Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress για μια καθαρή και επαγγελματική εμφάνιση

Το WordPress ηγείται της αγοράς όσον αφορά ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία. Εκατομμύρια ιστότοποι σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από αυτήν την πλατφόρμα, καθώς προσφέρει λειτουργίες για την εξατομίκευση της με τον τρόπο που προτιμούν.

Η δυνατότητα διαχείρισης σχολίων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του WordPress, το οποίο ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση των χρηστών. Επιπλέον, η λειτουργία σχολίων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μιας κοινότητας σε έναν ιστότοπο και τον κάνει πιο ελκυστικό.

Ωστόσο, μερικές φορές, η δυνατότητα σχολίων πρέπει να απενεργοποιηθεί για να διατηρείται ο ιστότοπος καθαρός και επαγγελματικός. Υπάρχει κάποιος έγκυρος λόγος πίσω από αυτό, όπως η ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, η διατήρηση της φήμης της εταιρείας σας ή απλώς το γεγονός ότι το περιεχόμενό σας δεν απαιτεί αφοσίωση χρηστών.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η διαχείριση σχολίων είναι ένα κρίσιμο μέρος της διατήρησης ενός ιστότοπου WordPress. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσω σε μια βήμα προς βήμα διαδικασία απενεργοποίησης σχολίων στον ιστότοπο του WordPress. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιμεληθείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress διατηρώντας μια καθαρή και επαγγελματική εμφάνιση. Ας προσέξουμε.

Υπάρχουν ορισμένοι ισχυροί λόγοι πίσω από την απενεργοποίηση της λειτουργίας σχολίων του ιστότοπού σας WordPress. Είναι μια υπολογισμένη απόφαση που προσθέτει στον γενικό στόχο της βελτίωσης της χρηστικότητας και των προοπτικών του ιστότοπού σας.

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά στοιχεία που οδηγούν τους κατόχους ιστοτόπων να απενεργοποιήσουν τα σχόλια:

Αποκλεισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Η ενότητα σχολίων είναι ένα ελκυστικό μέρος για τους spammers να δημοσιεύουν άσχετους συνδέσμους και ακατάλληλα σχόλια. Έτσι, μια αποτελεσματική στρατηγική για την καταπολέμηση αυτών των ανεπιθύμητων πτυχών και για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή και αξιόπιστο για τους επισκέπτες είναι να απενεργοποιήσετε τα σχόλια.

Διατήρηση του Outlook

Μια καθαρή και άψογη προοπτική είναι απαραίτητη για τις εταιρείες και τα χαρτοφυλάκια επιχειρήσεων. Αφαιρώντας πιθανή ακαταστασία και περισπασμούς, όπως σχόλια που δημιουργούνται από τους χρήστες, η απενεργοποίηση των σχολίων δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικεντρωθούν στο κύριο περιεχόμενο αντί να αποσπώνται από αυτά.

Ελαχιστοποίηση της μετριοπάθειας

Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για την εποπτεία και τη διαχείριση των σχολίων στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μπορεί να μην έχετε τον χρόνο ή τους πόρους για να φιλτράρετε σωστά τα σχόλια, εάν είστε μοναχικός blogger ή ιδιοκτήτης μεγάλου ιστότοπου. Έτσι, απενεργοποιώντας τα σχόλια, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου.

Βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης

Τα σχόλια μπορεί μερικές φορές να απαιτούν περισσότερους πόρους για την εμφάνιση και να επιβραδύνουν την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, ειδικά όταν πρόκειται για μια δημοφιλή ανάρτηση με περισσότερη επισκεψιμότητα. Έτσι, η απενεργοποίηση των σχολίων μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα με την οποία φορτώνονται οι σελίδες σας και τη συνολική εμπειρία χρήστη που θέλετε για τους επισκέπτες σας.

Εστίαση περισσότερων καναλιών

Μπορείτε να βάλετε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλους συνδέσμους στις αναρτήσεις σας για να κατευθύνετε τους επισκέπτες σε άλλες πλατφόρμες. Έτσι, η απενεργοποίηση των σχολίων και η τοποθέτηση συνδέσμων σε διάφορα κανάλια μπορεί να είναι μια εναλλακτική ιδέα για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να συμμετέχουν σε συνομιλίες σε αυτές τις πλατφόρμες και όχι στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να τα κατευθύνετε σε άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, στη συνδρομή σε ενημερωτικό δελτίο ή σε δημοσκοπήσεις και έρευνες.

Υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι όπως οι νομικές ή οι τελικές υπηρεσίες όπου μπορεί να προκύψουν ρυθμιστικά ή νομικά προβλήματα λόγω περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες. Επομένως, μπορείτε να κάνετε ένα προληπτικό βήμα και να απενεργοποιήσετε τα σχόλια για να αποφύγετε αυτά τα νομικά ζητήματα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ενότητα σχολίων του ιστότοπού σας ανά πάσα στιγμή με βάση τον τύπο και τους στόχους του ιστότοπού σας. Λοιπόν, εξετάστε τους παράγοντες που ανέφερα και, στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θέλετε να είναι απενεργοποιημένο ή είναι εντάξει να το διατηρήσετε.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για την απενεργοποίηση σχολίων σε ήδη δημοσιευμένες αναρτήσεις στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αφού ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και εφαρμόσετε τις αλλαγές, μπορείτε να αφαιρέσετε καθώς και να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε όλες τις υπάρχουσες αναρτήσεις στον ιστότοπό σας. Ας περάσουμε από τα παρακάτω βήματα:

 • Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και κάντε κλικ στα Σχόλια. Θα ανακατευθυνθείτε σε μια σελίδα με συλλογή από όλα τα σχόλια που οι επισκέπτες έχουν ήδη δημοσιεύσει στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.
 • Επιλέξτε μαζικά όλα τα σχόλια από την επάνω αριστερή γωνία του πίνακα και επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων από το αναπτυσσόμενο μενού.
  Πώς να αφαιρέσετε το DRM σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό βιβλίο που διαθέτετε

 • Κάντε κλικ στην Εφαρμογή για να μετακινήσετε όλα τα σχόλια στον κάδο απορριμμάτων.
 • Όλα τα σχόλια αφαιρούνται πλέον από τις υπάρχουσες αναρτήσεις ή σελίδες του ιστότοπού σας. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να σχολιάζουν τον ιστότοπό σας επειδή η φόρμα σχολίων εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένη.
 • Για να απενεργοποιήσετε την επιλογή σχολίων από υπάρχουσες αναρτήσεις, μεταβείτε στις Αναρτήσεις > Όλες οι αναρτήσεις.
 • Τώρα, μπορείτε να δείτε όλες τις υπάρχουσες ή δημοσιευμένες αναρτήσεις στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μαζική επιλογή στο πλαίσιο που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία όπως πριν και επιλέξτε Επεξεργασία από το αναπτυσσόμενο μενού.

 • Τώρα, μπορείτε να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις ανάρτησης από αυτήν τη σελίδα. Εντοπίστε τα Σχόλια και επιλέξτε Να μην επιτρέπεται από το αναπτυσσόμενο μενού.

 • Τέλος, κάντε κλικ στην Ενημέρωση για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια από όλες τις υπάρχουσες αναρτήσεις σας.

Τι γίνεται όμως με τα σχόλια σε διαφορετικές σελίδες; Ας συνεχίσουμε να διαβάζουμε για να μάθουμε για αυτό.

Πρέπει να αναφέρω ότι από προεπιλογή, το WordPress απενεργοποιεί την ενότητα σχολίων για όλες τις σελίδες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Ωστόσο, εάν η ενότητα σχολίων εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένη στις σελίδες, πιθανότατα έχετε προσαρμόσει τις ρυθμίσεις σχολίων του ιστότοπού σας WordPress κάποια στιγμή ή ενεργοποιήσατε το θέμα.

Για να εξατομικεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε σελίδες, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Αφού συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress, μεταβείτε στις Σελίδες> Όλες οι σελίδες
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε μαζικά όλες τις σελίδες και κάντε κλικ στην Επεξεργασία από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Τώρα, επιλέξτε Να μην επιτρέπεται από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Σχόλιο.

 • Κάντε κλικ στην ενημέρωση για να εκτελέσετε τις αλλαγές στον ιστότοπό σας.

