Πώς να αντικαταστήσετε τα Joysticks στο Nintendo Switch Joy-Con

Εάν είστε κάτοχος ενός διακόπτη και έχετε για λίγο, το πιθανότερο είναι ότι θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με το Joy-Con drift. Μερικοί από εμάς δεν μπορούμε παρά να ανατριχιάζουμε όταν ακούμε τις λέξεις και σχεδόν ακούμε τα πορτοφόλια μας να αρχίζουν να κλαίνε από τα βάθη της τσέπης μας. Είναι ένα τόσο κοινό και απογοητευτικό δίλημμα, στην πραγματικότητα, που αξίζει να μάθετε πώς να το διορθώσετε μόνοι σας.

Η αντικατάσταση των δικών σας joystick είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι επίσης αποθαρρυντική, επομένως έχουμε τεκμηριώσει ολόκληρη τη διαδικασία για εσάς σε αυτόν τον οδηγό και θα σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσω τα Joysticks στο My Joy-Con;

Τα εξαρτήματα στο Joy-Con είναι τόσο συμπαγή που τα εξαρτήματα φθείρονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από άλλα χειριστήρια. Επίσης, δεν υπάρχει χώρος κουνήματος για οποιαδήποτε από τη σκόνη ή τα συντρίμμια που μπορούν να εισέλθουν στο χειριστήριό σας με την πάροδο του χρόνου.

Όταν συμβεί κάποιο από αυτά τα πράγματα, το χειριστήριό σας θα αρχίσει να παρασύρεται. Το drifting συμβαίνει όταν το joystick σας αντιλαμβάνεται τη λανθασμένη εισαγωγή και αρχίζει να κινείται μόνο του, σχεδόν σαν να παίζει το ίδιο το παιχνίδι σας. Δυστυχώς, όμως, σίγουρα δεν είναι τόσο καλός σε αυτό όσο εσείς.

Μόλις ένα Joy-Con έχει drift, υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε το Joy-Con drift στο Nintendo Switch πριν το ανοίξετε και πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν παρατηρήσετε drift στο Joy-Con σας είναι να τα βαθμονομήσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο βαθμονόμησης στο μενού του Switch. Αυτό μπορεί να βοηθήσει για λίγο, αλλά είναι περισσότερο ένα Band-Aid και δεν διορθώνει τη ρίζα του προβλήματος.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT με το Siri στο iPhone

Μπορείτε επίσης να στείλετε το Joy-Con για μια δωρεάν επισκευή. Αυτή είναι μια εξαιρετική υπηρεσία, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβετε πίσω το ίδιο Joy-Con. Έτσι, εάν στείλετε ένα ζευγάρι περιορισμένης έκδοσης, υπάρχει πιθανότητα να πάρετε πίσω το κλασικό κόκκινο και μπλε Joy-Con. Μερικοί παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν αυτό το ρίσκο.

Όταν αποτύχουν όλες οι παραπάνω μέθοδοι, η καλύτερη επιλογή είναι να μάθετε πώς να αντικαθιστάτε μόνοι σας τα ελαττωματικά joysticks. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο ακυρώνει την εγγύησή σας. Αλλά αν η εγγύησή σας έχει ήδη εξαντληθεί και προτιμάτε να διορθώσετε το ζευγάρι σας για περίπου 10,00 $ αντί να πληρώσετε 79,99 $ για ένα νέο σετ, δεν έχετε πραγματικά πολλά να χάσετε.

Τι χρειάζομαι για να αντικαταστήσω τα Joysticks στο My Nintendo Switch Joy-Con;

Υπάρχουν μερικά εργαλεία που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την εργασία. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή σε σετ από ιστότοπους όπως το eBay ή το Amazon για μόλις μερικά δολάρια το καθένα.

 • Κατσαβίδι με τρία φτερά 1,5 mm.
 • Κατσαβίδι κεφαλής Phillips 2,0 mm.
 • Πλαστικό αδιάκριτο εργαλείο.
 • Λαβίδα μύτης με βελόνα.
 • Ανταλλακτικό joystick. Αυτά είναι καθολικά, επομένως μην ανησυχείτε μήπως χρειαστεί να εντοπίσετε ένα αριστερό ή το δεξί.

Δεν είναι υποχρεωτικό για την αντικατάσταση, αλλά θα ωφεληθείτε επίσης σοβαρά από τη χρήση ενός μικρού πιάτου για να κρατήσετε όλες τις χαλαρές βίδες σας.

Πώς να αντικαταστήσετε τα Joysticks στο Nintendo Switch Joy-Con

Έτσι, είστε έτοιμοι με καθένα από τα παραπάνω στοιχεία και είστε έτοιμοι να δώσετε στο Joy-Con σας τη σωτήρια χειρουργική επέμβαση που απαιτείται για να εξαλείψετε την επίφοβη παραλλαγή Joy-Con. Αυτή η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο μαζί της. Τα πάντα μέσα στο Joy-Con σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κουμπώσετε ένα καλώδιο με κορδέλα ή να κάνετε κάποια άλλη ζημιά στη συσκευή.

  Πρέπει να αγοράσετε μια εφεδρική μπαταρία για το σπίτι; 8 Λόγοι υπέρ και κατά

Εάν συμβεί να καταστρέψετε κάτι στο Joy-Con σας, προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε. Δεν θα μπορείτε να το στείλετε πίσω στη Nintendo για επισκευή, αλλά μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά για οποιοδήποτε εξάρτημα που μπορεί να έχετε χαλάσει στο Amazon ή το eBay σε σχετικά φθηνή τιμή.

 • Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τις τέσσερις βίδες στο πίσω μέρος του Joy-Con. Αυτό μπορεί να γίνει με το κατσαβίδι 1,5 χλστ.
 • Περάστε απαλά το πλαστικό εργαλείο περιστροφής γύρω από την εξωτερική ραφή του Joy-Con μέχρι να αποκολληθούν τα δύο πλαστικά κελύφη.
 • Χρησιμοποιήστε το πλαστικό εργαλείο για να βγάλετε απαλά την μπαταρία. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο αφού η μπαταρία έχει κολλήσει με μερικές κολλώδεις γλωττίδες, αλλά τελικά θα χαλαρώσει. Εάν δεν έχετε ένα πλαστικό εργαλείο αδιάκριτης, δεν πειράζει, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας θα κάνει. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τίποτα μεταλλικό για να βγάλετε την μπαταρία σας.
 • Αποσυνδέστε την μπαταρία τραβώντας το καλώδιο απευθείας προς τα πάνω και τοποθετώντας το στο πλάι.
 • Αφαιρέστε τις τρεις βίδες που συγκρατούν την κεντρική πλάκα προς τα κάτω με το κατσαβίδι Phillips 2,0 mm. Αρκεί να αφαιρέσετε τις βίδες πάνω αριστερά, κάτω δεξιά και κάτω δεξιά.
 • Αφαιρέστε το καλώδιο της ταινίας που συγκρατεί την κεντρική πλάκα ανασηκώνοντας απαλά το πτερύγιο και τραβώντας το προς τα έξω.
 • Αποσυνδέστε απαλά το καλώδιο της μπλε κορδέλας κοντά στο joystick.
 • Αποσυνδέστε το ταινιωτό καλώδιο που περνά πάνω από το επάνω μέρος του joystick.
 • Πιάστε το κατσαβίδι Phillips 2,0 mm και αφαιρέστε τις δύο βίδες που συγκρατούν το joystick στη θέση τους. Κουνήστε απαλά το joystick μέχρι να απελευθερωθεί και τοποθετήστε το στο πλάι.
 • Πάρτε το νέο σας joystick και τοποθετήστε το στη θέση του και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά τις δύο βίδες που μόλις αφαιρέσατε με το κατσαβίδι Phillips 2,0 mm.
 • Ξεκινήστε να συνδέετε ξανά τα καλώδια της κορδέλας παίρνοντας το τσιμπιδάκι με τη μύτη της βελόνας και ανοίγοντάς τα απαλά στη θέση τους. Γυρίστε τις γλωττίδες προς τα κάτω πάνω από το επάνω μέρος για να τις κλειδώσετε στη θέση τους.
 • Το πιο σκληρό ταινιωτό καλώδιο για να συνδέσετε ξανά είναι αυτό για την κεντρική πλάκα. Καθίστε το πιάτο δίπλα στο Joy-Con και παρατηρήστε την ελαφριά καμπύλη που έχει φυσικά το ταινιωτό καλώδιο. Μην προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε αυτήν την καμπύλη ή να την ισιώσετε, απλώς σύρετέ την προς τα πίσω με τον τρόπο που φυσικά θέλει να πάει.
 • Τοποθετήστε ξανά την κεντρική πλάκα στη θέση της και βιδώστε τις τρεις βίδες στη θέση τους με το κατσαβίδι Phillips 2,0 mm.
 • Συνδέστε ξανά την μπαταρία σας τοποθετώντας το φις και πιέζοντάς το προς τα κάτω με ένα πλαστικό εργαλείο.
 • Τοποθετήστε την πίσω πλάκα και βιδώστε ξανά τις τέσσερις βίδες χρησιμοποιώντας το κατσαβίδι με τρίπτερα 1,5 mm.
 •   Οι καλύτερες βιβλιοθήκες Python για επιστήμονες δεδομένων

  Το Joy-Con σας θα πρέπει τώρα να είναι τόσο καλό όσο καινούργιο. Το τελευταίο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο βαθμονόμησης joystick για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Μπορείτε να βρείτε το εργαλείο βαθμονόμησης στις ρυθμίσεις του διακόπτη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στα Controllers and Sensors, πατήστε Calibrate Control Sticks και ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη για να βαθμονομήσετε τα joystick σας.

  Όσο απλή και αν είναι η αντικατάσταση του joystick σας, δεν είναι ιδανικό να χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία συχνά. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το Nintendo Switch και το Joy-Con για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης και να αυξήσετε τη μακροζωία των joystick σας.

  Πείτε αντίο στο Joy-Con Drift Forever με αυτόν τον οδηγό

  Αφού ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό μερικές φορές, θα αντικαταστήσετε τα joystick αριστερά, δεξιά και στο κέντρο για εσάς και τους αγαπημένους σας που επίσης παλεύουν με το Joy-Con drift.

  Το να επωφεληθείτε από τη δωρεάν υπηρεσία επισκευής της Nintendo για να διορθώσετε το Joy-Con σας είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αποσύνδεση ηλεκτρονικών ειδών, αλλά εάν έχετε ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο ζευγάρι Joy-Con και δεν θέλετε να τα χάσετε , αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανεβάσετε το επίπεδο των δεξιοτήτων σας και το Joy-Con σας ταυτόχρονα.