Πώς να απενεργοποιήσετε σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra

Η Apple είναι καλή στην απόκρυψη ρυθμίσεων. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι ατύχημα ή λάθος κρίση από την ομάδα UX. Φαίνεται ότι η Apple πρόσθεσε μια νέα «υπηρεσία» εντοπισμού τοποθεσίας στην High Sierra. Ονομάζεται Σημαντικές Τοποθεσίες. Σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra παρακολουθούν όπου έχετε χρησιμοποιήσει το MacBook ή το iMac σας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από την εφαρμογή Φωτογραφίες για την οργάνωσή τους. Είναι πιθανό να το χρησιμοποιούν και άλλες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra.

Αυτό περιλαμβάνει μια αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου του συστήματός σας, επομένως θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να απενεργοποιήσετε σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra.

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στις ρυθμίσεις Ασφάλεια και απόρρητο. Μόλις μπείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος κάτω αριστερά και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή όταν σας ζητηθεί.

  Πώς να μοιραστείτε μουσική μέσω του δικτύου στο macOS Catalina

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο και κάντε κλικ στις Υπηρεσίες τοποθεσίας. Θα δείτε ένα κουμπί «Λεπτομέρειες» δίπλα στις Υπηρεσίες συστήματος. Κλίκαρέ το.

Μέσα θα δείτε μια λίστα υπηρεσιών συστήματος και είτε “Συχνές τοποθεσίες” είτε “Σημαντικές τοποθεσίες” ανάλογα με την κατασκευή στην οποία βρίσκεστε. Απλώς καταργήστε την επιλογή για απενεργοποίηση σημαντικών τοποθεσιών στο macOS High Sierra.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε την υπηρεσία ενεργοποιημένη αλλά να διαγράψετε όλες τις τοποθεσίες που έχει αποθηκεύσει μέχρι τώρα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί «Λεπτομέρειες» δίπλα στην επιλογή Σημαντικές τοποθεσίες. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις τοποθεσίες που έχει αποθηκεύσει το macOS. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση ιστορικού” για να τα αφαιρέσετε όλα.

  Είναι το macOS UNIX; (και τι σημαίνει αυτό;)

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την υπηρεσία ενεργοποιημένη αλλά να γνωρίζετε πότε είναι ενεργή, ενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση εικονιδίου τοποθεσίας στη γραμμή μενού όταν οι Υπηρεσίες συστήματος ζητούν την τοποθεσία σας». Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα δείτε το εικονίδιο όταν οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες πέντε υπηρεσίες συστήματος χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας. Ορισμένες υπηρεσίες όπως η ζώνη ώρας και η υπηρεσία find my Mac πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθούν πολύ, αλλά οι προτάσεις που βασίζονται στην τοποθεσία ενδέχεται να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας αρκετά συχνά.

Αυτές οι πληροφορίες δεν συγχρονίζονται με τους διακομιστές της Apple. Το macOS το συλλέγει αποκλειστικά για να κάνει το λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα στο σύστημά σας. Επίσης, η Apple έχει ένα αρκετά καλό ιστορικό όσον αφορά τον σεβασμό του απορρήτου των χρηστών. Ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να προέλθει από αυτήν τη λειτουργία είναι εάν οι φωτογραφίες σας έχουν ετικέτα με τις πληροφορίες τοποθεσίας και τις ανεβάσετε εν αγνοία σας στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, στο Facebook. Το Facebook όχι μόνο διατηρεί όλα τα μεταδεδομένα σε μια φωτογραφία, αλλά προσπαθεί επίσης να αναλύσει και να μαντέψει τι υπάρχει σε αυτά. Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε αυτού του είδους τις πληροφορίες στο κοινωνικό δίκτυο για τη δική σας ασφάλεια. εάν συνήθως αφαιρείτε τα μεταδεδομένα από φωτογραφίες πριν τις ανεβάσετε, αυτή η δυνατότητα μπορεί να τα προσθέσει ξανά.

  Πώς να εμφανίσετε πατήματα πλήκτρων στην οθόνη σας στο macOS