Τώρα, η ενότητα σχολίων δεν θα είναι διαθέσιμη στις υπάρχουσες σελίδες του ιστότοπού σας. Αλλά ας εστιάσουμε σε μια διαφορετική προσέγγιση όπου μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες από τις οποίες θα απενεργοποιηθούν τα σχόλια.

Αυτή η ρύθμιση είναι πολύ πιο απλή σε σύγκριση με τις προηγούμενες προσεγγίσεις. Αλλά με αυτήν τη μέθοδο, τα σχόλια στις σελίδες δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Ωστόσο, ας ελέγξουμε αυτήν τη μέθοδο ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Συζήτηση.
 • Εξερευνήστε τις επιλογές στην περιοχή Ρυθμίσεις συζήτησης και εντοπίστε τις επιλογές στις Άλλες ρυθμίσεις σχολίων που λένε Αυτόματο κλείσιμο σχολίων σε αναρτήσεις παλαιότερες από [Number] ημέρες.

 • Βάλτε την τιμή ως 0, η οποία θα απενεργοποιήσει τα σχόλια για όλες τις αναρτήσεις.
 • Κάντε κλικ στο Save Changes για να εκτελέσετε τις αλλαγές.

Τώρα θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στις μελλοντικές αναρτήσεις σας. Η επόμενη προσέγγιση θα σας βοηθήσει επίσης να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στις αναρτήσεις σας στο WordPress παγκοσμίως.

Οι δύο πρώτες μέθοδοι σάς επέτρεψαν να απενεργοποιήσετε τα σχόλια για αναρτήσεις και σελίδες του ιστότοπού σας στο WordPress. Αλλά δεν θα σταματήσει τη λειτουργία σχολίων σε επερχόμενα ή πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα. Ωστόσο, υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείτε να διαμορφώσετε για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε ολόκληρο τον ιστότοπο για μελλοντικές αναρτήσεις. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και να εφαρμόσετε αυτήν την προσέγγιση:

 • Αφού συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συζήτηση.

 • Βρείτε τις Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανάρτησης και εντοπίστε Να επιτρέπεται στους χρήστες να υποβάλλουν σχόλια σε νέες αναρτήσεις. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μελλοντικές αναρτήσεις.
 • Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις για να εφαρμόσετε τις αλλαγές στον ιστότοπό σας.

Αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα επιτρέπουν στους επισκέπτες να δημοσιεύουν σχόλια σε αναρτήσεις που θα δημοσιεύσετε στο μέλλον. Αλλά αν ψάχνετε για μια μέθοδο για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά όχι από ολόκληρο τον ιστότοπο, συνεχίστε να διαβάζετε.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις και σελίδες στο WordPress

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες, τότε αυτή η ρύθμιση είναι για εσάς. Έτσι, αυτή τη φορά, θα απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις ή σελίδες. Αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται να επιλέγετε μαζικά τις αναρτήσεις. Αντίθετα, επιλέξτε μεμονωμένες αναρτήσεις στις οποίες θέλετε να απενεργοποιήσετε το σχόλιο.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Αποκτήστε πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του WordPress και μεταβείτε στις Αναρτήσεις > Όλες οι αναρτήσεις.
 • Εντοπίστε τις αναρτήσεις για τις οποίες θέλετε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου δίπλα τους.
  5 Εναλλακτικές λύσεις System Center Configuration Manager (SCCM) για επιδιόρθωση επιφάνειας εργασίας και διακομιστή

 • Στο αναπτυσσόμενο μενού Μαζικές ενέργειες, επιλέξτε Επεξεργασία και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
 • Επιβεβαιώστε ότι έχετε επιλέξει τις συγκεκριμένες αναρτήσεις για μαζική επεξεργασία.
 • Στο αναπτυσσόμενο μενού Σχόλια, επιλέξτε Να μην επιτρέπεται η απενεργοποίηση σχολίων για τις επιλεγμένες αναρτήσεις.

 • Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τα σχόλια κατά την επεξεργασία μιας ανάρτησης αντί για τη μαζική επεξεργασία αναρτήσεων ή σελίδων. Αυτή η εναλλακτική προσέγγιση μπορεί να παρακάμψει οποιεσδήποτε καθολικές ρυθμίσεις έχουν διαμορφωθεί προηγουμένως. Λοιπόν, ας δούμε αυτήν την επόμενη προσέγγιση.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα σχολίων κατά τη δημοσίευση περιεχομένου στο ιστολόγιό σας στο WordPress. Αυτό κάνει τον χειρισμό των σχολίων πιο απλό, φέρνοντας τις ρυθμίσεις μέσα στη μεμονωμένη ανάρτηση. Μπορείτε απλά να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 • Κατά την επεξεργασία μιας ανάρτησης σε Gutenberg ή Classic editor, η διαδικασία θα είναι παρόμοια. Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση μεταβαίνοντας στις Αναρτήσεις > Προσθήκη νέας ανάρτησης.
 • Τώρα, στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μετακινηθείτε λίγο προς τα κάτω στην περιοχή ρυθμίσεων. Εντοπίστε την ενότητα Συζήτηση και κάντε κλικ στο μενού.

 • Τώρα, θα δείτε την επιλογή Να επιτρέπεται το σχόλιο, την οποία πρέπει να καταργήσετε.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση ή Ενημέρωση για να εφαρμόσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει.
 • Εάν δεν μπορείτε να δείτε την επιλογή Συζήτηση, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Προτιμήσεις και, στη συνέχεια, στο παράθυρο που σας ζητήθηκε πρόσφατα, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακες και ενεργοποιήστε τη Συζήτηση.

Μέχρι αυτό το σημείο, σας έχω δείξει όλες τις μη αυτόματες προσεγγίσεις για να απενεργοποιήσετε το σχόλιο, το οποίο δεν περιλαμβάνει καμία κωδικοποίηση ή προσθήκη. Αλλά τώρα θα προχωρήσω στη διαδικασία απενεργοποίησης σχολίων χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο, καθώς μπορεί να είναι πιο εύκολο να χειριστείτε τα σχόλια.

Εάν έχετε έναν μεγάλο ιστότοπο με πολλές αναρτήσεις και σχόλια προς διαχείριση, η χρήση μιας προσθήκης μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα. μιλαω για το Απενεργοποίηση σχολίων πρόσθετο για αυτήν την περίπτωση που μπορεί να απενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει σχόλια από τις σελίδες, τις αναρτήσεις ή τα πολυμέσα του ιστότοπού σας WordPress. Σας δίνει τον απλούστερο τρόπο για να αποτρέψετε τους ανεπιθύμητους από το να δημοσιεύουν σχόλια στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο όλων των επιλογών που σχετίζονται με σχόλια σε ολόκληρο τον ιστότοπο και να τις διατηρήσετε όπως προτιμάτε. Θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στις επιλεγμένες αναρτήσεις, σελίδες και πολυμέσα. Επιπλέον, εάν έχετε πολλούς ιστότοπους, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε όλο το δίκτυο.

Μετά την εγκατάσταση της προσθήκης, θα έχετε πρόσβαση από τις Ρυθμίσεις > Απενεργοποίηση σχολίων. Με την προσθήκη, θα έχετε δύο επιλογές μέσω καρτελών. Το πρώτο θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και το άλλο θα σας επιτρέψει να διαγράψετε σχόλια από τον ιστότοπό σας.

Από τις ρυθμίσεις Απενεργοποίηση σχολίων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια παγκοσμίως ή παντού ή από συγκεκριμένες αναρτήσεις, σελίδες, πολυμέσα ή σελίδες προορισμού. Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σύμφωνα με τους ρόλους των χρηστών.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να παρακάμψετε τις ρυθμίσεις σχολίων σε μεμονωμένες αναρτήσεις. Επομένως, για να ελέγξετε πλήρως τις ρυθμίσεις σχολίων και να διατηρήσετε ορισμένες στον ιστότοπό σας, ακολουθήστε τον τύπο ανάρτησης ή τη μη αυτόματη προσέγγιση.

Όταν πρόκειται για την ενότητα Διαγραφή σχολίων, μπορείτε να διαγράψετε καθολικά σχόλια σε ορισμένες αναρτήσεις, σελίδες, μέσα και σελίδες προορισμού. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε ορισμένους τύπους σχολίων και, συγκεκριμένα, ανεπιθύμητα σχόλια.

