιλέξτε Terminal (Admin) στα Windows 11 ή Windows PowerShell (Admin) στα Windows 10.
 • Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών UAC.
 • Αντιγράψτε το bcdedit /set testsigning και επικολλήστε το στο PowerShell.
 • Πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή.
 • Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και όταν εκκινήσει το αντίγραφο ασφαλείας, θα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία. Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων οδήγησης, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία δοκιμής. Η εντολή για να γίνει αυτό είναι bcdedit /set testsigning off.

  Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε ανυπόγραφα προγράμματα οδήγησης στα Windows

  Η εγκατάσταση μη υπογεγραμμένων προγραμμάτων οδήγησης στα Windows δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε απροσδόκητη συμπεριφορά. Ωστόσο, εάν εμπιστεύεστε το πρόγραμμα οδήγησης, δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να σας εμποδίσει να το εγκαταστήσετε. Απλώς χρησιμοποιήστε μία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω και θα πρέπει να μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows.