Πώς να απενεργοποιήσετε τα αυτοκόλλητα πλήκτρα

Εάν έχετε πολτοποιήσει ποτέ το πλήκτρο Shift αρκετές φορές, έχετε συναντήσει το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο Sticky Keys που σας ρωτά αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Λοιπόν, πώς το απενεργοποιείτε και τι κάνουν τα Sticky Keys που σας ενοχλούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

Ας εξερευνήσουμε πώς να απενεργοποιήσετε τα Sticky Keys, καθώς και γιατί υπάρχει εξαρχής.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα αυτοκόλλητα πλήκτρα

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία απενεργοποίησης των Sticky Keys με έναν από τους δύο τρόπους. Με κάθε τρόπο θα μεταφερθείτε στο παράθυρο Ευκολία πρόσβασης, όπου μπορείτε να βρείτε την επιλογή απενεργοποίησης των Sticky Keys.

Για την πρώτη σας επιλογή, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Shift πέντε φορές γρήγορα. Αυτό θα προκαλέσει την αναδυόμενη ειδοποίηση Sticky Keys. Στο κάτω μέρος της ειδοποίησης, κάντε κλικ στην Απενεργοποίηση αυτής της συντόμευσης πληκτρολογίου στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου Ευκολία πρόσβασης.

  Ο καλύτερος ύπνος σας λέει πόσο καλά κοιμάστε

Εάν το πετύχετε αυτό ή εάν θέλετε να μάθετε πώς να επιστρέψετε σε αυτήν την οθόνη για να ενεργοποιήσετε ξανά τα Sticky Keys, ανοίξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε “sticky keys” και κάντε κλικ στο Κλείδωμα του τροποποιητή Sticky Keys όταν πατηθεί δύο φορές σε σειρά.

Ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, θα βρεθείτε στην ενότητα Ευκολία πρόσβασης, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε το πληκτρολόγιό σας.

Στην περιοχή Χρήση αυτοκόλλητων πλήκτρων, ορίστε την εναλλαγή σε Απενεργοποίηση. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου που λέει Να επιτρέπεται το πλήκτρο συντόμευσης να εκκινεί τα αυτοκόλλητα πλήκτρα.

Τώρα, όταν πατήσετε Shift πέντε φορές, το παράθυρο δεν θα εμφανιστεί.

Τι είναι το χαρακτηριστικό Sticky Keys και γιατί υπάρχει;

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι τα Sticky Keys είναι προγραμματισμένα μόνο για να ενοχλούν όσους χρησιμοποιούν πολύ το πλήκτρο Shift. Ωστόσο, είναι ένα σημαντικό εργαλείο Ευκολίας πρόσβασης που βοηθά άτομα με μειωμένες κινητικές δεξιότητες.

  Πώς να αντικατοπτρίσετε ένα τηλέφωνο, Mac ή υπολογιστή σε ένα Fire TV Stick

Πιθανότατα να μην το σκέφτεστε όταν κρατάτε πατημένο ένα πλήκτρο ενώ πατάτε ένα άλλο. Για παράδειγμα, όταν πληκτρολογείτε ένα κεφαλαίο γράμμα στην αρχή μιας πρότασης, τα δάχτυλά σας πιθανότατα αναβοσβήνουν στο Shift και ένα πλήκτρο γράμματος ενώ πληκτρολογείτε.

Για μερικούς, ωστόσο, η κίνηση του Shift συν ένα γράμμα είναι πολύ επίπονη στα χέρια. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Sticky Keys έρχεται να βοηθήσει.

Όταν ενεργοποιείτε τα Sticky Keys, μπορείτε να πείτε στον υπολογιστή να προσποιείται ότι κρατάτε πατημένο ένα πλήκτρο ακόμα κι όταν δεν το κρατάτε. Γι’ αυτό είναι “κολλώδεις”. ενεργούν σαν να κολλάνε αφού τα πατήσετε.

Για το πλήκτρο Shift, υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό όταν είναι ενεργοποιημένα τα Sticky Keys. Μπορείτε να καταλάβετε σε ποια λειτουργία βρίσκεται από το μπιπ που ακούτε όταν πατάτε το Shift.

  Πώς να αναζητήσετε γρήγορα Emoji σε iPhone ή iPad

Υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για το πλήκτρο Shift. μπορεί να λειτουργεί σαν να μην είναι πατημένο, όταν είναι πατημένο και κρατημένο (για την πληκτρολόγηση κεφαλαίων ή πολλών συμβόλων στην αριθμητική σειρά) και όταν πατιέται μόνο για το πρώτο πάτημα του πλήκτρου (για προσθήκη κεφαλαίων γραμμάτων στην αρχή των προτάσεων) .

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό για αρχάριους για τα εργαλεία προσβασιμότητας των Windows για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε έναν υπολογιστή πιο εύχρηστο. Ή μπορείτε να δείτε πώς να ρυθμίσετε τις επιλογές προσβασιμότητας στα Windows 11 για οδηγίες βήμα προς βήμα.

Ρυθμίστε τον υπολογιστή σας με τον τρόπο που το θέλετε

Τα Sticky Keys μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας άλλους να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους. Ωστόσο, εάν δεν τα χρειάζεστε, μπορείτε εύκολα να τα απενεργοποιήσετε και να επιστρέψετε σε αυτό που κάνατε.