Η επόμενη μέθοδος είναι για όσους θέλουν να βουτήξουν βαθιά στην κατάργηση σχολίων χρησιμοποιώντας κωδικούς.

Μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες για να απενεργοποιήσετε εντελώς τα σχόλια στον ιστότοπό σας στο WordPress. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από όσους είναι εξοικειωμένοι με την τροποποίηση θεμάτων WordPress.

Επιπλέον, για και όσοι έχουν ακολουθήσει όλες τις φάσεις ασφαλείας, όπως τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού τους ή τη χρήση παιδικού θέματος, αυτά είναι τα βήματα για τη χρήση κωδικών για την απενεργοποίηση των σχολίων:

 • Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στον κύριο πίνακα εργαλείων και μεταβαίνοντας στο Appearance > Theme File Editor.
 • Εξερευνήστε τη δεξιά πλευρά του Επεξεργαστή Θέματος, εντοπίστε το αρχείο page.php και κάντε κλικ σε αυτό.
 • Μέσα στο αρχείο “page.php”, αναζητήστε την ακόλουθη γραμμή κώδικα:
<?php comments_template( '', true ); ?>
 • Τώρα, αντικαταστήστε το με την ακόλουθη σειρά κωδικών:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template( '', true ); ?>
<!-- End Comment -->

 • Αφού κάνετε αυτήν την αλλαγή, φροντίστε να την αποθηκεύσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Ενημέρωση αρχείου.
 • Τώρα, προχωρήστε στην απενεργοποίηση των σχολίων στις αναρτήσεις σας τροποποιώντας το αρχείο single.php.
 • Επιστρέψτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας αρχείων θέματος στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.
 • Αυτή τη φορά, κάντε κλικ στο αρχείο single.php.
 • Μέσα στο αρχείο single.php, εντοπίστε την ακόλουθη γραμμή κώδικα:
<?php comments_template(); ?>
 • Απλώς αντικαταστήστε το χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους κωδικούς:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template(); ?>
<!-- End Comment -->
 • Για άλλη μια φορά, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας επιλέγοντας την επιλογή Ενημέρωση αρχείου.
  Τι είναι το Patreon και πώς λειτουργεί;

Σε αυτό το σημείο, τα σχόλια στις σελίδες και τις αναρτήσεις του ιστότοπού σας έχουν απενεργοποιηθεί με επιτυχία. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον κώδικα του θέματος, θυμηθείτε να προχωρήσετε με προσοχή και να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας.

Η απενεργοποίηση των σχολίων είναι μία στρατηγική, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η σωστή διαχείριση των σχολίων μπορεί να είναι επωφελής.

Λοιπόν, ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι χειρισμού σχολίων:

Εποπτεία σχολίων: Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε την εποπτεία σχολίων αντί να αποκλείσετε εντελώς τα σχόλια. Αυτή η μέθοδος θα εξακολουθεί να επιτρέπει την εμφάνιση σχολίων στον ιστότοπό σας, αλλά δεν θα δημοσιεύονται αμέσως. Αντίθετα, θα δεσμευτούν για την έγκριση σας ή ενός συντονιστή.

Καθορίστε κατευθυντήριες γραμμές σχολίων: Καθορίστε ξεκάθαρα τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο στον ιστότοπό σας στην πολιτική σχολίων σας και βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να το ακολουθήσουν οι χρήστες. Αυτό ενθαρρύνει ένα ευχάριστο και αισιόδοξο περιβάλλον σχολιασμού βοηθώντας τους χρήστες να κατανοήσουν τις οδηγίες και τις προσδοκίες.

Φιλτράρισμα σχολίων: Φιλτράρετε και αφαιρέστε ανεπιθύμητα και δυσάρεστα σχόλια εφαρμόζοντας αυτόματα φίλτρα σχολίων. Για αυτό, αρέσουν τα πρόσθετα προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα τρίτων Akismet μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν και το WordPress έχει μια προεπιλεγμένη επιλογή φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Ειδοποίηση σχολιαστών: Για να διασφαλίσετε ότι τα νόμιμα σχόλια εγκρίνονται αμέσως, ελέγχετε και παρακολουθείτε τακτικά τα σχόλια. Επιπλέον, απαντήστε σε σχόλια για να καλλιεργήσετε την αίσθηση της κοινότητας και να ενθαρρύνετε περαιτέρω συζήτηση.

