Πώς να απεγκαταστήσετε την Java σε Mac

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Java σάς βοηθά να αφαιρέσετε το πρόγραμμα γρήγορα, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος του.

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τη Java και το Java Deployment Cache από το Mac σας εύκολα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης της Java, που πιθανότατα βρίσκεται στο φάκελο “Λήψεις”.
 • Εάν θέλετε να είστε πολύ προσεκτικοί, χρησιμοποιήστε το Terminal για να εκτελέσετε ορισμένες εντολές και να αφαιρέσετε κάθε ίχνος Java από το macOS.

Είτε έχετε βαρεθεί τα ζητήματα ασφαλείας της Java είτε το θεωρείτε περιττό, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να απεγκαταστήσετε την Java από το Mac σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης της Java. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αφαιρέσετε Java χωρίς να αφήσετε ίχνος. Θα συζητήσουμε και τις δύο μεθόδους.

  6 Εργαλεία AI Shopping Assistant που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις αγορές σας με σύνεση

Απεγκαταστήστε την Java από το Mac σας με το πρόγραμμα εγκατάστασης Java

Η Java δεν μπορεί να απεγκατασταθεί όπως άλλες εφαρμογές Mac—δεν μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε την εφαρμογή στον Κάδο απορριμμάτων και να την καλέσετε μια μέρα. Ευτυχώς, αυτό ακριβώς που έβαλε την Java στο Mac σας, το πρόγραμμα εγκατάστασης της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεγκατάστασή της γρήγορα και εύκολα.

Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Java για να το αφαιρέσετε από το Mac σας, πρέπει πρώτα να το βρείτε. Εκτός εάν οι λήψεις σας από το Διαδίκτυο πάνε αλλού, θα πρέπει να βρίσκονται στο φάκελο “Λήψεις”. Αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης ή το διαγράψατε, κάντε λήψη του ξανά από Ιστοσελίδα της Java.

Αφού εντοπίσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο θα πρέπει να έχει επέκταση .dmg, μπορείτε να καταργήσετε την Java από το macOS κάνοντας τα εξής:

 • Κάντε κλικ στο αρχείο .dmg για να το εκτελέσετε. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Java 8 Update για να ανοίξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης.
 • Εάν λάβετε μια προειδοποίηση ότι το Java 8 Update είναι μια εφαρμογή από το διαδίκτυο, επιλέξτε Άνοιγμα.
 • Το πρόγραμμα εγκατάστασης Java θα πρέπει τώρα να είναι ανοιχτό. Κάντε κλικ στην Κατάργηση για απεγκατάσταση Java από το Mac σας.
 • Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και μετά κάντε κλικ στο OK ή πατήστε Return (ή Enter).
 • Τώρα θα ερωτηθείτε σχετικά με την κατάργηση της προσωρινής μνήμης ανάπτυξης Java. Κάντε κλικ στο Ναι για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη Java από το Mac σας.
 • Μετά από λίγο, θα πρέπει να δείτε ένα παράθυρο που λέει ότι η εργασία ολοκληρώθηκε και ότι καταργήσατε επιτυχώς τη Java από τον υπολογιστή σας! Μπορείτε να πατήσετε Κλείσιμο για έξοδο από το παράθυρο.
 •   8 καλύτερες λύσεις πρόληψης απώλειας δεδομένων που θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν εκατομμύρια

  Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ και να σύρετε τόσο το πρόγραμμα εγκατάστασης του δίσκου ενημέρωσης Java 8 όσο και τα αρχεία .dmg στον Κάδο απορριμμάτων.

  Χρησιμοποιήστε το Terminal για να αφαιρέσετε Java από το Mac σας

  Εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Terminal για να εκτελείτε εντολές στο Mac σας ή θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος Java από το macOS, κάντε τα εξής:

 • Εκκινήστε το Terminal χρησιμοποιώντας την αναζήτηση Spotlight στο Mac σας (Command + Space).
 • Αντιγράψτε και επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές στο Terminal μία προς μία:
   sudo rm -fr /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin 
   sudo rm -fr /Library/PreferencePanes/JavaControlPanel.prefPane 
   sudo rm -fr ~/Library/Application\ Support/Oracle/Java 
 • Πατήστε το πλήκτρο Return (ή Enter). Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας όταν σας ζητηθεί να εκτελέσετε τις εντολές. Αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει την Java από το Mac σας.
 • Για να αφαιρέσετε τη μνήμη cache της Java, αντιγράψτε και επικολλήστε τα ακόλουθα στο Terminal:
   rm -r ~/"Library/Application Support/Oracle/Java” 
 • Για άλλη μια φορά, πατήστε Return και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να εκτελέσετε την εντολή.
 •   Πώς να χτίσετε ένα σπίτι στο Skyrim

  Καταργήσατε επιτυχώς όλα τα ίχνη Java από το Mac σας.

  Η Java είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργεί ορισμένα ζητήματα ασφαλείας για Mac και δεν είναι τόσο σχετική όσο παλιά. Είναι αρκετά εύκολο να το απεγκαταστήσετε με το δικό του πρόγραμμα εγκατάστασης, αλλά η χρήση του Terminal είναι προτιμότερη εάν θέλετε την πιο εμπεριστατωμένη μέθοδο.