Ελέγχετε τα σχόλια συχνά: Ελέγχετε και παρακολουθείτε τα σχόλια πιο συχνά για να βεβαιωθείτε ότι τα έγκυρα σχόλια γίνονται δεκτά αμέσως. Επιπλέον, απαντήστε σε σχόλια για να προωθήσετε ένα αίσθημα κοινότητας και να πυροδοτήσετε περισσότερη συζήτηση.

Επικοινωνήστε με τους χρήστες: Η αντίδραση σε σχόλια από το κοινό σας δείχνει την εκτίμησή σας για τα σχόλιά τους, ενώ παράλληλα προωθεί επιπλέον συνομιλίες. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προκύψει βελτιωμένη αφοσίωση των χρηστών και ένα αίσθημα κοινότητας.

Χρήση νημάτων σχολίων: Το WordPress περιλαμβάνει σχόλια με νήματα, τα οποία διευκολύνουν τις πιο οργανωμένες συζητήσεις. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν συζητήσεις και να απαντούν σε ορισμένα σημεία ως αποτέλεσμα.

Προσωπικά μηνύματα: Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε δυνατότητες ιδιωτικών μηνυμάτων, εάν διαθέτετε μεγάλη και αποκλειστική βάση χρηστών. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε και να συνομιλήσετε απευθείας ενώ ελέγχετε τα δημόσια σχόλια.

Διατήρηση της αφοσίωσης χρηστών ενώ τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Μετά την απενεργοποίηση του σχολίου, μπορείτε να διατηρήσετε την αφοσίωση του χρήστη με τις κατάλληλες τακτικές.

Ακολουθούν μερικές επιτυχημένες στρατηγικές για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος του κοινού:

 • Ενσωματώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Συμπεριλάβετε κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων στις μεμονωμένες αναρτήσεις σας για να ενθαρρύνετε την αλληλεπίδραση των χρηστών σε διαφορετικούς ιστότοπους κοινωνικών μέσων.
 • Ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Συγκεντρώστε διευθύνσεις email από επισκέπτες και στείλτε συχνές ενημερώσεις περιεχομένου για να δημιουργήσετε ένα αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό.
 • Έρευνες και δημοσκοπήσεις: Αξιοποιήστε έρευνες και δημοσκοπήσεις για να αλληλεπιδράσετε με τους ανθρώπους και να λάβετε διορατικές πληροφορίες.
 • Διαδραστικό περιεχόμενο: Χρησιμοποιήστε διαδραστικά στοιχεία όπως δωρεάν παιχνίδια, διαγωνισμούς και κουίζ για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων.
 • Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας: Για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών, βεβαιωθείτε ότι η γραφή σας είναι αξιόλογη, ελκυστική και σχετική με τις τελευταίες τάσεις.
 • SEO: Ενισχύστε την αλληλεπίδραση των χρηστών χρησιμοποιώντας στρατηγικές SEO για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ορατή στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Εφαρμόζοντας αυτές τις στρατηγικές, μπορείτε ακόμα να συνεχίσετε την αφοσίωση των χρηστών και να διατηρήσετε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Τελικές σκέψεις

Έχω καλύψει ορισμένες βασικές και δοκιμασμένες μεθόδους για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στον ιστότοπό σας στο WordPress. Να είστε σαφείς σχετικά με το αν θέλετε να απενεργοποιήσετε όλα τα σχόλια ή τις μεμονωμένες αναρτήσεις. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα και απενεργοποιήστε τα σχόλια όπως προτιμάτε.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις τεχνικές εποπτείας σχολίων και πώς να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας σχολίων. Ας ελπίσουμε ότι ο οδηγός θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε ομαλή διαχείριση ιστότοπου WordPress με ή χωρίς σχόλια. Έχετε ένα ομαλό ταξίδι στο WordPress!

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε πώς να αλλάξετε το μέγεθος της επιλεγμένης εικόνας στο WordPress.